Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 משנת 2012 או 2013?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אולי אתם זוכרים את הפוסט הקודם שלי שבו הצגתי את התלבטותי איזה רכב לקנות. אחרי המלצות מחברי הפורום החלטתי ללכת על יונדאי i20 ולאחר שיטוטים ברחבי הרשת לא הצלחתי למצוא מודעה טובה של רכב בבעלות פרטית ולכן פניתי לחברות הליסינג.

קיבלתי 2 הצעות שכרגע עומדות על הפרק, שניהם של רכבים שהיו בהשכרה ביד 1 ואני אומר להיות היד ה2 -

1) יונדאי i20 משנת 2012 שחורה (הצורה הישנה), 96000 ק"מ. הרכב עבר השבחה רצינית.

2)יונדאי i20 משנת 2013 בז' מטאלי (הצורה החדשה), 98000 ק"מ.

שני הרכבים לא עברו תאונות משמעותיות והמחיר של שתיהן זהה - 42K.

באופן כללי הייתי מעדיף לא לקנות מהשכרה, אבל בתקציב שלי זה שני רכבים שנראים לי סבירים. השאלה שלי היא עד כמה משמעותי הקילומטר הגבוה של הרכב משנת 2013 ?

בצורה יותר מדויקת - האם הצורה החדשה עדיפה (מבחינת סחירות של הרכב בעתיד) על הצורה הישנה עד כדי כך שמס' הקילומטרים נהיה פחות משמעותי?

מה הייתם ממליצים לי לוודא לפני שאני מחליט איזה רכב לקחת לבדיקה?

פורסם

סחירות - צריך לשאול אצל מגדת עתידות/קוראת בקלפים וכו'.

מבחינת אמינות - הרבה מזל ותלוי איך טיפלו ברכב. היונדאי שלי נושקת ל 200000 ק"מ עד היום לא היו בעיות מיוחדות אבל עכשיו אני מרגיש שלאט לאט הרכב מתחיל להתיישן ולהפתיע עם תקלות פה ושם. גם במקרה שלי הוא נקנה לפני 4 שנים מחברת ליסינג עם 90000 ק"מ.

מה אני ממליץ? כתבתי מדריך בנושא, ממליץ לך לקרוא אותו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532527-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9

פורסם
למיטב הבנתי מדובר באותו רכב, תקנו אותי עם אני טועה. ההבדל מתבטא רק בעיצוב טיפה שונה.

אותו רכב אך עם לא מעט שדרוגים קטנים, במיוחד בתחום הנוחות בו הדגם טרום מתיחת הפנים היה זוועתי (לטעמי האישי).

פורסם

אז שאני משקלל את הקילומטר הגבוה יותר אך עם מתיחת הפנים לצורה החדשה ב2013 ומקבל אחריות לשנה על 10 מכלולים כולל מנוע וגיר - מה לדעתכם עדיף לי?

פורסם

אישית, הייתי בוחר בדגם לאחר מתיחת הפנים, הוא פשוט טוב יותר, מה גם שהשבחה בחברת ליסינג זה כמו אקמול לחולה סרטן. תשאל את עצמך מדוע רכב כזה צריך בכלל לעבור "השבחה".

פורסם

לא מבין איפה פה ההתלבטות - הקילומטרז' זהה, המחיר זהה, קח את החדשה יותר.

לא רואה פה שום סיבה להעדיף את האחת מ 2012.

רק תבדוק בבדיקה מטעמך ותראה מה המצב שלה לגופו של עניין.

פורסם

אני יכול לחכות עם קניית הרכב עוד שבוע-שבועיים. השאלה האם עדיף לי לחכות ולחפש רכב שלא היה בבעלות השכרה אלא בבעלות ליסינג או פרטי?

פורסם

בעקרון לקנות אחת פרטית זה עדיף אבל אז אתה בד"כ צריך לרדת בשנתון, או לשלם יותר.

אתה גם צריך לכתת רגליים, לתאם עם אנשים ולנסוע לכל מיני מקומות. אם יש לך זמן כמו שאתה אומר - תן לזה צ'אנס.

לגבי ליסינג - מבחינת הסחירות זה נחשב עדיף. מבחינת מה שהרכב עבר בפועל - אי אפשר לדעת, זה לא בהכרח עדיף על השכרה. יש רכבי ליסינג שהיו בצה"ל ונקרעו שם, או רכבי ליסינג בחברות שהמון נהגים נוסעים עליהם וקורעים אותם. כל רכב לגופו. לכן חשוב לבדוק בבדיקה מטעמך.

במידה ואתה קונה מחברת השכרה\ליסינג - המחיר שהם אומרים הוא לא האחרון, תמיד יש מקום למו"מ, להורדה מסויימת במחיר. אבל זה נעשה בשלב שאתה כבר סגור שאתה רוצה ואתה "בא לסגור עסקה".

תבדוק איתם האם יש תיעוד טיפולים, יש מקומות שמראים לך היסטוריה (לפעמים על מסך מחשב) ושם גם ניתן לראות האם היו תקלות משמעותיות או תאונות וכו'.

בכל מקרה בקניה מחברת השכרה\ליסינג - אל תסמוך על הטופס בדיקה שמראים לך, בשום פנים ואופן. קח לבדיקה מטעמך במקום שאתה בוחר.

• תוכן חדש...