Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש להחכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נכון, שכחתי את המרכיב הזה. עבורי שה לא היה אישיו. אבל אני לא בטוח עד כמה זה מגביל בלימודי תארים מתקדמים. בשנים האחרונות הצבא התחיל להיות יותר מתירני בענייני לימודים.

אם התואר הוא ב״זיקה למקצוע״ אז יש עוד תוספת שכר, אבל כשמדובר במסגרת לימודים יחסית לא תובענית כמו לימודים מתקדמים אז אני לא חושב שיש מניעה, פשוט לא תקבל את התוספת.

ואם המפקדים בעדך זה יכול לחולל נצורות. היה לי חבר במדור (בתחום המודיעין) שהמפקדים חפצו ביקרו כל כך שבהם עזרו לו לשכנע את משאבי כוח אדם שללימודי עריכת דין יש עלאק זיקה למקצוע.

שוב, אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה ״בין האוזניים״: אקדמאי, חייל, או משהו אחר. זה משפיע על הכל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

שלום, אני יגאל ואני קא"ב. אנחנו אוהבים אותך יגאל.

אמנם השתחררתי ב2013 אבל עדיין אני יחסית מעודכן.

לצבא יש אינטרס ברור להוציא אותך לקצונה, מכיוון שהם לא באמת יכולים להכריח אותך, הלחץ מגיע בדמות שלל סנקציות שכל חיל וכל יחידה ממציאים לעצמם. אחת הסנקציות הנפוצות היא באמת מניעת לימודים.

חן צודק, אין שום דבר שקא"ב נופל בו מסרן חוץ מהזכות הנדירה (סרקזם למי שפיספס) להעביר מטווח, מה שחוסך כמה תורנויות מעצבנות (תלוי ביחידה)

אישית, לי היה אינטרס ברור שלא לבזבז את הזמן שלי בריצה בג'בלאות, הבהרתי את הנקודה הזו בשלב מאוד מוקדם בשירות ואיש לא התווכח איתי יותר מידי. כעבור זמן לא רב (שנתיים) כבר הייתי ראש צוות, היו תחתי מהנדסים, הנדסאים, קצינים נגדים וחיילים וגם מילאתי את מקומו של מפקד הגף (רב סרן) בכל הזדמנות שהתחשק לו להעלם.

רוב התפקידים בחיל היו פתוחים לפני חוץ מכמה תפקידי שטח שממילא אני לא מבין איזה עתודאי ירצה לבזבז את עצמו שם.

כלומר, אין שום בעיית קידום אמיתית בלהיות קמ"א או קא"ב. כל המגבלות זו הנפצה במטרה להפעיל לחץ לצאת לבה"ד. אבל התקרה היא כמובן קבע ראשוני. לא ניתן להתקדם לרב סרן ללא בהד1.

בתקופה שלי, בחיל האויר, לא הייתה בעיה לצאת ללימודים ללא בהד1, ואכן אני וכל הקא"בים האחרים בגף וביחידה למדו. באותה תקופה בחיל החימוש ובחיל הים לא נתנו לקא"בים לצאת ללימודים. ואכן לא היו להם כמעט כאלה.

לקראת סוף השירות שלי התחילו להערים קשיים בנושא גם בחיל האויר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ממה שאני הבנתי זה תלוי בתפקיד - יש תפקידים שמסיבות שונות מחייבים קק"צ גם בדרגת הסגן - תפקידים שקמ"א\קא"ב לא רשאי למלא. זה, כמובן, רק משיחות עם הדור הצעיר. אני משוחרר מצה"ל (מילואים) כבר די הרבה שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שוב, ההבדל הרשמי הוא אך ורק בניהול מטווח. זו ההכשרה הרשמית שבסיס ההדרכה מספר 1 מקנה. גם קצין בעל דרגות סטנדרטיות אשר לא עבר בסיס הדרכה 1 (דרגות ייצוגיות וכדומה) הוא במצב דומה.

כמו שאמרו, יש יחידות שבהם יתנכלו למי שלא יצא לקורס קצינים אבל אני כמעט ולא ראיתי דבר כזה. אותי פשוט לא סבלו כי בין האוזניים הייתי קודם כל אקדמאי, לא חייל.

באופן כללי דרגות בעולם המטה משנות הרבה פחות, למורת רוחם של המפקדים. ראש הענף שלנו (יימח שמה) היתה מזמנת שיחות קצינים שבה היא הביעה את דאגתה שהחיילים שלנו מבצעים את כל מה שהקצינים עושים, כאילו שזה משהו שפוגע בתפקוד היחידה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמובן, הצבא עצמו גם יכול להיות חוויה שמשנה תפיסות עולם, בטח אם תצא לקק״צ, אבל זה נורא תלוי באופי השירות שלך, היחידה אליה תגיע ועוד.

רק תזהר שזה ישנה לך את התפיסת עולם לשלילה.

למערכת צבאית יש הרבה דרכים לשבור לאנשים את הרצון הטוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים, בתור מי שמעיד על עצמו כאומלל תמידי, אני שוב לא מבין למה אתה מחלק עצות לחיים טובים.

אם נשבר לך הרצון הטוב, זו לא "המערכת" (זו או אחרת), זה תמיד אתה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...