Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

שמח שהתקדמנו ואנחנו מפסיקים להכחיש שאתה לא דובר ערבית. למה היה צריך לשאול 50 פעם מאיפה אני יודע שאתה לא יודע - אני באמת לא יודע.

נראה לי שזה די ברור שאם אתה יודע משפט בערבית או שלושה (או חמישה) - זו לא השאלה כאן. אם לא, אז מצטער, אבל לקחת את זה קצת יותר מדי מילולית. להבא אשתדל להתנסח בצורה יותר ברורה.

נראה לי שמומלץ להכיר את השפה, כן. זו דרך די הכרחית להגיע להבנה של תרבות מסוימת. אל תשאל אותי - תשאל את הגורו שלך צבי יחזקאלי. 

אני לא בניתי שום סיפור. התייחסתי למה שאתה כתבת. 

אתה מבלבל בין טענות. אתה לא יודע ערבית כי אתה לא יודע ערבית. זה לא קשור אלי. כתבת את זה 5 שורות מעל. לא הבנתי גם איך עלה המוצא שלך פתאום או שוב ״גוש דן״.

קשה להתווכח עם אדם שכל כך בטוח בעצמו שהוא לא יכול להוציא את הראש מהתחת ולהסתכל סביב.

כתבת איזה 10 פעמים שאני לא יודע ערבית, למרות שאתה לא מכיר אותי. אז אני אשאל שוב - על סמך מה אתה קובע שאני לא יודע?

למה צריך לשאול?   כי אתה קובע עובדות, שהן לא נכונות. תתפלא, אבל אני כן דובר ערבית בסיסית. זה לא שפת אם, אבל זה מספיק כדי לתקשר עם הסביבה ולהבין אותה. זה רחוק מלדעת "כמה משפטים", כמו שקבעת.

עכשיו לא ראיתי צורך לציין את זה כי זה לא רלוונטי לויכוח - ידיעת השפה הערבית היא לא תנאי כדי להבין את המנטליות והתרבות של חברה.

צבי יחזקאלי הוא לא סתם "מבין" תרבות, הוא מומחה בתחום. יש להבין ויש להיות מומחה. אני לא התיימרתי להיות מומחה כמו צבי יחזקאלי, או כמו קידר, או כמו מסעב חסן יוסף.

מבין את ההבדל?

יש אנשים שמתווכחים כדי להעביר נקודה מסוימת או להוכיח טענה, ויש אנשים שמתווכחים בשביל הויכוח. אתה נראה לי שייך לקבוצה השניה, אז בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

כתבת איזה 10 פעמים שאני לא יודע ערבית, למרות שאתה לא מכיר אותי. אז אני אשאל שוב - על סמך מה אתה קובע שאני לא יודע?

...

ציטוט

התחלת מטענות בסגנון "אף אחד פה לא יודע יותר ממשפט בערבית", וכשהבנת שזה לא נכון אז פתאום עברנו לדובר ערבית שוטפת.

עכשיו צריך לדבר ערבית שוטפת כדי להבין את האיסלאם והמוסלמים?

...

באמת איזה מוזר שאני מגיע למסקנות על סמך דברים שאתה כותב.

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו לא ראיתי צורך לציין את זה כי זה לא רלוונטי לויכוח - ידיעת השפה הערבית היא לא תנאי כדי להבין את המנטליות והתרבות של חברה.

כן, זה חלק ניכר מהבעיה. נראה לי שאני חוזר על עצמי כמו תוכי, אבל לא רק שזה תנאי - זה תנאי הכרחי (אם כי לא מספיק). ראית פעם סרטי מאפיה? ראית דוני ברסקו? את הסצנות שבהן לפטי משמו מלמד את ברסקו את הסלאנג של המאפיה? זו סתם דוגמא, כן? אבל זה ללא ספק חלק ענק מהיכולת להבין.

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

צבי יחזקאלי הוא לא סתם "מבין" תרבות, הוא מומחה בתחום. יש להבין ויש להיות מומחה. אני לא התיימרתי להיות מומחה כמו צבי יחזקאלי, או כמו קידר, או כמו מסעב חסן יוסף.

מבין את ההבדל?

יש אנשים שמתווכחים כדי להעביר נקודה מסוימת או להוכיח טענה, ויש אנשים שמתווכחים בשביל הויכוח. אתה נראה לי שייך לקבוצה השניה, אז בהצלחה.

לגמרי. לא אני, הרי, זה שטען שאינטואיציה מספיקה להבין ופסל לימודים בתחום כי ״זה כמו ללמוד נהיגת מרוצים באינטרנט״ או משהו כזה.

לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

קשה להתווכח עם אדם שכל כך בטוח בעצמו שהוא לא יכול להוציא את הראש מהתחת ולהסתכל סביב.

בהחלט. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 17 שעות, gadik6 כתב:

תלמד לקרוא. זה היה סרקזם. אני לא מתכוון לבזבז עוד זמן כדי להתווכח על משהו שלא כתבתי, כי אתה לא יודע עברית.

תלמד קודם אתה, פרופסור. גם שלי היה סרקזם. מי זה שכתב "אני גדלתי לצד ערבים (בדואים) מגיל בית ספר, אני מכיר את המנטליות, את צורת החשיבה הלא־מערבית, את הניואנסים הקטנים והחשובים ועוד"? כמה בעצם הכרת – עשרה? עשרים? יותר? מה אתה, נהיית פרויד לענייני ערבים? אני שירתתי איתם בצבא, גר כבר יותר מ־20 שנה מטרים ספורים מהם, פוגש אותם יום-יום, כאשר חסר משהו קונה במכולת שלהם, אפילו החשמלאי שלי ערבי מיפו. ובכל זאת אני לא מתיימר להיות מומחה ל"מנטליות ערבית". אבל אתה – אתה כן. פרופסור על הכל.

תלמד לקרוא, שוב. אני לא טענתי שאני מומחה למנטליות סובייטית אלא שהיא קיימת, ואני לא היחיד. גם אנשים שחיו שם כל החיים ושולטים בשפה, טוענים את אותו הדבר.

אתה מספר את זה לי? אני שגדלתי שם, שכל משפחתי קרובה ורחוקה גרה שם רוב חייה? רק בגלל שאתה מכיר מישהו שטוען כך? אתה, ש"גדלת עם בדואים מגיל בית ספר"? וואו, באמת – פרופסור על הכל. 😂

איזה שמאל כבש את השטחים?   מירב מיכאלי או זהבה גלאון?

השמאל שכבש היה מקוטלג היום כימין קיצוני.

פרופסור,
ברחת מבית הספר בשיעורי היסטוריה או מה? רק כדי לוודא – מפא"י זה ימין קיצוני? נכון או אני טועה? מפלגת פועלי ארץ ישראל – שמאל ציוני סוציאליסטי, כן? שהייתה המרכזית בהקמת מפלגת העבודה, או שאני חולם? אלה ששרים אינטרנציונל, זה אותם או מישהו אחר?

פורסם
לפני 56 דקות, mikyl כתב:

תלמד קודם אתה, פרופסור. גם שלי היה סרקזם. מי זה שכתב "אני גדלתי לצד ערבים (בדואים) מגיל בית ספר, אני מכיר את המנטליות, את צורת החשיבה הלא־מערבית, את הניואנסים הקטנים והחשובים ועוד"? כמה בעצם הכרת – עשרה? עשרים? יותר? מה אתה, נהיית פרויד לענייני ערבים? אני שירתתי איתם בצבא, גר כבר יותר מ־20 שנה מטרים ספורים מהם, פוגש אותם יום-יום, כאשר חסר משהו קונה במכולת שלהם, אפילו החשמלאי שלי ערבי מיפו. ובכל זאת אני לא מתיימר להיות מומחה ל"מנטליות ערבית". אבל אתה – אתה כן. פרופסור על הכל.

אתה בכלל יודע מה זה סרקזם?   זה שאלה ראשונה.

שאלה שניה - לקרוא אתה עדיין לא למדת?   אני לא התיימרתי להיות מומחה. אני אמרתי שאני מכיר ומבין את המנטליות והתרבות.

לפני 56 דקות, mikyl כתב:

אתה מספר את זה לי? אני שגדלתי שם, שכל משפחתי קרובה ורחוקה גרה שם רוב חייה? רק בגלל שאתה מכיר מישהו שטוען כך? אתה, ש"גדלת עם בדואים מגיל בית ספר"? וואו, באמת – פרופסור על הכל. 😂

חשבתי אתה גר 20 שנה מטרים ספורים מהמכולת של ערבים, והיית פה בצבא. אז מה אתה מקשקש על מנטליות סובייטית כשגרת שם לפני כמה, 50 שנה?

כמו הסיפורים שלך על הצבא. את מי מעניין מה היה לפני 50 שנה תגיד לי?   למי זה בכלל רלוונטי ואיך זה קשור למצב היום?

לפני 56 דקות, mikyl כתב:

פרופסור,
ברחת מבית הספר בשיעורי היסטוריה או מה? רק כדי לוודא – מפא"י זה ימין קיצוני? נכון או אני טועה? מפלגת פועלי ארץ ישראל – שמאל ציוני סוציאליסטי, כן? שהייתה המרכזית בהקמת מפלגת העבודה, או שאני חולם? אלה ששרים אינטרנציונל, זה אותם או מישהו אחר?

אתה כרגיל לא יודע לקרוא. רשמת שמאל כבש שטחים, ימין ויתר על שטחים, נכון?

השמאל של לפני 50 שנה זה לא השמאל של היום. דוד בן גוריון, גולדה מאיר, אלו כולם אנשי מפאי שבמונחים של היום היו כנראה יותר קיצוניים מליברמן ובנט.

אז השמאל שכבש שטחים זה לא השמאל שיש לנו היום, והימין שיש לנו היום זה לא הימין שהחזיר שטחים. מבין?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתה בכלל יודע מה זה סרקזם?   זה שאלה ראשונה.

אין לי לא כוח ולא רצון לבזבז זמן על שאלות טיפשיות, גם אם הן באות משמש העמים כמוך.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

שאלה שניה - לקרוא אתה עדיין לא למדת? 

אני מצטט את עצמי… 

"הגיע הזמן שתכניס לחתימה:
"תלמדו לקרוא, אל תכניסו לי מילים בפה – לא כתבתי / כתבתי."

תחסוך לעצמך חזרות כמו תוכי, או פשוט תלמד לקרוא ולכתוב במקום להאשים את כולם." 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אני לא התיימרתי להיות מומחה. אני אמרתי שאני מכיר ומבין את המנטליות והתרבות.

לא התיימרת? בטוח? אז מה זה בדיוק "אני מכיר את המנטליות, את צורת החשיבה הלא-מערבית, את הניואנסים הקטנים והחשובים ועוד"? זה לא להציג את עצמך כמומחה? אולי עדיף שתחזור קודם לבית הספר לפני שאתה ממליץ לאחרים ללכת לשם.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

חשבתי אתה גר 20 שנה מטרים ספורים מהמכולת של ערבים, והיית פה בצבא.

מערבים, לא מהמכולת. מכולת קצת יותר רחוקה. כל השאר נכון.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אז מה אתה מקשקש על מנטליות סובייטית כשגרת שם לפני כמה, 50 שנה?

שכחת לקחת את הכדורים הבוקר? … זה מסביר הכל. רק תגיד לי, לפני כמה שנים התפרקה ברה"מ? רק לשים דברים בפרספקטיבה.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כמו הסיפורים שלך על הצבא. את מי מעניין מה היה לפני 50 שנה תגיד לי?   למי זה בכלל רלוונטי ואיך זה קשור למצב היום?

תעשה חשבון, מקווה שלפחות את זה אתה יודע: 3 שנים סדיר, עד גיל 48 מילואים, ועוד 15 שנים כמדריך חיצוני במתקן אדם במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע. עדיין יש לי שם חברים, ולפעמים אני גם מדבר איתם. אז כן – אני בהחלט זוכר מה זה צה"ל.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 15 שעות, פינדר כתב:

הוא גם טען שלא יגאל עמיר הוא זה שרצח את רבין. אז אני לא ממש מעריך את הפרשנות שלו בקשר למשהו.

לא הבנתי. הוא חזר בתשובה בגלל הסכסוך? זה טרלול..

אתם בוחרים פרשנים שמספרים לכם את מה שאתם רוצים לשמוע.

עמירה הס כל כך רצתה להבין את המנטליות הערבית פלסטינית עד שעברה לגור ברמאללה . מישהו פה מקבל את הפרשנות שלה?

גם דניאל כהנמן היה איש שמאל שדיבר שטויות בקשר לפוליטיקה 

ויחזקאלי בעקבות הסכסוך והפגישות שלו גם עם מחבלים התחיל לשאול שאלות על מי הוא ומה הזהות שלו 

פורסם
לפני 3 שעות, mikyl כתב:

תחסוך לעצמך חזרות כמו תוכי, או פשוט תלמד לקרוא ולכתוב במקום להאשים את כולם." 

לפחות למדת איך כותבים נכון 'תוכי'.

לפני 3 שעות, mikyl כתב:

שכחת לקחת את הכדורים הבוקר? … זה מסביר הכל. רק תגיד לי, לפני כמה שנים התפרקה ברה"מ? רק לשים דברים בפרספקטיבה.

נו ומה הקשר?   ברית המועצות התפרקה לפני כמעט 35 שנה. איך זה קשור לשאלה שלי שהיא כמה זמן אתה לא חי שם?

אתה טענת שאתה "גדלת" שם, בברית המועצות, אז אני לא צריך לספר לך על מנטליות סובייטית. הנקודה היא שגדלת שם לפני הרבה הרבה שנים, ועכשיו אתה "יודע" דברים על סמך חברים או משפחה.

לפני 3 שעות, mikyl כתב:

תעשה חשבון, מקווה שלפחות את זה אתה יודע: 3 שנים סדיר, עד גיל 48 מילואים, ועוד 15 שנים כמדריך חיצוני במתקן אדם במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע. עדיין יש לי שם חברים, ולפעמים אני גם מדבר איתם. אז כן – אני בהחלט זוכר מה זה צה"ל.

וגם בצבא אתה "זוכר" או "יודע" כי יש לך חברים. אני מציע שבמקום לקשקש שטויות, כמו כל מיני לשעברים שיושבים באולפנים, ופולטים שטויות שלא מוסיפות להם כבוד בפנסיה, תבין שמה שידעת או ראית לא רלוונטי ולא מעניין. אתה יודע מה קורה בצה"ל כמו שחבר שלך פה יודע מה קורה בהתנחלויות או בראש של נערי גבעות.

פורסם
לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

לפחות למדת איך כותבים נכון 'תוכי'.

אז אני מבין, שכל השאר מדויק😆 רק כשאין מה לומר, נתפסים לשגיאות כתיב.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

נו ומה הקשר?   ברית המועצות התפרקה לפני כמעט 35 שנה. איך זה קשור לשאלה שלי שהיא כמה זמן אתה לא חי שם?

אתה טענת שאתה "גדלת" שם, בברית המועצות, אז אני לא צריך לספר לך על מנטליות סובייטית. הנקודה היא שגדלת שם לפני הרבה הרבה שנים, ועכשיו אתה "יודע" דברים על סמך חברים או משפחה.

סלח לי, אני לרגע שכחתי שהמומחיות שלך שצברת עם הבדואים בארץ הכשירה אותך לנתח את "המנטליות הסובייטית". טעות שלי.

מאחר שהברית המועצות לא קיימת כבר 35 שנה, אין כיום אף אדם שחי בה אחרי 1990. לכן, היכרותי וניסיוני עם "המנטליות הסובייטית" היא פי אלף יותר מעמיקה משלך, בהתחשב בכך שגדלת במציאות ישראלית.

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

גם בצבא אתה "זוכר" או "יודע" כי יש לך חברים.

מה, גם לספור אתה לא יודע? 😊 עד כשנה לפני המלחמה, עוד הייתי מגיע מדי יום למתקן אדם, שם פיקדתי/הדרכתי על צוות חיילים 😊

לפני 25 דקות, gadik6 כתב:

אני מציע שבמקום לקשקש שטויות, כמו כל מיני לשעברים שיושבים באולפנים, ופולטים שטויות שלא מוסיפות להם כבוד בפנסיה, תבין שמה שידעת או ראית לא רלוונטי ולא מעניין.

בלי להשוות את עצמי אליהם, האנשים שאתה מבקר הם כאלה שעד היום גופי הביטחון נעזרים בניסיונם. חלקם, לבשו מדים ולקחו חלק פעיל בלחימה במלחמה הזאת, בתפקידים בכירים. ואתה לעולם לא תדע את מה שהם כבר הספיקו לשכוח. 

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, mikyl כתב:

מאחר שהברית המועצות לא קיימת כבר 35 שנה, אין כיום אף אדם שחי בה אחרי 1990. לכן, היכרותי וניסיוני עם "המנטליות הסובייטית" היא פי אלף יותר מעמיקה משלך, בהתחשב בכך שגדלת במציאות ישראלית.

לא ציפיתי שתבין שזה שברית המועצות התפרקה ב-1991 לא אומר שגם המנטליות הסובייטית התפרקה באותו יום. יש גם אנשים בישראל שחיים עם מנטליות סובייטית.

גם מי שגדל בשנות ה-90 המוקדמות ברוסיה או באוקראינה, ספג את אותה מנטליות. הוא לא הפך פתאום ל"מערבי".

לפני 23 דקות, mikyl כתב:

מה, גם לספור אתה לא יודע? 😊 עד כשנה לפני המלחמה, עוד הייתי מגיע מדי יום למתקן אדם, שם פיקדתי/הדרכתי על צוות חיילים 😊

אוקיי ו?   איך זה רלוונטי לידע שלך לגבי הלחימה בחזית הדרומית או הצפונית?   כמו שאמרתי, אתה מקסימום מקבל את המידע שלך מצד שלישי. כלומר לא רלוונטי.

לפני 23 דקות, mikyl כתב:

בלי להשוות את עצמי אליהם, האנשים שאתה מבקר הם כאלה שעד היום גופי הביטחון נעזרים בניסיונם. חלקם, לבשו מדים ולקחו חלק פעיל בלחימה במלחמה הזאת, בתפקידים בכירים. ואתה לעולם לא תדע את מה שהם כבר הספיקו לשכוח. 

האנשים שאני מדבר עליהם הם גם אלו שהביאו עלינו את הקונספציה כאילו חמאס מורתע, הם אלו שקידשו את ההכלה על חשבון ההכרעה וההרתעה.

אז עם כל הכבוד לפועלם, יש לחלקם חתיכת אשמה במה שקרה באוקטובר.

זה כמו אולמרט - עבריין מורשע שלא מתבייש להראות את הפרצוף שלו ולהטיף לנו על למה אנחנו לא בסדר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

לא ציפיתי שתבין שזה שברית המועצות התפרקה ב-1991 לא אומר שגם המנטליות הסובייטית התפרקה באותו יום. יש גם אנשים בישראל שחיים עם מנטליות סובייטית.

גם אני לא מצפה ממומחה לכל דבר (כזה שמדבר בביטחון של AI גם כשאין לו מושג, כאילו הוא כבר יודע הכל) באמת להבין. אבל בכל זאת אנסה להסביר. מי שגדלו בברית המועצות הם היום לפחות בני 50–60 פלוס או יותר, כלומר בערך בני גילי. כל השאר מכירים את ברה"מ רק מהסיפורים(וזה כבר תלוי אילו סיפורים שמעו). במילים אחרות, הם לא בהרבה שונים ממך. לדבר על "מנטליות סובייטית",  זה לא יותר מסטריאוטיפ מטופש, בערך כמו לדבר על "מנטליות אירופאית", "ערבית" או "ישראלית". זו סתם קלישאה. אתה חושב שלאנשים אשר גדלו במוסקבה, אודסה, טשקנט או אולן-אודה יש בדיוק אותה מנטליות? או שלי ולך יש אותה מנטליות? לי ולשכנים שלי? מגוחך.

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

גם מי שגדל בשנות ה-90 המוקדמות ברוסיה או באוקראינה, ספג את אותה מנטליות. הוא לא הפך פתאום ל"מערבי".

עוד שטות נוספת. אין באמת הבדל בין "מנטליות מערבית" ל"מנטליות סובייטית". מה שיש – זה שוני בין בני אדם. לכל אחד יש קצב הסתגלות אחר. יש כאלה שיכולים "להתהפך" תוך שבועות ספורים, ולאחרים זה ייקח שנים, אם בכלל. אני אומר את זה מניסיון אישי, כאדם שעשה רילוקיישן פעמיים בחייו.

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

אוקיי ו?   איך זה רלוונטי לידע שלך לגבי הלחימה בחזית הדרומית או הצפונית?   כמו שאמרתי, אתה מקסימום מקבל את המידע שלך מצד שלישי.

מתי דיברתי על לחימה לא משנה באיזה חזית?

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

האנשים שאני מדבר עליהם הם גם אלו שהביאו עלינו את הקונספציה כאילו חמאס מורתע, הם אלו שקידשו את ההכלה על חשבון ההכרעה וההרתעה.

אז עם כל הכבוד לפועלם, יש לחלקם חתיכת אשמה במה שקרה באוקטובר.

האנשים הללו הרבה פחות אחראים לטבח ב-7/10 מאשר אלו שהובילו ומובילים גם היום את צה"ל במערכה – הרי כולם במיל'. או שאתה באמת חושב שמ"מים ומ"פים החליפו אוגדונרים, מפקדי פיקודים וכל המטכ"ל?

פורסם (נערך)

לפני 9 שעות, mikyl כתב:

מתי דיברתי על לחימה לא משנה באיזה חזית?

מתי לא דיברת?

בתאריך 14.6.2025 בשעה 15:44, mikyl כתב:

העובדות אומרות שאחרי 28 יומי לחימה נגמרה לנו התחמושת...

יותר מ-90% הרס בעזה נעשה בתקופת ביידן.

"עובדות". לא עברת גב"ל פעם אחת בשנתיים האחרונות, אבל אתה מספר לנו על עובדות, ששמעת מחברים פנסיונרים אחרים, או קראת בעיתון.

ה"עובדות" אמרו גם שיש הרעבה מכוונת של עזתים על ידי ישראל, למרות שאין.

וכמובן שלא נשכח את שלל המחמאות שאתה מחלק פה:

בתאריך 14.6.2025 בשעה 15:44, mikyl כתב:

ביביזם זאת מחלה.

פורסם
לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

"עובדות". לא עברת גב"ל פעם אחת בשנתיים האחרונות, אבל אתה מספר לנו על עובדות, ששמעת מחברים פנסיונרים אחרים, או קראת בעיתון.

שרתת בגב"ל? עכשיו אני מבין. אבל אני לא. אז מה – הכל בסדר איתך או שפשוט נגמרו לך הטיעונים? מה הקשר בין מה שכתבתי – "העובדות אומרות שאחרי 28 ימי לחימה נגמרה לנו התחמושת…" – לבין ההמצאה שלך שאני מספר כאן על "הלחימה בחזית הדרומית או הצפונית"? אתה באמת רוצה לטעון שבשירותך בגב"ל היה לך מושג כמה תחמושת יש במחסן גדודי, שלא לדבר על אוגדתי? על מרת"ח אני בכלל לא נכנס איתך, לפי השטויות שכתבת ברור שאין לך מושג.

כמובן שאני יודע על מחדל התחמושת ממקור אחר. ואם אחרי חודש לחימה הייתה תחמושת באוגדות, זה אך ורק כי טרוריסט ביידן שלח אותה.

ועוד משהו – הפנסיונר שאתה לועג לו. מדובר בקצין בכיר לשעבר - מג"ד 51, מפקד סיירת גולני, מפקד שלדג, מפקד גבעתי, ומפקד יחידת הקישור ללבנון. הוא מכיר את דרום לבנון טוב יותר ממה שאתה מכיר את הסופר ליד הבית שלך. סיים כתא"ל, וב-8/10/23 התגייס מחדש והוצב כעוזר/יועץ לאוגדונר – מפקד שקיבל פיקוד על האוגדה רק שלושה שבועות לפני פרוץ המלחמה. במילים אחרות – הוא ידע על המצב קצת יותר מרמבו המקלדת גדיק6 מכארספורום.

ובכלל, לגבי "פנסיונרים" – רק לפני כמה ימים הייתה כתבה על צוות יועצים קבועים של אייל זמיר. בין היתר גבי אשכנזי וישראל זיו. אבל חיפשתי ולא מצאתי את השם שלך שם. מוזר, לא?

פורסם
לפני 13 דקות, mikyl כתב:

הוא מכיר את דרום לבנון טוב יותר ממה שאתה מכיר את הסופר ליד הבית שלך

רגע רגע רגע. כמה בדואים למדו איתו בבית הספר?

• מצחיק 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...