Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הפתרון היחיד שנשאר להצלת הפריפריה, למאבק בפערים החברתיים וגם להורדת מחירי הדיור הוא העברת משרות ממשלתיות לפריפריה?

מדיניות ההטבות וההנחות במיסים לפריפריה נכשלה, השוק העסקי לא יעשה את מה שהמדינה לא עושה בעצמה כאשר היא מרכזת באזור המרכז את רוב המשרות הממשלתיות ואת כל המשרות הבכירות והנחשקות שאליהן אנשים שואפים להגיע ומשדרת בכך לכל מי שרוצה להצליח ולהתקדם שכדאי לו לעבור לאזור המרכז.

לדוגמה מדוע שמכון וולקני לא ישב בעמק החולה, שהמכון הביולוגי לא ישב בירוחם, שהנהלת חברת נמלי ישראל לא תשב בחיפה במקום במגדל סופר יקר במרכז תל אביב ושחברת הולכת הגז הטבעי הממשלתית החדשה לא תתכנן את הצנרת מהפריפריה במקום ממגדל מפואר בקרית עתידים ?

כי הרי הרוב המכריע של העובדים הממשלתיים לא יוצא כמעט אף פעם מהמשרד שבו הוא עובד ולכן זה לא משנה באיזה מקום בארץ הוא נמצא. את כל מה שניתן לעשות ממשרד במרכז תל אביב ניתן לעשות גם ממשרד בפריפריה, המחשב שם הוא אותו המחשב וכך גם הטלפון והאינטרנט.

לדעתי יש לתקן עוול היסטורי ולחוקק חוק שכל החברות הממשלתיות החדשות שאין להן זיקה מחייבת לאזור המרכז, יוקמו אך ורק בפריפריה.

פורסם

למה ככה ? רק עכשיו שרת המשפטים, איילת שקד, העבירה את הוצאה לפועל לק"ש.

00402fc92925fcea37077f17b019ed95.jpg

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הנהלת רכבת ישראל עוברת ללוד. צה"ל אמור לעבור מתל אביב לרמלה. משרות ממשלתיות זולגות בהדרגה מתל אביב לפריפריה, אבל לא בקצב מספק.

פורסם

לדעתי הפתרון זה לעודד חברות היי טק (ולא רק היי טק) לעבור לפריפריה, במקום לשבת אחד לשני על הראש במדינת גוש דן.

לא כולם עובדי מדינה.

[ATTACH=CONFIG]479305[/ATTACH]

כן, זה כמו הייצור של טויוטה בטורקיה - להעביר קרוב לשוק היעד [emoji3]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים עשו את זה ביוקנעם אם אני לא טועה.

מעניין לשמוע האם השכר זהה או לכל הפחות דומה למקבילו מהמרכז.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מנסים לעשות את זה כבר עשרות שנים, אבל כל ההטבות וההנחות במיסים לא עוזרות. במיוחד כאשר המדינה בעצמה מקימה את כל החברות הממשלתיות ואת כל התקנים הטובים באזור המרכז ומושכת מהפריפריה למרכז את כל האנשים האיכותיים והמשכילים, אז מדוע שהשוק העסקי יעשה את מה שהמדינה בעצמה לא עושה ?

אם הממשלה תקים או תעביר לפריפריה חברות ותקנים ממשלתיים בכירים, אז זה ימשוך לשם אוכלוסיה איכותית ואז גם יגיעו חברות מהשוק העסקי.

נראה שמי שהתחיל להבין את זה זה הצבא שהבין שפקיד שיושב כל היום במשרד, יכול לשבת בכל מקום בארץ וזה לא משנה איפה נמצא המשרד שלו כי בכל מקרה הוא לא יוצא ממנו.

פורסם

כדי שמקום יצליח להתרומם צריך מאסה קריטית של אוכלוסייה.

אין לי מה לפתוח חברת היי טק בירוחם אם יהיו לי שם 3 עובדים בדיוק כמו שאין לי מה לפתוח מסגרייה באמצע תל אביב כי עלות הקרקע לא מעשית וזמינות העובדים תהיה נמוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

[ATTACH=CONFIG]479305[/ATTACH]

לא העבירה, פתחה לשכה.

במקביל לסגירת חדר המיון הקדמי בעיר. כדי להבהיר את סדר העדיפויות.

לנושא - בדיוק עברתי למרכז אחרי שנכשלתי במציאת עבודה בצפון. מה ישכנע אותי לחזור? כלום. אין מה לחפש שם. לא מבחינת תעסוקה, לא בילוי, לא שום אספקט של חיים מלבד קורת גג.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
הנהלת רכבת ישראל עוברת ללוד. צה"ל אמור לעבור מתל אביב לרמלה. משרות ממשלתיות זולגות בהדרגה מתל אביב לפריפריה, אבל לא בקצב מספק.

לוד ורמלה זה לא פריפריה' לכל היותר שולי גוש דן.

פורסם
אין לי מה לפתוח חברת היי טק בירוחם אם יהיו לי שם 3 עובדים בדיוק כמו שאין לי מה לפתוח מסגרייה באמצע תל אביב כי עלות הקרקע לא מעשית וזמינות העובדים תהיה נמוכה.

אולי יש, והם בדיוק נוסעים כל יום לת"א, כי אפשרויות העסקה בירוחם כרגע מצטמצמות למקצועות האבטלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לדעתי הפתרון זה לעודד חברות היי טק (ולא רק היי טק) לעבור לפריפריה, במקום לשבת אחד לשני על הראש במדינת גוש דן.

לא כולם עובדי מדינה.

כן, זה כמו הייצור של טויוטה בטורקיה - להעביר קרוב לשוק היעד [emoji3]

מסכים בהחלט. אני מתגורר בקרית מלאכי ועכשיו בונים פה 2 שכונות חדשות בסדר גודל של 5000 יח"ד לפחות, והתכנון הוא להכפיל את אוכלוסיית העיר בשנים הקרובות. כרגע יש אזור תעשייה שקצת מקרטע, אבל ראש העיר אמר שהוא רוצה להביא לשם חברות הייטק גדולות שיספקו תעסוקה לתושבי האזור ולדעתי - אם הוא יצליח זה באמת ייתן פוש רציני לא רק לקרית מלאכי אלא לכל המושבים והישובים בסביבה.

אגב אני מכיר כמה שקנו בשכונות החדשות בגלל המחירים הנמוכים (יחסית לאזור המרכז) והם נוסעים ברכב/תח"צ לעבודה במרכז (אני למשל עברתי לעבוד באשדוד לאחרונה שזה דיי קרוב אבל גם שם, אין מספיק תעסוקה). לא תענוג גדול אבל מצד שני גם אם אתה גר קרוב למרכז אתה עדיין נוסע עם רכב/תח"צ וזה לוקח לא מעט זמן.

פורסם
אולי יש, והם בדיוק נוסעים כל יום לת"א, כי אפשרויות העסקה בירוחם כרגע מצטמצמות למקצועות האבטלה.

אין מספיק ולא בגלל שבירוחם אנשים מפגרים אלא בגלל שכל כוח העבודה שם מצומצם. גם מפעל תעשייתי לא הייתי מקים שם מאותה הסיבה.

כשאדם מקים תעשייה או עסק אחר שדורש משאבים הוא בודק שיש לו את המשאבים זמינים, בכמות ובמחיר מתאימים. היום בירוחם יש רק 89 מובטלים (מתוך כוח עבודה של כ 4000 איש) אז איזו סיבה יש לי לפתוח שם עסק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...