Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

לאחר צפייה בהרבה סירטונים ומדריכים החלטתי לעשות טיימינג לאוואו שלי...

הכול התקדם טוב עד החלק שבו צריך לפרק את הבורג מעל הפולי מנוע (CAMSHAFT)

לא הצלחתי להוציא אותו בשום צורה...ברשותי מברגת אימפקט 18 וולט מקיטה וגם דרכה לא פשוט תקוע...

מישהו מכיר דרך ( חוץ מפטיש אוויר - שמצריך ללכת למוסך) לשחרר את הבורג הזה ?

והאם אותה בעיה תהיה גם על שני הגלגלים שנמצאים למעלה (אלא שצריך לכוון אותם עם הקווים ) ?

תודה מראש לכולם..

פורסם

זה לא הפולי של הקאמשפט אלא פולי קראנק של רצועות אביזרים.

מהיכן אתה בארץ? אשמח להשאיל לך אימפקט חשמלי שיפתח אותו.

את שני גלגלי השיניים של הקאמשפטים אין צורך לפרק אלא אם אתה מתכוון להחליף מחזירי שמן.

Stay Dirty

פורסם

את שני גלגלי השיניים של הקאמשפטים אין צורך לפרק אלא אם אתה מתכוון להחליף מחזירי שמן.

תודה על התגובה המהירה..

אני גר באיזור ראש העין..אבל אוכל להגיע לאיזור שלך ( אם אתה נמצא באיזור המרכז)

אני צריך להחליף גם את משאבת המים וכדי להחליף אותה צריך לפרק את הגלגלים העליונים מאחוריהם יש ברגים של המכסה..

אגב האימפקט החשמלית יותר חזקה ? (הכוונה יש לה עוצמה כמו של פטיש אוויר ? )

פורסם

שלום לכולם...

הצלחתי לפתוח את הבורג על פולי אביזרים..

ובכן החלפתי את רצועת הטיימינג עם שני מדריכים מצולמים ביוטיוב...

לצערי משאבת מים לא יצאה אז נאלצתי לשבור אותה..( לקח 4 שעות להוציא אותה !!!)

לאחר הסיום הרכבתי הכול במדויק הנעתי את האוטו....אבללל המנוע רועד בטירוף ויש נזילת במשאבת מים...

לא הצלחתי לאבחן את הרעידות , למישהו יש רעיון ?

הרעידה מפסיקה שאני נותן קצת גז...

אשמח לתשובות / רעיונות..

פורסם

אני מתאר שהמנוע דופק כי לא הרכבת את הטיימינג מדוייק, זה מסוג הדברים שאם לא יודעים לא נוגעים, פעם ראשונה אתה חייב לעשות את זה אם מישהו שיודע ומבין את העבודה, ואז אתה יכול לנסות לבד, אבל ככה ממדרכים זה לא כזה פשוט.

ניסית לחסכוך, עכשיו אתה חייב לפנות למוסך, מקווה שלא דפקת את המנוע, ואז אתה כברר בבעיה רצינית, הייתי ממליץ לא להניע את הרכב להביא אותו בגרירה למוסך, או שאחד מחברי הכנופיה יהיה מוכן לעזור לך.

בהצלחה.

פורסם
אני מתאר שהמנוע דופק כי לא הרכבת את הטיימינג מדוייק, זה מסוג הדברים שאם לא יודעים לא נוגעים, פעם ראשונה אתה חייב לעשות את זה אם מישהו שיודע ומבין את העבודה, ואז אתה יכול לנסות לבד, אבל ככה ממדרכים זה לא כזה פשוט.

ניסית לחסכוך, עכשיו אתה חייב לפנות למוסך, מקווה שלא דפקת את המנוע, ואז אתה כברר בבעיה רצינית, הייתי ממליץ לא להניע את הרכב להביא אותו בגרירה למוסך, או שאחד מחברי הכנופיה יהיה מוכן לעזור לך.

בהצלחה.

צודק...אבל אני חי לפי האמרה :" מטעויות לומדים..."

וזה לא היה בעניין החסכון ...פשוט אני אוהב להתעסק עם מכונאות...

בכל מקרה האוטו במוסך נקווה לטוב..

אגב המכונאי לא כעס שעשיתי את זה לבד הוא ממש התפעל והוא יעדכן אותי מה היו הטעיות שלי..

פורסם

לעניות דעתי זה לא יהיה נכון "להפחיד" את מי שרוצה להתנסות בעבודות טכניות כאלו, בוודאי לא בפורום הזה.

גם אני החלפתי רצועת טיימינג וביצעתי תיקונים רבים ללא אף מדריך צמוד, אלא רק בעזרת לימוד מקדים דרך ספרים (היינס) או מדריכים מצולמים. אם אתה אוהב עבודות טכניות ומרגיש שיש לך את הידיים אז בדרך כלל תוכל לבצע את רוב האחזקה המונעת בעצמך וגם תוכל לאבחן ולתקן תקלות אחרות.

מסקנה אחת כבר ניתן להסיק מהסיפור של יובל והיא שחייבים לגשת אל העבודה לא רק עם ידע אלא גם עם כלי עבודה מקצועיים, גם אני חוויתי זאת על בשרי. לא בהכרך חייבים להחזיק מפתח אימפקט על ההתחלה אבל קיים איזשהו מינימום הכרחי.

בהצלחה

פורסם
לעניות דעתי זה לא יהיה נכון "להפחיד" את מי שרוצה להתנסות בעבודות טכניות כאלו, בוודאי לא בפורום הזה.

גם אני החלפתי רצועת טיימינג וביצעתי תיקונים רבים ללא אף מדריך צמוד, אלא רק בעזרת לימוד מקדים דרך ספרים (היינס) או מדריכים מצולמים. אם אתה אוהב עבודות טכניות ומרגיש שיש לך את הידיים אז בדרך כלל תוכל לבצע את רוב האחזקה המונעת בעצמך וגם תוכל לאבחן ולתקן תקלות אחרות.

מסקנה אחת כבר ניתן להסיק מהסיפור של יובל והיא שחייבים לגשת אל העבודה לא רק עם ידע אלא גם עם כלי עבודה מקצועיים, גם אני חוויתי זאת על בשרי. לא בהכרך חייבים להחזיק מפתח אימפקט על ההתחלה אבל קיים איזשהו מינימום הכרחי.

בהצלחה

נכון.

אני גם חושב שלא צריך לפחד ולהפחיד.

בזכות המדריכים האלה חסכתי לי הרבה טיפולים שוטפים שאני עושה לבד ולא לוקח למוסך.

וגם זה כיף. ככה אתה מכיר את האוטו שלך.

והכול ברוח טובה. גם אם מתקלקל..לא נורא לומדים.

פורסם

לא מנסה להפחיד ההיפך, אבל טיימינג זה לא משחק, ניסוי כזה ברכב זול עלול לשלוח אותו ''לברזל'' לא חבל?

בגלל זה אמרתי שצריך לעשות את זה עם מישהו שיודע את העבודה וללמוד.

פורסם

אז ככה ,

לפי המוסכניק : הCOIL לא תקין (הרעידות בגלל שרק שני פלאגים עובדים ) , ופיספסתי 3 שיניים...(לא הגיוני כי בדקתי את הסימונים 5 פעמים לפני שהרכבתי )

הוא החליף את הCOIL בחדש וסידר את הרצועה...

כמה עלול לעלות בערך רק ה COIL ?

פורסם
איך בדקת את הסימונים? סובבת את המנוע ידנית?

כן בהחלט...סובבתי ידנית (לא סיבוב מלא )וראיתי שהסימונים חוזרים למצבם... ימינה ואז שמאלה...

בכל מקרה אתמול לקחתי את האוטו וראיתי את הכוהל הישן ופין אחד עקום ,

ככל הנראה בגלל שניתקתי את מחבר של הכוהל לפני העבודה (כדי שאתן סטרטר לשחרור בורג פולי רצועת אביזרים ) ושהחזרתי אותו לא נכון ואז הפין התעקם ושני פלאגים לא עבדו ...לדעתי הרעידות שזה רק בגלל זה..

על כל פנים האוטו תקין , נזק של 500 ש"ח עבודה .

כמובן שהחזרתי לו את הכוהל החדש והחברתי את הישן...

אני חייב רק לציין שאחרי המקרה ראיתי בסרטון חדש שעלה שמסביר איך בעזרת סימון הרצועה הישנה בכמה מוקדים וספירת השיניים על הרצועה בין הפולים ניתן לדייק בתזמון עם הרצועה החדשה...

עכשיו אני מרגיש יותר בטוח בעצמי לטיימינג הבא..

תודה רבה לכל המייעצים והעוזרים ...

• תוכן חדש...