Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אז קניתי את הרכב לאחרונה ורוצה לעשות יישור קו.

למרות שבספר הרכב מופיע שנוזל הקירור צריך להיות כחול LLC (מניח שזה שבקישור)

אצלי ברכב (ואגב בכמה נוספים מאותו שנתון שבדקתי טרם הקנייה), נוזל הקירור הוא ירוק .

לא מצאתי שום אופציה לקנות נוזל ירוק מקורי של סוזוקי.

עברתי במוסך מורשה וראיתי שכנוזל ירוק הם משתמשים במשהו של פז (ולא משהו של היצרן).

כמו כן, מספרי רכב שראיתי באינטרנט (באנגלית), נדרש להחליף את הנוזל הירוק אחת ל-45 אלף ק"מ.

עושה רושם שזה לא נעשה (למרות שטופל במוסך מורשה כל חייו) והרכב מתקרב ל-150 אלף ק"מ.

אני מבין שצריך לעשות החלפה של נוזל הקירור ואני מבין שהתכונות הכימיות הרבה יותר חשובות מהצבעים אבל בכל אופן לא חושב שאחליף מהנוזל הקיים לנוזל הכחול המקורי של סוזוקי, במיוחד לאור זה שכל חייו הרכב ראה נוזל מסוג אחד. כמו כן, גם מבחינת מחיר, החלפה של נוזל כחול תעלה יותר בכמה מאת שקלים.

אז אני חושב לקנות נוזל ירוק כלשהו ואשמח לדעתי מה מומלץ. ראיתי נוזל של פרסטון או ZEREX של וולווליין. האם הם מתאימים? כי כאמור, לא מצאתי נוזל ירוק תוצרת סוזוקי בשום מקום.

בנוסף, האם כדאי בתהליך ההחלפה לעשות שטיפה של מים מזוקקים לפני ששמים את הנוזל החדש?

תודה רבה!

פורסם

"הירוקים" הם לא LLC במידה רושם בספר LLC אז שים LLC/

מציע לך לקפוץ למחסן של מכשיר תנועה בת"א ולקנות מהם ישירות הם בדר"כ גם לפעמים נותנים הנחות (באחוזים קטנים מן הסתם).

רתויי להתקשר קודם.

עקב שהרכב לא באחריות ניתן לבצע את ההחלפה בעצמך או עם חבר שמבין בתחזוקת רכב.

אם אני לא טועה חבר פורום איתמר מוכר ספר תחזוקה לרכב שלך.

פורסם

היי

כמה דברים לחידוד

ספר ישראלי - כחול בלבד

ספר באנגלית - או ירוק שצריך להחליף כל 45K או כחול שצריך להחליף ב-150K. בכל מקרה, הספר לא מציע אופציה של להחליף ירוק בכחול אז בגלל זה אני שואל.

1. האם הנוזלים הירוקים שקישרתי אליהם הם סבירים?

2. נפח הנוזל במערכת הוא כ-6.5 ליטר. המחיר של הכחול המקורי הוא 160 לשני ליטר - ז"א שאני צריך בין 4 ל-6 ליטר (תלוי אם אני לא מנקז את המיים המזוקקים אחרי השטיפה של המערכת באמצעותם) - דבר שמביא אותי ל-500/600 ש"ח לנוזל במקום 100-200 לנוזל הירוק הסטנדרטי.

תודה!

פורסם

נוזלי קירור לא מחליפים לפי צבע, מחליפים לפי התכונות והמפרט הטכני שדורש היצרן.

כמו תמיד הכי מומלץ לרכוש נוזל מקורי. אם זה גדול עליך לא הייתי פוסל שימוש בנוזל הייעודי לרכבים אסייתיים של וולווליין, שני מיכלים כאלה סוגרים לך את הפינה ב 140 ש"ח בלבד.

לפני מזיגת נוזל הקירור החדש מומלץ לבצע שטיפת למערכת הקירור באמצעות צינור ומים או מספר הרצות עם מים נקיים להוצאת ודילול שאריות הנוזל הישן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...