Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

צריך לשחזר מידע מכונן דיסק קשיח שבתוכו חומרים שמאוד יקרים לליבי (תמונות של אנשים שכבר לא אזכה לראות). הכונן המדובר היה אצל קרוב משפחה שניסה לפני שנים לשחזר מידע מהכונן והוא לא הצליח, לדעתי לא ניסה מספיק.

עברו מאז כמה שנים טובות ולא נגעו בכונן הזה, ואני מעדיף להמנע מהתעסקות מיותרת איתו מחשש לפגוע במידע.

אשמח לקבל המלצה על מקום מנוסה לשחזור מידע מכונן קשיח, שאין לי מושג מהו מצבו כיום (לא ניסיתי אפילו לחבר אותו למחשב).

מצאתי בגוגל את טיק טק, האם מישהו יכול להמליץ?

תודה לכם.

עריכה אחרונה על ידי Style

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

תלוי מאד מה התקלה, אם פתאום נמחק ה boot sector קל מאד לתקן.

אם יש bad sectors בד"כ לא בעיה לחלץ.

אם יש נזק פיסי, צריך מעבדה.

פורסם

אין נזק פיזי נראה לעין, על פניו נראה שהדיסק תקין.

שוב, לא ניסיתי לחבר אותו למחשב אז אני לא יודע מה קורה איתו, אם הוא קריא וכו' (וגם אין לי את האמצעים כרגע).

פורסם

יש 2 מקומות רציניים לנושא:

טיק טק ומיטסי - 2 מעבדות ברמה בינלאומית לשיחזור מידע.

תשב כשתקבל את בהצעת מחיר.

זה לא יהיה זול.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

צ'יפ מחשבים בראשון לציון. מומלץ. מעבדה מקצועית ברמה גבוהה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה לא יהיה זול.

תוכל להעריך כמה זה יעלה?

צ'יפ מחשבים בראשון לציון. מומלץ. מעבדה מקצועית ברמה גבוהה.

תודה. אנסה.

פורסם

אין לי מושג מה הסדר גודל - המחירים ששמעתי לפני כמה שנים לשחזור בסיסי אצלהם התחיל מ1500 ש״ח צפונה. תלוי ברמת הנזק.

לטובת שניהם אני אגיד שאני מכיר עסקים מאוד גדולים שהשתמשו בשניהם ושמעתי 0 דברים רעים על התוצאות של שניהם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

טיק טק ברמת גן טובים מאוד. התעסקו בתחום עוד בצבא וממש מקצוענים.

חילצו לי מידע שכבר הייתי בטוח שנמחק.

המחירים לא זולים, כ- 2000ש"ח לעבודה על דיסק ביתי אחד.

פורסם

אבל הוא רוצה לראות אנשים שכבר לא יזכה לראות, סביר להניח שזה יהיה שווה את הכסף.

כפי שאמרו, ייתכן ואפשרי לחבר את הדיסק הקשיח בנוסף כ"עבד" למחשב תקין ופעיל ופשוט לגשת אליו פיזית ולהעתיק, לרוב זה פשוט עובד יופי.

אם אין ידע מתקדם בתיקון כונן קשיח (יש כמה פעולות תוכנתיות שאפשר לבצע תמיד אך לדאוג לא לכתוב מידע חדש לדיסק) אז כדאי לפנות למקום מתקדם.

לפי התיאור, אם אין נזק פיזי והדיסק תקין (הרי לא שרד שריפה קשה וכו') סביר להניח שהם יחברו את הדיסק וישלפו לך את המידע מבלי לפתוח אותו = פתרון מצויין והמחיר יהיה בהתאם.

שווה לך 1500-2000 שקלים על המידע שיש בו? תשקיע.

אם לא, לא מומלץ לתת לאנשים חובבנים להתעסק עם הדיסק.

בנוסף לכך, לכל מי שיש SSD, מקווה מאוד שאתם דואגים לגיבויים כיוון שנכון להיום, הוצאת המידע מ SSD נמצאת בגבול הבלתי אפשרי עד לא ניתן (וגם אם כן, המחירים בגדר פי כמה וכמה וכמה מההצעות מחיר שכאן ולא תמיד יש את הציוד בכלל), בגלל סגנון הפעולה של הכונן (TRIM) וכו'.

תתחילו לגבות, לרכוש 1-2 כוננים קשיחים נוספים בעלות כוללת של 400-500 שקלים (בשביל הגיבוי הטוב יותר הפזור על 2 כוננים פיזיים) או לחלופין כונן נייד וכונן פנימי, זה חוסך המון דמעות והלוואות מהבנק לאחר מכן.

פורסם

חייב לאמר שנזק פיזי הוא לא רק שריפה קשה. פגיעה בפלטות או נזק לראש הן בעיות שכיחות של נראות מבחוץ בהכרח.

במצב כזה כל התעסקות עם הדיסק יכולה לגרום לנזק נוסף והשחתה של מידע נוסף.

פורסם

זה לא יהיה זול.

מצטרף להמלצה עליהם

תוכל להעריך כמה זה יעלה?

מאחר והדיסק לא היה מחובר למחשב הרבה זמן, וגם בעבר הייתה בעיה עם הגעה למידע - הייתי מעריך כי יש סיכוי גבוה שזה נזק לראש (מאחר וזה דיסק ישן).

לא ברור כיצד קרוב המשפחה ניסה לשחזר את החומר - אך במידה וגרם להחמרה בנזק, זה כמובן יתבטא במחיר.

עד עכשיו - הכל היה בגדר ניחושים והערכות.

אם אתה רוצה תשובה מעשית - תפנה לאחת החברות.

תידרש לשלם תשלום סמלי עבור בדיקה של הדיסק (בסביבות 100 ש"ח), ולאחר מכן תקבל הצעת מחיר.

בהתאם לכך תחליט כיצד להמשיך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעוניין לעדכן.

החלטתי שבתור צעד ראשון אלך על האופציה הזולה ביותר ומשם אתקדם אם צריך.

הוזמן מאיביי enclosure לכונן 3.5״ בעל חיבור IDE (לא SATA).

הגיע תוך שבועיים מסין, מרשים לכל הדעות.

חברתי למחשב והכל עובד חלק. אין מאושר ממני לקבל את התמונות האלה בחזרה אליי.

הממזר בפעולה.

IMG_3046.jpg

• תוכן חדש...