Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד מונדאו טיטניום זה אחד הרכבים היותר משתלמים לרכישה כיד 2

מנוע 2 ליטר גודש שמכוון מלחתכילה ל240 סוסים וניתן בעזרת צ'יפ בלבד להביא אותו ל270 כאשר מי שממש רוצה להתפרע יכול גם לעבור את הרף הזה כאשר המגבלה העיקרית היא המומנט המירבי בה תיבת ההילוכים יכולה לעמוד.

תוסיפו לזה התנהגות דינאמית באמת טובה כבר במצב סטוק.

תוסיפו לזה מרווח פנים גדול, אבזור נהדר, מראה חיצוני נאה.

רכב פנטסטי.

לגבי יחידות ראש סיניות ויחידות ראש מבוססות אנדרואיד - אין ספק שהמגבר הפנימי הוא באיכות ירודה לעומת מה שאנחנו מכירים, ברוב המערכות הללו המגבר הפנימי הוא באיכות ירודה, נטו.

אבל יש גם הפתעות - בROADRUNNER שהיה לי ברנו בזמנו - עד כמה שהיחידה לא אמינה במיוחד ועד כמה שהמגבר הפנימי פשוט זוועה, יציאות המגברים היו הפתעה מוחלטת ולאחר צימוד שלה לפרוססור של מיני DSP - נפלה לי הלסת מהתוצאה שקיבלתי.

זה מאוד תלוי - יחידות ראש בתקציב מתחת ל350 דולר - אל תצפו ליותר מידי - אבל יש גם יחידות ראש שמגיעות לרף מחירים של 700 דולר, הן סיניות, כן כן - ושם דווקא אפשר למצוא הרבה הפתעות לטובה גם בפן איכות הסאונד.

אבל זה כל כך זניח היום מסיבה מאוד פשוטה - מי שבאמת רוצה איכות צליל, יכול לצמד מערכת ראש שכזו לפרוססור עם בורר מקורות ובמקור השני להצמיד - סמארטפון, טאבלט, פאבלט ולקבל היי אנד לכל דבר ודבר.

כמעט כל מכשיר של LG או סאמסונג או אסוס היום, כל מוצר של אפל שאפשר לחלץ ממנו סאונד - ירקו ליחידת ראש היי-אנד ייעודית לרכב בפרצוף!

בעיני יחידות הראש האלו הן דבר מבורך - שומר על המראה המקורי של הרכב ונותן הרבה מאוד "קידמה" ובמקביל אם כל כך חשובה האיכות - יש שלל פתרונות שיביאו אתכם לשם והיום גם יש אפילו פתרונות זולים יחסית שיביאו אתכם לשם בשליש, רבע או אפילו חמישית המחיר והמרחק בתוצאה מרכיבי היי אנד לבין אלו הזולים יותר נקבע בעיקר ע"י הידע והיכולת שלכם להתקין ולכוון.

כואב קצת לשמוע את זה להרבה מאוד חברים ואני בטוח כי רבים לא יסכימו איתי - אבל האמת לפעמים, אכן, כואבת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מסכים.

ל lanosforce יש המון פתרונות בנושא וגם ברמה הכללית, יש פתרונות של OTG למכשירים כאלו ואחרים, מה שבעצם אומר שמבחינת הסאונד, לא תעשו שימוש במערכת עצמה וכו'.

אכן, יש יחידות סיניות שבסהכ מספקות איכויות סאוד סבירות, מבחינת הגברה? אין מה להשוות אבל היחידות האלו מסוגלות לקרוא גם קבצי FLAC בגלל המערכת שלהן כך ש... אחריי הכל? עיבוד הסאונד סביר בהחלט.

לעיתים, היצרנים הסיניים עצמם בוחרים בשבבים די סבירים דווקא בגלל שהרוב מיוצר שם, אין בעיה להגיע למפעל לרכוש רכיבים כאלו ואחרים ונגמר הסיפור.

במרבית המקרים, מה שנדרש זה בעצם לרכוש את היחידה הסינית ולצרף לה מגבר + סאב, זה הכל.

פורסם

לגבי יחידות ראש סיניות ויחידות ראש מבוססות אנדרואיד - אין ספק שהמגבר הפנימי הוא באיכות ירודה לעומת מה שאנחנו מכירים, ברוב המערכות הללו המגבר הפנימי הוא באיכות ירודה, נטו.

אבל יש גם הפתעות - בROADRUNNER שהיה לי ברנו בזמנו - עד כמה שהיחידה לא אמינה במיוחד ועד כמה שהמגבר הפנימי פשוט זוועה, יציאות המגברים היו הפתעה מוחלטת ולאחר צימוד שלה לפרוססור של מיני DSP - נפלה לי הלסת מהתוצאה שקיבלתי.

ראש היי-אנד ייעודית לרכב בפרצוף!

צר לי אדי מהיכרות שלי עם כל הזוועות האלה שנקראים תואמי מקור ואו סיני אנדרואיד מדובר במכשירים עם איכות סאונד מזעזעת ביותר.

היציאות להגברה בכלל גרועות למדי לרוב עושות שלל צרות מספייקים ופיצוצים בהדלקה ועוד עוצמת אות חלשה ביותר. בהרבה מקרים אני משתמש במנחת ומקבל תוצאה טובה יותר.

שום מעבד סאונד לא יכול לשנות את הצליל המתכתי והגרוע של מערכות אלו ולהביא אותם לסאונד היי אנד.

סורס רע ישליך על כל השרשרת בהמשך ולא משנה איזה פרוססור יש לך או איזה מגבר או איזה סט רמקולים.

כל זה מבלי להכנס לאיכות ההרכבה של מכשירים אלו.

פורסם (נערך)

ALPINE, למספר אנשים שאני מכיר יש את מערכת ה EONON, זה לא הזבל הסיני ב EBAY ב 200 דולר שנראה כמוהן, או לחלופין לאנשים יש מספיק יחידות JOYING גם כן, אלו יחידות של 300-350$, לא זול בכלל ברמה הכללית במונחים הכלליים.

מה הקטע? לרובם יש מגברים, יש לי חבר קרוב עם מערכת EONON, יש לו הגברה + סאב, שום פיצוצים, שום ספייקים ושום דבר מיוחד, נוסע עם זה כבר כמה חודשים טובים והכל עובד יופי, כך גם לאחרים.

במידה ותרכוש מערכת עלומת שם ב EBAY ב 100-200 דולר או אפילו יותר, אבל לא "ממותגת סינית", כנראה שיהיו בעיות וכאן, חשוב לא להטעות אחרים.

שוב, אני שם לב שהנושא קצת כואב וקשה אבל אני ממליץ ופונה לקהל הנרחב מאוד, זה שרק רוצה פונקציונליות ומערכת טובה איכותית עם שלל אפשרויות, כפי שאמרתי, "איכות" סאונד כמו "הסאונד חמים יותר ב 35KHZ מאשר ב 29KHZ וקריר יותר בטוויטרים ממברנת טיטניום שלי", מבלי לזלזל כן, אני ציני כרגע אבל הרעיון ברור.

הסאונד אחלה, הסאונד טוב, אני במקרה עברתי ממערכת HIFI של סוני לאנדרואיד הזה, מספק לגמריי בכדי להניע את הרכב לנסוע 15 דקות ליעד או 40 דקות לעבודה, מעל ומעבר.

אני משתמש בשירי 320 או FLAC אפילו, המערכת יודעת לקרוא והפלא פלא, וואלה מנגן מעולה גם במקסימום ווליום.

אני מאוד בספק, ממש בספק ובמקרה מגיע מתחום ה "רכיבים" כאלו ואחרים, שמישהו פה באמת יכול לקחת צ'יפ מול צ'יפ ולבצע כזאת השוואה, שתשמע לאוזן.

בדרך כלל מה כולם עושים? מחליפים רמקולים, מחליפים טוויטרים, הורסים את האיזון, מגברים כאלו ואחרים, איטום כזה או אחר ועוד, הסאונד נשמע אצל כל אחד לגמריי שונה.

חסר כאן אנשים שקנו HEAD UNIT ב 1000$ ורמקולים ב 1000$ וזה היה נשמע גרוע ברמות? הכל סובייקטיבי לחלוטין, הכל קשור בכיולים, להתאים ציוד, מגברים נכונים התקנה נכונה ועוד וכמובן, סוג הרכב.

אפשר להיות בטוחים שאם אדם קונה את "הזבל האנדרואידי הזה" כהגדרתך, הוא יישמע כל כך זוועה שירצה להתאבד, רחוק מזה. אני לעיתים מופתע מהיכולות של המערכת בסאונד בחלק מהשירים, זה ממש מרעיד לי את הרכב והסאונד מצויין, לכל הדעות של האדם הממוצע והרגיל, אל תשכח שבפורום הזה יש 300,000+ חברים, רובם כלל לא בקטע, אלה מחפשים פונקציונליות וכשהם כבר מחליפים רמקולים ומגברים, הם עושים שטויות.

מערכת כזו ממש לא תפר את האיזון שלהם ולכן, חשוב לא להטעות אותם.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
,,,,,,,,

,,הסאונד אחלה, הסאונד טוב, אני במקרה עברתי ממערכת HIFI של סוני לאנדרואיד הזה, מספק לגמריי בכדי להניע את הרכב לנסוע 15 דקות ליעד או 40 דקות לעבודה, מעל ומעבר.

אני משתמש בשירי 320 או FLAC אפילו, המערכת יודעת לקרוא והפלא פלא, וואלה מנגן מעולה גם במקסימום ווליום.

,,,,,,,

אני מאוד בספק, ממש בספק ובמקרה מגיע מתחום ה "רכיבים" כאלו ואחרים, שמישהו פה באמת יכול לקחת צ'יפ מול צ'יפ ולבצע כזאת השוואה, שתשמע לאוזן.

בדרך כלל מה כולם עושים? מחליפים רמקולים, מחליפים טוויטרים, הורסים את האיזון, מגברים כאלו ואחרים, איטום כזה או אחר ועוד, הסאונד נשמע אצל כל אחד לגמרי שונה.

,,,,,,,

אפשר להיות בטוחים שאם אדם קונה את "הזבל האנדרואידי הזה" כהגדרתך, הוא יישמע כל כך זוועה שירצה להתאבד, רחוק מזה. אני לעיתים מופתע מהיכולות של המערכת בסאונד בחלק מהשירים, זה ממש מרעיד לי את הרכב והסאונד מצויין, לכל הדעות של האדם הממוצע והרגיל, אל תשכח שבפורום הזה יש 300,000+ חברים, רובם כלל לא בקטע, אלה מחפשים פונקציונליות וכשהם כבר מחליפים רמקולים ומגברים, הם עושים שטויות.

מערכת כזו ממש לא תפר את האיזון שלהם ולכן, (אפשר כי ידעו על עוד אפשרויות)

חשוב לא להטעות אותם.

מסכים לכל, למעט ההערה האחרונה.. בדיון :wink: לא חייבים לעקוץ

והמערכת שהעלתה - היא אופציה אפשרית.

לכן טוב כי נפתחים דיונים, ואנשים נותנים מידע וחוות-דעת.

וכמובן, כאשר רושמים כמוך - את היתרונות והחסרונות.

אני קראתי ולמדתי, ואיידע אחרים - מאחר וחובבי אודיו יש מכל הסוגים.

אז תודה - אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ALPINE, למספר אנשים שאני מכיר יש את מערכת ה EONON, זה לא הזבל הסיני ב EBAY ב 200 דולר שנראה כמוהן, או לחלופין לאנשים יש מספיק יחידות JOYING גם כן, אלו יחידות של 300-350$, לא זול בכלל ברמה הכללית במונחים הכלליים.

מה הקטע? לרובם יש מגברים, יש לי חבר קרוב עם מערכת EONON, יש לו הגברה + סאב, שום פיצוצים, שום ספייקים ושום דבר מיוחד, נוסע עם זה כבר כמה חודשים טובים והכל עובד יופי, כך גם לאחרים.

במידה ותרכוש מערכת עלומת שם ב EBAY ב 100-200 דולר או אפילו יותר, אבל לא "ממותגת סינית", כנראה שיהיו בעיות וכאן, חשוב לא להטעות אחרים.

אני ממש לא מסכים עם דבריך ואני תומך בבסיס תגובתו של יוסי (אלפיין)

מערכות של EONON ושל JOYING זהים למוצרים הסיניים הגנריים ב100-200 דולר. רוצה לדעת מה ההבדל? הם הדפיסו שם מותג מונפץ על המכשיר וגובים על זה עוד 150 דולר.

הכל מתוכנן מאותו תכנון האלקטרוני\הנדסי גנרי - בדיוק כמו כל החברות מדבקה שמוכרות לנו מעולם המגברים\רמקולים.

להגיד שהמוצר יותר איכותי בגלל שיש עליו "שם" והוא עולה עוד 100 דולר? אל תעבוד על עצמך, ואל תנסה לשכנע אחרים לעבוד על עצמם.

אין פה אפילו שביב של איכות. יש פה נטו תמורה כמותית מירבית ביחס להשקעה ואת זה צריך היה להדגיש בתחילת הנושא הזה.

פורסם

קשה לי לקבל זאת - אם היינו מעלים סכמות חשמל של כל המערכות הסיניות

המראות כי רכיבי האלקטרוניקה תואמים אחד לאחד, בכל המערכות הסיניות, ורק השם שונה.

ובנוסף... היינו מבצעים בדיקת שמיעה עם קבוצת ביקורת.

למערכות עם מכשירים סיניים ומכשירים איכותיים.

אשר כולם יהיו מחוברים לאותם רמקולים ואו לאותו מגבר ורמקולים.

ומציבים את אנשי קבוצת הביקורת מעבר לוילון, החוסם אותם לדעת איזו מערכת מופעלת.

והאנשים בקבוצת הביקורת יבחינו בוודאות, כי המערכות הסיניות גרועות...

בוצעו עשרות בדיקות עם רמקולים ומגברים עלומי שם, ומולם יצרני איכות.

ומשום מה, כאשר האנשים בקבוצת הביקורת, לא ראו את שם היצרן.

התוצאות די הפתיעו - רוב המערכות של יצרני האיכות היו אומנם בסף האיכות הגבוה.

אבל גם מספר יצרנים עלומי שם נכנסו לתחום הדי גבוהה והאיכותי.

לכן זה לא בוודאות שחור / לבן.

וכמו כל-דבר בחיים, לפעמים מרוויחים בתחום מסוים על חשבון דבר אחר.

והשאלה - האם הפשרה היא טובה ומתאימה לצרכן.

גם השיקול של מותג.. הוא לפעמים נכון, כשקט נפשי ואו הידיעה כי יש לך את הטוב ביותר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא אמרתי שהרכיבים זהים, אמרתי שהתכנון זהה.

זה לא משהו שצריך לבדוק כדי לגלות - כל היצרנים האמריקיים כגון American Bass, SoundQubed, SoundStream ועוד הרבה משתמשים בסכמות זהות עם רכיבים בעלי איכויות שונות. ותמיד יהיו ווריאציות של הלוחות כשמשפרים את התכנון. אבל בסופו של דבר זה תכנון גנרי.

האם הפשרה מתאימה לצרכן הממוצע? כן, בהחלט.

האם יש במותג הנל תוספת איכות על שאר המותגים הסינים? במעט ואולי בכלל לא.

האם הוא מתאים לאודיופיל? הרבה יגידו שלא. ממש לא.

אני מזכיר לכם שזה פורום אודיו ומולטימדיה, לא פורום אביזרי רכב. הקהל פה שונה מהותית מהקהל בפורומים האחרים של קארספורום.

פורסם (נערך)
אני ממש לא מסכים עם דבריך ואני תומך בבסיס תגובתו של יוסי (אלפיין)

מערכות של EONON ושל JOYING זהים למוצרים הסיניים הגנריים ב100-200 דולר. רוצה לדעת מה ההבדל? הם הדפיסו שם מותג מונפץ על המכשיר וגובים על זה עוד 150 דולר.

הכל מתוכנן מאותו תכנון האלקטרוני\הנדסי גנרי - בדיוק כמו כל החברות מדבקה שמוכרות לנו מעולם המגברים\רמקולים.

להגיד שהמוצר יותר איכותי בגלל שיש עליו "שם" והוא עולה עוד 100 דולר? אל תעבוד על עצמך, ואל תנסה לשכנע אחרים לעבוד על עצמם.

אין פה אפילו שביב של איכות. יש פה נטו תמורה כמותית מירבית ביחס להשקעה ואת זה צריך היה להדגיש בתחילת הנושא הזה.

*** הפורום כאן מזמן התמלא באנשים פשוטים ורגילים שמחפשים כל היום מערכות TOUCH כי זה הדבר החדש הבא. יצרנים רבים לא עשו אדפטציה כזו או אחרת.

שים לב כי ביום יום נפתחים ובכללי נפתחו עשרות אם לא מאות שרשורים על אנשים שמחפשים מערכת "טאצ'" כזו או אחרת. אתה חושב שהם מחפשי איכות? צי'פים כאלו ואחרים? הבדלים?

חשוב להם המחיר, פונקציונליות ויכולות, זה הכל.

גם כן, רוב האנשים שמחפשים את היחידות האלו, לא הולכים להחליף רמקולים לרוב, או להתקין מגברים או דברים כאלו, ממש לא גם אם אומרים שכן, ביננו כל אחד כאן יודע שזה לרוב סתם לזרוק באוויר, מתקינים מערכות וימשיכו לנסוע עם הרמקולים שלהם עוד 5 שנים.

כזו האוכלוסיה כיום, רובה, שיש כאן אם תרצה או לא... הגיע הזמן לעשות אדפטציה.

חשוב,

המערכות האלו מגיעות PLUG AND PLAY עם ממשק CAN BUS ומקודד בהתאם לסוג הרכב, מגוון נרחב מאוד של חיבורים.

למה פיוניר לא יכולה להציע ממשקי CAN BUS? למה אצל פיונרים כל החיבור צריך להיות בחיתוך והלחמה?

במקרה, ראיתי והרכבנו מערכות של פיוניר 7850BT וכו', בכולן צריך היה לבצע חיתוך בצמת ה CAN BUS ולאתר את הרמקולים ובתכלס? עבודה מעיקה מאוד או לחלופין, אדם מן השורה צריך לפנות למתקין כזה או אחר או להשיג צמה בעלות נוספת, לעיתים לא קטנה.

JOYING ו EONON, מעניקים מגוון רחב מאוד של חיבורים, ממשק CAN BUS, חיבור PLUG AND PLAY, אופציות לחיבורים רבים, GPS, מסך מגע מסוג CAPACITIVE TOUCH SCREEN כאשר אצל פיוניר לדוגמא, הממשק לוקה בחסר, איטיות, ממשק המגע גרוע לעיתים ביחס למערכות האלו, זה יכול להטריף אותך (משווה ל 7850BT).

נכון, אצל פיוניר תמצא "שבבים נבחרים של סאונד", אין ספק כי הביצועים של השבבים שלהם מעולים, השאלה הכי גדולה, האם המשתמש הממוצע ישים לב?

אדם מן השורה, רוכש פיוניר ונגיד EONON, באחד יש לו חיבור מלא CAN BUS, חיבור הכל, הכל עובד וסע לשלום.

בפיוניר? חיתוך הצמה, הלחמות, איתור כבלים, מה הולך לאן ועבודה "לא נקיה" ברמה הכללית או לחלופין, להשיג מתקין או צמת CAN BUS עם מתאם, שאין לכל הרכבים כל כך, נתקלתי בזה אישית.

שניהם לאחר ההתקנה, קשה יהיה לומר עד שלא נבחן את זה, איך תהיה האיכות סאונד במידה וכל הרמקולים יעבדו, נגיד צ'יפ ה EONON יספק לך סתם, זורק מהראש, 90DB ופיוניר מספק 96DB לדוגמא, איך אפשר יהיה לזהות "איכות" צליל, במיוחד ברכב, בזמן נסיעה או עמידה, רעשים, בידוד וכו', כיצד כל זה יבוא לידי ביטוי?

בקיצור, אני שוב פעם מזכיר שכל המטרה היא, לכוון את זה לאוכלוסיה שצריכה PLUG AND PLAY מבלי כאבי ראש ועם כל הפונקציות.

אני עובד על עצמי? על אנשים? אזכיר לך שוב פעם שעברתי ממערכת HIFI של סוני 10 רמקולים עם סאב מובנה כולל כל הכיולים שסוני הכינה עם השהיות מהרמקולים אל הנהג וכל ההגברה אל EONON ואת האמת? מלבד ה 3 טוויטרים שלא עובדים כי המערכת אצלי בעלת PLUG נוסף וזה ייפתר עם מגבר בסוף, המערכת שלי מנגנת אחלה ובסדר גמור אפילו מרעידה את הרכב ויש באסים מעולים בשירים שמאוד מפתיע אותי, באמת מפתיע, כולל היכולת לנגן FLAC, אז מה חסר?

לגבי "הזבל הסיני" יכול לספר לך שרכשתי מערכת עם WINCE אצל EONON לפניי שנתיים, הם הוציאו את האנדרואיד 4.2, שלחתי את שלי, הוספתי 50$, שלחו לי מערכת חדשה והמשלוח עליהם ואני רק נפלתי בקטע של המיסים כי לא הוצאתי רישומון וכו', הטעו אותי בדואר אבל שטויות.

שירות הלקוחות שלהם מספק לי עדכוני תוכנה עדכנתי מ 4.2 ל 4.4.4, אם יש משהו, הם עונים, שולחים קבצים, בודקים איתי והכל.

אני מבין את הראש שלך, ברור שיש אנשים שהם פריקים לגבי איכות, צ'יפים, רכיבים וקצת מקובעים סלח לי, אבל אם להיות נייטרליים וראש פתוח, מגלים עולם.

בדיוק כמו שמעמידים אנשים בחדר עם כבלים מיוחדים, מגברים, רמקולים ועושים מבחנים עיוורים, זה הוכח פעם אחר פעם, אף אחד לא באמת יכול היה לזהות הבדלים, אז כיצד אתה, האדם הפשוט, קובע נחרצות כי כל מה שבדקו עד היום שווה לכלום והדעה שלך נכונה?

אם תספק לי מחקרים, בדיקות יחידה מול יחידה, ברכבים, קבוצת אנשים, צ'יפ מול צי'פ, סכמות אני אסכים איתך, כל עוד אתה "משער" וביננו, אתה באמת "משער" כל סמך דעה כזו או אחרת, זה בגדר השערה ואתה זה שדווקא עלול, שים לב, עלול... להטעות אחרים לחשוב אחרת ולא מחוץ לקופסא.

שוב, אני לא מוכר שום דבר ואין לי מניות, אני ריאלי ובתור אחד שכן יודע דבר או 2 בתחום, למדתי להיות מודרני ועשיתי אדפטציה ויצאתי מקופסאת הנוחות שלי שרק X זה סופר איכותי ו Y לא, זה נכון לגבי כמה וכמה דברים בחיים.

פורסם
נעזוב בצד שיש לי 9 + סאב מקורי (סה"כ 10) רמקולים ברכב ו 3 טוויטרים לא עובדים כי יש לי עוד פלאג מיוחד ואני צריך מגבר וכו' אבל זה משהו אחר. היחידה המקורית של סוני, שלטה בהכל והיה מדהים פשוט, הסאונד היה מעולה.

לא הבנתי.

איך פועלים כעת לכאורה 6 רמקולים אם ליחידה הזו יש רק 4 יציאות?

האם במערכת המקורית היו 10 יציאות לרמקולים (?!) או מספר יציאות נורמלי/חיבור מיוחד שהתחבר למגבר מקורי?

ואם מגבר מקורי, אז האם מנותק כיום והאם אין אפשרות להתחבר אליו (ואז זה כבר לא כל כך פלאג&פליי, לפחות לא במקרה של המערכת המקורית המשודרגת)?

פורסם (נערך)

במונדאו, המערכת של סוני כוללת 2 חיבורים. חיבור CAN BUS ועוד חיבור כלשהו של 10 פינים לא ברור לחלוטין ואין מידע ברשת בשיט, כולל בפורומים ואנשים עד היום סובלים מזה, כך שזה משהו ייחודי מקומי.

המערכת כולל טוויטר בדשבורד ולאחר מכן 8 רמקולים + סאב בבגאז.

לצערי, בשום מקום, בשום פורום אצל אף אחד, לא מצאתי תמונות או תרשים להמצאותו של מגבר חיצוני וההנחה היא, כי היחידה של סוני היא זו שמגבירה ככל הנראה את כל הסיפור.

גם בפורום של TALKFORD, נפתחו כמה וכמה וכמה שרשורים, שום מידע.

לסאב היה חיבור של 4 כבלים, לא ברור מדוע ולמה, קונקטור.

אני לא באמת הולך לפרק את כל הרכב כדי לאתר את המגבר, שיכול להיות בכל מקום, לא ברור לי היכן.

אני מצרף תמונה של הפלאג הזה, שכולל 10 פינים.

אז אצלי, 6 רמקולים מונעים מה CAN BUS וה3 טוויטרים הנותרים + הסאב כנראה מהפלאג השני, מה שאומר שעליי להתחבר אליהם עם היחידה או המגבר, באמת לא סיפור גדול מדי.

במקרה של המונדאו, זה נאחס קטן אבל מדובר על מערכת קצת "ייחודית ולא ברורה" בסגנון שלה.

*** או שייתכן מאוד שיש מגבר חיצוני כלשהו ברכב, צריך יהיה לחפש אותו ולא ברור לי היכן הוא מותקן או נמצא באמת, אם אמצא אותו, לא בעיה להתחבר אליו בעצם, זה די פשוט יחסית.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

בד"כ המוצרים הנלווים ברכבי יוקרה - והמונדאו טיטניום בהחלט פותח כרכב יוקרה והופיע במקור בסרט של ג'יימס בונד - לא זוכר אם זה היה הסרט הראשון או השני עם דניאל קרייג.

בד"כ מצניעים את המגבר בתא המטען או מאחורי אחד דיפוני הכנפיים הצידיות או מתחת למגש האחורי - תבדוק את הנושא.

----- לגבי מערכות סיניות והיי אנד

אין קשר בין השניים! לא רק שזו בדיה, אלו הם שני עולמות נפרדים.

כל עוד מדובר בהגברה הפנימית וביציאות למגברים!

מתי זו לא בדיה? מתי יחידת ראש סינית נותנת "ביצ' סלאפ" אכזרי ליחידות היי אנד? - כאשר יש יכולת לערב טכנולוגיה עדכנית בחילוץ סאונד דיגיטלי.

כאשר יש USB HOST במילים אחרות OTG עם תמיכה בUSB AUDIO - יש אפשרות לחבר DAC.

כאשר יש אפשרות להזרים מידע בBT ויש מקלט איכותי

אבל לפני שאני ממשיך לשם - מה זו איכות? מה זו איכות סאונד?

נכון, היחידות הסיניות הן עדיין "עולם הלא נודע" ובקלות אפשר ליפול על מוצר ירוד ברמת ההרכבה שלו ורמת התכנון.

בקלות אפשר ליפול על מוצר שלא עבר בדיקות איכות.

אבל הסינים לא נשארו תקועים בשנות התשעים, הם גם לא נשארו תקועים בעשור הראשון של שנות ה2000 למען האמת הם בפועל, מתקדמים יותר מהמתחרים המותגיים שלהם במובן הקידמה הטכנולוגית!

כמה מוצרים מבית של מותגים אתם רואים שמריצים עליהם מערכות הפעלה אנדרואיד או מייקרוסופט? נכון - כלום!

אבל נכון - זו לא איכות אלא קידמה טכנולוגית.

היחידות הסיניות עדיין בעלות יציאות מגברים חלשות לעומת המותגים - לרוב אתם תמצאו שם במקרה הטוב יציאות של 2V ובפועל תראו כנראה הרבה פחות ללא עיוותים.

אבל כפי שציינתי יש גם הפתעות פה ושם. בפרוייקט "רינה" (שבה גם היתה בניית קורות מדהימה של יוסי) היתה לי יחידת ראש סינית, אמנם לא אנדרואיד אבל מבוססת לוח CARPC וכרטיס הקול שם היה בעצם כרטיס קול גנרי של מחשב.

אם הייתם בודקים עם סקופ את הסיגנל שיוצא מיציאת המגברים של היחידה הזו - רוב הסיכויים שאיכות ירודה - היתה הדבר האחרון שהיתם אומרים עליה.

איכות הרכבה לעומת זאת - זוועה, מודה. הCD הפסיק לעבוד שם אחרי שנה ולקראת מכירת הרכב הרדיו היה משתגע לבדו.

אבל איכות הסאונד שיצאה מהיחידה הזו דווקא היתה טובה מאוד.

אבל לא לזה אני מתכוון כשאני מדבר על יחידות סיניות לעומת יחידות ראש היי אנד - ממש לא.

אני מדבר על הרגע בו אתם יכולים בפועל לחבר DAC ליחידת ראש שכזו או להזרים ממנה BT ישירות לתוך מגבר או DSP - ברגע שאתם יכולים לעשות את זה - חברים

GAME OVER במובן של איכות סאונד, אתם מביטים לכל יחידת היי אנד אחרת בלבן של העיניים וזה עם HU דאבל דין שאתם יכולים גם לקנות ב500 שקלים רפרביש!

בשיא הרצינות, ברגע שיש לכם את אחת משתי היכולות שציינתי מעלה - GAME OVER.

למען האמת - היה סקר בDIYMA לגבי מה לדעתכם חשיבות החלקים בשרשרת של מערכת סאונד - והדבר שהפתיע אותי הכי הרבה היה שדווקא החברים הכי מנוסים שם, בעלי חברות - כולם ללא יוצא מן הכלל, שמו את הHU במקום האחרון בחשיבות שלו - למה? אם זה ראש השרשרת?

התשובה שלהם היתה שאם תבדקו היום כמעט כל HU הכי פיסטון שיש ותבדקו את הסיגנל שלו בסקופ - תגלו שאתם מקבלים אות מיושרת ונקיה מרעשים.

אני לא מסכים עם רובם לגבי זה - אבל אם אתה יכולים להוציא מהיחידה הזו SPDIF או יציאה לDAC או להזרים בBT - שוב, GAME OVER.

ראיתי ושמעתי מספיק שטויות בחיים שלי לגבי יחידות ראש - ראיתי אנשים שנתקעים עם מקנטוש משנות ה90 שאין בו אפילו כפתור לחזור אחורה בשירים של הCD ולמה? בגלל שזו יחידת הראש הכי איכותית שאי פעם נבנתה או אפילו בולשיט כמו "אות אנלוגית טהורה" בזמן שהבן אדם מכניס CD שהוא בכלל מקור שמע דיגיטלי :-D

תיקחו היום את סמארטפון סיני וזול כמו המייזו M2 NOTE שלי

תזרימו ממנו בBT לתוך מקלט BT טוב או דרך DAC שמחוברים לDSP

תיקחו מגברים כמו ARC XDI, הרץ HDP

ואני מבטיח לכם! שאתם מקבלים מבחינת סיגנל, ניקיון אות - שרשרת סיגנל והגברה שיכולה להביט למערכות היי אנד בלבן של העיניים.

אני עד היום מנסה להבין מתי משהו באמת הופך להיי אנד ואני מבין שברוב המקרים אנחנו מבלבלים היי אנד עם קסטום מייד או הנד מייד ולפעמים אנחנו מבלבלים את זה עם CUTTING EDGE או סתם פשוט מבלבלים את זה עם סדרת הדגל של מותג מסויים או סתם מול תג מחיר.

אבל אנחנו כמעט אף פעם! לא בודקים היי אנד במובן של ניקיון צליל, תחום תדר ולינאריות בתוך תחום התדר, רצפת רעש, יכולת שליטה בשינויי התנגדויות וכך הלאה.

סתם בשביל הכיף - אחד המוצרים היותר מעניינים שיצא לי להתעניין בהם בזמן האחרון הוא נגן מדיה של FIIO מדגם X7 - מוגדר היי אנד אבל האם משהו באמת שונה בינו לבין HU אנדרואיד כאשר שניהם מזרימים את המידע דרך DAC או BT?

לא... GAME OVER.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בוא נתחיל בזה שהבהרנו בהתחלה שהמוצרים שלהם לא תומכים ברכבים חדשים אלא רק ברכבים בני כמה שנים.

למצוא מתאם CANBUS שמספק שליטה מההגה, פיקודים שונים ואף גם מידע על הרכב יכולת לשנות הגדרות - כבר יש. אל תגיד שאין כשאתה לא יודע, אני בדקתי את העניין הזה טוב מאוד כששקלתי אם להחליף יחידת ראש ברכב שנת 2016 או לרכוש פרוססור.

אז כל הטענה שלך על תמיכה ברכב כזה או אחר אינו רלוונטי ועכשיו אתה הופך לכזה ש.. מטעה.

שנית, מי שכן רוכש מתאם CANBUS לא צריך לחתוך שום חוט, לא צריך לחפש חוטי רמקולים (לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלה) מכיוון שבכל רכב מודרני קיימים חיבורי ISO או FAKRA. פלאג אנד פליי.

אם המערכת כלכך פלאג אנד פליי, למה לא עובדים אצלך שליש מהרמקולים?

שוב, אתה מטעה.

אני גם ממליץ שתפסיק לתת דוגמאות סתמיות על איכות ואיך ישמע מי ומה ב35KHZ (שאנחנו לא שומעים גם ככה) לבין עוצמות של ציפים ב90BD או 96DB (כי לא ככה מודדים איכות) - יבוא פה איזה מישהו שלא מבין ויחשוב שמה שאתה כותב זה אמיתי אבל בתכלס, מטעה.

אם טענתך שכל הקהל פה הם אנשים פשוטים שמחפשים מכשיר שנותן הכל במינימום הוצאות, אזי לא היית אמור לראות פה בכלל תגובות שמעלות בשאלה את איכות המכשיר.

אני חושב שקצת הגזמת בקהל ובתיאור המכשיר. כן עלו פה כמה נושאים ששואלים על המכשירי דאבל דין ב200 ש"ח אבל זה לא אומר שזה מה שכולם מחפשים.

וממה שתיארת בהמשך, נשמע שיש לך עוד הרבה מה לסדר בהתקנה של הדאבלדין שלך ככה שהוא ממש לא פלאג אנד פליי.

פורסם (נערך)

חבר, אני שמח שזה נוגע לליבך וזה כואב, אבל האמת היא, שהיחידה מדהימה ולגבי חיתוך החוטים, מבין את הבעיה מאאודי A1 במקרה, בגרסא הרגילה ללא המערכת המקורית של אאודי.

הותקן דגם X7850BT, במקרה.

שוב, אתה הולך סחור וסחור אני באמת שלא נכנס לוויכוחים או התנצחויות, אבל אתה מטעה מאוד ומנסה לשכנע אנשים שאיכויות נמצאות רק ב X ולא ב Y, טועה לצערי.

אני מניח שלא קראת אבל אסביר שוב, אצלי במונדאו, היות ומדובר על מערכת HIFI או AUDIOPHILE מקורית מיוחדת, הרכב שלי, לא הכי סטנדרטי, זה הכל.

במונדאו שאין בה SONY HIFI AUDIOPHILE, אין את הפלאג האפור והכל עובד יופי, אבל אצלי? יש מגבר חיצוני רוב הסיכויים, זה הכל, מה הביג דיל?

אתה מבין בעצמך שאם תקח רכב עם מערכת BOSE או מערכות מתקדמות של 11-14-16 רמקולים או 19 רמקולים במרצדס, היחידות שם הן לא הכי PLUG AND PLAY, כן? אז בוא לא נגזים.

כן, יש לי מערכת HIFI AUDIOPHILE מדהימה ומעולה מהיצרן, כן יש לה 2 פלאגים במקום 1 כי יש מגבר חיצוני, נו על מה כל העניין?

אין לי יותר מדי מה לסדר, בסה"כ להתקין מגבר ולרכוש סאב, כך או כך את הסאב המקורי העפתי לטובת שימושיות של גלגל רזרבי ואת שלושת הטוויטרים, הם יחוברו רגיל דרך המגבר כמו שאר הרמקולים, כך או כך, שום דבר מיוחד.

אני דווקא אמשיך ומאוד אשמח לתת דוגמאות "סתמיות" דווקא בגלל שזה פוגע קשה מאוד בחובבי האודיופיליה, כאשר הם עצמם לא רואים מה קורה סביבם או מתכחשים למציאות.

אתה כמובן למשך כל חייך תמשיך להגיד ולשכנע אחרים שהכבל משפיע, הצ'יפ משפיע, חשמל טהור משפיע, HU טהור משפיע, זהב בנעל החיבור משפיע וכו' וזה בסדר גמור, הוויכוח לא ייגמר לעולם.

פשוט אתה תשקיע אלפי שקלים, כאשר אחרים ישקיעו שליש מזה, זה הכל.

שוב, אהיה קצת ספציפי יותר, המטרה היא לאוכלוסיה שמחפשת פונקציונליות ובמידה והם צריכים מגבר וסאב? ירכשו. כך או כך, היחידות של "ביוניר" תרצה או לא, יצטרכו מגבר למי שצריך, אז מה כל ההבדל? אתה פשוט מאמין שיחידה סינית טובה למול "ביוניר" עם מגבר איכותי וסאב איכותי אותו סט אפ אתה תרגיש את ההבדל... ממש... צר לי לאכזב, אתה לא :)

וכן, בימנו כאשר כל רכב בסיסי ב 50,000 שקל מגיע עם מערכת טאצ' וכולם רוצים טאצ', הפורום ועשרות אלפי אנשים פשוט רוצים... טאצ'. חובבי האודיופיליה תמיד יהיו מיוחדים ובמיעוט, יחסי.

הכלכלה מתקדמת, כולם מנסים לחסוך ואנשים פשוט רוצים מערכת טאצ' מלאה סבירה וטובה.

תרצה או לא, הפורום יתמלא ומלא בהם כך או כך, אין לברוח מזה.

אחד רואה אצל החבר, רוצה גם כן, לא סוד ולא פלא.

פורסם
אז אצלי, 6 רמקולים מונעים מה CAN BUS וה3 טוויטרים הנותרים + הסאב כנראה מהפלאג השני, מה שאומר שעליי להתחבר אליהם עם היחידה או המגבר, באמת לא סיפור גדול מדי.

CANBUS זו מערכת תקשורת של מערכות הרכב. היא לחלוטין לא קשורה ל"הנעה" של הרמקולים.

בפורום גרמני (לא יודע אם הלינק יעבוד ללא הרשמה) מצאתי התייחסות לקיומו של המגבר מתחת לשקע ה-OBD.

בפורום רוסי כלשהו (לינק) יש גם התייחסות פרטנית לכאורה לחוטים בקונקטור 10 פין הזה.

טרם הצלחתי להבין מה רמת הקישוריות בין כל החלקים ואת מה המגבר מגביר בדיוק (רק סאב או גם את שאר הרמקולים שלא פעילים כעת), והאם אולי הוא למעשה מגבר משולב DSP או לא. אבל מה שבטוח, זה שיש עוד מקורות מידע, רק לא באנגלית :wink:.

• תוכן חדש...