Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - רנו גרנד קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישבתי היום בגרנד קופה לראשונה בדגם המחודש,

רכב איכותי ומרווח.

אבל דבר אחד הפריע לי מאד עד כדי פסילת הרכב על הסף, הקונסולה המרכזית מפריעה לרגל ימין ומונעת אפשרות לתנוחת נהיגה נכונה.

בשאר דגמי רנו זה לא קיים ואין כל הפרעה לרגל ימין.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאחד שמתנייד הרבה מאוד קילומטרים בגרנד קופה מזה 8 חודשים (ו- 40 אלף ק"מ), הרכב מצוין במרבית ההיבטים וקפיצת מדרגה מעל האסטרה שהייתה לי.

מהיר, זריז, נוח וחסכוני. אני מאוד אוהב את מנוע הבנזין החדש (שמשותף עם מרצדס). הוא מהיר חזק וזמין. גרם לי להפסיק לקטר שלא הציעו דיזל בליסינג בעבודה. הרכב מרווח מאחור ומלפנים.

איכות הרכבה טובה בסך הכל, אל יש איזה זימזום מחוט קשיח בגג ועד כמה דברים, למרות ששאר הפלסטיקה מאוד חסונה. פתיחת תא מטען על ידי "בעיטה" מתחת לפגוש קפריזית לחלוטין. או שזה עובד מצוין או שהרכב מחליט לצחוק עליך ומעמיד אותך 5 דקות בתנוחות בעיטה מגוחכות ברחוב. אני לא מנסה אפילו.

מערכת השמע טובה, אבל התפעול מסורבל יחסית ובוודאי יחסית למערכת של הקודיאק של זוגתי.

בקרת שיוט אדפטיבית עובדת בסדר, אבל היא מכויילת לא טוב ומגיבה בהיסטריה על ידי בלימות חזקות מדי ואיחור בהאצה לאחר שהרכב מלפנים זז או האיץ וההאצה היא יחסית אגרסיבית. הבקרה האדפטיבית בקודיאק ובאופן כללי ב- VAG (שאיתה יש לי ניסיון) הרבה יותר משוככת ומתורבתת.

לנושא נוחות ישיבה. אני די גדול ובגובה 177, אבל הקונסולה אף פעם לא לא הפריעה לי. כן, בשלב מסויים אני מוצא את עצמי נשען עליה עם הברך, אבל זה הרבה יותר נוח ומרווח ממה שהיה לי ב- 3008 שכורה. בעיה אחרת היא שאני אוהב לנהוג עם מושב גבוה ככל הניתן וצורת הדלת היא כזו שאני לא יכול להיכנס במצב זה לרכב מבלי לקבל מכה בראש ממשקוף הדלת, ונאלצתי להתפשר על תנוחת נהיגה שאני פחות אוהב (למרות שהיא עדיין בסדר גמור. אני לא סובל).

לסיכום - במחיר שלו - עיסקה טובה. יש לו המון פיצ'רים שחסרים למכוניות יותר יקרות, אבל במספר מקומות יש השתלטות של העיצוב על הפרקטיות ואיכות הביצוע של הפיצ'רים הללו לא מיטבית. עדיין - אני מבסוט מאוד מהרכב ומעריך שלהבדיל מאופציות האחרות שהיו לי בליסינג לא הייתי בפועל להתפשר על כלום.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

מטבע הדברים , אני רואה הרבה גרנד קופה בכבישים "הארוכים" יותר של מדינתנו דוגמת כביש 1 או 6.

אנצל את השרשור בשאלה שתמיד עניינה אותי,

איך הרכב מרגיש בשיוט של 140,150 קמ"ש?

הנסיעה במהירות כזו מורגשת או שהרכב נינוח יחסית ?

כן אבל זה היה בתקופת הבריטים שלא דחפו את האף למקום שבין אדם למכוניתו.

פורסם

אני כבר חודש עם ה-GC דיזל שלי. נוסע בעיקר בכביש 6 ובכביש הבקעה.

הרכב נסע כ-2200 ק"מ בחודש האחרון. ארשום בקצרה מספר נקודות לחיוב/שלילה (מההתרשמות הקצרה שלי כמובן):

נקודות לחיוב :

• תא הנוסעים נוח ומשרה אווירה טובה
  • המכונית "היי-טקית" וזה מגניב
  • אני חוזר יחסית "רענן" אחרי נסיעות אחרות שלא כמו בויטרה
  • בידוד הרעשים ושיכוך מהמורות הכביש מעולה
  • קרוזרית אמיתית
  • בקרת שיוט אדפטיבית עובדת לא רע

נקודות לשלילה :

• מנוע הדיזל מעט מאכזב בביצועים שלו (תאוצות ביניים עצלות, יצא לי כבר מספר פעמים לצאת לעקיפה ואז להתחרט ולחזור לנתיב שלי, או שיצא לי מספר פעמים לסיים עקיפה בפס לבן רצוף. אני נוהג כבר מעל לחצי שנה באותם הכבישים ואני מכיר אותם היטב, דבר זה לא קרה לי עם הויטרה בעלת מנוע 1.6 בנזין שהייתה לי קודם).
  • תפעול דלת תא המטען לא תמיד קלה
  • לעיתים אנדרואיד אוטו מתנתק וזה דורש ממני להתעסק עם ניתוק/חיבור הטלפון (יכול להיות שמדובר בבעיה במכשיר שלי LG-G4)
  • גיר רובוטי איטי ומעצבן קצת בזינוק בעלייה. זה הכי מעצבן כשאתה בפקק בעליה ואז המנוע נכבה. כשאתה רוצה שהרכב יתניע מחדש אז עוזב את דוושת הבלם, ולא תמיד המערכת זינוק בעלייה נכנסת לפעולה ואז מתחיל הדרדור עד שהגיר משתלב. כנראה שהמכונית הזו לא תוכננה כראוי לנהיגה עירונית.

סה"כ המכונית מעולה, אבל כנראה שבאמת הייתי צריך לבחור במנוע הבנזין ולא מנוע הדיזל.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...