Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כתשעה ימים נכנסה בי נהגת מאחורה.

הסוכן שלח אותי למוסך שהוא עובד איתו, הביאו שמאי וטוענים כי הנזק הוא 52 אחוז משווי הרכב ולכן צריך להכריז עליו כאבדן להלכה.

הסוכן רוצה לתבוע את ביטוח הצד ג' של הנהגת כיוון שהיא אשמה וגם הודתה בכך.

השמאי טוען שכעת עלי למצוא קונה בעצמי לרכב או שהוא מטוב לבו ימצא קונה ואז עלי למכור את הרכב ולתבוע את הצד ג' של הביטוח שלה על היתרה.

כששאלתי את הסוכן האם לא עדיף לתבוע את הביטוח שלי כדי לקבל את הכסף מידית ואז לחכות שהביטוח שלי יתבע את הביטוח צד ג' של הנהגת כדי שלא תרשם לרעתי תביעה, אמר הסוכן שלא כדאי לי כי יכול להיות שכן תרשם תביעה ואאלץ לשלם דמי הששתפות עצמית.

יש לי הרגשה שעובדים עלי. האם באמת אלה האפשרויות שלי?

תודה רבה!

פורסם

בהקדם האפשרי תחליף סוכן ביטוח.

המבוטח לא משלם השתתפות עצמית במקרה של אובדן גמור או אובדן להלכה!!

הבחירה בין לתבוע את הביטוח שלך או את צד ג' תלויה ביכולת הכלכלית שלך לשאת בנזק שנגרם לך.

בד"כ תביעה של הביטוח שלך, תירשם לחובתך, וכאשר תזכה חברת הביטוח "שלך" בתביעה כנגד הצד הפוגע , תימחק ההערה.

אתה "מוכר" את הרכב לחברת הביטוח "שלך", ואמור לקבל ממנה את מחיר המחירון של יצחק לוי על כל התוספות או ההפחתות, הנובעות ממצבו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השמאי המקושר יכול לסייע לך במכירה ואתה יכול לנסות למכור לבד..

בדו"ח שלו הוא יפחית את סכום הגרט, ואת היתרה אתה תובע מצד ג'.

מבחינתם אתה יכול לשמור את הגרט.

ואין קשר בין המכירה לבין התביעה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

כלומר אם האוטו שווה לצורך העניין 20 אלף שקל והנזק מוערך ב 52 אחוז, אוכל לתבוע את הביטוח רק על 10400?

איך זה ייתכן שהרכב שלי מוגדר אבדן להלכה ואני זכאי רק לחצי מהשווי שלו כאשר החצי השני מוטל ביכולת שלי למצוא קונה?

עריכה אחרונה על ידי danidino
פורסם

אובדן להלכה הוא סוג של "קומבינה".

למעשה מבצ של 60% נזק הוא מצב של אובדן גמור והרכב יורד מהכביש וחברת הביטוח תיקח את הגרט ותשלם לך את מלוא העלות.

ב-52% אין למעשה היגיון כלכלי אמיתי לתקן את הרכב, אתה יכול להתעקש שיתקנו אותו וכנראה שזה מה שיעשו, אבל יותר הגיוני הן לך והן לחברת ביטוח לשלם לך את ההפרש בין מחיר השאריות כפי שקבע השמאי לבין מחירון הרכב, כי עלות התיקון, בתוספת ירידת ערך וכל מיני הפתעות שמתגלות אחרי דוח ראשוני - ועלות הפיצוי תהיה מעל לזאת של מחירון הרכב בניכוי השיירים.

זה למעשה סעיף שבא לטובת המבוטח שלא רוצה רכב שעבר תאונה חמורה.

בד"כ לא בעיה למצוא סוחר שירצה את הגרט.

ממליץ לך למכור את הרכב לסוחר מורשה בעל תו סחר.

בהצלחה.

פורסם

אתה "מוכר" את הרכב לחברת הביטוח "שלך", ואמור לקבל ממנה את מחיר המחירון של יצחק לוי על כל התוספות או ההפחתות, הנובעות ממצבו.

כלומר אם האוטו שווה לצורך העניין 20 אלף שקל והנזק מוערך ב 52 אחוז, אוכל לתבוע את הביטוח רק על 10400?

איך זה ייתכן שהרכב שלי מוגדר אבדן להלכה ואני זכאי רק לחצי מהשווי שלו כאשר החצי השני מוטל ביכולת שלי למצוא קונה?

אתה מקבל את ערך הרכב המלא כאילו לא קרתה לו תאונה, בהתאם למחירון יצחק לוי על התוספות שבו ועל ההפחתות שבו.

מהסכום הזה מפחיתים את ערך הגרוטאה כפי שקבע השמאי משהו כמו 1000-2000 ש"ח בדוגמה שהבאת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לצורך העניין הרכב שלי שווה 23,500 לפי המחירון אחרי כל ההפחתות כפי שקבע השמאי.

השמאי קבע נזק של 52%.

לפי מה שהשמאי אומר, הוא מנסה למכור את האוטו במחיר ריאלי ואז אני אדרוש את ההפרש מהביטוח צד ג' של האשם.

השמאי אומר שהוא רוצה למצוא קונה ב 11,000.

לפי התשובות שלכם אני מבין שאני יכול לתבוע את הצד ג' ב 12,500 ולחכות עד שמישהו יקנה את הרכב ב 11,000.

השאלה היא איך זה הגיוני שאני צריך לספוג את כל הטרטור הזה כאשר אני לא אשם? הרי נגרם לי נזק, למה אני צריך לחכות עד שימצא קונה ולעבור טרטור של מכירת הגרט? האם אין פתרון שבו אני מקבל את מלוא הסכום ושהביטוח של האשם יתעסק עם הגרט?

כמו-כן אשמח אם תוכלו להסביר על תהליך מכירת הגרט, האם אני אמור לדרוש כסף מזומן? ומה נדרש ממני מבחינה בירוקרטית? כמו כן, אם אתם מכירים סוחרים אמינים, אשמח להמלצה.

תודה רבה.

פורסם

מקבל את הערתו של נקמיצ'י.

השמאי לא מחפש ימים קונה, הוא מקושר ותוך מספר ימים תקבל את הכסף מהקונה שמצא השמאי, שככל הנראה יתקן את הרכב ויחזיר אותו לכביש בתור יד ראשונה מרופא.

מדובר במכירה ככל המכירות תוך העברת בעלות בדואר.

את היתרה אתה תובע.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יאשה אתה צודק בטוטל לא משלם ה.עצמית אך הפוליסה תגיעה לסופה . ובכך הוא יאבד את כל הזמן שנותר

לפי תצגובות נחרצות כגון להחליף סוכן היתי ממליץ ללכת ללמוד במכללה לביטוח

פורסם

^^^

אתה צוחק עלי?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לפי נסיוני בשני מקרים של אבדן להלכה, אין צורך מבחינתך להתעסק במכירת הרכב וכו׳. חברת הביטוח משלמת לך את ערכו המלא של הרכב לפי מחירון לוי יצחק, היא מקבלת לרשותה את הפגר ועושה בו ככל העולה על רוחה (במקרה של הרכב שלך, יש סיכוי טוב שבסופו של דבר יעלה חזרה על הכביש).

פורסם

תחליף סוכן. המגיב מעלי צודק.

אתה מוכר לחברת הביטוח את הרכב . מקבל מחירון ושלום על ישראל.מינימום התעסקות עדיף שתקח שמאי מטעמך. השמאי הזה נראה לי בלאי .

• תוכן חדש...