Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם אני משווה בין 2 רכבים עממים -נפוצים-לא אירופאים כמו יונדאי I35 למאזדה 6 לצורך העניין, איזה ערך מוסף נותנת לי האחרונה? לא ראיתי הבדל משמעותי בביצועים,מידות פנים,אבזור, תא מטען.ולפי מה שקראתי יכול להיות שה6 למשל יותר רועשת מרכב ממוצע

עריכה אחרונה על ידי טווינגואי
פורסם

אם אתה כבר משווה, תשווה רכבים מאותו יצרן ומאותה שנה.

באופן כללי, רכב "מנהלים" (או בשמו הנכון יותר, משפחתית גדולה, או מיד סייז סדאן באמריקאית) יהיה קצת גדול יותר, גם בבסיס הגלגלים וגם אורך וברוחב, מה שאומר שלרוב הוא יהיה מרווח יותר מבפנים ועם תא מטען מעט גדול יותר. בנוסף, הוא לרוב יהיה גם מעט חזק יותר, ומאובזר יותר, אבל זה יותר תלוי ברמת האבזור הספציפית מאשר בקטגוריה.

בסה"כ - הוא יהיה קצת יותר בהכל. גם בצריכת דלק ובקושי למצוא חניה.

תמיד יש יוצאי דופן - מונדיאו מול פוקוס, כשהמונדיאו חזקה ומרווחת משמעותית מהפוקוס (לפחות בגרסאות הישראליות שלהן), לעומת מאזדה 3 מול 6, שמשתמשות באותו מנוע (נכון של-6 יש גם 2.5 ול-3 יש גם 1.5, אבל את שתיהן די סביר לקנות עם ה-2 ליטר)

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

איך לא נקטת בדוגמאות של "יצרן הבית" שלך. סיטרואןC4 מול סיטרואןC5.

דומני שרואים באופן מובהק את ההבדלים.

אגב, לענ''ד המזדה 6 הוא די מקביל ליונדאי i35, ושתיהן מקטגוריית הכאילו מנהלים, ככה שלא ברורה לי שאלת פות''ש, לפחות לא עם הדוגמאות האלה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בסיטרואן זה טיפה יותר מורכב, כי ה-c4 היא האצ'בק בהגדרה וה-c5 הנוכחית היא סדאן, אבל כן, יש שם הבדלים מאוד ברורים, במנוע, בגודל ובאבזור.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מניסיון אישי מרגישים את ההבדל בנסיעות ארוכות על כביש מהיר: המושבים יותר נוחים, המנוע החזק מקל ובידוד הרעשים טוב יותר. בנסיעה 5 דק' לסופר אני לא מרגיש את ההבדל, מנגד בחציה של כביש 6 במשך שעתיים זה עושה הבדל עצום: מסיימים נסיעה בלי גוף תפוס וכאבי ראש.

פורסם

השוואה לא ממש נכונה , תנסה למשל אוקטביה לסופרב או ג'טה ל פאסאט.

במקרים הללו כל פרמטר שלא תבחר המשפחתית נחותה יותר , עד כמה זה משמעותי ? זה כבר עניין אינדיבידואלי.

2017 Type R

פורסם
מניסיון אישי מרגישים את ההבדל בנסיעות ארוכות על כביש מהיר: המושבים יותר נוחים, המנוע החזק מקל ובידוד הרעשים טוב יותר. בנסיעה 5 דק' לסופר אני לא מרגיש את ההבדל, מנגד בחציה של כביש 6 במשך שעתיים זה עושה הבדל עצום: מסיימים נסיעה בלי גוף תפוס וכאבי ראש.

בדיוק! תלוי מאופי שימוש. מחוץ לעיר יתרון - נוחות ובידוד, בעיר חיסרון - תימרון וחניה.

כאבי ראש וגב תפוס? אני חושב שאין את זה ברוב משפחתיות (קטנות) מקטגוריה C. אבל בגלל בידוד ונוחות, אחרי נסיעה ארוכה ההבדל הוא ברמת העייפות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...