Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזוב ישב, עזוב נהג, הוא כבר הצהיר שהסקודה לא נוחה ופירש את התנהגות מערכת ההינע שלה.

הבחור מדהים, הוא מפרש כל פן ברכב לפרטי פרטים מבלי אפילו לשבת בו דקה.

מעולם, אבל מעולם, מאז שאני חבר בפורום (שנת 2006), לא ראיתי פה חבר פורום שמגיב בצורה כלכך מגוכחת וחסרת הגיון. קשה להבין איך טרול כזה ממשיך לזהם פה כל שרשור לגיטימי על קרוסאוברים.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכל לגיטימי אצלך, כל עוד כותבים מה שנוח לך לקרוא...

פורום מטבעו כולל אנשים שונים עם דעות שונות. מי שלדעתו כתבתי דברים לא נכונים, מוזמן להגיב עניינית.

כל מה שכתבתי מתבסס על מה שכתוב במבחן הרכב הזה עצמו ובמבחנים אחרים. אני רק נותן את הפרשנות האישית שלי למבחן, מה באמת היתרונות של הקודיאק ומה באמת החסרונות שלו (אלה שהכתב שכח).

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

סה"כ סקירה טובה וממצה.

אמנם לא יצא לי לנהוג על הניסאן אבל די הסכמתי עם רוב הדברים שנכתבו על הסוקידאק ועל האאוטלנדר.

אין צל של ספק שהסקודיאק רכב הרבה יותר טוב.

יחד עם זאת לא הייתי רוכש אותו ולו בגלל היבואן הנוראי שלו...באמת חבל כי הרכב מאוד חביב.

עריכה אחרונה על ידי Jeka.E

2017 Type R

פורסם

@אאוטלנדר - יצא לי להשתתף בכמה (וכמה) מבחנים השוואתיים, ומה שאתה אומר אולי נכון (נוחות, בידוד רעשים) בעבורך כשלעצמו, אבל כשנוהגים במכונית אחת ליד השניה, פתאום אתה מגלה דברים שלא חשבת בחיים (כמו לדוגמא, שמאזדה 3 מכונית רק קצת פחות נוחה מהמתחרות שלה, משהו שאם תיסע עליה לבד בחיים לא תחשוב). אז אולי כשנסעו על כל השלושה האלה גילו שהאאוטלנדר, שמבודד טוב ונוח כשלעצמו, פחות נוח ומבודד מהאחרות.

לא היה (וכנראה גם לא יהיה) מנוע אטמוספרי שיאיץ כמו מנוע טורבו עם אותו הספק. בחיים לא. צא מזה. מנוע טורבו עם הספק דומה, בדרך כלל יגיע עם פי 1.5 מומנט שמושג הרבה יותר מוקדם. אז הרכב יאיץ יותר מהר ויעשה את זה בפחות מאמץ (סל"ד יותר נמוך). זה שכיילו את הדוושה של האאוטלנדר שתתן מכת תאוצה רצינית בתחילת המהלך זה אחלה, וזה גורם לאוטו להרגיש חזק יחסית בתחילת הנסיעה, אבל לא באופן אמפירי.

לגבי סחירות ואמינות - הכתב לא יכול להתייחס לדברים האלה. א- כי המנוע של הסקודיאק חדש, ואין עליו מידע (התיבה אגב רצה כבר כמה שנים והוכחה כאמינה מאוד) וב' - כי אתה לא יכול לדעת מה תהיה הסחירות של האאוטלנדר אחרי שחברות הליסינג יתחילו להיפטר ממנו. זה הכל ספקולציות.

ובסוף נגיע להתחלה. כשמישהו אומר שמשהו הוא מכוער אתה לא יכול להגיד שהוא טועה. אתה יכול לא להסכים איתו. הנה דוגמא - אני חושב שפורשה 911 היא אחת המכוניות הכי מכוערות ביקום. אני טועה? לא, אני פשוט חושב אחרת מהרבה אנשים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איחדתי את השרשור של המבחן ההשוואתי לתוך השרשור הזה ומחקתי כמה הודעות כדי לשמור ככל האפשר על הזרימה של השרשור. לא צריך שניים שדנים באותו דבר.

עמכם הסליחה.

פורסם

מר אאוטלנדר היקר, במילים אתה חזק, משווה כתבה לכתבה ועושה השוואות במילים, מדוע אתה לא עושה נסיעת מבחן? לא בשביל לקנות כמובן כי אין כמו האטולנדר, אלא בשביל לתת דעה אובייקטיבית.

לא קונה מילה ממה שאתה רושם כל זמן שלא נהגת על הרכב הנגדי. כל מי שכן משווה גם נהג על הרכב ואז הביע דעה.

פורסם
@אאוטלנדר - יצא לי להשתתף בכמה (וכמה) מבחנים השוואתיים, ומה שאתה אומר אולי נכון (נוחות, בידוד רעשים) בעבורך כשלעצמו, אבל כשנוהגים במכונית אחת ליד השניה, פתאום אתה מגלה דברים שלא חשבת בחיים (כמו לדוגמא, שמאזדה 3 מכונית רק קצת פחות נוחה מהמתחרות שלה, משהו שאם תיסע עליה לבד בחיים לא תחשוב). אז אולי כשנסעו על כל השלושה האלה גילו שהאאוטלנדר, שמבודד טוב ונוח כשלעצמו, פחות נוח ומבודד מהאחרות.

לא היה (וכנראה גם לא יהיה) מנוע אטמוספרי שיאיץ כמו מנוע טורבו עם אותו הספק. בחיים לא. צא מזה. מנוע טורבו עם הספק דומה, בדרך כלל יגיע עם פי 1.5 מומנט שמושג הרבה יותר מוקדם. אז הרכב יאיץ יותר מהר ויעשה את זה בפחות מאמץ (סל"ד יותר נמוך). זה שכיילו את הדוושה של האאוטלנדר שתתן מכת תאוצה רצינית בתחילת המהלך זה אחלה, וזה גורם לאוטו להרגיש חזק יחסית בתחילת הנסיעה, אבל לא באופן אמפירי.

לגבי סחירות ואמינות - הכתב לא יכול להתייחס לדברים האלה. א- כי המנוע של הסקודיאק חדש, ואין עליו מידע (התיבה אגב רצה כבר כמה שנים והוכחה כאמינה מאוד) וב' - כי אתה לא יכול לדעת מה תהיה הסחירות של האאוטלנדר אחרי שחברות הליסינג יתחילו להיפטר ממנו. זה הכל ספקולציות.

ובסוף נגיע להתחלה. כשמישהו אומר שמשהו הוא מכוער אתה לא יכול להגיד שהוא טועה. אתה יכול לא להסכים איתו. הנה דוגמא - אני חושב שפורשה 911 היא אחת המכוניות הכי מכוערות ביקום. אני טועה? לא, אני פשוט חושב אחרת מהרבה אנשים.

קודם כל, תודה על התגובה העניינית. פשוט כיף לקרוא.

וכעת לדבריך, הכתב מציין שהסקודיאק מעוצב בצורה קופסתית והאאוטלנדר גמלונית. זאת אומרת, שניהם לא מצאו חן בעיניו, אבל בפתיחה הוא מדגיש שהאאוטלנדר הוא הפחות נאה בחבורה, ומצועצע בפרונט... זאת דעה אישית על טעם ועל ריח, לדעתי - מושפע מדעה קדומה, וזה צורם.

לגבי המנוע אני מסכים איתך - תסתכל בעצמך בסוף הביקורת שלי ותראה שציינתי את זה כיתרון אמיתי של הקודיאק.

לגבי הנוחות אני לא בדקתי אישית את הרכבים האחרים. אבל אני מניח שאם כמעט כל בוחני הרכב כתבו את אותו הדבר, מן הסתם גם אני בעצמי לא אגלה משהו חדש ומלהיב לגבי ההתמודדות של הקודיאק עם שיבושים עירוניים (יש הרבה אנשים שזה 90 אחוז מהנסועה שלהם).

בכל אופן ציינתי שלגבי האאוטלנדר ההתרשמות האישית שלי מאוד שונה משל הכתב. כי לי הרכב מרגיש מאוד נוח ומפנק.

פורסם (נערך)
מבחן מוטה לחלוטין, שסובל מהרבה דעות קדומות.

כבר בפתיח הוא מציין שהאאוטלנדר הכי מכוער (לא חשוב שאחר כך הוא מציין כמה האחרים לא משהו) - כשאני מסתכל על התמונה הקבוצתית, הוא נראה לי הכי מרשים מביניהם, הכי חדשני, הכי יפה. אמנם העיצוב הפנימי מיושן - אבל הסקודה לא יותר טוב (הניסן לוקח בקטגוריה הזאת).

הוא כותב שהאאוטלנדר לא נוח - מהניסיון האישי שלי, הוא נוח מאוד. הרגשה כאילו משייטים בספינה נינוחה, כמו הליכה בנעליים מרופדות במיוחד. לא דיברתי על זה שבסקודיאק (לפי מבחני רכב שקראתי!) הנוחות העירונית לא משהו בכלל אבל אני מתמקד פה בניסיון האישי שלי עם האאוטלנדר.

הוא מתלונן על רעשי רוח - אין בכלל כאלה במהירות סבירה, גם במהירות גבוהה הם מועטים בזכות הבידוד שנוסף, ובכל מקרה אין כאן משהו שונה מהרעשים של הסקודיאק.

האצה מהמקום - האאוטלנדר מזנק בקלילות וזה פרט חשוב מאוד (שאני כמובן מרגיש על בשרי ושאף אחד לא יספר לי סיפורים), בסקודיאק יש השהיית טורבו ובניסן אין לי מושג אבל זה 20 כ"ס פחות מהאאוטלנדר.

הניסן סיים במקום שני והאאוטלנדר אחרון, כשמבחינת מרווח ושטח חלונות ואור האאוטלנדר מנצח את שני האחרים (את הניסן בוודאי) וזהו בעצם הפרמטר הכי חשוב למשפחות שצריכים 7 מקומות ולא סתם סאב, אבל הפרמטר הזה נדחק לפינה כאילו מדובר במשהו שולי.

יש עוד הבדלים כמו מערכת מצויינת וידידותית באאוטלנדר מול סקודיאק, סאנרוף שנותן גם הוא תחושת אור ואיוורור, והכתב בכלל לא התעכב על הפרטים ה"קטנים" כמו סחירות אמינות (יצרן שנותן שנתיים אחריות הוא בעצמו לא מאמין במוצר שלו. לא נשכח שמקס סיפר כאן על 450 רכבי ואג בצי הרכב שלו *שבכולם* התקלקל גיר בשלב מסויים) ועלות טיפולים וחלקים. זה מבחן אובייקטיבי?

דעתי היא שהיתרון של סקודיאק הוא בזמינות הכח שלו, יהיה יותר כיף להרביץ איתו מפקק לפקק או מרמזור לרמזור, תא המטען שלו מכיל 100 ליטרים נוספים וחשובים וגם בפתיחת 7 מקומות יש לו יתרון חשוב, ויש לו פתחי מיזוג לשורה השניה.

אלה הם יתרונות *אמיתיים* שיש לסקודיאק על אאוטלנדר ועכשיו צריך לשקלל אותם מול החסרונות.

לניסן יש יתרון אמיתי של עיצוב פנים יותר חדשני. פה מסתיים היתרון היחיד שלו ומתחילים החסרונות המהותיים.

ההמלצה הסופית כמובן תהיה בדיוק כמו חכמת ההמונים.

תראה שני בוחני רכב הגיעו למסקנות האלה לא אחד (הרבה יותר האמת אבל בוא נתייחס רק לכתבה הזו). כל מה שאתה רושם נכתב ע"י בעלים של אוטלאנדר ו...זהו.

באיזה רכבים בחיים שלך נהגת? אני פשוט רוצה לדעת מהי נקודת הייחוס שלך.

לגבי אמינות מה שאתה רושם לא רלוונטי, הקודיאק מגיע עם גיר כפול מצמדים רטוב.

לגבי עלויות אחזקה פרוס את זה על 3 שנים ותגיד לנו מה ההבדל, הוא יהיה שולי באופן יחסי למחיר הרכבים, כך שאין מה להתעכב על זה.

לגבי סחירות תחסוך מאיתנו את השטויות האלה. אין לך שמץ של מושג איך יסחר הקודיאק, לאף אחד אין מושג.

גג שמש? תחושה של איוורור? נראה לי שפתח מזגן אחורי עם שליטה נפרדת נותן יותר תחושה של איוורור בטח כשיש שורה שלישית ברכב, ולא נדבר בכלל על מרחב הפנים העדיף בקודיאק גם הוא כנראה נותן יותר תחושה של אוורור.

הרכב שלך נחות. מה לעשות? הוא גם תוכנן בימי המנדט. צריך לתת לו קרדיט שהוא בכלל נשאר רלוונטי כל כך הרבה זמן, או העדר קרדיט לרוכשים שלו שקצת בלינק בלינק על הפגוש עושה להם את זה.

אם הוא מתאים לך תמשיך להנות ממנו. אתה לא צריך לנהל מלחמת חורמה עם המציאות, הקודיאק עדיף בכל פרמטר, והמחיר שלו בכלל לא הזוי, הוא רחוק במעט מהאאוטלנדר ומציע גם איכות עדיפה בכל פרמטר וגם אבזור בטיחות מקורי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אז אני אגיד לך שוב - כשנהגתי במאזדה 3 היא הרגישה לי קשה ונוראית. ממש לא נוחה. ואז כשנסעתי עליה ומיד אחריה על... לא יודע, נגיד סקודה אוקטביה, היא פתאום הרגישה לא כזה פחות נוחה ממנה. והאוקטביה נחשבת לאחת המשפחתיות הכי נוחות. זה עניין של פרספקטיבה. יכול מאוד להיות שעבורך האאוטלנדר מאוד נוח, שוב - כשלעצמו, אבל אם תנהג עליו ומיד אחר כך תעבור לרכב אחר, אולי הדעה הזאת תשנה. זה הכל. לא אומר שאתה טועה, אלא שאין לך את הפרספקטיבה הנכונה.

כולם אמרו שהסקודיאק לא ממש נוח בעיר. אחלה. אתה עדיין לא יכול להשוות את ההתרשמות שלך מרכב אחד להתרשמות של מישהו שזאת העבודה שלו ושהוא מציג אותה מתוך היכרות עם כל הקטגוריה.

נהגתי באקסטרייל וגם באאוטלנדר לפני מתיחת פנים ואחרי מתיחת פנים. לא בדגם של 2017 (אחרי הוספת מערכות הבטיחות) כי, עם יד על הלב, הוא פשוט לא מספיק מעניין אותי. שניהם, ביחס לג'יפונים אחרים, גם לא הכי נוחים. טוסון למשל היה הרבה יותר נוח, גם ספורטאז', בטח ובטח ש-3008 וגם סורנטו.

במילים אחרות - זה שלדעתך האאוטלנדר נוח, אומר שלדעתך הוא נוח. וזה שלדעת מישהו מקצועי הסקודיאק לא נוח, אומר שביחס למתחרים שלו הוא לא נוח. אתה פשוט "לא מכיר" משהו אחר, שיכול להיות הרבה יותר נוח. והוא כן.

פורסם
מר אאוטלנדר היקר, במילים אתה חזק, משווה כתבה לכתבה ועושה השוואות במילים, מדוע אתה לא עושה נסיעת מבחן? לא בשביל לקנות כמובן כי אין כמו האטולנדר, אלא בשביל לתת דעה אובייקטיבית.

לא קונה מילה ממה שאתה רושם כל זמן שלא נהגת על הרכב הנגדי. כל מי שכן משווה גם נהג על הרכב ואז הביע דעה.

תיאמתי נסיעת מבחן לבוקר חמישי הקרוב... מבטיח לעדכן

פורסם

אני לא מסכים עם הכתבה.

האאוטלנדר צריך להיות במקום השני.

המראה החיצוני פחות חשוב (וזה לא שהאאוטלנדר ממש נורא), ולא התאוצה מ 0 ל 100.

מה שחשוב ברכבי 7 מקומות זה מרווח ונוחות ובשניהם האאוטלנדר טוב יותר.

פורסם

פייר, למרווח ברכב כזה חשיבות מכרעת, לעומת נתונים כמו עיצוב ו0-100. עם זאת, כנראה שעבור הכתב הניסאן מנצחת רק בנקודות. לאחד יהיה חשוב מעט יותר צריכת דלק ושם אין למתחרות מה לחפש אל מול הניסאן. לאחר המרווח הכי חשוב ושם גם ככה הסקודיאק תנצח. לשלישי בכלל חשוב יותר יעילות שורה שלישית בתמורה למעט כסף, שם האאוטלאנדר תנצח.

מה שלא מובן למישהו פה, זה שלכל רכב יש את הנקודות החזקות והחלשות שלו, ואין פה נוקאאוט כאילו משווים בין s class לsx4. כל לקוח יבחר את הרכב שלו לפי מכלול של יתרונות וחסרונות אל מול מחיר והעדפות אישיות. האאוטלאנדר רכב בסיסי וטוב, ועושה בדיוק את מה שתוכנן לעשות. פחות טוב מהמתחרות, יותר טוב מהמתחרות, זה כבר לא משנה, כי היתרון בדמות מחיר בסיס נמוך יותר מציב אותו בעמדה לגיטימית מספיק.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
הקודיאק עדיף בכל פרמטר, והמחיר שלו בכלל לא הזוי, הוא רחוק במעט מהאאוטלנדר ומציע גם איכות עדיפה בכל פרמטר וגם אבזור בטיחות מקורי

בוא נתמקד בפיסקה הזו שלך.

"איכות עדיפה בכל פרמטר" - אני לא יודע איזה פרמטר. הפלסטיקים יותר עמידים בשמש? זהו סתם משפט בומבסטי שאין לו הרבה כיסוי. בגלל שזה סקודה, צ'כי אבל כאילו גרמני, זה יותר איכותי... אני מסתכל על האאוטלנדר שלי והאיכות חומרים משביעת רצון, היו כאלה שכתבו שאחרי שנה האוטו כולו "מקרקש" - אז אצלי האוטו כבר שנה וארבעה חודשים ושום דבר לא מקרקש. עיצוב הפנים מיושן אבל גם בסקודה העיצוב קודר ומשעמם מאוד.

"איבזור בטיחות מקורי" - למיטב הבנתי גם באאוטלנדר פרימיום שמתומחר בערך כמו גירסת הפתיחה של הקודיאק, יש איבזור בטיחות מקורי כולל כל מה שצריך. מבחינתי, אגב, זה מינוס. אני מעדיף מובילאיי צעקני שיזהיר אותי ולא בלימה אוטונומית שתפתיע אותי בגלל מודעת פרסומת שנראית כמו אדם שעובר בכביש (למשל).

"המחיר שלו לא הזוי, הוא רחוק במעט מהאאוטלנדר" - האאוטלנדר פרימיום שמגיע עם כל הפינוקים, מושבי עור בהירים + כיוונון חשמלי + חימום לשני מושבים + סאנרוף + חיישני תאורה, גשם, רוורס, מצלמה אחורית ועוד ועוד - ניתן להשיג כיום ב-165K ואפילו פחות. הקודיאק? אני מעוניין במושבים בהירים וזה מתאפשר רק עם גירסת "סטייל" מה שאומר מחיר התחלתי של 200K ללא שום הנחת 'חבר' או 0 ק"מ. בלי סאנרוף אצלי זה לא הולך, אז תוסיף עוד 7.5K והגעת להפרש של 42,000 ש"ח בין הדגמים. וזה הפרש רציני מאוד, שמצריך לשבת הרבה ולחשוב אם זה משתלם בכלל.

פורסם

שמע הצלחת לשכנע אותי האאוטלנדר תפור עליך. נראה כאילו החברה במיצובישי יצרו את הרכב בשבילך. ממש תפרו אותו למידותיך. תישאר איתו ותהנה ממנו. חבל על האנרגיות של כולנו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לאחד יהיה חשוב מעט יותר צריכת דלק ושם אין למתחרות מה לחפש אל מול הניסאן.

לאחר המרווח הכי חשוב ושם גם ככה הסקודיאק תנצח.

היתרון בדמות מחיר בסיס נמוך יותר מציב אותו בעמדה לגיטימית מספיק.

רק הערה לגבי צריכת דלק, למדתי מזמן לא לסמוך על צריכת דלק של מבחני רכב.

הממוצע של האאוטלנדר אצלי הוא באיזור ה 13.5 משולב.

בנהיגה רגועה שלא עוברת את ה 110 קמ"ש "על השעון" אני מקבל צריכה שנעה בין 15-17 קילומטר לליטר.

צריכה זהה פחות או יותר לניסן בלי ה"עונש" של הרעש.

לגבי המרווח, הקודיאק לא באמת מרווחת. 188 ס"מ הולכים בעיקר לעיצוב חיצוני וניפוחים ותוספת הסנטימטרים באורך הולכת לתא המטען.

ואכן, המחיר זה מה שמשאיר את האאוטלנדר בעניינים.

• תוכן חדש...