Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים (לאחר חיפוש שהעלה חרס...)

תה"ל סיאט לאון 2002 מסוג 01M

רק כשקר בבוקר יש בעיטה בין ראשון לשני. עם התחממות המכלולים הבעיטה נפסקת וההילוך משתלב יפה יחסית.

יש מה לבדוק? מה לעשות בנידון?

seat leon 1.8 20v

• ספונסר פורום
פורסם

יכולה להיות סתימה חלקית במעברי שמן במוח של הגיר, ורק כשהשמן מתחמם ונהיה פחות צמיגי הוא זורם טוב יותר.

שווה לך לבדוק מתי הוחלף מסנן שמן גיר (אם יש כזה, לא בכל המכוניות יש), מתי הוחלף שמן גיר, וכד'.

מהיכן אתה?

פורסם

תוגה על ההיענות..

הפחד שלי הוא להחליף שמן, ידוע שכעבור זמן מה מההחלפה, הגיר ימסור נשמתו לבורא.

יש רעיונות אחרים?

seat leon 1.8 20v

פורסם

אני עם אותו גיר בגולף בת 15 - רק שיפור מאז החלפה חלקית + מסנן, אם אתה רוצה מדריך מזורז להחלפה חלקית לפי הוראות היצרן ספר היינס:

-פותחים בורג ניקוז - כולל את השנורקל ומרוקנים הכל.

-מורידים קרטר

-מנקים אותו היטב

-מחליפים מסנן

-מרכיבים קרטר ואת השנורקל והבורג ניקוז בקיט של MANN יש גם אטם קרטר חדש - אפשר להשיג אצל אבי חלפים שמן + פילטר.

-ממלאים שמן מהמקום הייעודי (ולא מהבורג ניקוז כמו חאפרים) כ- 3 ליטרים או לפי מדידה של כמה יצא בקלי קיבול עם שנתות מדויק (יש להקפיד על הכמות במדויק)

-מניעים ב P

-מעבירים בין כל ההילוכים ידנית כ דקה לכל הילוך.

-מוודאים שטמפרטרות שמן גיר בין 35 עד 45 מעלות צלסיוס בלבד לשם בדיקת מפלס שמן. אפשר עם אקדח טמפ אבל בהוראות היצרן רשום לפי VCDS.

-כאשר הרכב מונע עם גיר ב P פותחים את בורג הניקוז ללא השנורקל. אם יוצא טיפה שמן ולא המון הכל תקין סוגרים וזהו, אם לא יוצא שמן כלל, ממלאים עוד שמן ומוודאים טמפ שמן תקינה לבדיקה ופותחים שוב, נותנים לשמן לצאת עד אשר הזרימה נחלשת וכך יודעים שהמפלס תקין.

-יש לשים לב - מעט מדי שמן או יותר מדי שמן ישפיע על פעילות התיבה.

-אני השתמשתי בשמן יורול ATF 1100 יש אצל אבי חלפים - הוא מאושר לפי התקן הרלוונטי של VW לתיבה זו.

אם זה לא פותר את הבעיה כנראה שכבר המוח קצת נשחק עקב שמן שלא עשה עבודתו כהלכה עקב התישנות ואולי דרושות עוד החלפות שמן לשיפור או שטיפה של כל השמן כולל ממיר מומנט - ממליצים בפורום לפנות לספי מגירים בצומת סגולה או לרון ממוסך רון בתל אביב או ליוסי זיסו מוסך זיסו לשם הדבר הזה. אם זה לא פותר את הבעיה - כנראה שיש לשפץ מוח או שסתומים או משהו אחר.

אני ממליץ לעשות את ההחלפה החלקית ואז לתת לרכב לנסוע קצת ולחזור ולרוקן ולעשות עוד החלפה חלקית ללא החלפה של פילטר. כך תחליף כמות נכבדת של השמן.

הזול עולה ביוקר

פורסם

תשמע הגיר הזה אף פעם לא הצטיין בנעימות וכנראה גם לא היה כזה חלק כשהיה חדש לפי הביקורת על הדגם הזה, אך כן היו מעברים קשים יותר לפני ההחלפה בין 1 לשני ובין שני לשלישי.

הרכב שלי נסע בעיקר עירוני בין 8 ל 9 אלף בשנה ולכן למרות שאני רק על סביובת ה 120 אלף ק"מ ולמרות שאין הוראה מפורשת של היצרן למשטר טיפולים לגיר (במוסכים מורשים של היבואן מסרבים לטפל למרות שבספר היינס מפורט טוב מאוד איך עושים את זה) החלטתי לעשות זאת לאחר התיעצות עם מומחים בתחום ולא על סמך דעות. התקשרתי שמעתי, התיעצתי גם כאן בפורום ואני ממש לא מצטער על שהחלטתי לעשות זאת. היו המון דיונים כאן בפורום על הנושא וגם ויכוחים. שורה תחתונה - אם הגיר גמור החלפת השמן עלולה כן לחשוף יותר את זה שהוא גמור אבל גם אם לא תחליף כאשר הוא יגמר זה ידרוש החלפה של הגיר כולו ולא רק מוח או רק שסתומים סולנואידים או שיפוץ - בקיצור אני בטוח שהבנת.

תוכל ללראות את המחירים באתר של אבי חלקי חילוף:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-eurol-atf-1100

http://www.justmotor.co.il/Product/h-2019-kit

לגבי עבודה - לא חויבתי יותר משעת עבודה אחת במוסך כללי שגם את ההוראות החלפה לפי הספר הדפסתי והבאתי לו והייתי יחד איתו כשעשינו את זה ווידאתי שמקפידים על ניקיון ושלא מטאטאים או מעיפים אבק או שיש איזה מאורר שמעיף לכלוך מהרצפה כאשר הגיר ללא קרטר והמוח חשוף. המכונאי שטיפל איתי היה אחלה ואפילו עזרתי לו קצת.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...