Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאון שהסתיים ברון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל שזה הולך להיות ארוך, אבל שווה לקרוא:

בגולף 7 שנת 2014 מנוע 1.2 גיר די.אס.ג'יפה, אשר ננהגת ע"י זוגתי בקצב הפנדה, בתמהיל של כ- 50:50 עיר וספר, ואשר גמאה פחות מ- 60 אק"מ, החלו רעידות קלות בשילוב לראשון ולרברס.

ע"מ לנצל את חודש האחריות האחרון שנותר לרכב, ולמרות שבי נשבעתי כי כף רגלי לא תדרוך יותר בשום מוסך מורשה-יבואן, התפתיתי בכ"ז והכנסתי את הגולף למוסך מורשה-יבואן, האחרון באיזור המרכז שטרם דגמתי (והתאכזבתי).

שמח וטוב לבב אספתי את הרכב בערבו של יום לאחר החלפת מצמדים, וחשתי כי בשן ועין הצלחתי להינצל מהוצאה כספית כבדה. ברם, כבר למחרת בבוקר החלו להישמע מתחתית הרכב נקישות בנסיעה על כל מהמורה, לא כל שכן על באמפרים או בורות ביוב אשר, סחטו מפאר תוצרת גרמניה קולות נאקה וגניחה שלא היו מביישים אפילו את סיביל ראוך. השאון נרגע יותר ויותר במהלך נסיעה, אך לא לגמרי. בחשש כבד שנבע מניסיוני המר בעבר עם מוסכי היבואן, שבתי אל המוסך, וכאשר יגורתי בא לי. בנסיעה עם בוחן זעוף פנים הוא שמע רעש קל בלבד. הרכב הוכנס לבדיקה ולחיזוקים שלא עזרו כלל, ונאמר לי: "סע ככה כמה ימים ונראה אם זה מסתדר...". לא ברור לי עד עתה מה הביא אותי להסכים לזה, אבל עובדתית יצאתי פראייר. כמובן שלא רק שזה לא עזר, אלא התופעה אף החמירה, וגם לאחר עוד ביקור וסיבוב ברכב עם מנהל המוסך, חוץ ממבט עגל שהסגיר כי הוא למעשה כבר תייג אותי כמשוגע הכפר ששומע קולות, לא קיבלתי ישועה.

בצר לי נסעתי היום למוסך רון, בו אני מטפל בעוד רכב. אין לי מילים מלתאר את החוויה המתקנת שעברתי. ראשית התקבלתי במאור פנים ע"י רון למרות שהבאתי לו "צרה" ביום שישי על הבוקר. שנית, למרות שהרכב כבר היה לאחר נסיעה לא קצרה והקולות התעממו יחסית, רון נחרד מהגניחות, ובתוך 2 דקות נתן דיאגנוזה ופרוגנוזה – "נוודא שזה לא מהמתלים, וכן לא מהמוטות המייצבים, ואז כנראה שמדובר בכריות בולמים או בבולמים עצמם". כך היה, ובסופו של דבר הוחלפו הכריות ובא לציון גואל.

ו... מה הקשר להחלפת המצמדים? – זה נותר עדיין בגדר תעלומה. אודה לחכמי הפורום שינסו לתאר תסריט בו החלפת מצמדים גורמת להרס כריות בולמים. מלבד תסריט איימים בו עובד מתוסכל הוציא על הרכב אגרסיות ומתח עם לום את כל המתלה, לא עולה הראשי דבר.

אגב, על הדרך ביקשתי לבצע כבר טיפול 60,000, במסגרתו גם הוחלפו רפידות בלמים קדמיות ונוזל בלמים. איזו חוויה מתקנת – בעוד שבמוסכי היבואן אני כבר מורגל אחרי הביקור לסדר איזה כבל או צמה שהשתחררו מהתושבת, זליגת שמן שלא נוגבה, קרב מסנן אוויר או מזגן שלא נסגרו כהלכה, וכמובן ה"שריטה" הקבועה - מילוי עודף שמן, הפעם הכל היה מושלם. יתרה מכך, נוזל הבלמים לא הוחלף טרם שנמדדה בו רמת הלחות, וכמובן שנעשה לו ניקוז מלא כנדרש מכל פטמה של מכלולי הבלמים.

אולי זה פסיכולוגי, אבל בחלק מהזמן המתנתי בפתח המוסך, ואז ראיתי לקוח אחר לקוח יוצא עם חיוך על הפנים. לאחר שהתרשמתי מהמקצוענות, ולאחר ששילמתי את החשבון, גם הבנתי למה.

עם רון בלב יצאתי גם אני מן המוסך מחוייך ושמח וטוב לבב כפי שהייתי טרם תחילת הסאגה.

נו, אז מה הקשר בין החלפת מצמדים להרס רפידות בולמים?

פורסם

כל הכבוד.

ישר כח!

תמיד זה ככה, יש לך סיבה מסויימת בסיטואציה מסויימת להעדיף מוסך X , אתה אוכל אותה בו , ואז הולך למקום ומקבל כמו שצריך ובאווירה טובה ומצטער שבכלל העזת לדרוך במוסך הקודם.

פורסם

אחרי שאחליף רצועת טיימינג באיביזה שלי (חייב את האחריות של רצון טוב) גם אני אעבור לרון.

אומנם הוא קצת רחוק, אבל כל הסיפורים מחייבים אותי לבוא לשם לבטיפול הבא.

נ.ב אם זיכרוני אינו מטעה, גם לסקודה של ההורים שלי היו רעשים כאלו אחרי החלפת מצמדים או שהם סתם הופיעו בשלב כלשהו. אבל בוודאות היה

פורסם

יופי של כותרת, מוסך רון הוא מקור גאווה לאנשי המקצוע בענף הרכב.

מכל הדברים ששמעתי עד היום על מוסך רון, וגם מדבריו בפורום זה ופורום בעלי המקצוע (tt) מדובר בבעל מקצוע לעילא, איש שמוביל ומפעיל מוסך שתענוג להגיע אליו.

יישר כח!

פורסם
מוסך רון הוא אחת הסיבות העיקריות לכך שגם הרכב הבא שלי יהיה מתוצרת VAG.

כמו שאשה מוכה תכתוב: הפסיכיאטר הזה הוא הסיבה שגם הבעל הבא שלי יהיה אלים.

#בדיחה_לא_לכעוס

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נו, אז מה הקשר בין החלפת מצמדים להרס רפידות בולמים?

כדי להחליף מצמדים צריך לפרק גיר, כדי לפרק גיר צריך לנתק ציריות מהגלגלים.

הציריות בנויות מצינורות פלדה שמחוברים עם אום מסיבי אל מרכז הנאבה, גם אחרי שמסירים את האום עדיין צריך להפעיל לא מעט כוח כדי שהציריות ישתחררו.

שאמשיך או שהרעיון מובן?

זה עוד מתוך הנחה ששאר העבודה נעשתה כמו שצריך ולא נשארו בתום העבודה עודפי ברגים וחלקים "שלא צריך אותם" וששוכנים עכשיו לבטח בפח האשפה של המוסך.

פורסם

dorki תודה.

לאור תת המקצועיות של מוסכי היבואן, תמוה כיצד בכ"ז מדובר בנזק/חבלה נדירים יחסית.

היות ואת התיקון ביצעתי אצל רון, אז לפחות כעת אני רגוע שהכל שב למקומו.

אגב, בהמשך למה שתיארת, הסביר לי רון את השיטה לייצב את המנוע/גיר מחדש לאחר החלפת המצמדים וטרם החיזוק הסופי.

אכן יצא איתי צדיק.

• תוכן חדש...