Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני טס לחופשה בארה''ב ואני זקוק למעט עצות מבעלי ניסיון.

1) אני מעוניין לבצע ויזת דולרים כדרך בנק הדואר מכיוון שאינני מעוניין להשתמש בויזה של חשבון הבנק בחו''ל.

מה עדיף לעשות לקנות דולרים בשקלים דרך בנק הדואר או שכדאי להגיע עם דולרים ולהפקיד סכום כספי בשקלים באותו מעמד? אני מתכוון להטעין את הויזה במהלך הטיול ולא הכול במכה אחת.

אני גר באזור הקריות אז במידה ועדיף להגיע עם דולרים אשמח לטיפ היכן ניתן להמיר כספים במחיר טוב.

2) ביטוח נסיעות לחו''ל - אני מעוניין לבצע פוליסת נסיעות לחו''ל עם אופציה להאריך מכיוון שיכול להיות שאאריך את הטיול ועברתי על תנאי הפוליסה של הראל All in one ונשמע טוב בסה''כ במיוחד שניתן לבצע הארכה לתקופת מקסימום של עד שנתיים טוטאלית ולעומת זאת בפוליסת לנוסע ולמשפחה בביטוח ישיר עד חצי שנה מקסימלי ולתרמילאים עד תקופה של שנה.

למישהו יש ניסיון עם הפוליסה הספציפית של הראל?

בנוסף אני יודע שחברת פספורט כארד מאוד טובה אך לא מצאתי באתר את תנאי הפוליסה, למישהו יש ניסיון איתם? אני יודע שמקבלים כרטיס לתשלום מיידי ואין צורך להתקזז בארז בניגוד לרוב החברות בשוק.

חשוב לי בתנאי הפוליסה תקופת ביטוח, קיצור/ביטול כ.טיסה הטסה רפואית שאלו דברים בדרך כלל בילד אין בפוליסה, המחיר פחות הפקטור פה ואין צורך בהרחבות רפואיות ואין צורך בספורט אתגרי הולך רק לראות עולם ולא אקסטרים, מודע לנושא שלא ניתן להוסיף באמצע תקופה.

3) ביטוח לאומי - מכיוון שהתפטרתי מהעבודה השארתי טופס הו''ק לביטוח לאומי, יש עוד המלצות לדאוג בנוסף לביטוח לאומי? לצורך העניין בבנק הורדתי למסלול מופחת עמלות.

הטיסה בעוד שבועיים, אשמח לעוד עצות מבעלי ניסיון ומענה.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

1. קח כרטיס אשראי רגיל, למה אתה רוצה את הכרטיס של הדואר?

2. יש לקופת חולים כללית ביטוח רפואי, תבדוק אותו.

3. דולרים קונים אצל החלפנים, בדרך כלל יש להם אותו מחיר

אייל

פורסם

דולרים הכי נוח וזול להשתמש דרך כרטיס האשראי של הבנק, במיוחד אם יש לך הסדרים דרך העבודה.

תוציא כרטיס אשראי חדש עכשיו כדי שלא יתערבב לך עם הכרטיס של הארץ אם אתה רוצה להפריד.

הכרטיס של הדואר יוצא הרבה יותר יקר

אם אתה צריך להמיר דולרים בנק הדואר או ציינג מקומי ייתנו לך שער סביר ביותר (ואם אתה ממיר כמה מאות דולרים לא ממש שווה לעשות סקר שוק, החניה תעלה לך יותר ממה שתחסוך), תשלום בכרטיס האשראי ייתן לך שער יותר טוב בד״כ

פורסם

קח לפחות שני כרטיסי אשראי. אחד לשימוש שוטף, האחר(ים) הגיבוי במקרה אובדן/גניבה/חסימה.

מבחינת עמלות, אם אין לך הסדר מיוחד, הזול ביותר לגיהוץ יהיו מאסטרקארד ואמריקן אקספרס של הפועלים, אאל"ט למשיכה בכספומטים כאל. בדוק בתעריפוני חברות האשראי, כיון שמדובר בעמלות העשויות להשתנות. אולי קצת מפתיע, אבל שימוש בכרטיס אשראי בגיהוץ יותר זול משימוש במזומן, במיוחד כאשר מושכים אותו בחו"ל. וגם הרבה יותר בטוח מסטיפות בכיס.

ביטוח רפואי אפשר לעשות בכל חברות הביטוח, אבל יש איזה תקופה מקסימלית. לשהיה יותר ארוכה מדובר בפוליסה שונה. אני מכיר רק "דייויד שילד" שקשורה לפספורט קארד, אבל מניח שיש עוד מתחרים בשוק. שוב, לבירור בחברות לסוכנויות הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. הכי זול זה להמיר בבנק לחשבון דולרי ולקשר את האשראי לחשבון הדולרי ולא לשיקלי לחיובים דולרים.

2. דיוויד שילדס? Meh.... פספורט קארד שלהם סביר. קח בחשבון שכל הביטוחי נסיעות האלו טובים בעיקר במצבי חירום ולא בשותף - אז אם יש לך צורך לראות רופא בשוטף , תרופות כרוניות וזה - תדאג לעצמך עכשיו!

3. עשית מה שצריך לגבי ביטוח לאומי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

ליביו - כפי שנאמר, הוזכרו מותגים מוכרים, אבל צריך לבצע סקר שוק, כיון שאם מדובר במוצר רווחי יהיו בו מתחרים.

תרופות קבועות - בהחלט לקחת מהבית. אאל"ט קופות החולים מספקות עד 3-4 חודשים מראש. אם מדובר בחופשה ולא השתקעות או לימודים זה מספק. בכל מקרה - לקחת קצת ספייר, תמיד יכול להיות עיכוב בחזרה ארצה. וכמובן לקחת איזה ערכה בסיסית עם קצת תרופות חיוניות - וכל זה בתיק שעולה אתך למטוס, לא במזוודה!!

הסיפור של שימוש בכרטיס אשראי המחויב בשקלים מול כרטיס המחוייב מחשבון דולרי נכון ככלל, אבל, שוב, מצריך בדיקה פרטנית לתנאיו של פות"ש, הכרטיסים שהוא מחזיק והחשבונות שהוא מנהל.

הזכרתי חסימות של כרטיסי אשראי - הדבר לא כל כך מוכר, אבל מערכות מניעת הונאה של חברות האשראי יכולות להפתיע. זה יכול להיות חיובי (בשנים האחרונות המערכות של ישראכרט חסמו 3 ניסיונות לשימוש בכרטיסים מזוייים במשפחה שלי), אבל גם שלילי (יש מקרים בהם המערכת מזהה פעילות בארץ זרה כחשודה גם אם היא לגיטימי וחוסמת את הכרטיס באופן אוטומטי ולא תמיד הפיך). מסיבה זו, וגם משיקולי אבדן וגניבה, נוסעים עם לפחות 2 כרטיסים בין לאומיים, בדרגה הגבוהה ביותר שהבנק או חברת האשראי מאשרים לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק את העניין, גם לפעמים לוקח קצת זמן וטלפונים לשחרר אותם אבל לא רק.

יש מקומות שלא מקבלים כרטיסים מסוימים ויש סיכוי לאובדן , גניבה וכו.

בנוסף - כרטיסי אשראי ישראליים לרוב מקונפגים כמו חבריהם האירופאים ולא האמריקאים.

כלומר - Chip and pin - אז תצטיידו מראש בקוד הסודי של כל כרטיס עם צ׳יפ.

(אמריקאים Chip and Pin שמור לרוב לDebit card בלבד , בעוד Chip and sign זה לכרטיסי אשראי. שלא תופתע מהנושא)

זה גם נובע מזה שיש 2 מוצרם שונים - דביט וקרדיט פה שלא בדיוק תואמים לשיטה הישראלית מכמה בחינות (חיובים מחודש לחודש , חלוקת תשלומים , אופציה למשוך מזומן שעובדת אחרת וכו)

Then dying is forgetting

פורסם

כרטיסי האשראי הישראליים דווקא מקונפגים כמו האמריקאיים, בישראל עדיין חותמים ולא מקישים PIN.

הליך מעבר לתקן EMV עם הקשת PIN בישראל צפוי בחודשים הקרובים, כבר מושכים אותו די הרבה זמן. הסוחרים מאיימים בכך שהליך הקשת ה-PIN ואישור הכרטיס ארוך יותר מחתימה (וזה נכון, עניין של כמה שניות) ושהקונה יצטרך לחשוף את ה-PIN שלו בפני הקופאית (איום סרק, הקונה מקיש בעצמו והמקלדת מוסתרת בפני הקופאית) - הכל בגלל עלויות ההצטיידות במסופונים החדשים. להזכירך - הסיפור הזה היה בארה"ב לא מזמן, והפתרון היה פשוט מאד: לא אילצו את הסוחרים להחליף מכשור אבל העבירו אליהם את האחריות לתרמיות במסופוני חתימה. אתה תוכל להעיד עד כמה האיום היה יעיל.

פורסם

אתה לדעתי עושה קצת סלט בין האכיפה של מסופונים בארץ לבין הגדרות הכרטיס.

עם מאסטרקארד גם פה וגם באירופה - הייתי צריך יופי להקיש קוד על עסקאות מעל סכום מסוים / מסוג מסוים עם כרטיס ישראלי - כי המסוף מוגדר לבקש כזה - כי כל הכרטיסים הישראליים מוגדרים מראש עם קוד סודי.

מניסיון - בארץ זה אכן לא קורה (לא משתמשים בקוד) - פה המסופונים רגילים לקבל קוד (בגלל דביט) ומבקשים לכרטיסים מסוימים.

באירופה זה בכלל טרגדיה.

להשוואה - פה - אלא אם ביקשת במיוחד - אתה אפילו לא מקבל קוד סודי עם הכרטיס (Credit card) ותמיד עם דביט כי זה כמו להוציא כסף מהחשבון.

עכשיו אפילו במסופונים עם קוד - בארץ , בארהב , באירופה - עם כרטיס אשראי אמריקאי שמוגדר כChip and sign אתה לא תתבקש להקיש קוד.

באירופה זה אפילו מפתיע חלק מבעלי העסקים שלא רגילים לזה.

אז בקיצר - זה שילוב של הכרטיס והמסוף וכרטיסים ישראליים לרוב מוגדרים כמו אירופאים (עם קוד) אפילו אם זה לא נאכף בישראל.

מפה - תעשו מה שאתם רוצים :) רק אל תבכו כשתתבקשו להקיש קוד ותיהיה בעיה

Then dying is forgetting

פורסם

כנראה שאתה צודק ואני לא דייקתי.

הסיפור יותר מורכב.

נתקלתי ב-EMV באירופה לראשונה לפני כ-10 שנים, אבל אז הכרטיסים הישראליים עדיין היו חסרי צ'יפ והמערכת אפשרה לי לאשר קניה בחתימה.

בשנים האחרונות לפחות חלק מהמכשירים באירופה מסרבים לחלוטין לקבל כרטיסים ללא צ'יפ. נתקלתי בזה לראשונה בפינלנד ב-2014. מסיבה זו ביקשתי, ביוזמתי, להחליף את כל הכרטיסים חסרי הצ'יפ שהיו לי ולבני המשפחה בכרטיסי EMV. למעשה היום הכרטיס היחיד במשפחתי ללא צ'יפ הוא כרטיס אפטרכארט (חיילים) שהוא כרטיס מקומי מוגבל מאד.

פורסם

אין פה לפחות ממה שנתקלתי בעיה לקבל כרטיסים בלי צ׳יפ - כל המספונים הם גם וגם, אבל אם יש צ׳יפ - זה יחייב להשתמש בו (לא יעביר עסקה בסליקת הפס המגנטי ממש) ואז ההגדרות כרטיס יכנסו לפועל. (במקרה הזה - רוב הכרטיסים הישראלים - לאומי ופועלים הם Chip and pin תכלס איפה שנאכף. אולי Amexים לא. למרות שלא יהיה ספק - האמקסים בארץ הם של בנק פועלים ולא של American express ישירות).

פשוט עברתי את כל התלאות האלו כשעברתי לפה (קוד סודי , חסימת כרטיסים , הנפקת כרטיס חדש וכו).

היה Moi כיף.

Then dying is forgetting

פורסם

אל תקח את הכרטיס של הדואר , כל הטענה עולה לך עמלה ,במיוחד בסכומים גבוהים שתבזבז שם זה כבר משמעותי, ואם זה לא מספיק יש לך שער המרה משקל שאתה מטעין לדולר בזוי מאוד. ואני מקור פנימי לא איזה לקוח מאוכזב.

כמובן שאין עמלות על עסקאות אבל גם ככה עמלות המרה בכרטיסים נמוכה מאוד , ותנסה להתמקח (אני נניח משלם 1% עמלה בCAL של הייטק זון)

Miata ND2

פורסם

תשאיר ייפוי כח / ייפוי כח נוטוריוני [ תלוי בגורמים שונים] . לא מן הנמנע צורך פתאומי לטפל בעניין משפטי שמחייב את חתימתך [המקורית כמובן] וכשאתה לא בארץ, עלולה להיווצר בעיה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...