Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם התקשית לבצע התקנה מסודרת בA1, אז כנראה שאתה לא צריך לגעת ברכבים ובטח שלא לבצע התקנות.

כשמישהו אומר שהאיכות של המערכת שלו מעולה, כשאשר חצי מהבמה שלו אינה עובדת - אף אחד לא יקנה "איכות" ממנו.:nono:

איך אומרים.. יוצא דבש מהטוויטרים.

מה שתום ציטט כרגע רק מחזק את העובדה - שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

חשמל נקי ויוצב כן עושה הבדל. זהב הוא מוליך מאוד טוב שלא מתחמצן במהירות ולא מאבד מוליכות. האיכות של DAC אכן משפיע.

אתה חושב שהפכת לגואל הגדול של הפורום? אתה במקום הלא נכון ידידי, זה לא FXP פה.

אתה באמת חושב שמישהו עם מרצדס יחליף את המולטימדיה המקורית במכשיר סיני ב200 דולר? אתה מצחיק אותי :roflmao:

קראתי המון וראיתי בפעם המאה שיש לך 9 רמקולים במונדאו (וואוו איזה כיף לך) ושהסאב + שלושה טוויטרים לא עובדים. אבל בכל זאת אתה מתעקש שהמערכת פלאג אנד פליי. בין אם יש מגבר OEM או לא הוא לא פלאג אנד פלי. הוא פלאג אנד תקנה מגבר.

אף אחד לא מתכחש למציאות למעט עצמך. כולם הסכימו, כולל אני, שיש פה תמורה מעולה על פונקציונליות. אבל כשהחלטת על דעת עצמך שהסאונד איכותי והשוואת את זה לרמה של מכשירי פיוניר, פה נכנסת למקום שיהיה לך מאוד קשה לצאת ממנו.

אני לא הולך סחור וסחור אני באמת שלא נכנס לוויכוחים או התנצחויות, אבל אתה מטעה מאוד ומנסה לשכנע אנשים שאיכות שמע של פיוניר (X) נמצאת גם במכשירים סינים (Y)..

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שנוצרת בשרשור "התבצרות עמדות" מתוך הבנה של שני צדדים שונים שאחד מכליל ולכן השני גם כן עושה זאת כ"תפקיד משלים" שמציג את ההכללה הנגדית.

מצד אחד צריך לראות בפתרון הזה כמשהו מודרני שמספק צורך בסיסי של משתמש ממוצע.

מצד שני צריך להבין שזה לא פתרון היי אנד, אפילו לא קרוב לכך.

מצד שלישי צריך להבין שבנין השניים האלו יכול להיות גשר במידה וניתן להזרים את המידע (אודיו) שלא דרך המגבר הפנימי או יציאות המגבר של יחידות הראש מהסוג המדובר.

פותח השרשור העלה לכאן פתרון יפה סה"כ, נכון, הוא לא מתאים לכל אחד והקהל שהוא הגרעין הקשה של הפורום הזה - לא מחפש דווקא את הכיוון הזה בהכרח.

לא לכל אחד אבל אם בוחנים את הציבור הרחב של התחום הזה - הפתרון הזה כנראה מדבר אל הרוב למרות היותו מחוץ לנישה של "אודיופיליה".

ואני מסכים לגבי זה שאנחנו נראה יותר ויותר מהדברים האלה - שיקוץ או לא, אני בכלל חושב שכל התחום הזה כבר נהיה שיקוץ אחד גדול ולמה? כי בסופו של דבר כל המדיה שלנו הולכת ונדחסת אל הסמארטפונים והטאבלטים שלנו שהולכים איתנו לכל מקום ומקום.

בסופו של דבר אני מאמין שיצרנים יתקינו ברכב HU שהוא סה"כ סוג של מערכת שליטה במערכות הרכב אבל הHU הזה יתפקד בעיקר כמערכת הגברה שאליה אפשר יהיה להתחבר ככל הנראה בBT ומשם הכל תלוי במה יש לנו על גבי הסמארטפון.

אין שום היגיון יותר בעיני - בHU.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אין כאן יכולות אקוולייזר מתקדמות, אלה ברמה הבסיסית ואיכות הסאונד? ובכן עבור אדם הנוסע מ A ל B וצריך ניווט, רדיו וממשק אנדרואיד טאצ' וכו' בלי הגברה או סאבים, זה בשבילו.

]אין ספק שהתפשרת בסאונד לטובת פונקציונאליות[/b]. כל אחד וסדר העדיפויות שלו וזה סבבה לגמרי.

ייתכן ומן הסתם בעתיד הלא רחוק אתקין מגבר

כן, יש התפשרות בסאונד, אין ספק אבל מבחינת הפונקציונליות והמראה ומה שהיחידה מספקת, עושה רושם שזה מחפה על כמה חסרונות בהוצאת היחידה של סוני.

מאמין שיחידה סינית טובה למול "ביוניר" עם מגבר איכותי וסאב איכותי אותו סט אפ אתה תרגיש את ההבדל... ממש... צר לי לאכזב, אתה לא :)

בוא נעשה סדר בדברים. כתבת הרבה והאמת תסלח לי הרוב לא נכון מי שנמצא בתחום מזהה בקלות שחסר לך ידע במושגי יסוד בסיסיים. חיתוכי צמות, AUX בפעם ה100 זאת כניסה ולא יציאה. CANBUS זאת תקשורת ולא משהו שמניע רמקולים. אין לך 3 טוויטרים יש לך 2 טוויטרים וסנטר ועוד ועוד...

פעם אחת כתבת שהתפשרת על הסאונד וצד שני כתבת שלא יהיה הבדל בסאונד בין מכשיר של פיוניר למכשיר סיני...

גם אם תשים לי אטמי אוזניים אני עוד אשמע את ההבדלים בסאונד אני מניח שגם דויד יבחין... מוכן להשמיע לך על אותו סטאפ מכשיר סיני לעומת מותג וגם אם תהייה בן אדם ממוצע שלא מבין בסאונד אתה תרגיש בהבדל.

אני מבין שהניסיון שלך בתחום מושתת על התקנות שאתה מבצע לעצמך ו/או אולי חברים (ככה זה ניראה). כשתהייה בעל עסק ותתקין מאות מכשירים אתה תבין את ההבדלים בין סיני לבין מותג. בין אמינות של מכשיר סיני לבין מותג. בין יציאות איכותיות למגבר לבין משהו שמוציא רבע וולט. איך אתה יכול להשוות את מהירות התגובה והטאץ של הסיני לפיוניר??? כניראה שבמכשיר הספציפי שלך משהו היה דפוק.

דווקא התחלת את השרשור טוב עד שנכנסת לעניין הסאונד. אתה צריך להבין שעם כל הכבוד נשארו פה "כמה" אודיופילים וכשתשווה את הסאונד של הסיני למותג מישהו בטוח יקפוץ כי זה בעליל לא נכון.

לא הייתה לי בעיה אם היית כותב שזאת אופציה זולה יותר אבל בשום פנים ואופן אין מה להשוות ביניהם.

ולעניין PLUG AND PLAY בעצמך כתבת שחלק מהרמקולים לא עובדים. זה לא מקרה בודד של אי התאמה מלאה לרכב מכיר את זה מעוד מערכות תואמות מקור.

עריכה אחרונה על ידי alpine
פורסם

1. יש מקרים שצריך לחתוך בצמה (מחברי ה QUADLOCK השונים) ובממשק החיבור בחלק מהרכבים בכדי להתממשק לרמקולים בוא אל תעשה בזה סלט, זה קיים וקורה, לקחת מקרה אחד הפכת לו את העולם.

2. ממשק ה CANBUS הכוונה שלי הייתה למחבר ה QUADLOCK STEREO CONNECTOR (אתה מכיר את המושג, נכון?) אם נהיה מקצועיים קצת יותר - ממשק החיבור שכולל בתוכו גם את הרמקולים מבין החיבורים הרבים, אני פשוט מפשט ברמה הכללית, אבל אם אתה רוצה להיות טכני אז סבבה, נזרום איתך.

3. בחיבורי ה RCA, הכוונה שלי הייתה ליציאת ה AUDIO OUTPUT HARNESS של EONON אשר ממנה, אתה מוציא את מה שצריך למגבר, אוקיי? AUX זה INPUT על זה אין וויכוח, אני מנסה לפשט את הדברים.

4. ממשק הטצ' של מערכת ה EONON רחוקה שנות אור משל פיוניר, של פיוניר היא מקרטעת ואיטית ומעיקה, תגיד, לצרף סרטוני ביקורת מ YOUTUBE? נו בחייך.

ממשק הטאצ' ב EONON הוא כמו של טאבלט לכל דבר, זריז ביותר ומזהה גם 5 אצבעות במקביל, מה הבעיה כאן? וכן במקרה לחבר יש X7850BT, הממשק טאצ' שם על הפנים ביחס ל EONON, לצלם לך וידאו או לצרף סרטון YOUTUBE? נו באמת, בוא לא נתווכח כאן.

5. הסקירה שלי וההמלצה הייתה אך ורק על 2 חברות, JOYING ו EONON, לא מעבר. שום דבר מעבר. כל המערכות הסיניות שאתה התקנת או ראית, לא נתקלתי בהן ואני שמח שלא, אני נתקלתי בסיני איכותי ולא במערכות של 200$ ומטה.

6. ברור שאני לא מתקין מקצועי ולא התקנתי 100 יחידות לאנשים כי, אבל במקרה בין החברים שלנו, כשעשינו ביחד דברים, התקנו 2 יחידות EONON עם חיבורי מגבר, ראיתי יחידת JOYING גם כן חדשה ומעולה, תתפלא, הן מדהימות ואני ממליץ לך להתנסות בהן בשביל הנסיון, כי אני חושב שאתה לא התנסית בהן ולא נתקלת בהן, לצערי.

אני מבין לאן זה מתגלגל ומעדיף להפסיק כאן, קיבעון אי אפשר לשנות וזה בסדר, אמונתו של אחד מקובלת על דעתו של האחר, אני מסכים ולא אצא נגד הדעות הקדומות :) בסהכ זה פשוט יגרור עוד דפים של התכתבויות.

בסופו של יום, מי שישן טוב ונהנה מהכל זה הלקוח הסופי, את הסטיות שלנו לגבי הסאונד, חלק לוקחים קשה חלק פחות.

גם אני במקרה חובב אודיו וכו' ויש לי אביזרי שמע שמנעימים לי את האוזן בבית כשאני רוצה, לא חסר ולכן, אני יותר נייטרלי וריאלי.

שוב אזכיר, שוכחים את זה פעם אחר פעם, שאני פונה לקהל שצץ לאחרונה בפורום עם המון שאלות על מערכות מובנות ודמוי מקור, זה הכל. במקום להמליץ להם על מערכות שרק יסבכו אותם, יש מערכות קלות יותר להתקנה, מאובזרות יותר בפיצ'רים וטובות יותר פונקציונלית, עובדה.

כן קצת קשה להתאם מערכת סינית לרכב של כמה עשרות אלפי דולרים בחו"ל שמגיע עם מערכת שמע HIFI, נו שווין.

להתפשר ולהבין אחר כך כשאתה מתרגל ומבין, שוואלה, ביום יום? הסאונד מצויין עבורי, זה הכל.

אדם רגיל שנוסע לעבודה או לרכבת ונהנה מסאונד שהוא אשכרה, אחלה. תתמודד גם עם זה.

אני רוצה להודות מאוד ל TOM22 הוא באמת הפציץ ואפילו חיפש ודרכו, מצאתי עם שבבי מידע כאלו ואחרים שהייתי צריך.

פורסם
אם התקשית לבצע התקנה מסודרת בA1, אז כנראה שאתה לא צריך לגעת ברכבים ובטח שלא לבצע התקנות.

כשמישהו אומר שהאיכות של המערכת שלו מעולה, כשאשר חצי מהבמה שלו אינה עובדת - אף אחד לא יקנה "איכות" ממנו.:nono:

איך אומרים.. יוצא דבש מהטוויטרים.

מה שתום ציטט כרגע רק מחזק את העובדה - שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

חשמל נקי ויוצב כן עושה הבדל. זהב הוא מוליך מאוד טוב שלא מתחמצן במהירות ולא מאבד מוליכות. האיכות של DAC אכן משפיע.

אתה חושב שהפכת לגואל הגדול של הפורום? אתה במקום הלא נכון ידידי, זה לא FXP פה.

אתה באמת חושב שמישהו עם מרצדס יחליף את המולטימדיה המקורית במכשיר סיני ב200 דולר? אתה מצחיק אותי :roflmao:

קראתי המון וראיתי בפעם המאה שיש לך 9 רמקולים במונדאו (וואוו איזה כיף לך) ושהסאב + שלושה טוויטרים לא עובדים. אבל בכל זאת אתה מתעקש שהמערכת פלאג אנד פליי. בין אם יש מגבר OEM או לא הוא לא פלאג אנד פלי. הוא פלאג אנד תקנה מגבר.

אף אחד לא מתכחש למציאות למעט עצמך. כולם הסכימו, כולל אני, שיש פה תמורה מעולה על פונקציונליות. אבל כשהחלטת על דעת עצמך שהסאונד איכותי והשוואת את זה לרמה של מכשירי פיוניר, פה נכנסת למקום שיהיה לך מאוד קשה לצאת ממנו.

אני לא הולך סחור וסחור אני באמת שלא נכנס לוויכוחים או התנצחויות, אבל אתה מטעה מאוד ומנסה לשכנע אנשים שאיכות שמע של פיוניר (X) נמצאת גם במכשירים סינים (Y)..

ואבקת חשמל עוזרת גם כן, כמו שחשמל טהור ונקי וזהב יעשו לך את ההבדל, בחיי צחקתי חזק :) (עזוב את האספקט הטכני, אני במקרה מגיע מעולם הציוד ומדידה וכו' ויודע מה זה נותן, אני מדבר בתכלס).

שוב, מקווה שאתה ישן טוב עם זה בלילה כשאתה ממליץ לאנשים.

הם כנראה מחזיקים ברכבים ובבית ציוד בדיקה ואומרים "וואלה... הגל נקי כנראה הסאונד מעולה גם כן, תודה על הטיפ".

להה... לא גואל ולא שום דבר, אוהב לגעת בנקודות הכואבות והאמיתיות - שאין הבדל בפועל ואת זה הוכיחו יפה בקבוצות בדיקה ושמע.

פורסם

חברים, יש כאן פער עמוק מידי לגישור.

תיקחו מהשרשור הזה את הדברים הטובים, הנכונים בסוג הזה של הפתרון.

יש כאן גם קיבעונות לשני הצדדים, אמנם סינים עדיין סיניים, אבל הם במקביל עשו כברת דרך ארוכה מאוד בעשור האחרון ולא כל סיני זה כבר בהכרח זול.

יש פלאג אנד פליי ויש רכבים ברמת אבזור גבוהה שדורסת את זה.

יש יציאות מגברים ומגבר פנימי אבל יש גם טכנולוגיות חדשות יותר ומתקדמות יותר לחלץ סאונד, המידע הוא אותו המידע וזה הסוד וזה המפתח לאיכות צליל בעולם הניו סקול.

אולד סקול זה טוב ונהדר גם כן.

שוב, תיקחו מכאן את מה שטוב ונכון עבורכם.

אני רואה לאן זה הולך ולכן, נועל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברי פורום אודיו,

אני פותח מחדש את השרשור - הוא ננעל מאחר וראיתי שאופי הדברים מדרדר לשרשור מריבה נוסף ולא רצוי בפורום.

אני נותן לשרשור הזה עוד צ'אנס אחד אחרון - לאחר שראיתי שלושה עמודים שהתכנים בהם חוזרים על עצמם ברוטציה של שיח חירשים.

לאחר שראיתי כאן השתלחויות של גורמים זה בזה.

אני פותח מחדש את השרשור עם אזהרה לכולם ללא יוצא מן הכלל - תשמרו על הדברים בפן של דיון חברי! הדדי ומפרה!

במידה ותוך שני עמודים נוספים אני עדיין אראה כאן תקיפה של כבוד אדם במקום תקיפת חומרת הנושא - הוא ינעל לתמיד.

אבל אני גם מבקש מכם עוד דבר אחד - לחזור אחורה ולקרוא שוב, לקרוא היטב.

היו כאן גורמים שביקשו "להעניש" וברגע שהשרשור ננעל - נאמר לי שהפורום הפך לגן ילדים.

השרשור ננעל בגלל שהוא נראה מלחתכילה כמו גנון - זו האמת.

יש כאן גורמים שמגיבים מתוך נסיון עשיר שאין עליו עוררין - אני גם אומר לכם שנסיון זה גורם מסנוור לפעמים - לפעמים גם צריך לחזור מחדש על הדרך ולבחון אותה עם זכוכית מגדלת בכדי לראות מה השתנה בדברים שאותם אנו כבר עושים באוטומט בגלל נסיון.

ויש כאן גורמים שמגיבים מתוך בטחון עצמי גבוה מידי ובטחה במדוייקות המידע ואז כן, חברי הפורום הם הראשונים שיקפצו לבטל את הדיעה הזו.

תחליטו מי מכם שייך לאיזה דיאגנוזה - אבל בין אם תחליטו לתקן או לחזק את עצמכם - תעשו זאת בפן חיובי, חברי - מבלי לרדת לשליליות מיותרת.

נאמר לי כאן שאני מציע רק טאבלט וסמארטפונים בתור הדבר הבא - אבל זה לא מה שכתבתי כאן - תקראו שוב!

יותר מאוחר היום אני אתן תגובה נוספת בנושא הזה אבל במהלך השבוע אני אעלה לכאן מידע - שאני מקווה, יגרום לכם לחשוב שוב ולבחון את מה שאתם יודעים ולבדוק אם נכון ומדויק.

שוב, אני לא בא לכאן בכדי לחנך אף אחד או להעניש אף אחד - זה הדבר האחרון שאני רוצה ומבחינתי התקופה הזו בפורום נגמרה! כאשר חזרתי לכאן כעורך.

אני בהחלט חושב שאדם אשר מדבר שטויות צריך לעבור תיקון - תיקון המידע שברשותו, לא תיקון האדם עצמו.

ההבדל בין השניים הוא חמור ולדעתי חלקכם לא יודעים את הגבול בינם.

בואו ננסה שוב - רק הפעם - בצורה בונה ולא הורסת.

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים לחלוטין, לדעתי המטרה שלנו צריכה להיות אחידה ואני חושב שיצא לי ללמוד המון מחברי הפורום כאן, במיוחד מי שהגיב בשרשור, תמיד לומדים משהו חדש, מתעדכנים, מתקן את עצמי ומנסים להיות מקצועיים יותר, אין כאן ספק.

לדעתי, המטרה שלנו צריכה להיות כך, שהקוראים החיצוניים, יוכלו ללמוד ולקבל החלטה מושכלת ונכונה ולבחור את הציוד אשר מתאים להם בצורה הנכונה ביותר, זה יכול להיות השכן שלנו, החבר לעבודה או בני משפחה אפילו.

בהחלט חשוב להיות ענייניים, לתת הבדלים כאלו ואחרים, לרשום מקצועי ונכון וכמובן, לא להסתנוור, זה בהחלט עלול לערער את הבטחון של הקוראים כאן בפורום ואפילו, ליצור מצג שגוי ומבלבל עוד יותר.

חושב שאפשר לצאת לדרך חדשה.

פורסם

קו מנחה - תציגו את העובדות שאתם יודעים ומכירים כעובדות.

בלי אבקות חשמל, בלי זהב זה נוצץ.

בלי "אתה מדבר שטויות"

בלי לרדת בכלל לפן אישי כלשהוא! זה פורום, לא שכונה.

וכמובן אני מדבר כאן על כל הגורמים כולל פותח השרשור שאכן, הוא חבר אישי בחיים הפרטיים ורבים כאן בטוחים כי ניסיתי להגן עליו אך השרשור ננעל מסיבה אחת בלבד - האווירה!

האווירה כאן התחילה לא טוב מכל הצדדים - המשיכה בפן שלילי ולכן השרשור ננעל.

התוכן, בכלל לא עניין אותי במובן נעילת השרשור.

התוכן כמובן מעניין אותי - אבל הוא שולי לעומת החשיבות בעיני לתקשורת חיובית וזה לא היה מכאן מלחתכילה.

אני יכול לאמר לכם לאחר ששוחחתי עם צדדים בשרשור הזה כי לכולם יש כוונות טובות, רצון לעזור - אבל כשזה מגיע מאחורי עכבר ומקלדת משהו הולך לאיבוד בדרך - המשהו הזה הינה התקשורת החיובית.

בלי זה - אני לא מוכן להתיר שרשור. אם אין תקשורת חיובית, מבחינתי, אין תקשורת.

אם אין תקשורת, אין שרשור.

זה עד כדי כך פשוט ולכן ננעל ללא אבחנה או הבחנה באף אחד מחברי הפורום כולל חברים אישיים לחיים.

והאמת היא - שכל הגורמים שהגיבו כאן - הם אנשים שהם גם חברים בחיים האישיים שלי.

בקיצור - צאו מזה, השרשור ננעל בגלל שהוא הוביל למקום לא טוב.

אני רוצה להפתיע אתכם כאן במהלך הימים הקרובים אבל זה יקח לי קצת זמן - עוד כמה ימים ואני אעלה לכאן מידע שיערער לחלק מכם את הבטחון מצד אחד ומצד שני אחזק כאן הרבה דברים שאמרתם.

לבינתיים - תקראו שוב את מה שכתבתי, תקראו היטב - אני חושב שפספסתם משהו.

Pioneer TS-X150

פורסם

יחידות ראש (דהיינו HU) סיניות - TAKE 2

אני רוצה לנסות לקחת את מה שפותח השרשור ניסה לעשות, למקום נכון יותר ולפתח כאן דיון תרבותי, נאור ומתקדם על עולם המולטימדיה הסיני לעומת עולם המולטימדיה המערבי.

אז קודם כל אתחיל ואומר שאם אתם רוצים לעשות מבחן ליחידת ראש AS IS, אתם צריכים או לבחון אותה ישירות או לדאוג לכך ששום דבר בדרך לא יהיה גורם מפריע או גורם "מחליש" - לשמחתי, לצערי - קל מאוד לעשות את זה :-D

מה זה אומר?

זה אומר שהמגבר צריך להיות "נקי" מהפרעות בכדי לעשות השוואה שכזו.

זה אומר שהרמקולים צריכים להיות בעלי היענות כוח ורמת פירוט טובה בכדי לבצע השוואה שכזו.

זה אומר שסביבת ההתקנה, התשתיות וכווני המערכת צריכים להיות רהוטים בכדי לעשות השוואה שכזו.

מדוע?

כי אז אתם באמת חושפים את כל מגרעות הHU שלכם ומקבלים אותו "עירום" למרות הימצאות של מערכת שלמה בדרך.

"זבל סיני" - האומנם?

מה יכול להפוך יחידת ראש - אנחנו מדברים כמובן על דאבל דין, מולטימדיה שיכול להיות מדבקה שקר כלשהיא עד מותג סיני עכשווי כמו JOYING או EONON

אני יכול למנות את הגורמים הבאים אשר קובעים את רף ה"איכות" של מערכות אלו:

1. רכיבים ורמת התכנון.

2. פס היצור - איכות הרכבה ובדיקות איכות.

3. כוח עיבוד ומהירות עבודה.

4. איכות צליל.

ואני בכוונה מונה אותם בסדר הזה.

לגבי שלושת הסעיפים הראשונים

אז כאן לצערי המצב, למרות היותנו בשנת 2016, עדיין עגום.

אמנם איפשהו באמצע השני של העשור הראשון של שנות ה2000 התחלנו לראות את היחידות האלה מגיחות כמו חרציציות לאחר הגשם במחירים שוברי שוק אבל הן סבלו מבעיות נוראיות של:

*אורך חיי מדף ואורך חיים במצב פעיל - בד"כ היחידות האלה לא עוברות את השנה הראשונה שלהן ללא תקלה ראשונה באחד המנגנונים הראשיים - מנגנון CD, מסך מגע, מקלט רדיו וכך הלאה.

*בעיות של זכרון פיקוד הגה

*בעיות של רעשים בהדלקה או יותר גרוע בזמן פעולה (פיצוצים, רשרושים, יללות אלטרנטור או ספיחת קרינה אלקטרומגנטית)

*מנגנונים מכאניים שמתחילים להרעיש ללא הפסקה

והמערכות שכן שרדו את השנה הראשונה ללא תיקון או החלפה - כנראה לא ישרדו את זו שתבוא אחריה ברוב המקרים או שבעליו של הרכב יתרגל לחיות עם המערכת כפי שהיא.

האם חל שיפור כלשהו מאז?

התשובה היא כן, מכמה סיבות

הראשונה היא שהסינים בכל זאת לא ישנים במקום והם כן הכניסו בעשור האחרון הרבה מאוד סטנדרטים חדשים לבדיקות איכות.

*הם כן משפרים כל הזמן את הצ'יפים והרכיבים שהם משתמשים בהם להרכבת המוצרים החשמליים האלו.

*המסכים השתפרו במובן של ניראות (סנוור מאור השמש למשל) במובן של מגע ובמובן של מהירות תגובה.

*רוב המערכות הסיניות היום בכלל פועלות על מערכת הפעלה אנדרואיד - הפשוטות והמיושנות (והזולות יותר) על מערכות הפעלה שזמן כבר עובר מן העולם האנדרואידי - מבוססות קיט קט או במילים אחרות סדרה 4

*אבל מערכות חדשות יותר כבר מבוססות לוליפופ! והן מצויידות במעבדים מרובי ליבות, עם מסכים בהירים יותר טובים יותר.

למען האמת היום למערכת אנדרואיד סינית בתקציב גבוה יש כוח אש ואבזור שהמערכות המערביות, המותגים - גם אם מגיעים למשהו קרוב לזה - העלות תהיה פי כמה וכמה מHU סיני בתקציב גבוה.

*רוב המערכות האלו היום בגלל לא מגיעות מצויידות במנגנון CD שיכול להרעיש או לגרום בעיות וחלקן בכלל מגיעות בתצורה של טאבלט (אפילו בגדלים עד 10 אינטש) ומאפשרות שטח מסך שמערכת מותג מערבי לא יכולה להתחרות בו.

אבל בסופו של דבר - האם המערכות הסיניות מיישרות מבט עין אל עין אל מול מותגי המערב?

לא!

המפעלים הסיניים מוכוונים לקהל היעד העיקרי, המפעלים שלהם עדיין לא בסטנדרטים של בקרת איכות של המערב ויש שימוש רב בחלקים זולים ופשוטים למרות הכל ובמקביל המחיר של מערכת סינית בתקציב גבוה כבר מתקרב למערכות מותג בתקציב ביניים ואף יותר מכך.

הם פונים לקהל יעד עיקרי שמחפש את האבזור ואת השכלולים הטכנולוגיים של העולם האפליקטיבי.

יש שיפורים רבים אבל עדיין - כאשר רוכשים את היחידות הללו יש אחוז "הימור" לגבי אורך החיים שלהם במידה ובכלל עברו את ההתקנה הראשונה ללא תקלה - אבל הפער הזה הולך ומצטמצם.

מהבחינה הזו - האם מדובר בזבל?

כמה שנים אחורה הייתי אומר לכם בפירוש, כן!

היום אני אומר שבאופן ברור מדובר במוצר נחות יותר ברמת הרכיבים וההרכבה - אבל מתקדם יותר טכנולוגית!

היחידות הזולות - ככל הנראה - אכן, "זבל" יהיה התיאור הנכון.

אבל היחידות היקרות - הרבה יותר נכון להביט עליהן כפי שרשמתי שני משפטים מעלה - מוצר נחות יותר אך מתקדם.

אבל מה לגבי איכות הצליל? - הוווו - חכו לתגובה הבאה שלי. :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם

ועכשיו נמשיך לאיכות הסאונד של המערכות האלו

אני מצטט את עצמי מההודעה הקודמת לרגע:

"

אז קודם כל אתחיל ואומר שאם אתם רוצים לעשות מבחן ליחידת ראש AS IS, אתם צריכים או לבחון אותה ישירות או לדאוג לכך ששום דבר בדרך לא יהיה גורם מפריע או גורם "מחליש" - לשמחתי, לצערי - קל מאוד לעשות את זה

:grin:

מה זה אומר?

זה אומר שהמגבר צריך להיות "נקי" מהפרעות בכדי לעשות השוואה שכזו.

זה אומר שהרמקולים צריכים להיות בעלי היענות כוח ורמת פירוט טובה בכדי לבצע השוואה שכזו.

זה אומר שסביבת ההתקנה, התשתיות וכווני המערכת צריכים להיות רהוטים בכדי לעשות השוואה שכזו.

"

מי לכל הרוחות יחזיק ברכב שיש בו מערכת עם טכנולוגיית היי-אנד ורכיבי היי אנד או לפחות רכיבים ברמה גבוהה - מערכת דאבל דין סינית?!?

איפה מוצאים חיה כזאת??? :-D

אני פולני :-P (שנים כבר לא כתבתי את זה - הגיע הזמן!)

וובכן - יש לי ברכב כאמור שני HU

הראשון הוא הטאבלט שלי שמחובר לDAC עם צ'יפים טובים מאוד שמוציא אופטי ישירות לפרוססור BIT ONE בתצורת FULL DA בעצם.

משם אני ממשיך בFULLDA ישירות לתוך המגבר (אין כבלי RCA, אין טווח אנלוגי בכלל מהHU ועד המגבר!)

ואז אני יוצא משם לסאב וופר היי אנד, טוויטרים היי אנד, מידריינג'ים מסדרה גבוהה של מותג ומידבאסים מסדרה בינונית גבוה של אותו המותג.

הרכב מבודד כמו טנק רוסי!

ההתקנה רהוטה וכך גם הכוונים.

במילים אחרות - נקודת החולשה של המערכת הזו היא הHU הסיני! ולכן - היא נחשפת עירומה מול כל ה"זוועות" שלה.

הHU הסיני מחובר מיציאות המגבר דרך כבל RCA איכותי של MONSTER ישירות לכניסה הראשית של הBIT ONE ומשם זה כבר FULL DA לתוך המגבר!

הניסוי

דיסק מקורי של יובל דיין - ליבי ער, בתוך הHU הסיני

קובץ בפורמט LOSSLESS מסוג WAVE של אותו השיר, מומר ישירות מאותו הדיסק - מנוגן במקביל מהטאבלט.

אני מזגזג בין הטאבלט לדאבל דין הסיני ומאזין להבדלים.

הHU הסיני שלי - פרטים

חברים - זבל סיני טהור ואמיתי! בשיא הרצינות, זבל!!!

אבא שלי התעקש כאשר הוא רכש את הרכב הזה ב2010 מהסוכנות, לא לשלם הרבה על דאבל דין ורכש את היחידת ראש הסינית הזו של NIPPON ב1800 שקלים סה"כ כולל התקנה - ל2010 זה היה מחיר מגוכך והמחיר ליחידת מותג נורמלית אז התחיל רק ב6K שקלים.

לא מדובר על אנדרואיד כי עם מערכת הפעלה דומה לCASKA מבוססת לוח CARPC כלשהוא.

מאז שהיחידה הזו הותקנה - פעמיים התקלקל המנגנון של הCD במהלך השנה הראשונה ומאז תקין.

הפיקוד של כפתורי ההגה לסירוגין מאבד את הזכרון שלו להנמכת הווליום ומידי פעם לפעם חוזר :shock:

לפעמים כאשר מדליקים את המערכת הזו - היא פשוט לא מוציאה סאונד וצריך לכבות ולהדליק מחדש :shock:

לפעמים כאשר מדליקים את המערכת הזו - אין ממש קליטת רדיו FM והיא רק מוציאה פצפוצים :shock:

כאשר רוצים להשתמש בניווט שלה בהדלקה הראשונה אין קריין\קריינית - צריך להכנס להגדרות הניווט ולצאת (לא לעשות שום פעולה רק להכנס למסך ההגדרות) ואז בחיי - זה מתחיל לדבר!

במצלמת הרוורס שמאל וימין הפוכים ואין דרך לעשות היפוך ללא החלפת המצלמה :-D

בקיצור - :shock::shock::shock:ז-ב-ל טהור! JUNK!

אבל המערכת הזו מותקנת ברכב הזה כבר למעלה משש שנים וסה"כ עובדת! ועושה את העבודה שלה כמו ביומה הראשון.

אני משתמש בה בעיקר בכדי לראות שאין שום דבר מאחורי כשאני מתחיל לקחת רוורס או כאשר אשתי נוהגת ברכב או במידה ושכחתי לקחת את הטאבלט.

אבל מה לגבי איכות הקול שלה?

האם גם כאן מדובר בזבל? האם אודיופיל יקיא ברגע שהיא תנגן את הצליל הראשון שלה?

וובכן...

[video=youtube;ufhTy9t0-MM]

הפלא ופלא! מה אתם יודעים!

ההבדלים הם מינוריים!

מה שאתם שומעים זה אכן מעבר מיחידת דאבל דין סינית הכי זבל שיש, ישירות למקור שמנגן הרמת היי אנד אמיתית - ישירות לDAC ללא שום קשר לאנדרואיד של הטאבלט, אופטי, נקי - אין סיגנל יותר איכותי מזה! פשוט אין!

וההבדלים בין זה לבין הדאבל דין הסיני הבן שבע שנים הזה שמקרטע לי ברכב באותו המצב כבר מאז שאבא שלי רכש אותו מהסוכנות - מינוריים!

כן, יש הבדלים ברורים מאוד במידת הניקיון של הצליל.

כן, יש הבדלים ברורים מאוד בסף הווליום שאפשר לפתוח את המערכת לפני שמגיעים לעיוות שמיע - אבל לא הבדלים גדולים סה"כ בשתי המערכות אני שומע חזק וברור בווליום שהנזק השמיעתי בו מגיעה לאחר חשיפה קצרה.

אבל בסופו של דבר אם אני אקח אדם פשוט ואשים אותו לשמוע את ההבדלים בין שתי המקורות - ואשאל אותם אם יחידת הראש הסינית טובה עבורם - הם יגידו שזה חלום רטוב.

למען האמת אם אני אשמיע לרוב האנשים את המערכת כאשר היא מנגנת מהדאבל דין הסיני הזה, שזו מערכת היי אנד - הם יאמינו לי!!!

ואף יותר מכך - המערכת הזו כפי שהיא, מנגנת דרך הדאבל דין הסינית - עדיין טובה בהרבה מהמון מערכות ששמעתי לאורך השנים במפגשי אודיו כולל עד עצם היום הזה.

מסקנות

אז האם במובן האיכות היא זבל? - מצטער, ממש לא ואף רחוק מלהיות.

יותר מזאת - קצת לפני שיצא לי להתערב בפרוייקטים של אינטגרציית OEM כמכוון מערכת - ידידה שלי רכשה אלפיין UTE92 אם אני זוכר נכון את הדגם ב2K שקלים בגלל יכולות הDSP שלה

המערכת שלה לא נשמעת טוב יותר גם אחרי בידוד הדלתות הקידמיות וגם לאחר שאני כיוונתי לה את המערכת - אולי היה עדיף אם היא היתה משקיעה בפרוססור זול וביחידת ראש זולה אבל במגבר טוב ורמקולים יותר טובים!

וזה בדיוק גם מה שנאמר באחד השרשורים המעניינים יותר בDIYMA - שדווקא יחידת הראש, היא הפחות חשובה בשרשרת וזה בגלל שכמעט כולן היום מוציאות סיגנל מיושר עם אחוז עיוות נמוך ורצפת רעש טובה.

במקרה של הדאבל דין הסיני אצלי - נפלתי כנראה על אחת עם יציאת מגברים טובה מספיק.

ואני בטוח שיש המון מערכות אחרות כאלה שגם יציאות המגברים שלהן - זבל טהור

אבל אני גם יותר מבטוח שהיחידות הסיניות שמיוצרות קיום, היקרות שבהן - כבר מצויידות בכרטיסי קול סבירים ואף מעבר לכך ולמען האמת - יצא לי גם לכוון רכב בפרוייקט אינטגרציה עם יחידת ראש אנדרואיד סינית - וגם שם, איכות הצליל היתה התלונה האחרונה שלי, למען האמת, לא היו לי תלונות כלפי הHU.

וכן, ברור, כאשר עבדנו שם מהסמארטפון על FULL DA זה היה נקי יותר וברור יותר - אבל זבל, זה לא היה!

ואיכות הסאונד בדאבל דין הסינית שלי, בת השבע שנים כמעט (ואלוהים יודע כמה זמן היתה על המדף בחנות) רחוקה מלהיות זבל.

נקודה למחשבה עבורכם.

סיכום

כן, במובן של איכויות הרכבה, אמינות - זה עדיין הימור.

איכות סאונד - תחשבו שוב לפני שאתם שופטים מוצר בגלל שהוא "סיני". והכל מיוצר היום בסין אבל יש סיני ויש מיוצר בסין, אני מדבר על מוצר סיני.

אה כן - ולמי שתהה - בסרטון, המנוע עובד! (הרכב עד כדי כך שקט).

Pioneer TS-X150

פורסם

מה? אף אחד? לא רוצים לפתח את הדיון הזה?

לא מתחשק לכם לבדוק איזה צ'יפים יש בתוך המערכות שמייצרים היום?

לא מתחשק לכם לראות אם יש כאן בעלים נוספים של יחידות ראש סיניות ולשמוע מהם רשמים או סטטיסטיקות של כמה מהן התקלקלו באמת במהלך השנים או מאז שהתקינו?

אנחנו אומרים "זבל" בכזו קלות על מוצרים רק בגלל שהם מיוצרים בסין בלי באמת לבדוק מה אנחנו קונים או לא קונים.

אתם לא שואלים את עצמכם אם פעם, כאשר מישהו היה רוכש מערכות שכאלו - הוא היה יכול ליפול על אחת שאיכות ההלחמות בה פשוט לא שמיש לעומת יחידה שהולחמה בסדר, האם זה גם מה שקורה היום?

קצת מוזר שאנחנו אוהבים "היי אנד" ומוצרי מותג רק בגלל שאנחנו יודעים שזה מותג או בגלל שהמחיר שלהם יקר

אבל מה עם רמקול ב15 דולר שנשמע פשוט פגז אם מתקינים ומכוונים אותו נכון?

מה עם לקחת את כל מה שאנחנו יודעים על מוליכים כמו זהב לעומת נחושת וכך הלאה ואז לקחת בחשבון שאנחנו נשמע באמת הבדל רק אם הקפיצה בעוצמה (בגלל הירידה בהתנגדות) תהיה לפחות 2 דיבי אם עוצמת השמע הכוללת היא מתחת ל87-90 דיבי שזה סף הכאב המוקדם?

זה יכול להיות אחד הדיונים היותר מעניינים ודווקא בגלל עולם שלם של מוצרים שנפסל כאן כי קהל הגולשים העיקרי כאן חולה בסוג של "קדחת זהב" אודיופילית.

אף אחד?

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

שרשור מרתק.

אני מתכנן לשדרג את המערכת בשנה הקרובה ואני חייב להודות שהשרשור הזה הכניס אותי להתלבטויות עמוקות.

בוידאו שצורף בדקה 02:45 הזמרת אומרת "נצחק נצחק" שומעים את המוזיקה דרך הטאבלט.

בדקה 03:05 חוזרים לשמוע דרך המכשיר הסיני בדיוק את אותם מילים. לדעתי ההבדל ברור לטובת הטאבלט אבל בשניהם שומעים מצוין.

אני לא מחזיק מעצמי אודיופיל, לא זכור לי שביצעתי אי פעם מבחני שמיעה. אני שומע את הקטע דרך מחשב בעבודה עם אוזניות סיניות ב-20 שקל של YONGJIN.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אדי, אנחנו גיבורי מקלדות ולכן עכשיו אין לנו מה להגיד. :wink:

אני גם רוצה להאמין שאני מצליח לשמוע את ההבדלים בסרטון.

ומצד שני, לנסות לבצע השוואה כזו דרך סרטון ביוטיוב, זה ממש לא זה.

חוץ מזה, ההשוואה, בתור התחלה, צריכה להיות לדעתי בין אות המוצא הישיר של יחידה סינית כזו לבין אות המוצא של יחידה ממותגת, מבלי שעברה התערבות של DSP.

אתה מתנדב לפרק את היחידה שלך ולבדוק איזה צ'יפים מותקנים בה?

צריך כאן מעורבות של מישהו שעובד במעבדת אלקטרוניקה וחשוף יותר למוצרים האלו.

פורסם

כרגע אנחנו מנסים להשיג לכם מידע טכני פרטני לגבי הEONON - מקווה שנצליח.

הצ'יפים ביחידה שלי - אני אפילו לא רוצה לדעת - זה באמת! מוצר נחות. אני רציני כשאני קורא לזה זבל.

כי גם אם איכות האות שלו סבירה (ומתברר אף שיותר מכך) המוצר עצמו כבר התקלקל פעמיים ולא עובד חלק - בטח שלא השליטה מההגה.

ולא אני לא מסכים לגבי ההשוואה בין היחידה שלי למותג לבין אם השוואה בינה לבין טאבלט כשאשר שתיהן על DSP - זה בדיוק מראה לכם הבדל של 1:1 באיכות הצליל.

אם אתם רוצים לעשות השוואה של יחידה שכזו מול יחידת ממותגת - תדאגו שלשניהם יהיה DSP עם יכולות דומות אם אין DSP בדרך.

הסאונד, איכות הסיגנל בפני עצמה - זו בדיוק ההשוואה שעשיתי.

ולגבי מה שרשמתם על הסרטון אז נכון - בסרטון עוד יותר קשה לעמוד על הבדלים כי לא מרגישים משם סטייג' או שום דבר שקשור לסטריאו אבל אני יכול לאמר לכם היות ואני זה שהקליט את הסרטון שההבדלים המינוריים ובו זמנית ההבדלים הברורים שאתם שומעים בסרטון - מרגישים אותו הדבר במציאות בתוך הרכב.

יש יתרון מובהק לטאבלט - אבל זה לא פער של חציית ים סוף אלא פער קטן.

בשביל אודיופיל - זה פער עצום בנקיון האות.

אבל אם לרגע אחד ניקח את זה למקומות שפויים - כמו שציינתי, אני מבטיח את זה גם - שלרוב המוחלט של האנשים וגם אפילו חלק ניכר מחברי הפורום שמגיעים למפגשים - אם הייתי אומר להם שזו מערכת היי אנד (כאשר היחידה הסינית מנגנת) - היו מאמינים לי.

המטרה היא להכניס אתכם קצת לפרופורציות ולגרום לכם לחשוב לפני שאתם קוראים למשהו "זבל" רק בגלל שהדיעות שלכם מקובעות על טיבם של מוצרים סיניים.

לצערי הרב, נראה שיש כאן יותר מידי "אנטי" וללא סיבה באמת מוצדקת.

ואני מדבר על איכות הסאונד כרגע - מבחינת המוצרים עצמם, כפי שאמרתי הם נחותים בכל מקרה ברמת התכנון וההרכבה שלהם.

אבל הביטו כאן - תראו את השינוי שמתרחש בשנים האחרונות במוצרים סיניים - רואים את זה בהמון שרשורים למשל באליאקספרס:

[h=1]Car door light ghost shadow welcome light logo projector emblem For SUBARU Forester Outback Legacy XV Imprzea Tribeca[/h]

פשוט תשימו לב לדברים הבאים -

הם מראים לכם במילימטרים על גבי סרגל את מידות המוצר - לא רק רושמים אותם - תביטו בתמונות

אחרי זה אתם תראו שהם מראים לכם תמונה של התאורה עצמה ואיך זה נראה.

אבל יותר מהכל - תגללו עוד למטה - אתם תראו שמראים לכם את התמונה של המפעל עצמו - שתראו בעיניים שמדובר במפעל רציני, מסודר, נקי וכך הלאה

זה משהו שלא היה כמה שנים אחורה!

וזה בסה"כ לדים לתאורת נוי.

במוצרים יותר מתקדמים אני רואה מהם הרבה יותר פירוט והסברה.

הם מתקדמים בצעדי ענק - גם הדיעות שלכם צריכות קצת, רק קצת - להשתנות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...