Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

אז ככה. כשקניתי את הפוקוס, המוסך הראה לי את הגומיות המדוברות. הגומיות היו במצב קטסטרופלי, והייתי חייב להחליף אותן.

הצעת המחיר של המוסך היתה 100 ש"ח לכל קיט (הסבר בהמשך) פלוס 350 עבודה. סה"כ 550 ש"ח לפני מע"מ.

אז כיתתי רגלי והלכתי לחפש קיטים. מצאתי בתלפיות חנות קטנה ונחמדה בשם ירוחם יחזקאל שהביא לי שני קיטים איכותיים תוצרת איטליה. סה"כ 35 ש"ח לקיט.

קיט בנוי מבורג, גומיה עליונה, גומיה אמצעית וגומיה תחתונה.

יחד עם חבר התחלנו בעבודה:

מיקמנו את האוטו על הכביש כדי שיהיה נוח לעבוד.

הכלים הנדרשים:

1. בוקסה 9/16 ומפתח חצי תואם (ביחידות מילימטריות המידה היא 13).

2. ג'ק נוח.

העבודה התחילה בהרמה קלה מאוד (הצמיג עדיין על הכביש) של הרכב מתושבת הקפיץ. מה שגורם לקפיץ להתכווץ ולהקל את הלחץ על המוט המייצב.

לאחר אבטוח של האוטו ע"י בלוקים ומעליהם שתי חתיכות של אורן 5X10 כדי למנוע נזק רציני, התחלנו:

פתיחה של הבורג (האום נמצא בחלק העליון, דבר די מעצבן שמצריך קצת מאמץ לשמור על המפתח חצי במקום)

לאחר מכן שחרור של כל שאריות הגומיות הישנות.

העמדה של הגומיה הגדולה (האמצעית) והשחלה של הבורג דרכה עד למעלה

הברגה קלה של הבורג וחיזוק עם הבוקסה והמפתח.

ככה חזרנו על התהליך גם בצד השני. מצ"ב תמונות של לפני ואחרי.

את תודתי אני חייב לחבר הפורום מאור30 שסייע לי בהבנת העסק והסביר לי כיצד לבצע את העבודה.

חיסכון: 480 ש"ח לפני מע"מ.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

סה"כ לקח בערך חצי שעה כולל הרתחת קומקום והכנת קפה (קפה שאני קולה וטוחן בבית! :-D).

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אם כך יכול מאוד להיות שהמוסך כדי להחליף את הגומיות הנל תיכנן להוריד מוט מייצב, משולשים, להנמיך אולי את הגשר....ואז 350 זה בהחלט זול לעבודה שכזו.

פורסם

במילים אחרות: רצה להרוויח עוד קצת כסף. כמה טוב שיש חברים קרובים ורחוקים שיכולים לעזור ולהדריך! :-D

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...