Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שזה העדכון האחרון...

ברגע שנכנסתי, אחרי ברכות הבוקר טוב ולחיצות ידיים של מכונאים :-P , ולפני שהספקתי להשחיל מילה, בעה"ב אמר לאחד הפועלים שלו "תחליף לו פה ממסר למזגן".

(רק מוכיח שוב את רמת הידע פה בפורום).

לא חייב בשקל, ועוד התנצל שלא החליף בביקור הקודם, וגרם לי לטרטור נוסף. (מה שאני מוכן "להחליק", אם הבעיה באמת תיפטר, למרות שאכן היו לי כמה דרכים טובות יותר לפתוח את הבוקר)

מה שכן, אמר שאם הבעיה תחזור, אז צריך להחליף "כרטיס פיקוד", שבתרגום לאשכנזית מדוברת זה "כרטיס האשראי שלך עומד לעבור אונס ברוטלי".

אז נקווה שבעיה אכן נפתרה...

תודה לכולם.

אין על הפורום הזה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אני מקווה שהתקינו לך ממסר שווה ערך למקורי כלומר לא סתם ממסר מסוג N.O אלא ממסר מתאים מבחינת זרם העבודה והכי חשוב ממסר עם נגד במקביל לסליל.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שכן, אמר שאם הבעיה תחזור, אז צריך להחליף "כרטיס פיקוד", שבתרגום לאשכנזית מדוברת זה "כרטיס האשראי שלך עומד לעבור אונס ברוטלי".

אז נקווה שבעיה אכן נפתרה...

תודה לכולם.

אין על הפורום הזה.

אני מאמין ב- 99% שהבעיה נפתרה.

הממסר מנתק את הקשר שבין הכרטיס האלקטרוני לבין המדחס. מה ש"רואה" הכרטיס זה את הסליל של הממסר והוא כנראה שלא נפגע.

מה ש"רואות" המגעות של הממסר זה את הקלאץ' של המדחס והוא נשרף וכנראה שצרך זרם היסטרי.

לכן, סביר מאוד להניח שהכרטיס לא נפגע, אבל מגעות הממסר כן נפגעו.

מאמין שהבעיה מאחריך.

פורסם

מקווה, דורקי...

מרק- הצלחת להבהיל אותי. :-P

אני אצלם את הממסר שהורכב ואעלה לפינה לשיפוטכם.

פורסם (נערך)

אל תבהל. ממסר זה רכיב שניתן להחליף בקלות. תפקיד הנגד להגן על מחשב הבקרה או במילים של המזגנסיט כרטיס פיקוד.

הבחור לא סתם זרק את המשפט הזה מכיוון שבמקרים מסויימים אכן כרטיס הפיקוד עלול להינזק ואחת ההגנות זה הנגד במקביל לסליל של הממסר.

תמיד תוכל לשלם בין 100-200 שקלים עבור ממסר מקורי או עבור ממסר תוצרת HELLA במחיר נמוך יותר או תוצרת סין העממית במחיר של 10-20 שקלים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

[emoji1] כרגע באילת, לא שכחתי.

בינתים, יכול לעדכן רק שצדקם, והבעיה אכן נפתרה (כלומר, מעל 1500 ק"מ, עם מזגן דולק ואין ניתוקים).

אני מניח שאם הממסר הותקן ללא נגד, אני מקצר את חיי הכרטיס ?

לא מתאים לי, אבל ממש לא היה לי פנאי להגיע לזה.

פורסם

במידה והותקן ממסר ללא נגד במקביל לסליל בהחלט הדבר מסוכן לרכיבי אלקטרוניקה כמו טרנזיסטורים ומעגלים משולבים הנמצאים על הכרטיס.

ניתוק של סליל הממסר גורם להופעת מתח רגעי גבוה מאוד אשר עלול לפגוע ברכיבים מסויימים במעגל וכאן תפקידו של הנגד להדעיך (אולי גם לדכא) אותו לערכים נמוכים.

פורסם

מרק..

איך קובעים / מה ערך הנגד במקביל לסליל. (בערך לא חייב מדוייק)

האם לא כדאי להתקין גם קבל במקביל, לגרום להחלקת החיבור והניתוק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמה עובדות אשר נכונות לרוב הממסרים אשר מיועדים לתחום האוטומטיבי (לא להתקנה על מעגלים מודפסים) :

* התנגדות הסליל לזרם DC של רוב הממסרים נעה בין 85-100 אוהם ולא משנה מי הייצרן.

** ערך הנגד המקובל עבור ממסרים של 12 וולט נע בין 470-680 אוהם.

לחיבור נגד במקביל לסליל יש גם השפעה שלילית על אורך חיי המגעים של הממסר וגם זמן הניתוק של המגעים גדל.

לגבי צורת החישוב של ערך הנגד אין לי מידע בנושא אבל אני מאמין שקיים מידע כזה באינטרנט.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב.

באיחור לא אופנתי.

הנינג'ות חזרו לבתי הספר, ואני התפניתי קצת להתעסק קצת עם הזקנה החבוטה (זו שבחנייה, מה חשבתם ?!)

זה הממסר שהותקן לי.

לא מקורי, זה בטוח.

אבל לפי ההסברים המעמיקים של מרק, והשרטוט עלוב הנפש על הממסר לעיל, נראה לי שיש שם נגד בין שתי הרגליים שמזינות את הממסר.

מה שלא יהיה, זה עובד.

הרכב עבר 8kkm וקיץ מהביל, והמזגן מתפקד היטב.cdbd87eb3d7765d788da1bf8690f2c23.jpg

פורסם

אני עוקב אחרי ההועות זה מאוד מעניין!

רק לא הבנתי בסוף מה החלפת את כל הקלץ' שאמרו או רק את הסליל שהציעו לך כאן?

ובכמה זה הסתכם בסוף

פורסם

לא קלאץ ולא סליל.

מדחס מזגן מקורי וחדש, קומפלט, כולל קלאץ', או סליל בשמו האחר.

העלות היתה קרובה ל 3000 שקלים.

כמו שמסתבר בסוף הסיפור, וכמו שהיה ידוע לי מקודם, מדובר בבעל מקצוע ממש לא זול, אבל מקצוען.

נכון, היו פתרונות זולים יותר.

לא היו לי הזמן והאנרגיה הדרושים להשקיע בהם.

• תוכן חדש...