Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הוחלף אטם קרטר ברנו מגאן 2. המכונאי אמר שרוקן את השמן הקיים 5w40 סינטטי מלא, ואז החזיר את השמן הקיים והוסיף עוד חצי קילו שמן 10w30 שהיה חסר. אמר גם שהחליף את טבעת בורג השמן, אך לא את הפילטר שמן. (יש לציין שבוצע טיפול לאוטו לפני חודשיים)

רציתי לשאול האם הפרוצדורה לעיל תקינה?

תודה רבה

פורסם
המכונאי עירבב 2 סוגים של צמיגות שמן? הבנתי נכון?

נכון,ההגיון בהחלט אומר שזה לא תקין. רק מדובר בחצי קילו לפי דבריו.

השאלה אם אני יכול לחיות עם זה עד הטיפול הבא ולא עשוי להגרם נזק למנוע.

פורסם

בוא נתחיל מהשאלה האם השמן 10/30 עומד בתקן שמתאים לרכב.

בנוסף.לכך רוב 10/30 הם חצי סינטטי או מינראלי.

פילטר שמן עולה מקסימום 100 ש"ח עם עמלת שקר של המוסך למה לא להחליף?

אתה כרגע נושא עם שתי צמחגיות שונות.

למרות שאנחנו לא במדינות שבהן טמפ' הם קיצונית התגובה של כל צמיגות שונה בטמפ' עבודה.

מדובר בעובדה רשלנית במינימום.

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים,

ביקרתי היום במוסך והמכונאי הראה לי את השמן שהוסיף שהיה 5/30 סינטטי מלא. הוא השלים חצי קילו ל-5/40 סינטטי מלא שהיה כבר בקרטר.

נראה לי שזה לא אידיאלי, אבל נסבל עד הטיפול הבא ואשאיר את זה ככה.

סהכ הוא די אדיב ונראה מקצועי ופדנט בעבודה יחסית, אבדוק זאת לאורך זמן, רק עכשיו התחלתי לטפל אצלו.

פורסם

אני חושב שמפחידים אותך פה לשווא קצת יותר מדי. ניתן לערבב צמיגויות וגם ניתן לערבב שמנים סינטטיים, חצי סינטטיים ומינרליים. ניתן גם לעבור בין סינטטי למינרלי וחצי סינטטי בלי שום בעיה.

חצי ליטר שמן כזה או אחר לא יעשה כלום לרכב שלך עד הטיפול הבא.

הזול עולה ביוקר

פורסם

זה לא משנה אם זה תקין או לא, חצי קילו זאת לא כמות שאמורה להשבית את הרכב והרכב יכול להמשיך להתנייד עד להשגת שמן מתאים, לא מבין למה במוסך מתבצעת פעולה כזאת.

מילא אתה תקוע איפשהו בלי שמן ואתה חייב להשלים אז אין ברירה, אבל בתנאים אופטימליים לערבב ככה בין שמנים? לא רואה שום סיבה שזה יקרה.

פורסם

כי זה זה ממש לא קריטי ועדיף לא לנסוע עם חצי קילו שמן חסר מאשר חצי קילו שמן שקצת שונה ממה שכבר יש. אני לא מבין מה כל ההתלהמות שעשו פה על המוסכניק. אולי זה רק אני.

הזול עולה ביוקר

פורסם

שוב - אנחנו לא נמצאים באמצע המדבר והרכב לא צריך שמן נחשים מזוקק עם נגיעות אבני ירח.

היה צריך להשלים שמן סטנדרטי לחלוטין שלכל מוסך אני בטוח שקיים במלאי וגם אם לא, לא אמור לקחת יותר מ 10 דקות להשיג אחד כזה, למה לשים שמן לא תואם ולערבב שמנים?

פורסם

לרנו יש תקן לשמן מנוע.

10/30 זה צמיגות שהיו שמים פעם בטיוטות והאמריקאיות אם אני לא טועה..

לכן יש פה מקום לדאגה.

לגבי המקרה הנ"ל שהתברר שזה בסוף 5/30 כל מה שהפות"ש צריך לבדוק שהשמן עומד בתקן של רכבו.

זה לא אידאלי אבל אפשרי במידה והוא עומד בתקן.

עכשיו מדוע לא הוחלף פילטר שמן זה גם תמוהה.

יש פה התנהלות לא מקצועית מהמוסך או לפחות קצת חאפרית.

פורסם

למה שיחליף מסנן אם השמן המשומש מוחזר? האם הלקוח ביקש החלפת שמן ומסנן על הדרך או שבחר באופציה הזולה? ברירת המחדל של כל מי שהגיב פה בפוסט הזה היא להשתלח במוסכניק ללא שום ידיעה בפועל מה היה ומה הציעו לבחור. החלפת מסנן ללא החלפת כל השמן משל כוסות רוח למת. גם אם רחמנא לצלן חצי הליטר המדוברים לא עומדים בתקן של רנו סביר להניח שזה עדיין סינטטי מלא ולא יקרה כלום ועדיף להוסיף מאשר לנוסע עם חוסר. ואם הוא לא מחזיק את השמן הספציפי במוסך שלו והיה צריך לקנות מיכל ואז לחייב את הלקוח והיה נותן לו שארית השמן 4.5 ליטר אז היה נרשם פה פוסט השמצה אחר, אני מניח.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...