Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אילי, אני בד"כ ממלא עד 100 שקל, אבל אם הרכב בולע דלק ה100 האלה יילכו מהר מאוד וכבר עדיף FULL.

אל תתבלבל עם תפוס סגור, תפוס פתוח בסך הכל גורם לבלאי לאורך זמן אבל אין מניעה לנסוע ככה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אילי, אני בד"כ ממלא עד 100 שקל, אבל אם הרכב בולע דלק ה100 האלה יילכו מהר מאוד וכבר עדיף FULL.

אל תתבלבל עם תפוס סגור, תפוס פתוח בסך הכל גורם לבלאי לאורך זמן אבל אין מניעה לנסוע ככה.

מה?!?!

אתה מבין שהרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה והבלאי למנוע הוא גדול?

Miata ND2

פורסם (נערך)

טרמוסטט זה לא ראש מנוע זה לא כזה מסובך להחליף אפילו אתה יכול (כן אתה).

כל מה שיקר בסיפור פה זה נוזל הקירור אם אתה מהמחמירים ושם מקורי.

ותעשה טובה תחליף את המכונאים שלך בהקדם האפשרי או לפחות תגיד מי הם שבמקרה ואני אתקע עם הפנדה בדרך לצפון אני לא אכנס אליהם.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אין מצב שאחרי החלפת טרמטסטט תקבל צריכת דלק 1 ל 13 בעיר. קורולה חדשה לא מגיעה לזה. יהיה שיפור קל של כמה אחוזים אבל אתה בונה פה על 40% פחות צריכת דלק, אין מצב.

וכן, ברכב ישן עם מערכת קירור לא מטפלת יכול להיות שבהחלפת טרמוסטט תגלה שהבית שלו אכול, או הפלנץ' אכול או צינור מים שצריך להחליף - תצטרך לטפל בזה.

אתה מחפש פה הצדקה לא להחליף - אז הנה. אל תחליף, צריכת דלק תרד באופן לא משעותי.

כמובן שרצוי כן להחליף ולהחזיק את הרכב במצב תקין בלי קשר לצריכת דלק, אבל מכיוון שאתה לא מעוניין בכך...תשאיר ככה.

פורסם
מה?!?!

אתה מבין שהרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה והבלאי למנוע הוא גדול?

הוא מגיע כמעט לטמפרוטרת עבודה (כמעט לחצי) אבל יורד בנסיעה ביניעורנית.

יגאל, התשובה גם לשאלתך.

בוקי , זה הכיוון שאליו התכוונתי , האם הטרמוסטט הזה יוביל אותי לשיפור משמעותי בצריכה ואם זה שווה את העבודה.

מארק, יש לי נוזל קירור מקורי, אבל יש לי גם נוזל בבית של ZEREX כי תכננתי להחליף את הטרמוסטט אבל אני מתלבט כבר.

זה לא רק מכונאים , גם בעבודה שלי התייעצתי עם אנשים, זה מוביל לצריכה אבל לא באופן קיצוני.

פורסם

אושריקו אם יש דבר טוב אחד שאתה עושה זה להצדיק את המוניטין הטוב של הרכב הזה - אם הוא עדיין שורד אצלך - הוא כנראה ממש ממש מוצלח.

פורסם

LOL.

מה עשיתם מהרכב? שמן גרמני, נוזל קירור מקורי, טיפולים בזמן... שמן גיר ברמה גבוהה וכו'.

קצת קומבינות שהרסו קצת את החווית נהיגה, בגלל זה לומדים ברכב חדש לא להתעסק בשטויות.

אני כן לא רוצה להשקיע בה מעבר למה שצריך - זאת לא בושה. אתם לא שומעים מהבוקר עד הערב " רכב ישן, תפסיק לטפל בו ותחסוך כל שקל להחליף". בסוף השטיפת מוח עובדת.

יש לי גם רעשים חזקים מהברקסים ואין לי זמן לעלות אותה על ליפט בכלל כי כל מכונאי שמשחק אותה חבר גם דורש כסף על זה.

פורסם

הודעה שלי הייתה קצת צינית.

זה לא רק צריכת דלק.

מנוע מתוכנן לעבוד על מרווחי עבודה מסויימים, מרווים אלו נקבעים כשהוא בטמפרטורת עבודה תקינה.

כשהוא בטמפרטורה נמוכה יותר, המרווחים האלו לא נכונים. שמן מזדהם מהר יותר, מחשב מנוע מעשיר את התערובת ללא סיבה, מנוע מתבלה מהר יותר, צובר פיח מיותר, לא מגיע לביצועים מייטביים.

פורסם

אתה חושב שיש בעיה להחליף נוזל קירור מקורי (שאסף מהכנופייה שם לי בעבר) לנוזל של ZEREX לתקופה מסויימת (עד הטיימינג, למשל) ? זאת אחת הסיבות שאני מתלבט.

פורסם (נערך)

לא ניכנס איתך עוד הפעם לפינה של הרכב ה"שמור שלך".

הנקודה היא שאתה מתייעץ עם האנשים הלא נכונים.

בעל חנות חלפים שהידע שלו מסתכם בחומרים ולא תחזוקה , מוסכניקים שפשוט הרכב שלך מאס עליהם.

הגיע הזמן שתתחיל לטפל ברכב בעצמך זה סך הכל טיוטה קורולה לא איזה רנו שמתוסכבת מהחיים לאדם הפשוט.

בוקים עולים בסביבות ה100 כלים על קורולה אפשר לקחת הארגז הכלים שיש בבית ולהשלים כלים ספציפים.

אתה עובד בחנות חלפים אתה תמיד יכול לבקש הנחה על כלי שחסר לך.

אז שמת נזול קירור מקורי לפני שנתיים זה אומר שעכשו לא תחליף אותו בחיים?

אני מבין שזה עלה כסף אבל עדיין נוזל קירור שעבד לא שווה ערך לנוזל קירור חדש.

תזכור כלל חשוב מוסכניקים לא אוהבים רכב ישן כי לפעמים פתירת בעיה אחת גומרת לבלאי בחלק אחר ואז ומצטייר כאילו הם עשו את הנזק לחלק השני.

הכי קל לבוא לרכב משנת 2013 להחליף פילטר שמן ושמן מנוע ולקחת 500 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אושריקו, גם לי אומרים את זה על הקאוואליר... שבעוד שנה תעבור את הק"מ של הקורולה שלך. ועד עכשיו יותר אמינה ממנה גם .

לבחור צעיר אין שום דבר רע בקורולה 99 , בספק אם הנוזל של "זרקס" נופל באיכותו מהמקורי של טויוטה .

פורסם (נערך)

לא רק שאין בעיה, אלא שהיא עדיפה על רוב המתחרות בנות זמנה מבחינת אמינות, ותחושה של רכב.

המינוס, לא הכי נוחה ודי צפופה. לגבי האמינות , נו באמת מקס... מבחינתי הרכב הגיע עד 270 אלף, כל מה שקרה מעתה והלאה זה באשמתי נטו.

עכשיו בלי קשר, אני מבין שמ1:9 ל1:13 או 1:12 בנסיעה משולבת אפילו זה לא יקרה, אבל אם אני ארגיש שיפור בצריכה? זה כבר יעשה משהו לכיס.

הבעיה , שכל פעם שאני רוצה לעשות את העבודה, כל אחד מורח\מסרב. עם כל הכבוד, לא התנסיתי מספיק לגעת במערכת קירור ולהיות שלם עם עצמי. במקום ללמוד, תמיד נהניתי להסתכל ולסמוך על המדריך - טעות.

לא אמרתי שהנוזל לא טוב, הוא ממש איכותי ומיוצר במיוחד ליפניות מסויימות, העניין הוא שהרכב התרגל לנוזל מקורי כבר שנים, פתאום להחליף אותו ועוד מבלי לנקות את כל המערכת.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו

• תוכן חדש...