Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[סיוויק] בולם חדש דופק (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לפני מס' ימים סיימתי פרוייקט גדול במסגרתו הוחלפו כל הבוקסות ברכב לחדשות (קיט של Energy Suspension מפוליאוריטן) וזאת בצמוד להתקנת בולמים וקפיצים חדשים של קוני.

הבולמים הם מסוג Coilover ז"א כוללים תבריג על גוף הבולם ע"מ לכוון גובה בנוסף לכיוון השיכוך מלמעלה.

הקיט כמובן מתאים ספציפית לרכב הנ"ל.

שאלתי היא מה יכול לגרום לבולם הקדמי "לדפוק"? אני לא מוצא קשר לכיוון השיכוך כי התופעה קורית גם במצב קשיח וגם במצב רך. כמו כן לא צריך להגיע למצבים קיצוניים כדי לשחזר את התופעה - מספיק פס האטה שה"חיבור" שלו לכביש לא מושלם - ואני מרגיש כאילו אין בלימת זעזועים כלל והבולם ננעל ודופק.

אני חושד בגומי האבטחה שיש על הבולם (Bump Stop), או שאולי הרכב נמוך מדי? האם יש קשר לכיוון פרונט? תודה...

פורסם
ערב טוב,

לפני מס' ימים סיימתי פרוייקט גדול במסגרתו הוחלפו כל הבוקסות ברכב לחדשות (קיט של Energy Suspension מפוליאוריטן) וזאת בצמוד להתקנת בולמים וקפיצים חדשים של קוני.

הבולמים הם מסוג Coilover ז"א כוללים תבריג על גוף הבולם ע"מ לכוון גובה בנוסף לכיוון השיכוך מלמעלה.

הקיט כמובן מתאים ספציפית לרכב הנ"ל.

שאלתי היא מה יכול לגרום לבולם הקדמי "לדפוק"? אני לא מוצא קשר לכיוון השיכוך כי התופעה קורית גם במצב קשיח וגם במצב רך. כמו כן לא צריך להגיע למצבים קיצוניים כדי לשחזר את התופעה - מספיק פס האטה שה"חיבור" שלו לכביש לא מושלם - ואני מרגיש כאילו אין בלימת זעזועים כלל והבולם ננעל ודופק.

אני חושד בגומי האבטחה שיש על הבולם (Bump Stop), או שאולי הרכב נמוך מדי? האם יש קשר לכיוון פרונט? תודה...

אני לא רוצה לבאס אותך אבל : קוני לא הולכים ביחד עם קויילאובר כיוון שאסור להנמיך את הבולם יותר מ35 מ"מ ! לכן קפיצי הנמכה זה כבר המקסימום !

בכל מקרה תבדוק את החיזוקים של הבולם לשילדה אם ימשיך תפרק את הבולם ותחליף כרית !

JDM :twisted:

פורסם

האם מדובר בקיט יעודי לדגם המדויק שלך?

אם כן- יש 2 אפשרויות:

א.פגם בייצור.(רק צד אחד עושה בעיות?)

ב.כיוונון לא נכון-בקויל אובר ישנה אפשרות לכיוונון גובה וקשיחות הקפיץ-להתאמה מלאה לרכב ולסגנון הנהיגה.פנה למי שמכר לך אותו על מנת שיכייל אותו בדיוק מירבי.

יש מעט מאוד אנשים בארץ שיודעים לעשות זאת.

יום טוב,

נתי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עבר זמן - אבל אני מעלה את הת'רד הזה כדי לשתף בפיתרון (אולי זה יכול לעזור למישהו).

מסתבר שבסיוויק ישנו שרוול שמותקן על הבולם כדי למנוע חדירת לכלוך (כמו בהרבה רכבים) - רק מה, הוא עשוי ממתכת. בבולמים המקוריים ישנו חלק שקוע שעליו יושב הקפיץ - ואילו בקוילאובר יש במקומו שתי דיסקיות לכיוון הגובה והקפיץ יושב עליהן.

מה שקרה הוא שהשרוול הזה , במקום להיכנס לתוך השקע שהיה בבולם המקורי, פשוט התנגש בדיסקיות ומנע מהבולם לעבוד כמו שצריך. הדפיקה הייתה מהמגע שלו בדיסקיות ולא מהבולם. הפיתרון היה לקצר אותו בכמה ס"מ - מה שפתר את הבעיה.

בחזרה לכיוונים...

פורסם

שלום.

מירב הסיכוים שהבעיה בכרית בולם יש אפשרות נוספת תיבדור את הבוקסות של המיצב (סטביליזר)

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

מירב הסיכוים שהבעיה בכרית בולם יש אפשרות נוספת תיבדור את הבוקסות של המיצב (סטביליזר)

בברכה בני ל.

הבעיה נפתרה! (ראה 2 הודעות מעליך).

כ-ל הבוקסות ברכב חדשות לחלוטין!

• תוכן חדש...