Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום

ניגשתי היום לנסיעת מבחן ברכב מסוג אופל זאפירה משנת 2012. כבר בפתיחת מכסה המנוע היה ניתן להבחין בקלות בסימני הקורוזיה על גבי המצבר והנחתי שמצבר זה לקראת סיום דרכו - בלאי סביר של ארבע שנים.

הבעיה הייתה בתפקוד הגה הכח: בתחילת הנסיעה ההגה לא תפקד ו"בעט" בתגובה לניסיונות סיבוב, בהמשך הנסיעה שנמשכה כ 15-20 דקות ההגה התנהג יפה אך לקראת החזרה לחניה, כדקה לאחר שמהירות הנסיעה והטורים נרגעו, במהלך נסיונות החניה, ההגה חזר לסורו ושוב "בעט" ולא תפקד כמעט לחלוטין. חשוב לציין שהרכב הותנע בעזרת בוסטר.

לטענת המוכרים (חברת ליסינג) הסיבה היחידה לתקלה היא מצב המצבר והם כמובן יחליפו לי לחדש כאשר אני ארצה להתקדם, כלומר לשים מקדמה. ביקשתי שיחליפו מצבר לצורך נסיעה חוזרת - בקשתי לא נענתה.

תתעלמו בבקשה מהחוסר רצינות/מקצועיות של המוכרים.

מה שברצוני לשאול: איך מצבר "חלש" יכול לגרום בכלל להגה חשמלי "לבעט" כך? הייתי מצפה לאובד כוח לדוגמא.

כל שאר המערכות החשמליות לא הושפעו בכלל מהמצבר גם במהלך ה"בעיטות" של ההגה, האם המצבר הוא הסיבה היחידה או שמסתתר פה עוד משהו?

פורסם

"תתעלמו בבקשה מהחוסר רצינות/מקצועיות של המוכרים" - קצת קשה.

"האם המצבר הוא הסיבה היחידה או שמסתתר פה עוד משהו?" - יכולים להיות המון גורמים. לא סביר שזה המצבר. במיוחד שהבעה החלה רק לאחר כמה דקות נסיעה - שבהן המצבר אמור להיטען ובלי קשר כל המעגלים שמחוברים למצבר אמורים להיות מוזנים מהאלטרנטור.

לא שווה לקנות רכב כזה בלי בדיקה יסודית.

פורסם

תודה על התגובה timtim87,

אני רוצה להבהיר שאני מודע לכך שרכב יכול לנסוע מציין ללא מצבר בכלל (אחרי שמניעים אותו), אך ברגע שהמנוע החשמלי מנסה למשוך זרם ממצבר חלש (עם קיבולת נמוכה), ולא מצליח אז כל המערכות החשמליות סובלות מירידה ביכולת האספקה באותו הרגע. מאוד דומה לכך שכאשר מנסים להניע עם מצבר גמור אז רואים שעוצמת האורות הקידמיים יורדת.

את התופעה הזו לא ראיתי/הרגשתי

פורסם
תודה על התגובה timtim87,

אני רוצה להבהיר שאני מודע לכך שרכב יכול לנסוע מציין ללא מצבר בכלל (אחרי שמניעים אותו), אך ברגע שהמנוע החשמלי מנסה למשוך זרם ממצבר חלש (עם קיבולת נמוכה), ולא מצליח אז כל המערכות החשמליות סובלות מירידה ביכולת האספקה באותו הרגע. מאוד דומה לכך שכאשר מנסים להניע עם מצבר גמור אז רואים שעוצמת האורות הקידמיים יורדת.

את התופעה הזו לא ראיתי/הרגשתי

אתה מתכוון למערכת תגבור ההגה ? שהיא מנסה "למשוך" הספק חשמלי מהמצבר ? אתה מבין אבל שלמצבר שני מגעים בלבד (אלא אם כן המציאו משהו חדש - אני לא צוחק, יש לי בעיקר נסיון עם גורטאות) כלומר האלטרנטור מחובר במקביל למצבר ולשאר המערכות. בנסיעה זרם הטעינה של האלטרנטור אמור להזין את המערכות ולא המצבר.המצבר עצמאי עד לרגע ההנעה בלבד.

כך שאם במהלך הנסיעה יש בעיה בהגה שעשוייה להיגרם מהסםק נמוך מדי למערכת תגבור ההגה - זה מרמז על זרם טעינה נמוך מהנדרש ולא על מצבר פגום.

כמו שכבר ייעצתי - תבדוק טוב טוב. אני לא סומך לא על ליסינג ולא על שום מגרש וכו. דעתי האישית היא שהם כולם רמאים.

על כל פנים, אם תגלה שאכן הבעיה במצבר - בבקשה תעדכן. אשמח ללמוד משהו חדש.

פורסם (נערך)

אם המצבר ריק, הוא עכשיו משמש כצרכן על מערכת החשמל, ויוצר עוד עומס.

לכן אפשר ובמידה וההגה חשמלי, כי הוא יתקשה קצת.

כאשר סיבובי המנוע והאלטרנטור נמוכים, המצבר גוזל עומס ויכול להוריד את מתח החשמל

במערכות הרכב, הן לאביזרים והן להגה.

כאשר סיבובי המנוע די גבוהים, האלטרנטור יכול לספק מתח גם אם יש עומס.

(לבדוק גם לחץ אויר בגלגלים - לפעמים חוסר אויר מקשה על סיבוב הגה)

לכן -

אני הייתי מבקש מצבר חדש ברכב, להקפיד(להראות להם קצת ידע) שיתקינו מצבר מתאים.

במידה והרכב למעט ההגה במצב סביר ומתאים לך.

הראה להם כי אתה רציני.. סכם איתם כי הם מסדרים את כל הבעיות.

ו קח את הרכב לבדיקה במכון או מוסך מורשה טוב המתאים לך.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...