Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נהגתי על הרבה מכוניות אבל לא יצא לי לנהוג על מכונית עם בלם רגל, רציתי לשאול מה ההבדלים בין השניים? לי נראה שקונסולה נקייה מידית בלם יד מגושמת נראת הרבה יותר אסתטית ונוחה מאשר עם בלם יד, מה גם זה נראה יותר יוקרתי כשאפשר לטעות ולחשוב שמדובר במכונית עם כפתור בלם חשמלי... מה ההבדלים באופן השימוש ומה יותר נוח? איך בכלל יודעים אם הבלם על און או אוף מעבר לחיווי מחווונים? למשל, כשהרכב כבוי? בלם יד אתה רואה את מצב הידית אם היא למעלה או למטה אבל בבלם רגל איך יודעים ? איך משתמשים בזה בכלל? כי ראיתי במרצדס ישנה שיש בכלל מין ידית שמושכים מהדשבורד משמאל להגה ליד החלון ...אשמח לאיזה הסבר.. האם בלם רגל הוא אותה הדוושה השלישית בלבד, או שזה מגיע עם עוד חלק שמושכים מהדשבורד כמו במרצדס?

עריכה אחרונה על ידי מוטי 22
פורסם

יש כזה בעיקר ברכבים אמריקאים (שם פחות משתמשים בבלם חנייה, למיטב ידיעתי "הנוהג" הוא לשים את התיבה ב-P). אתה יכול לראות את מיקום הדוושה וכך לדעת אם הבלם עובד. במרצדס מושכים ידית כדי לשחרר אותו, ברכבים אחרים דריכה ראשונה "דורכת" ומפעילה את הבלם", וכאשר הבלם עובד ולוחצים שוב הוא משתחרר (אני חושב שבאינפיניטי ששכרתי בשוויץ בתחילת העשור זה היה ככה, לא רוצה סתם להטעות).

פורסם (נערך)

שני הסוגים עושים את העבודה. דוושה יותר נוח כי אין ידית בין המושבים ואפשר לעשות משענת גדולה ורחבה יותר. אבל זה לא מתאים לרכבים עם גיר ידני בגלל זינוק בעליה וקלאץ'.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אבל זה לא מתאים לרכבים עם גיר ידני בגלל זינוק בעליה וקלאץ'.

יש מכוניות אמריקאיות עם גיר ידני ובלם חניה מופעל ברגל, כמו בתמונה. אף פעם לא חשבתי על זה אבל זה באמת נראה מאוד לא נוח כשצריך בלם יד בזינוק בעליה.

003.JPG

פורסם
שני הסוגים עושים את העבודה. דוושה יותר נוח כי אין ידית בין המושבים ואפשר לעשות משענת גדולה ורחבה יותר. אבל זה לא מתאים לרכבים עם גיר ידני בגלל זינוק בעליה וקלאץ'.

הדיון מעורר אצלי תהייה.

אני נוהג על ידני מאז ומעולם. 23 שנים.

לדעתי השתמשתי בבלם יד לזינוק בעליה פעם אחת. וגם כן לא בטוח בזה.

באיזו תדירות אתם עושים שימוש במהלך הזה?

פורסם

משתמש בבלם יד בזינוק בעליה רק במכוניות "לא מוכרות", כשאני לא רגיל למיקום נקודת החיבור של הקלאץ'.

ברכב שהוא "שלך" - לא צריך לרוב. רק בתמרוני חניה בשיפוע תלול.

פורסם

בהונדה frv היה לי בלם רגל, פשוט תענוג. וכמובן גם אסתטי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

תודה, זה לא מפריע לרגל? ושוב, איך יודעים אם הבלם מופעל או לא? בשני המצבים הוא נראה כמו עוד דוושה באוויר, לא? ובמרצדס לוחצים על הרגל להפעיל ומושכים ידית ביד כדי לשחרר או שעם הידית הידנית גם מפעילים וגם משחררים ולמעשה אין דוושה ברגל? בלם רגל משתחרר וננעל על הסוף בכל לחיצה או שאפשר לשחק בהדרגה עם העוצמה כמו בבלם יד רגיל?זה עדיף על בלם יד/ חשמלי ? בקיצור אני חייב להשיג רכב כזה לנסות ואני מאוד אוהב את המראה הנקי והמודרני יותר ללא הבולם יד בקונסולה השאלה אם זה גם יותר נוח...

עריכה אחרונה על ידי מוטי 22
פורסם (נערך)

מה זאת אומרת איך יודעים.

קודם כל יש מנורה בלוח השעונים :) , ושנית אם האוטו מסרב לנסוע אז זה גם דרך לדעת :p

בתור אחד שנסע ונוסע המון על מרצדס C E דיזל/בנזין ישנות/חדשות you name it, אני מאוד אוהב ומחובר לרעיון של בלם הרגל וזה עובד מצוין בכולן. גם אסתטי וגם פרקטי לדעתי, וממש לא מפריע לרגל. הדוושה ממוקמת בצורה נכונה.

לחיצה על הדוושה דורכת, משיכה של ידית שחרור ליד החלון משחררת, התחושה והעיקרון זהים למשיכה הידנית אתה מרגיש את השלבים בלחיצה.

יש לך fetish מוזר לבלמי יד/רגל חחח you freak :D

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

גם בבלם יד שתקוע בצורה מעצבנת בין המושבים, אתה לפעמים שוכח. קרה לי כבר פעמיים או שלוש עם האאוטלנדר, ויש לך צפצוף והתראה במסך מולך שמזכיר לך שאתה נוסע עם בלם יד מורם. מאמין שבכל רכב נורמלי יש התראה כזאת

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

איך שמים לב פיזית? להסתכל למטה זה לא רלוונטי אבל זה פשוט הרגל, אתה יודע להרגיש אם זה משוחרר או נעול.

אני רואה בזה יתרון כי זה יותר נוח ומיד מתרגלים לזה

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

פורסם
תודה, זה לא מפריע לרגל?

זה לא. למעשה, זה נוח מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקאיה קארנס היה בלם רגל והוא פחות רגיש ממשיכה ביד... לא פעם נכנסתי למוסך לתקן את הכבל שנמתח/נקרע כי לחצו את הדוושה לריצפה

• תוכן חדש...