Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יודע שבארה"ב זה פופולרי שיש חדרי מקלחת ללא חלון. יש גם כאלה שהחלון לא נפתח בהם.

וונטות עושות את העבודה ושואבות את האדים החוצה. אילולא היו עושות את זה טוב היה עובש בבית. עובש ובניה מעץ זה no bueno.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

סלואורייד - אתה צודק, התיחסתי לוונטות. ציינתי גם שנושא החלונות פוסל דירות ,ועכשיו אוסיף - זה הרבה מעבר לעלויות המיזוג. בניה צפופה שבה ה"נוף" הוא פיר חדרי הכביסה בעייתית מאד. גם המרחק הנדרש בין בניינים, לפחות בחלק מהמקומות, די קטן כך שגם חלון הפונה לחוץ הוא, למעשה, קרוב מאד לקיר או חלון של הדירה ממול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בד"כ קורה בפרוייקטים של תמ"א 38/1 שבניינים מתקרבים אחד לשני בצורה לא נעימה. בשכונות חדשות שבונים המרחקים בין בניינים גדולים. אפילו יותר מדי גדולים באופן כזה שפוגע ברצף של הרחוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש למרחקים האלה תקנים, אשר שונים ממקום למקום. איני מעודכן בתקנים העכשויים ולהשפעת גודל הבניינים עצמם, אבל אם תבדוק שכונות שאינן חדשות תמצא חלונות במרחק 5-6 מ' זה מול זה, צפוף מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אין לזה תקן בחוק, לצערם של אנשים שגרים ליד פרוייקט כזה. זה נקבע לפי קוי הבניין בתב"ע התקפה לאותו שטח וגם נותנים לא מעט הקלות.

לפעמים נותנים אישור גם להיצמד לקו 0 אם מוכח שאין דרך אחרת לבצע את החיזוק של המבנה, כך שיכול לצאת מצב שיש 3 מטר בין בניינים... על הפנים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני זוכר מלפני הרבה שנים מרחק של 4 מ' בין גבול המגרש לקו הבניין כמינימום שנדרש בחיפה. בערים אחרות זה היה 3 מ', כלומר מרחק של 6 מ' בין הבניינים לפני הקלות. ואז באות ההקלות שאתה מתאר. הוסף לכך הקלות לגבי גובה הבניינים והצפיפות הופכת סופר בעייתית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה המרחק שהגדירה התב"ע של אותו מקום. ההקלות האלה הן לדעתי סיבה טובה מאד למה תמ"א 38 במסלול חיזוק זה על הפנים, ועדיף ללכת למסלול הריסה ובניה מחדש. בשכונות חדשות שמתכננים היום בד"כ המרחק הוא 10 מ' (5 לכל צד).

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני מתגורר כרגע בדירה עם כיון אוויר אחד, ואני לא מדליק את המזגן יותר ממה שהייתי מדליק אותו בדירה הקודמת בעלת 2 כיווני אוויר. מצד שני, הדירה הנוכחית קטנה מאוד, ואולי בדירה סטנדרטית זה היה מורגש יותר.

מצד שני, שירותים ומקלחת ללא חלון זה ביג no no מבחינתי. היה לי את זה בדירה הקודמת, וזה על הפנים.

פורסם

לא רק תמ"א 38. יש בחיפה שכונה חדשה, ממש בית על בית. ממרפסת של דירה רואים ממש כמעט בהישג יד מרפסת של בינין ממול. באותו פרויקט אפילו המדרכות לא מתאימות להליכה כי שתלו שם עצים. מעבר לזה יש שביל אופניים (מדרכה עם אספלט).

יש ערים נוספות עם צפיפות בניה גבוהה מאוד אפילו בפריפריה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא רק תמ"א 38. יש בחיפה שכונה חדשה, ממש בית על בית. ממרפסת של דירה רואים ממש כמעט בהישג יד מרפסת של בינין ממול. באותו פרויקט אפילו המדרכות לא מתאימות להליכה כי שתלו שם עצים. מעבר לזה יש שביל אופניים (מדרכה עם אספלט).

יש ערים נוספות עם צפיפות בניה גבוהה מאוד אפילו בפריפריה.

פרוייקט רגיל בלוד.20180629_100637.jpeg

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
מתי אמורה להפתח ההרשמה להגרלה הקרובה? היו שמועות על דירות בתל אביב.

אני גם מחכה לפתיחת הגרלות יולי, לראות מה יש בהיצע. אם כי משהו שרלוונטי לי יהיה רק בשנה הבאה כנראה, הודיעו שב-2019 תהיה הגרלה של 1232 דירות לחילונים בירושלים. אבל אם החודש יהיה משהו במבשרת, גם טוב. המחיר שם יהיה יותר שפוי.

לגבי תל אביב, לא חושב שזה יכלל בהגרלות של יולי, אבל נחיה ונראה. ממש מסקרן אותי לראות מה יהיה מחיר למטר בפרוייקט של תל אביב, אני לא רואה שהיו פרוייקטים קודמים בעיר ומחיר למטר בשוק החופשי פשוט מפלצתי שם.

פורסם
אם כבר- במחיר למשתכן ביבנה יש דירות 6 חדרים לפי התכנון הבא:

https://docs.wixstatic.com/ugd/ccfd96_8cbedd0ee67e4dd89eff75f404e70792.pdf

איך ממזגים את חדר השינה הגדול שצמוד לכניסה? ובכלל אשמח לקבל הערות על התכנון הזה (יכול להיות שזאת תהיה הבחירה שתישאר לי).

הסידור הזה ממש דומה לדירה הנוכחית שלי (זוהי יחידת מתבגר)

אצלי לא הייתה שום הכנה ביחידה הנ"ל.

אני גם השארתי את החדר הנ"ל ללא מיזוג.

האופציות שניתנו לי היו להעביר שרשור מהמרכזי שבאמבטיה לשם עם הנמכת גבס או לשים מזגן קטן והמנוע החיצוני שלו יהיה במרפסת או להעביר צנרת גז וניקוז מהחדר עד למרפסת שירות.

במקרה שלך אני רואה שיש הכנה לדעתי בשירותי האורחים. שלשם תצטרך להתקין מזגן שיוציא אוויר רק לחדר שבכניסה.

אם אינני טועה מחיר למשתכן מחייב את הקבלנים לעשות הכנות בחדרים שלהם אין גישה מהמזגן המרכזי. (תלוי ביועץ המיזוג של הקבלן)

תברר אם יש הכנה למזגן בשירותים שבכניסה, אחרת יעלה לך הרבה כסף להעביר גבס/צנרת מהחדר הזה.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
פרוייקט רגיל בלוד.[ATTACH]506643[/ATTACH]

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

איפה בלוד?

• תוכן חדש...