Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

1. עד היום , כולל כעת, בבעלותי רכב בנזין ולאחרונה טורבו בנזין (ניסאן קשקאי 1.2 טורבו בנזין).

2. שוקל להחליף לרכב ניסאן קשקאי עם מנוע 1.6 טורבו דיזל , היקף נסיעות שנתי כ 23000 ק״מ .

3. אודה להתייחסות בעלי ניסיון עם רכב טורבו דיזל בכלל ודגם הקשקאי בפרט , האם כדאי לעבור לרכב עם מנוע כזה? בהיבטים כדוגמה:

* נוחות נסיעה בהיבט רעש מנוע , כוח

*״התעסקות״ עם התנעה בתחילת נסיעה וכיבוי בסיומה בגלל ״הטורבו״

* ״סחירות״ בעת מכירה

* אמינות , תקלות - האם צפוי ליותר תקלות , אם בכלל, מאשר ברכב עם מנוע הבנזין?

* התייחסות נוספת?

תודה

פורים שמח

חזי

פורסם

אין היום התעסקות נוספת בגלל טורבו ,זה היה פעם. אין פגיעה באמינות או בסחירות, להפך. לנסועה כזו החסכון בדיזל אינו משתלם אלא אם בכל מקרה רצית להחליף רכב. אבל לא במיוחד בגלל שזה דיזל .

פורסם

כנראה שהקשקאי יחסית חדש(כמה זמן המנוע 1,200 נמכר? שנתיים?) - והפסדת כבר את הירידת ערך שלו כחדש, למכור אותו עכשיו זה להפסיד עוד כסף.

לדעתי,

תישאר איתו עוד - החסכון בדלק תפסיד בירידת ערך ביחס לקילומטרז שאתה עושה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אין היום התעסקות נוספת בגלל טורבו ,זה היה פעם. אין פגיעה באמינות או בסחירות, להפך. לנסועה כזו החסכון בדיזל אינו משתלם אלא אם בכל מקרה רצית להחליף רכב. אבל לא במיוחד בגלל שזה דיזל .

אתה בטוח?

היה לי קאיה קארנס 2008 שנשרף לה טורבו פעמיים המוסכניק אמר שזה קרה בגלל שלא מחכים לפני תחילת נסיעה ולפני כיבוי המנוע

גם כשקניתי ב2015 סקודה tsi הזהירו אותי לחכות מעט לפני הנסיעה ולפני הכיבוי

פורסם (נערך)

ברכבים חדשים יש משאבת מים/שמן שממשיכה לעבוד (לקרר טורבו לאט) גם אחרי כיבוי הסוויטש. לפחות ככה ברכבים אירופאיים.

ייתכן שלפני 9 שנים לא היו כאלה דברים.

ב tsi לא שמעתי על טורבו שנתפס. תמרון החנייה הרגיל מספיק כיום לכל הצרכים בנוסף למערכת שציינתי למעלה.

הנושא הזה נדון פה מספר פעמים.

דרך אגב : לא ידעתי שלקארנס היה טורבו. חשבתי שזה מנוע 2.0 אטמוספרי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בקארנס דור קודם היה גם (בשנתונים הראשונים בטוח, לקראת סוף השיווק למיטב זכרוני היה רק הבנזין) מנוע טורבו דיזל מסילה משותפת בנפח של 2 ליטרים, שפותח בשיתוף VM, עם 140 סוסים ו-31 קג"מ (+תיבת 4 הילוכים אוטומטית).

פורסם

אם כבר להחליף לקרוסאובר דיזל בגלל צריכת דלק - לקדג'אר צריכת דלק עדיפה בהרבה (אבל מנוע קטן יותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לכל אלו שאומרים שלא שווה דיזל בגלל קמ נמוך, תסבירו לי למה? כאשר הרכב עולה בדיוק כמו הבנזין.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

במצב שלו לא שווה, הרכב כבר איבד הערך 30% מערכו, אז להתעסק עם מכירה ולקנות חדש רק כדי לחסון בדלק ולקבל רכב יותר חזק זה לא כלכלי.

אם רק בשביל כוח מנוע אתה מחליף, הייתי בודק אם אפשר לשים תוכנה למנוע שתעלה את ההספק/מומנט באופן שלא יגרור הרס לתיבת ההילוכים כתוצאה מהמומנט הנוסף.

ואם כברא להחליף, אז "תתפנק" באיזה קרוסאובר חזק וחסכוני יחסית, נניח 3008 בנזין.

פורסם

סליחה שאני נכנס לטופיק, אבל אני בכמעט אותה התלבטות עכשיו: יש לי הונדה סיוויק טורר 2015 ואני נסעתי איתה כבר 56000 ק"מ. ניסאן הציעו לי החלפה במחירון מול קשקאי טורבו דיזל ואני מחפש דעות על רכב הזה ספציפי. היה לי בעבר רנו מגאן אסטייט 1.5 טורבו דיזל ובגזרת מנוע הוא היה אחלה. בשאר המקומות, בגלל שזה היה ליסינג לא עניין אותי בהרבה.

אשמח לתגובות.

מצטער עם הפרעתי לטופיק.

פורסם

אם העסקה לטעמך ואהבת את הניסאן, הייתי שוקל אותה ברצינות. הניסאן רכב טוב, אבל לטעמי הצרפתיות מנצחות את הניסאן בבמגרש הביתי שלהן (צרפתיות+דיזל)- הקדג'אר חסכוני והפיג'ו מאובזר ומעוצב.

• תוכן חדש...