Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורך חיים ממוצע של צמיגים .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חצי השקל שלי:

בגולף שחנתה בחנייה מקורה, צמיגי מישלן שהגיעו עם הרכב החזיקו 4 שנים ו50,000 ק"מ והוחלפו באופן יזום(כנראה היה אפשר להחזיק איתם יותר)

צמיגים סינים באותם תנאים החלפתי אחרי פחות משנה ו10,000 ק"מ.

לא רק שהנסיעה איתם הייתה זוועה מההתחלה, הם גם התחילו ממש להתפרק.

עריכה:

תחפש בגוגל את דגם הצמיג, יש אתרים עם חוות דעת גולשים שכוללות גם אורך חיים ממוצע וכו'.

זה יכול לעזור לך לדעת למה לצפות.

עריכה אחרונה על ידי Dudi910
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בנסיעה רגועה עם אחסון בחניון- הקריטריון היחיד צריך להיות חריצים של 2 מ"מ לפחות. גם אם נסעת 100000 ק"מ ב 8 שנים. ירדת מזה-תחליף צמיגים.

צמיגים יבשים? אין דבר כזה. [...]מנסיון עם צמיגי יוקוהמה שמחזיקים כך.

קודם כל, חריצים בעומק שני מילימטר זה פיקוח נפש. צריך לפחות שלוש מילימטר אם רוצים להימנע מציפה.

מעבר לכך, הבעיה עם התייבשות הצמיג (אחרי 3-4 שנים או 50-80 אלף קילומטר) אינה בעיה של תקינות הצמיג (צמיג תקין פירושו נטו שהוא לא הולך להתבקע ספונטנית בנסיעה) אלא של פגיעה בתכונות הגומי במידה שתקטין את מעטפת הביצועים בצורה מסוכנת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני עם ה914 קצת יותר משנתיים, עברו כבר 40 ומשהו אלף ק"מ, שחיקה של 60% לפי דעתי, עדין אוחזות סבבה (כמובן לא כמו חדשים) אבל התחילו סימני סידוק. חושב להחליף עוד שנה בערך.

כשהחלפתי (היו קונטי שהגיעו עם הרכב) הרגשתי עליה של 20% בערך בצריכת דלק... לא חסכוניים במיוחד

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אישית,מכיר צמיגים שאחרי 15 אלף קמ איבדו את אחיזתם ונהפכו לחלקים מדי...הוחלפו מהר.

מכיר צמיגים אחרים איכותיים שאחרי 4 שנים ו10 אלף קמ התייבשו והיו מסוכנים ויבשים למרות

שסולייתם נראית חדשה.

חברים עם צמיגים לא משחקים,מרגיש מוזר? מחליק?...לא לחקות ,להחליף.

פיקוח נפש וסכנה לכולם.

פורסם

בהחלט ראיתי צמיגים חרפה שעברו טסט.

מי שנפסל בטסט על צמיגים כנראה נוסע תקופה משמעותית על צמיגים שאני הייתי מחליף ממזמן.

פעם רכשתי רכב ולקחתי אותו לפני הרכישה לבדיקה. הצמיגים צוינו כליקוי והבוחן הדגיש שהם ממש ממש גמורים. הארתי את עיניו שבדיוק לפני יומיים המוכרת העבירה טסט באותו המכון ועם אותם צמיגים....

פורסם
בנסיעה רגועה עם אחסון בחניון- הקריטריון היחיד צריך להיות חריצים של 2 מ"מ לפחות. גם אם נסעת 100000 ק"מ ב 8 שנים

ירדת מזה-תחליף צמיגים.

צמיגים יבשים? אין דבר כזה . הסדקים בצד הם נורמליים. צריך להחליף רק שרואים את הרבדים ואז זה סדק שפוסל צמיג.

אתם רוצים להחליף צמיגים כל 30000 -בבקשה....

מנסיון עם צמיגי יוקוהמה שמחזיקים כך.

אוי אוי אוי....

2 מ"מ לא נראה לי מספיק בכלל.

אין לי מושג כמה צריך, כי גישתי שונה ואני תמיד מחליף בגלל יובש ולא שחיקה. אין לי שיטה ברורה להערכת היובש ונעזר גם בחוות דעת של מוכר הצמיגים (אף שהוא בעל עניין). בכל מקרה להגיע למצב שרואים את הרבדים הפנימיים של הצמיג נראה לי מופקר לחלוטין.

לדעתי 8 שנים זה זמן להחליף צמיג גם אם הוא לא נסע בכלל

פורסם (נערך)

מבחינת החוק היבש - מותר שיהיו חריצים גם בעומק 1.6 מ"מ ואפילו פחות מכך בנקודות מסוימות בסוליה, במידה והחריצים בשאר שטח הסוליה ו/או במרכזה מספיק עמוקים עדיין.

לשון החוק זהה בלא מעט מדינות, כולל כאלו גשומות למדי, ולכן יצרני הצמיגים מספקים מדי שחיקה שמציינים את קו שני המילימטר.

ניסויים הוכיחו שוב ושוב שזה פשוט קריטריון שערורייתי. נניח שאתה נוהג מספיק קילומטרים ובצורה כזו שהחריצים נשחקים מהר: כבר ב-3 מילימטר תהיה פגיעה משמעותית ביכולת הצמיג לנקז מים או כל חומר אחר המכסה את פני הכביש.

לחריצים יש גם השפעה על אוורור הצמיג - ולכן כשהם ממש רדודים תיתכן סכנה להתפרקות של הצמיג. מה גם שהצמיג פשוט נעשה פחות עבה ולכן קל יותר לפסולת כביש כמו בורג לחדור לשכבה הפנימית שלו במצב כזה.

יש גם השפעות על קשיחות הפניה והשפעה קטנה על גובה הרכב. במידה והשחיקה של המדרס לא זהה בין הסרנים (וזה מצב אפשרי בהחלט) יש כאן פוטנציאל לפגיעה ביציבות הרכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
מבחינת החוק היבש - מותר שיהיו חריצים גם בעומק 1.6 מ"מ ואפילו פחות מכך במידה והחריצים ברוב שטח הסוליה ו/או במרכזה מספיק עמוקים עדיין.

ניסויים הוכיחו שזה פשוט קריטריון שערורייתי. נניח שאתה נוהג מספיק קילומטרים ובצורה כזו שהחריצים נשחקים מהר: כבר ב-3 מילימטר תהיה פגיעה משמעותית ביכולת הצמיג לנקז מים או כל חומר אחר המכסה את פני הכביש.

לחריצים יש גם השפעה על אוורור הצמיג - ולכן כשהם ממש רדודים תיתכן סכנה להתפרקות של הצמיג. מה גם שהצמיג פשוט נעשה פחות עבה ולכן קל יותר לפסולת כביש כמו בורג לחדור לשכבה הפנימית שלו במצב כזה.

יש גם השפעות על קשיחות הפניה והשפעה קטנה על גובה הרכב. במידה והשחיקה של המדרס לא זהה בין הסרנים (וזה מצב אפשרי בהחלט) יש כאן פוטנציאל לפגיעה ביציבות הרכב.

ועדייין --------------------צמיג ממותג מוביל מודרני , לנסיעה רגילה , אמור לעבור 70-80000 ק"מ , זה הרעיון של לקנות מותג מוביל ולא זבל.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

בנהיגה יעילה ואם הנהג נוסע מספיק בשנה - כן, אבל לא מעבר לזה. צמיגים לרכבים מסחריים מסוגלים לשמור על תכונותיהם לעוד 10-20 אלף קילומטר אם אני לא טועה.

מבחינת "שמישות" הצמיג נטו - צמיג לרכב פרטי יכול להחזיק גם 120 אלף קילומטר. השאלה מה יהיה מרחק העצירה ומה תהיה היכולת הדינמית שהצמיג יספק אחרי כל כך הרבה קילומטרים של התחממות והתקררות, בעיקר כשרטוב.

פורסם (נערך)

מסכים עם zvir. צמיגי מישלן שבאו מקוריים עם הרכב החדש לפני 3 שנים ונסעו אצלי 73 אלף ק"מ - נראים מצוין. חניה מקורה בלי להשתולל.

עוד נקודה שקשורה לאורך חיי הצמיג היא גובה החתך. הרגשתי על בשרי את ההבדל באורך החיים בין חתך 45 לחתך 60.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם (נערך)

מה זה "נראים מצוין"? השווית את היכולות הדינמיות של הצמיג בין כשהוא היה בן 10 אלף קילומטר לבין עכשיו?

כי יש כמה אנשים בישראל שערכו השוואות כאלו, בתנאים די מדעיים, והראו שוב ושוב שיש ירידה ניכרת בביצועי הצמיג.

יש לך גם (מעט) סימוכין במחקרים של NHSTA ו-SAE.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...