Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ל 206

Morpheus
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי לאחרונה פיז'ו 206,

אחרי הבדיקה (שלפי הקנייה) המוסכניק אמר לי שאם המוכר לא עשה טיפול "טיימינג" אז כדי לעשות עכשיו

כי זה אסון בפיז'ו.

מסתבר שהבנאדם לא עשה טיפול שכזה לרכב שלו...

שאלותי אליכם הם:

1. מזה טיימינג בכלל? והאם כדי להשקיע 400 ש"ח בטיפול זה עכשיו או לחכות שחלק זה ימות בעצמו ואז להחליף?

2. אם כבר עושים את הטיפול הזה כדי לעשות עוד משהו בנוסף?

פרטי הרכב הם:

פיז'ו 206 שנת 2002.

מנוע 1400, 75 כ"ס.

80,000 ק"מ.

ידנית.

יש לציין שהרכב עשה טיפול 10,000 לפני 4,000 ק"מ.

תודה מראש על העזרה!

פורסם

תשובה קצרה ומלאה ,

טימינג זוהי רצועת גומי המתזמנת את סיבוב גל הזיזים במנוע ביחס לפעולת הבוכנות וכמובן שגל הזיזים שולט על פעולת השסתומים .

גש מוקדם ככל האפשר לבצע החלפת הרצועה ובאותה היזדמנות תבדוק מה מצב המותחן שלה ומה מצבם של שאר הרצועות ברכב.

המלצה נוספת לי אליך תעשה טיפול גדול הכולל החלפת פלאגים ,שמן,פילטר שמן ואוויר,אם יש צורך בהחלפת נוזל הקירור למים ירוקים כך גם את זה בחשבון

כול הסיפור הזה כולל הכול לא צריך לעלות לך מעל כ-850 ש"ח

פורסם
שלום לכולם,

1. מזה טיימינג בכלל? והאם כדי להשקיע 400 ש"ח בטיפול זה עכשיו או לחכות שחלק זה ימות בעצמו ואז להחליף?

יש לציין שהרכב עשה טיפול 10,000 לפני 4,000 ק"מ.

תודה מראש על העזרה!

בקשר לטיימינג - כדאי, אם לא ידוע לך על טיימינג שנעשה ברכב כדאי לבדוק את מצבה ובאם מצבה לא טוב חובה להחליף, במקרה של קריעת הרצועה את יכול להיפרד מראש מנוע .. :)

2) אם אתה יודע בוודאות שנעשה טיפול לפני 10K אז לדעתי אתה יכול למשוך עוד ולעשות טיפול בשלב יותר מאוחר.

פורסם

טיימינג בפיז'ו/סיטרואן מהדור הזה עושים כל 3 שנים או 90K ק"מ (המוקדם מביניהם).

הרכב שלך בן 3, ולכן יש צורך לטיימינג.

כאשר אתה עושה טיימינג, בדוק בהסטוריית הטיפולים מה הוחלף בטיפול ה-"10000" הזה.

כעקרון, פלגים היית צריך להחליף ב60K.

נוזל בלמים/קירור כל שנתיים.

שמן+פילטר כל 30K ק"מ או שנתיים.

פילטר אויר כל 3 שנים או 90K ק"מ. (לי זה נראה מוגזם ולכן החלפתי בתכיפות גבוהה יותר)

*** רשמתי 10000 במרכאות כי בפיז'ו (ובכלל היום) אין יותר טיפול 10000. בפיז'ו עושים טיפול כל 30K ק"מ או שנתיים.

יובל.

פורסם

Morpheus, ברצוני להפנות את תשומת ליבך המירבית לעניין זה, היות והוא בעל חשיבות רבה.

ראשית אסביר את תפקיד 'הטיימינג'.

ה'טיימינג', כתרגומו הישיר, הוא תזמון המנוע, ובפירוט - תזמון פתיחת וסגירת השסתומים.

במנוע חייב להיות תזמון נכון של פתיחת/סגירת השסתומים ע"מ שבעת מהלך היניקה יהיה שסתום היניקה פתוח והפליטה סגור וכד', כל זאת ע"מ שיתפקד בצורה יעילה ונורמלית.

המושג שקשור אליך בעניין זה הוא, כמו שאמרו קודמיי, רצועת הטיימינג. רצועה זו מחוברת לגל הארכובה של המנוע ולגל הזיזים, ושומרת על תזמון נכון של סיבוב גל הזיזים וע"י כך על פתיחה/סגירה נכונה של השסתומים.

ברגע שרצועה זו נקרעת, הסיכויים הם רבים שיישארו שסתומים פתוחים (ולא ייסגרו עקב חוסר התזמון - כל השסתומים נשארים בתנוחה שהיו ברגע קריעת הרצועה) ובעת עליית הבוכנה כלפי ראש המנוע, היא תפגע באכזריות באותם שסתומים תמימים.

הנזק שיכול להווצר - שבירת השסתומים, פגיעה בבוכנה, ובקיצור - החלפת ראש מנוע ואף החלפת המנוע כולו.

עצתי היא שתדאג להחלפת הרצועה ע"פ המלצת היצרן/יבואן, ויפה שעה אחת קודם!

אני מצטרף לתשובתו של שי, אך אוסיף ואעיר כי ישנם המחליפים גם את משאבת המים במועד טיפול זה, ואף מחליפים המותחן בכל מקרה.

אשמח אם מישהו יוכל להוסיף על דבריי (שי, גם אתה מוזמן).

Morpheus, אוץ למוסך להחלפת הרצועה (זו עצתי), וכמובן מזל טוב על קניית הרכב!

לילה טוב!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

דבר ראשון תודה לכולכם, באמת החכמתם אותי בנושא הטיימינג.

אני חושב שתשמחו לדעת שבדיוק חזרתי מהטיפול (שעלה 500 ש"ח)

שבו ביצעו החלפת רצועת טיימינג + מותחן + פילטר אויר. הם אפילו פתחו לי סתימה קטנה שהיתה לי במתזים של המגבים.

המוסכניק אמר שאין מה לגעת בכול הדברים הנוספים שעליהם דנו, מפני שהמצב אינו מצריך זאת.

בברכת דרך צלחה.

Morpheus

ושוב תודה רבה.

• תוכן חדש...