Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז הרכב טויוטה ורסו 2010 (7 מקומות) , עם בעיית גיר רצינית. (המנוע עובד, לוחצים על הגז - הטורים עולים, הרכב לא זז).

היה במוסך למעלה מחודש..

המוסכניק הזמין גלגל שיניים חדש, והחליף, והבעיה חזרה. הזמין בוכנה חדשה, והחליף, ובישר לי היום שהבעיה עדיין קיימת. הוא הרים ידיים (מוסכניק של מכון גירים אוטומטיים, 35 שנות ניסיון יש לו..).

הוא אמר :

"או גיר חדש קומפלט, או שתמצא גיר משומש מרכב שעבר תאונה"..

הטויוטה ורסו - שווה כיום 52 אלף ש"ח. (מחירון)

אני בהתלבטות קשה, ואני מחפש אופציות.

1. להכניס את הרכב למוסך טויוטה מורשה - ולהחליף גיר חדש. (יעלה לי המון.. 20-30 אלף? לפחות כך המוסכניק אמר).

2. לחפש בארץ גיר משומש... בקושי חלקים מצאו - אז למצוא גיר לטויוטה ורסו, בילתי אפשרי.

3. לעשות טרייד אין, או למכור לסוכנות רכב את הרכב, פחות הנזק של הגיר.. (כמה ישאר לי..?)

4. או אולי בכלל למכור לחלפים.

אני מקווה מאד שתוכלו לעזור לי באופציות שיש לי.

מה דעתכם?

אשמח לעזרה,

תודה רבה

אלנתן

פורסם

אם הגיר הוא גיר רציף אז יש מצב שהמוסכניק עם 35 שנות הנסיון בתיקון גירים פלנטריים הוא לא בהכרח הבן אדם המתאים... אולי מישהו מכיר פה איש מקצוע שמתמחה בגירים כאלה.

פורסם

גרור את הרכב למוסך טויוטה. זה שהמוסכניק שלך אומר לך מה העלויות זה נפלא אבל אין לו מושג.

הוא גם כנראה לא מכיר את הרכב לעומק. גרור למוסך טויוטה ובקש הצעת מחיר לתיקון.

אם אתה במרכז, אני ממליץ על 'בכור כהן' באור יהודה. כשאני צריך דברים מורכבים אני הולך אליהם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ראשית- שילמת לו על התיקונים שביצע עד כה?

אם התשובה חיובית- לכל הפחות שיחזיר לך את הכסף, היות ותמורה לא קיבלת.

לדעתי גיר משומש זה רעיון לא טוב, פשוט תצטרך לפנות לבעל מקצוע יותר רציני ממנו, שגם יודע לתקן.

לספי מ״גירים אוטומטיים״ בצומת סגולה יש המון המלצות בפורום, במקומך הייתי מתחיל משיחת טלפון איתו לפני שאחליט מה לעשות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אם תתן עוד פרטים כגון :

איזו יד אתה ,

מי היו הבעלים הקודמים ,

מה היסטוריית הטיפולים של הרכב,

איפה טופל עד עכשיו,

האם תכננת להחליף רכב בקרוב או שחשבת להשאיר אותו אצלך בשנים הקרובות,

יהיה קל יותר לעזור .

אם אתה יד ראשונה ושבע שנים טיפלת במוסכי יבואן והרכב עם נסועה ממוצעת או פחות אתה אולי יכול לבקש מהיבואן שישתתף איתך בעלות התיקון, לא סביר שגיר בן 7 ישבוק . נדיר עד לא קיים כיום .

גם בסוף שנות ה 90 כשיצא ה AL4 הצרפתי שלא ידעו איך אוכלים אותו , לכל היותר שסתום לחץ עלה כ 2500 ש"ח אחרי 5 - 6 שנים. בגיל יותר מאוחר טבעות אטימה כ 1000 ש"ח . אבל לא סכום של 5 ספורת.

אם זה רכב עם עבר של ליסינג וטיפול במוסכי מדרכה (או הזנחה בלי טיפולים שוטפים) עם נסועה גבוהה מהממוצע יהיה קשה יותר לבקש השתתפות בתיקון.

לכן חשוב שתתן עוד פרטים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מבחינה כלכלית למכור לחלקים יהיה הכי משתלם השאלה אם יש לך סבלנות ומקום לאחסן את הרכב עד שתמכור את רובו

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

OPTIC HOUSE

פתרונות ראיה מתקדמים

חפשו אותנו ב facebook

פורסם

כנראה צריך לדעת על מי ליפול שם. אני מטפל בבכור כהן.

לא יכול להגיד אף מילה טובה על הדיאגנוסטיקה של המכונאים ואנשי השירות שם.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לצערי, מכל התקלות, דווקא תקלה בגיר, ברכבים אוטומטיים, זה התקלה הכי אבסורדית.

ועוד שזה קורה ברכב חדש יחסית, שעדיין שווה משהו, זה בכלל לא לעניין.

אני לגמריי מבין התחושות וכרגע ואתה מה שנקרא pot committed.

אבל כנראה שבמוסך הנוכחי, על כל 35 שנות ניסיון שלו, טרם יצא לו להתקל בתיבה הזאתי ככה שטוב תעשה אם תגיד לו תודה שלם את החשבון עד כה.

וקח את הגברת, בגרר, למכון גירים מומלץ באזורך (לא שיתפת איפה אתה גר כדי שימלצו לך) או במידה ואין, למוסך מורשה. ותראה מה הנזק.

לא מאמין שיגיע ל30 אלף שקל, גם אם יגיעו למסקנה שזה גיר קומפלט.

ובלי קשר, עלות התיקון לתקלה גדולה ברכב ואם שווה או לא שווה לתקן אותה, לא נקבעים על פי כמה המחירון שלו כתקין,

אלה על פי האלטרנטיבה באותה נקודת זמן.

רכב סביר שאתה מחזיק אותו ומכיר את המחלות שלו, ששווה 1000 שקל במחירון,

רצה הגורל ונדרש תיקון של 5000 שקל, אבל חוץ מזה הוא רכב מעולה, עדיף פי כמה מונים על רכב משומש ב15 אלף שקל שלך תדע מה יהיה איתו.

פורסם

כנס לזירת המסחר בחלפים באתר האינטרנט ״גלגלים״ ותרשום שאתה מחפש תיבת הילוכים לוורסו, בתוך יום אחד תקבל כמה הצעות מעסקים שעוסקים במכירת חלפים מפירוק, מניסיון שלי במחירים אטרקטיביים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לצערי, מכל התקלות, דווקא תקלה בגיר, ברכבים אוטומטיים, זה התקלה הכי אבסורדית.

ועוד שזה קורה ברכב חדש יחסית, שעדיין שווה משהו, זה בכלל לא לעניין.

אני לגמריי מבין התחושות וכרגע ואתה מה שנקרא pot committed.

אבל כנראה שבמוסך הנוכחי, על כל 35 שנות ניסיון שלו, טרם יצא לו להתקל בתיבה הזאתי ככה שטוב תעשה אם תגיד לו תודה שלם את החשבון עד כה.

וקח את הגברת, בגרר, למכון גירים מומלץ באזורך (לא שיתפת איפה אתה גר כדי שימלצו לך) או במידה ואין, למוסך מורשה. ותראה מה הנזק.

לא מאמין שיגיע ל30 אלף שקל, גם אם יגיעו למסקנה שזה גיר קומפלט.

ובלי קשר, עלות התיקון לתקלה גדולה ברכב ואם שווה או לא שווה לתקן אותה, לא נקבעים על פי כמה המחירון שלו כתקין,

אלה על פי האלטרנטיבה באותה נקודת זמן.

רכב סביר שאתה מחזיק אותו ומכיר את המחלות שלו, ששווה 1000 שקל במחירון,

רצה הגורל ונדרש תיקון של 5000 שקל, אבל חוץ מזה הוא רכב מעולה, עדיף פי כמה מונים על רכב משומש ב15 אלף שקל שלך תדע מה יהיה איתו.

התגובות שלכם בהחלט מעודדות..!

אז אני מבין כמה מסקנות:

1. לא בטוח שהמוסכניק אכן מכיר את הגיר הזה ספציפית.. והמליצו לי פה 2 לגרור אותו למוסך טויוטה מורשה. (אני מתגורר באשקלון.. יש לנו את אס גל - טויוטה מורשה)

2. עלות התיקון לא בטוח תגיע לסכום הגבוה שהמוסכניק הביא.. תלוי בפרמטרים נוספים כמו האם יש אלטרנטיבה לגיר אחר..

והמליץ לי פה, דוקא לקחת אותו למוסך גירים אוטומטיים..

אולי שכחתי לציין פרט חשוב :

כיון שזה רכב טויוטה ורסו, 7 מקומות - נאלצתי בחודש האחרון להשכיר רכבים (כולל חופשת פסח) - הוצאתי כבר 2100 ש"ח רק על השכרת רכב.

אני יודע שכחלק מהביטוח שלי אני זכאי לרכב חלופי, רק כשאני מכניס למוסך מורשה.. (כי המוסך כלול ברשימת מוסכים שיש לביטוח).

אז עדיף לי לגרור אותו למוסך מורשה, ולבקש הצעת מחיר לפני שמתחילים עבודה?

פורסם

לא תקבל מהביטוח רכב חלופי במקרה של תקלה, אלא רק במקרה של תאונה/גניבה.

לדעתי נסה לצמצם נזקים ולדבר עם ספי לפני שאתה פונה למוסך מורשה.

פורסם

אני ממליץ לגשת למכון גירים מקצועי אמיתי. יש מספר מכונים מובילים בארץ, תלוי מאזור המיגורים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מוסך מרכזי רק יקח ממך תיווך, הוא הרי מפרק ושולח לתיקון, מההמלצות בפורום פה ואחרים ראיתי שממליצים על אדמונד בחולון.. גרר לא יעלה לך יותר מ350 לשם

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם
מוסך מרכזי רק יקח ממך תיווך, הוא הרי מפרק ושולח לתיקון, מההמלצות בפורום פה ואחרים ראיתי שממליצים על אדמונד בחולון.. גרר לא יעלה לך יותר מ350 לשם

לא יודע מה המצב בטויוטה אבל לרוב במוסכים מרכזיים יש מחלקת שיפוצי גיר ומנוע.

פורסם
אם תתן עוד פרטים כגון :

איזו יד אתה ,

מי היו הבעלים הקודמים ,

מה היסטוריית הטיפולים של הרכב,

איפה טופל עד עכשיו,

האם תכננת להחליף רכב בקרוב או שחשבת להשאיר אותו אצלך בשנים הקרובות,

יהיה קל יותר לעזור .

אם אתה יד ראשונה ושבע שנים טיפלת במוסכי יבואן והרכב עם נסועה ממוצעת או פחות אתה אולי יכול לבקש מהיבואן שישתתף איתך בעלות התיקון, לא סביר שגיר בן 7 ישבוק . נדיר עד לא קיים כיום .

גם בסוף שנות ה 90 כשיצא ה AL4 הצרפתי שלא ידעו איך אוכלים אותו , לכל היותר שסתום לחץ עלה כ 2500 ש"ח אחרי 5 - 6 שנים. בגיל יותר מאוחר טבעות אטימה כ 1000 ש"ח . אבל לא סכום של 5 ספורת.

אם זה רכב עם עבר של ליסינג וטיפול במוסכי מדרכה (או הזנחה בלי טיפולים שוטפים) עם נסועה גבוהה מהממוצע יהיה קשה יותר לבקש השתתפות בתיקון.

לכן חשוב שתתן עוד פרטים.

צודק! הנה הפרטים :

אני יד 3,

בעלים קודמים היו ליסינג (סוכנות רכב)

הרכב טופל במוסך טויוטה מורשה כשהיה בליסינג, וגם מאז שקניתי אותו עד היום.

לא היו תקלות בשנתיים האחרונות - קניתי אותו ב 120,000 ק"מ, וכיום אני על 220,000 ק"מ.

זו התקלה הראשונה בה אני נתקל.. ודוקא גיר.

לא תיכננתי להחליף את הרכב, כי בכל מוסך או מקום אמרו לי שטויוטה זה עד 300 ו 400 אלף ק"מ,

אבל כעת, כשאני בתוך הבעיה עם הגיר, אני מתחיל להתלבט קשות..

אלו הפרטים.. מה דעתך?

• תוכן חדש...