Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכנן לנסוע לאילת מאזור תל אביב עם מאזדה 2 שנת 2010 ללא בעיות מיוחדות שעברה 75,000 קילומטר.

כמו כן תמיד עברה טיפולים בזמן (אחת לשנה או לאחר 15,000 קילומטר (מה שהגיע קודם).

הטיפול האחרון היה בינואר.

ברכב יהיו 4 מבוגרים + מזוודות.

יש לי מספר שאלות:

1. לחץ אויר בגלגלים. - שמתי לב שבמאזדה 2 יש הנחיות שונות לרכב מלא, או במקרה של 2 נוסעים. בנוסף יש גם פער גדול מאוד בין הלחץ של הגלגלים האחוריים לקדמיים - מישהו יכול להרחיב על זה?
  2. בדיקות לפני הנסיעה - מה מומלץ לבדוק (שמן? מים? שמן בלמים?)
  3. במהלך הנסיעה - האם זה מסוכן לנהוג רצוץ את הנסיעה וזה עלול לגרום לשחיקה \ חימום יתר של חלקים ברכב?

תודה רבה,

פורסם

1. לפי מה שאתה מתאר עדיף לשים את מה שמבקשים לרכב עמוס.

2. כן, הבדיקות האלו יספיקו. אם הרכב מטופל כמו שצריך אין סיבה גם שיקרה משהו.

3. לא, אבל זה כנראה יגרום לנהג להיות עייף, כשאני נוסע מבאר שבע מרחק שקצר משלך בכ-100 ק"מ, אני עושה הפסקה בערך אחריי 100-150 ק"מ. כן כדאי לעצור אחרי שעה וחצי - שעתיים של נהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1. רכב מלא + מזוודות דורש ניפוח לחץ אוויר מירבי עבור רכב עמוס. שים לב למלא אוויר כאשר הגלגלים קרים או בערב לפניי כאשר לא נהגת על הרכב או ששוב, הצמיגים קרים אם יש תחנה קרובה לבית בנהיגה רגועה.

הדרישה הזאת וההבדלים בין הקדמי לאחורי נובעת מכך שאתה מעמיס את הרכב ואת הבגאז וזה בכדי לפצות על ההבדלים בזווית המרכב.

2. בדיקה רגילה של כל השמנים/נוזלים הקיימים בתא המנוע וכמובן, למלא נוזל וישרים גם כן. + בדיקת הרפידות, כמה נשאר מהן אם בכלל? זה לא קשור לאילת אלה בכללי אבל אילת במיוחד בגלל כל הקטע של הירידות, רפידות שממש על קצה חייהן, עלולות לגרום לבעיות.

3. אין בעיה לנהוג ברכב גם 30 שעות ברציפות, המכלולים ברכב מתוכננים להיות מקוררים על ידי הנוזלים/מאווררים והרדיאטורים השונים, לשם כך הרכב תוכנן.

קח בחשבון שיש מקומות בעולם שבהם הנסיעה הזאת של שעתיים לכיוון (גם כאן בארץ) זה אנשים שנוהגים לעבודה. נסיעות משפחתיות או טיול בחו"ל זה בדרך כלל חצי יום של נהיגה בכיף ובתנאי אקלים הרבה יותר קיצוניים (חום וקור) משלנו.

חשוב מאוד לזכור, לנהוג בצורה סבירה בירידות ולא להגיע למצב שאתה מחמם יתר על המידה את הבלמים, נסה להשאר בהילוך המתאים ככל הניתן מבלי להרוג את הרכב והגיר כמובן, כן לבלום כשצריך! פשוט לא להרדם על הבלמים.

פורסם

לפני שנה ו 7 חודשים לערך (זו הפעם הראשונה על אף גילי המבוגר יחסית הייתי בן 34.5) שהעזתי לנסוע לאילת ועשיתי זאת עם יונדאי I30 2009 למרות שאבי היקר חשש מאוד והפחיד אותי שנים לא לעשות זאת..)

נסעתי לאילת עם אחי וגיסתי (לאף אחד מהם אין רישיון נהיגה וזה אומר,שאני הנהג היחידי).

נסענו דרך כביש 6 בידיעה,שעדיף לשלם קצת אבל,בדרך יש לנו תחנות התרעננות.

יצאנו בסביבות 4:45 בבוקר מהצפון (קריות),נסענו דרך כביש 6 ועצרנו בערך 4-5 פעמים עד אילת (פעם ראשונה תחנת ריענון,פעם שנייה שוב תחנת ריענון וארוחת בוקר קלילה, פעם שלישית בדימונה לתדלוק ולקיחת אוויר ופעם 4 לביקור בפונדק של כושי- רימון).

הנסיעה כולל העצירות לקחה לנו כ 7 שעות (שעה וחצי רק העצירות),בחזור,היה פחות נוראי ועצרנו רק פעמיים.

לפני הנסיעה,החלפתי בלמים,שהיו כבר כמעט על הסוף ולא הייתי מוכן להסתכן לאור הירידות החדות.

מומלץ לבדוק היטב שמן ונוזל קירור (אפילו הייתי לוקח איתי בבגא'ז גלון שמן וגלון נוזל קירור/מים מזוקקים לכל צרה שלא תבוא),לחץ אוויר ו... הרבה מצב רוח טוב ומוסיקה טובה (אל תשאל איזו אני שומע כי לא כולם כמוני...)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא יודע למה אנשים מתייחסים לנסיעה לאילת כאילו זה מסע לירח.

לא צריך לבדוק כלום. מפלסי נוזלים כל אחד אמור בלי קשר לבדוק כל שבוע.

לנפח צמיגים לפי עומס גבוה וזה.

לפני כשנה נסעתי לאילת מאיזור המרכז וחזרתי באותו יום במסגרת העבודה. אפשר לחשוב...

----------------------------------------------------

האמת, לא ממש מעניין איזה טלפון יש לכם. משתמשי Tapatalk, כנסו בבקשה ל Settings -> Signature ותעבירו למצב כבוי.

פורסם

בוקי הזכרת לי נסיעה דחופה לצורך עבודה שעשיתי לפני חצי שנה. 2 בבוקר יציאה ממעלות -> אילת סביב 9 בבוקר, עבודה עד הערב, שעה 8 בערב יציאה חזרה למעלות. עם היילקס 2005 עם 600 אלף קילומטר.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תודה לעונים.

הייתי שמח למעט יותר פירוט על לחץ האויר במכונית, לפחות מהשוואה קצרה שאני עשיתי לא ראיתי הרבה רכבים שיש להם בפער כזה כמו המאזדה 2:

ללא עומס 32 קדמי ו29 אחורי

בעומס 32 קדמי 35 אחורי.

לגבי בדיקת הנוזלים - אתה בודק כל שבוע? אני מאז הטסט לא בדקתי ולמיטב ידיעתי רוב האנשים כמוני.

אשמח אם תוכלו גם לציין את כל הבדיקות שלא אפספס, אם קלטתי נכון אז אלו הן הבדיקות:

1. שמן מנוע
  2. שמן גיר
  3. מים רדיאטור
  4. מים וישרים
  5. רפידות בלמים
  6. שמן בלמים

עוד משהו? משהו שלא צריך לבדוק?

לא יודע למה אנשים מתייחסים לנסיעה לאילת כאילו זה מסע לירח.

לא צריך לבדוק כלום. מפלסי נוזלים כל אחד אמור בלי קשר לבדוק כל שבוע.

לנפח צמיגים לפי עומס גבוה וזה.

לפני כשנה נסעתי לאילת מאיזור המרכז וחזרתי באותו יום במסגרת העבודה. אפשר לחשוב...

האמת, לא ממש מעניין איזה טלפון יש לכם. משתמשי Tapatalk, כנסו בבקשה ל Settings -> Signature ותעבירו למצב כבוי.

פורסם (נערך)

הדרך היחידה לבדוק את סעיפים 2 ו 5 (2 יתכן שכן, אם יש מדיד לשמן הגיר - בחלק מהרכבים אין) היא במוסך. כל השאר אתה יכול לבדוק בעצמך. אם הכל תקין, סע לשלום (ורצוי שדרך כביש 40 עד שמתחבר ל 90, פחות מתיש ויותר מעניין, לטעמי).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

גם אני לא מצליח להבין למה עושים עניין מנסיעה לאילת. אני עושה את זה שנים

עם רכב באמת ישן (עבר בר מצווה מזמן) ללא שום חשש ושום עצירה.

בעבר אפילו הייתי נוסע לרבע שעה, וישר חוזר. (אולי כוס קפה קטן)

טוב אולי אני לא דוגמה... כי פעם נסעתי ללא עצירה כמעט 16 שעות

רצופות מניו יורק לפלורידה. זו הייתה נסיעה באמת פסיכית. לא מומלצת בכלל. (לא אחזור על זה שוב לעולם)

בדוק שהרכב תקין, וסע לשלום ובזהירות.

פורסם

הייתי שמח למעט יותר פירוט על לחץ האויר במכונית, לפחות מהשוואה קצרה שאני עשיתי לא ראיתי הרבה רכבים שיש להם בפער כזה כמו המאזדה 2:

ללא עומס 32 קדמי ו29 אחורי

בעומס 32 קדמי 35 אחורי.

תמיד אפשר להתחיל מלראות יותר רכבים ;) וחוץ מזה, כל יצרן זקוק ללחץ כזה או אחר בהתאם לסוג הרכב.

אין קשר בין מה שראית או בין מה שאתה חושב.

המדבקה קובעת ופעל לפיה.

במונדאו אצלי ללא עומס זה 35 קדימה ו 32 אחורה

עם עומס? 38 קדימה ו 45 מאחורה.

וכן, נסיעה לאילת לא שונה כלל בדיוק כמו שאני מאשדוד אסע לחרמון, שום דבר מיוחד.

נסיעה עירונית פקוקה מחממת ומזיקה לרכב הרבה יותר ;)

פורסם

איזה לחץ לפני הנסיעה.

לפ.ש -כל מה שאתה שואל לגבי מה לבדוק תעשה את זה כל חודש,מומלץ פעם בשבוע. הכי חשוב - סע בזהירות ובלי לחץ,תתנהג נכון בירידות בלי ללחוץ על ברקס בלי סוף(תשלב את זה עם המנוע).

פורסם

לגבי בדיקת הנוזלים - אתה בודק כל שבוע? אני מאז הטסט לא בדקתי ולמיטב ידיעתי רוב האנשים כמוני.

רמת החשיבות של הבדיקות האלו זהה בין אם אתה נוסע לסופר מרקט ובין אם אתה נוסע לאילת.

אם אתה חושב שבנסיעה לסופר אפשר לא לבדוק, אז גם לפני נסיעה לאילת אל תבדוק.

אם אתה חושב שלפני נסיעה לאילת צריך לבדוק, אז תבדוק כל שבוע. כי אין שום הבדל בין נסיעה לאילת לבין נסיעות אחרות.

פורסם

ההבדל שאם אתה נתקע בדרך לאילת בשום מקום זה יעלה לך בהרבה יותר עצבים וכסף על גרירת הרכב למוסך הקרוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מבחינת עצבים - לא נכון.

אם אתה מאחר לפגישה חשובה בעבודה, 20 ק"מ מהבית - זה יותר עצבים מאשר אם אתה מאחר להגיע למלון בכמה שעות.

מבחינת גרירה לא נכון, לביטוח גריריה לא משנה מאיפה גוררים.

פורסם

לפני נסיעה כזאת הייתי בודק לחץ אוויר בגלגל הרזרבי ,

כבר פגשתי מקרים שכמה שנים לא השתמשו בגלגל ולחץ אוויר ירד לגמרי

אז אם הפנצ'ר קורה בעיר זה פחות בעיה אבל אם זה קורה בכביש הערבה זאת בעיה גדול..

• תוכן חדש...