Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

רציתי לשאול אתכם, עד כמה טרמוסטט במצב פתוח משפיע על הצריכת דלק?

אני לא מדבר על תפוס פתוח לגמרי שהטמפרטורה לא עולה בכלל, אבל פתוח , בכלליות.

מעבר לבלאי איטי אך מצטבר למנוע, האם התופעה הזו יכולה לגרום למנוע לאכול המון דלק?

ב-ר-ו-ר שהוא יאכל ככה, השאלה כמה משמעותי?

למשל, רכב שיעשה 1:12 , פתאום יעשה 1:7 למשל?

אני שואל בכלליות ולא מתכוון לפתוח פה דיון על רכב X או Y.

אחלה שבוע.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

המשמעות היא שבמצבים מסויימים, כמו כביש מהיר לדוגמא, הרכב לא יגיע לטמפ' עבודה, מה שאומר שתהיה השפעה על כמה מנגנונים - מערכת פליטה - ממיר קטליטי, חיישני חמצן, מערכת הזרקה וכו'. לא סתם היצרן התקין טרמוסטט, מחליפים ולא משחקים עם זה.

עריכה אחרונה על ידי dimblaster

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

טרמוסטט תקול במצב פתוח אינו מאפשר למנוע להגיע לטמפרטורה בו היעילות שלו היא המקסימלית.

זה מתבטא בצריכת הדלק, זה מתבטא בפיח הנוצר במנוע, זה מתבטא בזיהום אוויר מוגבר ובאופן כללי בביצועים ירודים במקצת.

יש לדאוג כי ברכב מותקן תרמוסטט העומד במפרט שקבע היצרן לעניין טמפ' הפתיחה והסגירה שלו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז ככה: סוף סוף לאחר המון זמן בדקתי את צריכת הדלק ברכב.

רוב הנסיעות היו עירוניות אך גם נסעתי בין לבין נסיעה בין עירונית, רוב הנסיעות היו ללא מזגן (אבל היו קצת) ולפעמים העליתי סל"ד גבוה מאוד, אבל רק פעם ב...

היום תדלקתי, חילקתי את מספר הק"מ שעברתי מהתדלוק הקודם לנוכחי: 302 ק"מ, יצא לי 33.390 ליטרים, חילקתי בניהם ויצא... 1:9:-(

הרכב נבדק במחשב ואין בעיות של חיישנים או משהו.

פורסם

יש אנשים עם הרכב הזה שאומרים שהיא עושה 1:11-1:12 ואף יותר, אולי בבין עירוני אבל גם בבין עירוני אני לא אקבל את זה.

פעם היא עשתה לי 1:11 מעורב.

אני לא רוצה להשקיע ברכב יותר כי אני במוד להחלפה, אבל מה שמעצבן אותי זה הצריכת דלק, בכל זאת אני משתמש קבוע וזה אוכל לי את הכיס.

פורסם (נערך)

טרמוסטט של חברה יפנית לקורולה יעלה לך פחות מ70ש"ח אם זה מה שפוגע לך בהתנהלות הכלכלית של החודש מציע לך דחוף לעבור לתח"צ.

מה תעשה כשהיה צריך להחליף ברקסים ואתה במוד של החלפה?

צריכת דלק תלוייה גם בהתנהגות הנהג,אני לדוגמא הוצאתי מבלנו אוטומטית קרוב ל1:14 משולב על במסלול קבוע של לוד-תל אביב.

יוני(עם הפיג'ו 309) הוציא תצרוכת דלק דומה עם יונדאי לנטרה אוטומטית גם כן על מסלול דומה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אתה מדבר על רוב נסועה עירונית ולא נשמע שאתה נוסע הכי רגוע שיש - זאת התוצאה.

בנוסף אתה לא רוצה להשקיע ולבדוק מה יש לשפר אז אני לא מבין מה בדיוק אתה רוצה שיגידו לך פה, גם אם תעשה 1-12 אתה חושב שזה ישפיע לך על ההוצאה החודשית שלך?

מדובר על הפרש של עשרות שקלים לא מעבר.

פורסם (נערך)

השאלה שלי אם באמת 1:9 לעומת 1:12-:1:13 יעשה את ההבדלים מבחינת הוצאה כספית על דלק.

מקס, כל יום נוסע בה.

יש לי את הטרמוסטט בבית... אני פשוט לא רוצה לגעת במערכת קירור סתם ומה גם שעכשיו קיץ וחום אימים, בניגוד לחורף שטרמוסטט תפוס פתוח באמת לא בריא.

מכונאים אמרו לי שטרמוסטט תפוס קצת פתוח לא אמור לגרום לרכב לאכול יותר מדי דלק וחבל על ההחלפה.

פה אתם נכנסים לתמונה, מה ההבדל בין 1:9 לבין 1:12-1:13 , מבחינתי יש הבדל גדול שכן כל נסיעה אני כבר רואה את הקו מתחיל לרדת קצת.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

לא יודע, לא בדקתי וזה משתנה למען האמת. אבל רוב הנסיעות היום יומיות הן בעיר.

אבל בדיוק לפני כשבועיים (חמישי) תדלקתי פול והיום תדלקתי כבר על פחות מרבע\רבע.

לפי מד המרחק של דלק, עברתי 302 ק"מ כמו שציינתי בהנחה ואני קורא את הספרות נכון.:roll:

פורסם
...

פה אתם נכנסים לתמונה, מה ההבדל בין 1:9 לבין 1:12-1:13 , מבחינתי יש הבדל גדול שכן כל נסיעה אני כבר רואה את הקו מתחיל לרדת קצת.

בהנחה שאתה לא נוסע לפי מראה מחוג הדלק, וממלא כשצריך: ההבדל בין 1:9-1:12 הוא עצום, לפחות רבע ממה שאתה משלם על דלק. אם גם ככה אתה ממלא ב-100, אז זה לא ישפיע עליך (תמשיך למלא ב-100).

האם החלפת תרמוסטט תביא אותך בתדלוק הבא ל- 1:13 בלי לשנות שום דבר נוסף?

כנראה שלא.

אם התרמוסטט תפוס, החלף בהקדם. אני לא מבין בכלל מה השאלה.

אם התרמוסטט תפוס על מצב פתוח-חלקית זה יכול להיות קטלני בקיץ!

• תוכן חדש...