Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש ברשותי פיאט פונטו גרנדה 09 עם גיר רובוטי ובימים האחרונים כשאני עומד בפקקים קרה לי כבר איזה פעמיים שלוש שההילוך פשוט עובר לניוטרל מהילוך ראשון/שני.

מה זה יכול להיות?

פורסם (נערך)

ברוך הבא למועדון.

סביר להניח שתיקח אותו למורשה יבואן או דומה לו, כי כמעט כול מי שתגיע אליו פשוט לא יודע להתעסק עם הגיר הזה.

ניחוש שלי, מבלי לראות את הרכב- אחרי בדיקה,במקרה הטוב, הוא יגיד לך שצובר הלחץ שמן של הרובוט נוזל ונדרשת החלפה (לא זול).

החלפת ? יופי ! עוד מספר חודשים חוזר חלילה.

אם תתעלם מהבעיה היא רק תחמיר עם הזמן עד שתגיע להחלפת גיר קומפלוט (כי לא סביר שמישהו פה יקח סיכון ויחליף לך רק רובוט).

כשלבסוף תגיע החלפת הגיר, ואל תדאג, היא תגיע, מה שכנראה ייתן לך קצת שקט לשנה שנתיים הקרובות, היא תגיע בדמות הצעת מחיר של סביבות ה 9,000 שקל (!) כשתשמע את המחיר תבדוק בעוד מקומות ימצאו לך מפירוק ב3,500 ותיהיה מבסוט. אבל אז המעגל חוזר - אתה והמזל שלך, יחזיק שנתיים או יחזיק חודשיים, לך תדע.

עצתי לך היא להיפטר מהרכב כמה שיותר מהר,

מאחל לך לא להגיע למצב שאתה קורא מאות אם לא אלפי פוסטים בפורומים באנגלית ומגיע למצב שאתה ממש מכיר הבדלים בין מק"טים ומחלות ידועות של הגיר הזה - מניסיון אישי של 5 שנים וכל תקלה אפשרית בשנתיים האחרונות עם הנבלה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

מניסיון מר עם אחת שברגע זה ממש,כבר שלושה שבועות יושבת בחנייה, קח שלושה חודשים אחורה - הוחלף שמה צובר לחץ לגיר בפעם השנייה.

זה מתחיל בגיר "נזרק" לניוטרל, אבל זה עוד מצב טוב.

דמיין מצב שאתה ברמזור, הגיר נזרק לניוטרל, ואתה לא מצליח להעביר לראשון חזרה, אתה רק שומע "DING DING DING" עם הודעה בדשבורד " check transmission".

הרמזור התחלף לירוק, כולם צופרים ואתה עומד חסר יכולת להעביר הילוך.

קח עוד דוגמא, כביש 6, סיימת כבר את רובו, אתה יוצא ממהמחלף לכיוון תל אביב, מתקרב לרמזור, מוריד הילוך, ההילוך נשאר על 5, מנסה להוריד שוב, נשאר על 5, מאט ומאט ומאט פתאום הגיר נזרק לניוטרל, ולך תפוס בלאמפה. אתמול הכל היה תקין, והיום אתה שוב מאחר לעבודה, שוב מודיע שלא תוכל להגיע לפגישה, שוב לוקח את הרכב למוסכניק שכבר מכיר אותך.

אני כבר לא מדבר על ה30 שניות בבוקר שאתה מחכה שהגיר יתאפס על עצמו לפני תחילת נסיעה, או על המכה שאתה מקבל לסרוגין בהכנסה לרוורס, או המצב ה"אוטומטי" שפשוט נעלם והגיר הופך למצב ידני בלבד (הפתרון: לכבות את הרכב, לפתוח סוויטצ' להעביר למצב אוטומט, להעביר לניוטרל, להעביר לראשון, ואז להניע) זה פינאטס זה, קיצר - אני לא יכול להמליץ על הרכב הזה בלב שקט. אם זה לא מה שרצית לשמוע אני מצטער.

מניסיוני גם שאובחן חיישן כלשהו ברובוט, ניקוי ואחרי זה החלפה לא עזרו ככה שהפתרון, אצלי, היה צובר לחץ בגיר נוזל, בפעם השנייה. ועכשיו, כמו שכתבתי קודם אותו סימפטום, רק שזה הצובר השלישי שמורכב ברכב, אז אני כבר מוותר.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • תוכן חדש...