Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אנחנו שוקלים להחליף את המאזדה 5 (מודל 2011) שלנו ברכב מודל 2013/14.

אנחנו בין טויוטה קורולה דגם חדש (2013 ומעלה) לבין פולקסווגן ג'טה 1.2 ל' או 1.4 ל'.

הפרמטרים החשובים לנו:

אמינות,נוחות נסיעה, צריכת דלק, עלות אחזקה וטיפולים, התנהגות בכביש, יותר חזק וזריז עם מזגן.

וסוגית הביטוח תילקח בחשבון (יש נהג צעיר מעל 21).

לגבי הטויוטה: אני יודע שהיא אמינה, זולה לאחזקה אך לא יודע איך היא בכביש ואם היא נוחה.

את הג'טה אני לא יודע אך אנשים שיגעו אותי שהיא יקרה והגיר שלה בעייתי אך יותר חזקה. האם זה נכון?

אשמח לעצותכם כי זה יעזור לי מאוד

תודה :)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי קורולה כזאת.

לגבי אמינות ועלויות חלפים מוקדם מדי לדבר, אבל בשבוע ו700 ק"מ שעברתי עם הרכב (אני נוסע כל יום מחדרה לכפר סבא), יש כמה מסקנות:

צריכת דלק 1:13 משולב עם מזגן (נמדד במשאבה).

הרכב נוח. לא "לשכב על כלב שמן" נוח, אבל בינתיים לא סבלתי אחרי פורד מונדאו. יש את התחושה של קשיחות מסויימת מהמושבים. הדוושות נוחות, ההגה מאוד קל. משענות ראש מעצבנות בזה שהן מוטות מעט קדימה ואי אפשר לכוון (רק לגובה), אבל הבנתי שזה בכל הרכבים היום ככה.

הרכב מרגיש קל, זריז ויציב בפניות.

עלויות ביטוח - כל נהג מעל גיל 32 חובה 1500 + מקיף באיזור 3K. לגבי נהגים צעירים לא יודע. מציע שתיקח הצעת מחיר מסוכן ביטוח שלך.

המולטימדיה המקורית נשמעת בסדר, רק הבאסים קצת דופקים את המוח.

מזגן חזק.

חיישן חגורה במושב אחורי חיי חיים משל עצמו. יכול לא לצפצף כשיש תיק כבד, אבל יצפצף אם יש כובע או מארז ביצים על המושב :roll:

בגאז' ענק (אפשר לדחוף לתוכו שני מתנגדי שלטון, כנראה שזה הסיבה שהרכב נבחר במכרז של משטרת ישראל :-P ).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשטסתי השנה לקפריסין קיבלתי מחברת ההשכרה קורולה 1.6 ידנית 6 הילוכים שעלתה לכביש במרץ 16(זהה לישראלית מ2014 חוץ מהגיר וזה שההגה בצד ההפוך) ועשיתי עליה 600 קילומטר.

אני חייב להגיד שאני לא ממש מסכים עם הרבה דברים:

- קודם כל לדעתי המושב קרוב מידיי להגה ואי אפשר למשוך אותו מספיק אחורה - לא הצלחתי למצוא תנוחת נהיגה 100% נוחה.

- המושב לעצמו לא קשה מידיי ויחסית נוח.

- גם עם גיר ידני הרכב מרגיש הרבה יותר עצל ממה שציפיתי ממנו! הריו הידנית שלי הרגישה זריזה הרבה יותר ומדובר על רכב שאולי כבד יותר אבל גם חזק יותר על הנייר(132 כוח סוס על גיר ידני 6 הילוכים) דרש ממני המון בחישת הילוכים כדי לגרום לה לזוז בעליות שהריו הייתה עולה אפילו על רביעי - אכזבה גדולה.

- צריכת הדלק שלי בנסיעה בין עירונית רגועה(אבל עם הרבה פניות עליות סיבובים וכפרים עם מהירות נסיעה איטית בדרך) הייתה 1:14 עם מזגן לפי המחשב רכב - לא חישבתי על המשאבה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
יש לי קורולה כזאת.

לגבי אמינות ועלויות חלפים מוקדם מדי לדבר, אבל בשבוע ו700 ק"מ שעברתי עם הרכב (אני נוסע כל יום מחדרה לכפר סבא), יש כמה מסקנות:

צריכת דלק 1:13 משולב עם מזגן (נמדד במשאבה).

הרכב נוח. לא "לשכב על כלב שמן" נוח, אבל בינתיים לא סבלתי אחרי פורד מונדאו. יש את התחושה של קשיחות מסויימת מהמושבים. הדוושות נוחות, ההגה מאוד קל. משענות ראש מעצבנות בזה שהן מוטות מעט קדימה ואי אפשר לכוון (רק לגובה), אבל הבנתי שזה בכל הרכבים היום ככה.

הרכב מרגיש קל, זריז ויציב בפניות.

עלויות ביטוח - כל נהג מעל גיל 32 חובה 1500 + מקיף באיזור 3K. לגבי נהגים צעירים לא יודע. מציע שתיקח הצעת מחיר מסוכן ביטוח שלך.

המולטימדיה המקורית נשמעת בסדר, רק הבאסים קצת דופקים את המוח.

מזגן חזק.

חיישן חגורה במושב אחורי חיי חיים משל עצמו. יכול לא לצפצף כשיש תיק כבד, אבל יצפצף אם יש כובע או מארז ביצים על המושב :roll:

בגאז' ענק (אפשר לדחוף לתוכו שני מתנגדי שלטון, כנראה שזה הסיבה שהרכב נבחר במכרז של משטרת ישראל :-P ).

האם הרכב מתאמץ במהלך עקיפה/ תחילת נסיעה ברמזור בעליה כשהמזגן מופעל או שהוא מגיב טוב?

פורסם
האם הרכב מתאמץ במהלך עקיפה/ תחילת נסיעה ברמזור בעליה כשהמזגן מופעל או שהוא מגיב טוב?

לדעתי מגיב טוב, לא הרגשתי חוסר סחיבה עדיין.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפי דעתי :

הגטה רכב מצויין הבעיה הגירים שלהם, תקלות חיישנים, תיכנס למוסכים מורשים המחירים שם זה משהו הזוי.

בקורולה אין לך כאב ראש.

לגבי מאזדה 3, לך על הדגם של ה 2.0 ליטר בלבד.

לפי דעתי מבחינת אמינות ועלויות אחזקה פרופר, אם הטויוטה מביין בחירותיך אז זה הכיוון.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לגבי הג'טה, אני מפחד רק מהגיר. אני נהוג לשמור על רכבים ולטפל בזמן אך עניין הגיר מפחיד אותי. אבל אם הרכב מטופל טוב האם תהיה בעיית גיר? בנוסף, במידה ויש תקלה בגיר, האם היא תעלה הרבה?

לגבי מאזדה 3, מה הבעיה עם דגם 1.5 ל'?

לפי דעתי :

הגטה רכב מצויין הבעיה הגירים שלהם, תקלות חיישנים, תיכנס למוסכים מורשים המחירים שם זה משהו הזוי.

בקורולה אין לך כאב ראש.

לגבי מאזדה 3, לך על הדגם של ה 2.0 ליטר בלבד.

לפי דעתי מבחינת אמינות ועלויות אחזקה פרופר, אם הטויוטה מביין בחירותיך אז זה הכיוון.

פורסם

כבעלים של גולף 125, נהגתי בקורולה והרכב לגמרי לא עצל, לא זריז כמו הגולף, אבל בהחלט הפתיע אותי לטובה מבחינת הזריזות היחסית. אופציה בהחלט לא רעה למי שחושש מהאמינות של VW

פורסם
אז אנחנו מוסיפים את המאזדה 3 החדשה 1.5 ל'.

מישהו ממליץ? להתרחק?

מנוע 1.5 לעומת 1.6 + תיבת הילוכים פלנטרית לעומת רציפה בקורולה.

המושבים בקורולה נוחים יותר.

לעומת זאת, המאזדה מאובזרת יותר בגירסה הבסיסית שלה (יש בקרת אקלים, מערכת start-stop, בקרת שיוט, ועוד כל מיני דברים), לעומת מזגן רגיל, היעדר בקרת שיוט וגלגלי פלדה עם טסות בקורולה sun.

אני לא חיפשתי דברים שמדליקים נורה בלחיצת כפתור או גלגלי חתך נמוך, לכן לי האיבזור של קורולה מספיק.

לגבי הבדלים בצריכת דלק לא יודע להגיד לך, סביר להניח שיהיה אותו דבר פחות או יותר.

לדעתי עדיף קורולה (יש לה גם את היתרון של שמירת ערך).

פורסם
מנוע 1.5 לעומת 1.6 + תיבת הילוכים פלנטרית לעומת רציפה בקורולה.

המושבים בקורולה נוחים יותר.

לעומת זאת, המאזדה מאובזרת יותר בגירסה הבסיסית שלה (יש בקרת אקלים, מערכת start-stop, בקרת שיוט, ועוד כל מיני דברים), לעומת מזגן רגיל, היעדר בקרת שיוט וגלגלי פלדה עם טסות בקורולה sun.

אני לא חיפשתי דברים שמדליקים נורה בלחיצת כפתור או גלגלי חתך נמוך, לכן לי האיבזור של קורולה מספיק.

לגבי הבדלים בצריכת דלק לא יודע להגיד לך, סביר להניח שיהיה אותו דבר פחות או יותר.

לדעתי עדיף קורולה (יש לה גם את היתרון של שמירת ערך).

תודה, ובמהירות 100-120 קמ"ש הקורולה רועדת? רעש?

וגרסת הסאן יש מערכת GPS? מצלמת רוורס? שקע AUX?

• תוכן חדש...