Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום החלפתי נוזל קירור (כמעט 240km) כאשר בפעם האחרונה החליפו לי ב180km (כאשר החלפתי את כל הרדיאטור ומה שמסביב במורשה) הנוזל ששמו לי ב180km הינו מוזל ירוק מקורי מאזדה LF .

כמובן שגם אני קניתי נוזל קירור מקורי LF (לאחר חקירה מאומצת כמובן) והיום כשבאתי למלא ראיתי שהוא בכלל בצבע אדום:oops:, לא הייתי לי ברירה ושמתי אותו, הצלחתי למלא גלון שלם 4L (וכשאני אתניע שוב אני אבדוק את המפלס)

אני בטוח שזה לא תקין, אבל עד כמה זה יכול לעשות לי שעטנז:? ?

נ.ב. המים שיצאו נראו די נקיים (ירוק צלול :wink:)

פורסם

זהו בדיוק הנוזל קירור שקניתי (מאבי) והוא לא ירוק כמובן.

אני יכול גם להציג צילום של הרכישה שקיבלתי במייל- מצויין בפירוש נוזל ירוק:x

אני אפנה אליהם בשבוע הבא.... נשאר לי עוד גלון:cry:

פורסם (נערך)

תראה לנו את הצילום בבקשה.

חד משמעית נוזל FL-22 מקורי של מאזדה הוא ירוק, והוא בא במיכל ענק של 18 ליטר, ממנו אבי מוזג לך קצת לבקבוקים אחרים.

בכל מקרה הצבע לא משנה אלא התקן.

אני לא בטוח שצריך להשתמש בנוזל המקורי בלאנטיס שלך, היה מספיק להשתמש באנאוס ירוק או זירקס כלשהו של ולווליין.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אם הנוזל שרכשת עכשיו הוא בתקן הנכון ובכל מקרה הייתה בפעלות של החלפת נוזל קירור אז נשאר יחסית קצת מהנוזל הישן.

בכל מקרה לפני שאיתמר יעלה ויגיד לך לפי צבע לא בוחרים נוזל קירור אלא לפי איזה תקן צריך לשים ברכבך.

הצבע הוא ערך יחסית שולי.

פורסם

נוזל קירור לא בוחרים לפי הצבע אלא לפי התקן הנדרש לרכבך.

האם רכבך בכלל זקוק ל FL-22? ממליץ לבדוק בספר הרכב מה הייתה המלצת היצרן בזמנו.

אבל לפני שאתה בודק את זה הייתי מתמקד בסיבה שבגינה הצלחת למלא היום 4 ליטר של נוזל קירור, זה לא תקין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון, פספתי את השורה הראשונה.

אם כך אז כנראה הנוזל שברשותך הוא לא FL-22 כי גם אני מכיר שהוא מגיע בצבע ירוק. יחד עם זאת בדרך כלל נוזלים בצבע אדום הם נוזלים מסוג Long Life ואני גם מאמין שזו הייתה דרישת היצרן לרכב שלך בשעתו. מה רשום לך בחשבונית של אבי חלקי חילוף?

עריכה:

כתבנו את ההודעה ביחד, תמונת המיכל שברשותך היא לא של נוזל ה FL22, זהו אכן נוזל Long life מקורי שמגיע בצבע אדום-כתום ואני משער שזה גם מה שמתאים לרכבך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקי, הבנתי.

הנוזל שהזמנת מאבי הוא לא FL22. אתה כנראה התבלבלת בגלל שבאתר של אבי רשום "ירוק", אבל לא מצויין באתר כי מדובר בנוזל ה FL22.

הנוזל שהזמנת הוא נוזל אחר של מאזדה, נוזל מסוג Long Life שמגיע בצבע אדום-כתום והוא לדעתי הנוזל שהיה אמור להיות ממולא ברכב שלך מלכתחילה. יש לבדוק בספרות היצרן מהו הנוזל הדרוש.

אני בטוח שאם תעיר את תשומת ליבו של אבי לעניין הצבע הוא יתקן את התיאור באתר.

פורסם

"מקורי" לא מספיק. לרוב היצרנים יש יותר מנוזל "מקורי" אחד. נוזל קירור יש להתאים למה שדורש יצרן הרכב.

פורסם (נערך)

מקורי הכוונה לנוזל קירור המיוצר בהתאם למפרטים והדרישות של ייצרן הרכב וגם מודפס על המיכל הלוגו של החברה.

מבחינה כימית צבע נוזל הקירור אינו חשוב אך לצורך זיהוי קל של נוזל הקירור הקיים במערכת רצוי לשמור על הצבע המקורי של נוזל הקירור ולא לערבב עם נוזל מתאים אך בעל צבע שונה.

במקרה של מאזדה ערבוב נוזל מקורי כתום (דור קודם) עם נוזל FL22 יגרום לשינוי צבע הנוזל לשחור-חום והדבר עלול לבלבל או לגרום לחוסר וודאות של הלקוח לגבי סוג נוזל הקירור נמצא במערכת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...