Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום מים על גז VS חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו עומדים כרגע בפני דילמה. בבית החדש שלנו אין דוד שמש, רק חשמל. אחרי שהתרגלנו לזמינות של חימום הגז בבית הנוכחי אין באמת דרך אחורה. אין תחליף לנוחות של הזמינות.

עד עכשיו הגז לא היה באמת בעיה, כי זה היה משולב שמש+גז, ככה שהעלויות היו מקובלות.

בגלל שמעכשיו ניאלץ להשתמש תמיד במחמם, העלויות יהיו גבוהות מאוד.

הבנתי שיש מחממי מים 'אינסטנט' שפועלים על חשמל והם חסכוניים יותר כלכלית.

האם זה נכון, ואם כן, איך המכשיר מבחינת האיכות?

מדובר על דבר כזה: http://www.atmor.net/he/

פורסם

רק אטמור תלת פאזי 905 נותן חויה נורמלית של מקלחת - דורש תשתית תלת פאזית! את שאר האטמורים תשאיר בחנות אם אתה אוהב זרם נורמלי

לא כתבת לכמה אנשים וכמה מלוכלכים יש בבית, אבל דוד קטן + שעון שבת להדלקה בזמן נותן חויה יותר טובה (למרות שקצת יותר יקרה בחשבון השוטף)

פורסם
רק אטמור תלת פאזי 905 נותן חויה נורמלית של מקלחת - דורש תשתית תלת פאזית! את שאר האטמורים תשאיר בחנות אם אתה אוהב זרם נורמלי

לא כתבת לכמה אנשים וכמה מלוכלכים יש בבית, אבל דוד קטן + שעון שבת להדלקה בזמן נותן חויה יותר טובה (למרות שקצת יותר יקרה בחשבון השוטף)

4 נפשות.

לא בקיא בשעון שבת, אתה מתכוון לטיימר המסתובב?

ידוע לך כמה עולה האטמור 905?

והאם הוא באמת חסכוני יותר לעומת הגז?

פורסם

תעשה פשוט חישוב של הדלקת דוד מול מכשיר גז.

לשניהם יש נתוני צריכה ומחיר ובשניהם אתה יודע כמה אתה הולך להשתמש

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תגדיר עלויות גבוהות.

יכול להגיד מנסיון כי בשימוש קבוע של מחמם מים בגז בדירה עם מספר נפשות העלויות של הגז כולל לא קצת בישולים כלל עומדים על כ 270-330 שקלים בחודשיים תלוי אם זה קיץ או חורף ולא בדיוק חוסכים בזמן מקלחת.

אם אתם עושים 10 דקות מקלחת פעם פעמיים ביום ומדובר על זוג ללא ילדים העלויות יהיו חצי ואף פחות, אם אלו עלויות גבוהות אז תהיה מוכן לעלויות חשמל לא קטנות גם עם אטמור 905 (כיוון שכל השאר מוציא שתן וזרם מים מצחיק ומעפן כגון בקושי 3.7 ליטר לדוגמא לעומת מכשירי גז עם כ 16 ליטר לדקה ועד 22 ליטר לדקה בדגמים מסויימים).

תעשה חישוב בהתאם למפרט הטכני של האטמור/דוד חשמלי וזמן השימוש לעומת עלויות הגז, פשוט מאוד.

קח בחשבון עלויות התקנת אטמור איכותי כגון ה 905 ואם יש תשתית תלת פאזית כמובן.

פורסם (נערך)
תגדיר עלויות גבוהות.

יכול להגיד מנסיון כי בשימוש קבוע של מחמם מים בגז בדירה עם מספר נפשות העלויות של הגז כולל לא קצת בישולים כלל עומדים על כ 270-330 שקלים בחודשיים תלוי אם זה קיץ או חורף ולא בדיוק חוסכים בזמן מקלחת.

אם אתם עושים 10 דקות מקלחת פעם פעמיים ביום ומדובר על זוג ללא ילדים העלויות יהיו חצי ואף פחות, אם אלו עלויות גבוהות אז תהיה מוכן לעלויות חשמל לא קטנות גם עם אטמור 905 (כיוון שכל השאר מוציא שתן וזרם מים מצחיק ומעפן כגון בקושי 3.7 ליטר לדוגמא לעומת מכשירי גז עם כ 16 ליטר לדקה ועד 22 ליטר לדקה בדגמים מסויימים).

תעשה חישוב בהתאם למפרט הטכני של האטמור/דוד חשמלי וזמן השימוש לעומת עלויות הגז, פשוט מאוד.

קח בחשבון עלויות התקנת אטמור איכותי כגון ה 905 ואם יש תשתית תלת פאזית כמובן.

אנחנו משלמים היום 800 שקל גז לחודשיים בחורף.

קח בחשבון שיש לנו כרגע גם דוד שמש.

אם נשתמש בגז במתכונת הזו גם בבית החדש זה בכיף יגיע ל-800 גם בקיץ.

אנחנו משלמים היום 21.9 שקל לקוב גז.

יכול להיות שאנחנו סתם משלמים יקר על הגז? אנחנו כרגע בסופר גז, ואנחנו עוברים לפזגז.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Z
פורסם

בדירה עם 3 מקלחות וכ 5 נפשות לדוגמא, הגז בחודשיים הוא 270-330 בערך כפי שאמרתי תלוי אם מדובר על חודשי הקיץ או החורף.

אנחנו משלמים במדרגות אצל אמישראגז ומה הכוונה? ככל שתצרוך יותר תשלם פחות.

מעל 15 קוב לדעתי אנחנו משלמים כ 16.70 שקלים לפניי מע"מ על קוב גז שמעל 15 קוב אם אני לא טועה.

בנוסף, כמות הבישולים לא קטנה בכלל אבל עדיין זה זניח.

המכשיר שלנו הוא של אמישראגז סיני מדגם PELONIS 32Kw והוא בן 5 בקרוב.

אם אתה משלם 800 שקלים על גז, ככל הנראה או שהמכשיר גז שלך לא מכוייל, יש לו בעיה וייתכן מאוד שיש שם "דליפת" גז כזו או אחרת.

ייתכן מאוד שיש דליפה כיוון שכשהמכשיר מחובר לחשמל הוא פעיל, נסה חודשיים לכבות את המכשיר מהחשמל בתום כל שימוש או לקראת הערב לילה ותראה האם יש הבדל.

תמיד קיים הסיכוי שהמכשיר גז שלכם לא מווסת נכון ופשוט "שורף" כמויות גז שלא נדרשות בפעולה רגילה.

כך או כך נדרשת בדיקת טכנאי גז מוסמך מטעם החברה וכמובן, בקיץ הטמפ' תהיה כ 38 מעלות ובחורף 42-43 לכל היותר.

פורסם
בדירה עם 3 מקלחות וכ 5 נפשות לדוגמא, הגז בחודשיים הוא 270-330 בערך כפי שאמרתי תלוי אם מדובר על חודשי הקיץ או החורף.

אנחנו משלמים במדרגות אצל אמישראגז ומה הכוונה? ככל שתצרוך יותר תשלם פחות.

מעל 15 קוב לדעתי אנחנו משלמים כ 16.70 שקלים לפניי מע"מ על קוב גז שמעל 15 קוב אם אני לא טועה.

בנוסף, כמות הבישולים לא קטנה בכלל אבל עדיין זה זניח.

המכשיר שלנו הוא של אמישראגז סיני מדגם PELONIS 32Kw והוא בן 5 בקרוב.

אם אתה משלם 800 שקלים על גז, ככל הנראה או שהמכשיר גז שלך לא מכוייל, יש לו בעיה וייתכן מאוד שיש שם "דליפת" גז כזו או אחרת.

ייתכן מאוד שיש דליפה כיוון שכשהמכשיר מחובר לחשמל הוא פעיל, נסה חודשיים לכבות את המכשיר מהחשמל בתום כל שימוש או לקראת הערב לילה ותראה האם יש הבדל.

תמיד קיים הסיכוי שהמכשיר גז שלכם לא מווסת נכון ופשוט "שורף" כמויות גז שלא נדרשות בפעולה רגילה.

כך או כך נדרשת בדיקת טכנאי גז מוסמך מטעם החברה וכמובן, בקיץ הטמפ' תהיה כ 38 מעלות ובחורף 42-43 לכל היותר.

אבל כשהוא פעיל והמים לא זורמים אין צריכה של גז, או שאני טועה? זה הגיוני כיוון שכשמדליקים את הזרם לוקח לו כמה שניות להגיע לטמפ' הרצוייה.

באופן כללי הקטע עם הגז יוצא דיי יקר. פז גז רוצים על המכשיר 3700 שקלים והתעריף גז שלהם יקר פצצות.

כרגע נדמה שהאטמור 905 יורד מהפרק כיוון שאין תשתית תלת פאזית. (נ.ב, כמה עולה לעשות את זה?)

יש מכשיר חשמלי איכותי שלא דורש תלת פאזי?

פורסם (נערך)

כאשר המכשיר מחובר לחשמל, הוא פעיל ויש דברים שפועלים במכשיר היכולים לאפשר מעבר גז, הרי הכל חשמלי.

כאשר מנתקים את המכשיר מהחשמל הוא כבה לחלוטין.

במקרה ביום חמישי טכנאי החליף לנו לוח אלקטרוני במכשיר שכשל, כאשר המכשיר היה כבוי המאוורר היה עובד ולפיכך, קלאפה או כל מיני דברים יכולים לאפשר לבעיות כאלו ואחרות.

שוב, יכולות להיות בעיות של צריכת יתר של גז שהמכשיר פשוט "מבזבז" כמויות גז לא תקינות בגלל בעיה בלוח הפיקוד שלו, למרות שיש חיישנים שאמורים לנטר את זה וייתכן וגם הם כשלו, לך תדע.

את המכשיר קיבלנו חינם עם קניית הדירה כיוון שאין דודי שמש וכו' ולכן, לא שילמנו עבורם שום דבר.

מכשיר חימום מים מידי זה תענוג של: "האם זה נדרש?" אם לא, אז לא.

מה הכוונה? זה איכות חיים נטו. קם בבוקר, בכל שעה ביום 365 ימים בשנה, יש לך מים רותחים, התענוג עולה כסף והכל שאלה של האם אתה מוכן להשקיע.

אפשר לחלק 3700 ל 12 תשלומים לדעתי בכל חברות הגז, תברר את זה.

אין בעיה לבצע התקנה תלת פאזית בדירה במידה והכל מתאים אבל מדובר על הוצאה של אלפי שקלים נוספים, חפש בגוגל וזה יוביל אותך לעמוד של חברת החשמל והעלויות הנלוות לכך או, תפנה לחשמלאי מוסמך לברר עלויות, הן לא זולות.

לא, אין מכשיר קסם מלבד דוד חשמלי עם מאיץ מהיר או אטמור רגיל שיוכל לתת לך זרימת מים חמים מיידית מהסיבה הפשוטה, הכל דורש אנרגיה וחימום, מכשיר רגיל יהיה מוגבל בגלל תשתית החשמל (אי אפשר לספק 50אמפר או 15KW כאשר אין לך תשתית, אתה מבין).

אטמורים רגילים חד פאזיים גם הטובים שבהם, פשוט יתנו לך זרם מים חלש אבל יהיו מים חמים, זה הכל.

בוא נגיד ככה, לא תוכל להנות מראש גשם גדול וזרימה מעולה כמו בבתי מלון כן.

שוב, משפחה של 5 נפשות הממוצע גז עומד על 300 שקלים לחודשיים = 150 שקל לחודש כולל בישולים באופן קבוע.

אם אתה מגיע ל 800 שקלים לחודשיים = 400 שקלים לחודש של גז משהו כאן לא תקין לחלוטין.

אנחנו לא בדיוק חוסכים בזמן מקלחת נתחיל מזה, צריכת המים שלנו גבוהה בהתאם, יחסית.

מה שכן, יש בדיקה מעניינת שתוכל לעשות, השוואת כמות המים למול צריכת הגז עם שכנים נוספים לדוגמא.

נגיד ואתה מקבל 800 שקל גז אבל צרכת 15 קוב מים? זה אומר שאשתך מבשלת 24/7 (וזה לא המצב מן הסתם).

השכן קיבל 400 שקלים גז על 25 קוב מים? נראה שיש כאן בעיה.

הבנת את הרעיון, תבדוק שעלויות הגז תואמות את צריכת המים עם שכנים אחרים לדוגמא בתנאים דומים בערך.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

מנסיון עם אטמור 905, המכשיר מאוד איכותי, אבל לא מהווה תחליף.

אם הייתה לי האופציה הייתי שם חימום בגז.

או דוד שמש.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אין לי אטמור אבל כשבדקתי אמרו לי יודעי דבר שסלילת חוטי חשמל של 4 מילימטר ומפסק אוטומטי של 25 אמפר מאפשרים התקנה של אטמור חד פאזי שנותן עבודה. אומנם עדיין חצי זרם, אבל בהחלט בר שימוש בכל ימות השנה.

פורסם
מנסיון עם אטמור 905, המכשיר מאוד איכותי, אבל לא מהווה תחליף.

אם הייתה לי האופציה הייתי שם חימום בגז.

או דוד שמש.

למה לא?

הזרם חלש מדי?

פורסם

הוא כן, פשוט זה לא כזה פלאג אנד פליי.

אצלי הוא משמש רק לתגבור, בבית שהוא צריך לתפקד כל היום אני לא רואה את זה קורה בקלות.

ונגיד שהפעלת אותו, הוא לוקח 20אמפר*3. אם אתה רוצה להפעיל תנור הפלת את כל הבית.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
אין לי אטמור אבל כשבדקתי אמרו לי יודעי דבר שסלילת חוטי חשמל של 4 מילימטר ומפסק אוטומטי של 25 אמפר מאפשרים התקנה של אטמור חד פאזי שנותן עבודה. אומנם עדיין חצי זרם, אבל בהחלט בר שימוש בכל ימות השנה.

בדיוק כמו שכתבת - אם אתה מתכוון להתרחץ עם זרם פיפי זה אחלה

• תוכן חדש...