Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז השתחררתי מקבע, בשעט"מ.

במקור מיישוב נידח בצפון, בזמן שירות הקבע שכרתי דירה בדרום ובימים אלו החוזה מסתיים ואני חוזר לגור אצל ההורים בצפון.

התחלתי בחיפוש עבודה, אבל מסתבר שכל משרה שאפילו קרובה לתיאור של תחום העיסוק שלי נמצאת במרכז (לצורך העניין, עבורי גם חיפה זה מרכז, אבל ספציפית התראיינתי למשרות בתל אביב). באיזור המגורים הנוכחי יש רק עבודות כלליות בשכר בזיוני (וחשבתי שצה"ל מתקמצן בנושא שכר אנשי הקבע). מה גם שלא ממש כיף לגור כאן. בשביל פאקינ' סופרמרקט צריך לנהוג חצי שעה, מקומות בילוי וחיי חברה - מאן דכר שמי. אבל זה נושא לדיון אחר.

כמובן ששום מקום עבודה לא יקבל עובד שמתגורר במרחק שלוש שעות נסיעה ממקום העבודה, ואני מבין אותם. למרות שהתחייבתי לעבור למרכז ברגע שאקבל תשובה חיובית.

אני מתכנן להתחיל לימודים באוקטובר '17, כך שאצטרך לעבור למרכז בשלב כלשהו בכל מקרה.

בקיצור - ביצה ותרנגולת. אני לא יכול למצוא עבודה כי אני לא גר במרכז, אני לא יכול לגור במרכז כי אני לא יכול להתחייב לחוזה דירה בלי שמצאתי עבודה.

איך יוצאים מהלופ האמור?

תודה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אז השתחררתי מקבע, בשעט"מ.

במקור מיישוב נידח בצפון, בזמן שירות הקבע שכרתי דירה בדרום ובימים אלו החוזה מסתיים ואני חוזר לגור אצל ההורים בצפון.

התחלתי בחיפוש עבודה, אבל מסתבר שכל משרה שאפילו קרובה לתיאור של תחום העיסוק שלי נמצאת במרכז (לצורך העניין, עבורי גם חיפה זה מרכז, אבל ספציפית התראיינתי למשרות בתל אביב). באיזור המגורים הנוכחי יש רק עבודות כלליות בשכר בזיוני (וחשבתי שצה"ל מתקמצן בנושא שכר אנשי הקבע). מה גם שלא ממש כיף לגור כאן. בשביל פאקינ' סופרמרקט צריך לנהוג חצי שעה, מקומות בילוי וחיי חברה - מאן דכר שמי. אבל זה נושא לדיון אחר.

כמובן ששום מקום עבודה לא יקבל עובד שמתגורר במרחק שלוש שעות נסיעה ממקום העבודה, ואני מבין אותם. למרות שהתחייבתי לעבור למרכז ברגע שאקבל תשובה חיובית.

אני מתכנן להתחיל לימודים באוקטובר '17, כך שאצטרך לעבור למרכז בשלב כלשהו בכל מקרה.

בקיצור - ביצה ותרנגולת. אני לא יכול למצוא עבודה כי אני לא גר במרכז, אני לא יכול לגור במרכז כי אני לא יכול להתחייב לחוזה דירה בלי שמצאתי עבודה.

איך יוצאים מהלופ האמור?

תודה.

לא נתת שום פרט שיאפשר לנו לעזור לך: איפה אתה גר ומה מקצועך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

יישוב בגליל העליון, ועסקתי במערכות מידע.

מאוד כללי, אבל לא זה הנושא. לצורך העניין יכלתי לגור באילת ולעסוק באילוף אריות לבקנים.

השאלה היא כללית - איך שוברים את המעגל ונמלטים מהפריפריה?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לוקחים הלוואה עם פריסת תשלומים הגיונית.

מוצאים דירה וחיים בינתיים מההלוואה.

ובמקביל מחפשים עבודה כשאתה כבר במרכז.

מה יהיה אם תתעכב במציאת עבודה?

בינתיים עבוד במשרה חלקית בעבודה כללית כלשהי.

זה מה יש.

פורסם

אין לך חברים שגרים במרכז ויוכלו לארח אותך שבועיים/שלוש במקרה קיצוני?

אם יש, תכניס לקורות חיים את הכתובת שלהם. ברגע שתחתום על חוזה תתחיל לחפש דירה במרכז, אם יבקשו שתתחיל לעבוד ישר תוכל לישון אצל החברים בזמן חיפוש הדירה.

פורסם

מתחילים בלהתכלב בדירה עם שותפים בשכונה זולה במרכז (ויש לא מעט כאלה. אם זה דרום תל אביב, עמישב, התנחלות וכו') ומציאת עבודה. אחר כך ממשיכים בהתאם להכנסות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני הייתי בצבא בקבע - גם אני בתחום עיסוק זהה בכללי(מערכות מידע) וגם אני עברתי למרכז(במקרה שלי עוד בקבע - במזל אישי שלי למצוא מקום להתרסק בו ובטח לא בזכות המשכורת הצבאית).

בכל מקרה,

במרכז רוב המשרות המעניינות בתחום(ליבת התקשורת של מדינת ישראל נמצאת על קו פתח-תקווה-ראש העין-נתניה ולכן כל מה שלא נמצא במשולש הזה ובינו פשוט לרוב תחנות קצה ומשרות שלרוב פחות מאתגרות מקצועית).

לכן לצערך בשביל להגדיל משמעותית את סיכוייך למצוא משרה משלמת ומעניינת המעבר למרכז יהיה חיובי(לא חייב מרכז תל אביב..יש מספיק ערים בשפלה\איזור המרכז שיעזרו לך).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

היות ואני עדיין באותו המצב, רק שהפעם גם חוזה השכירות שלי הולך להגמר, אני מוכרח לחפש פתרון מגורים.

השאלה שלי באותו הנושא - איך לחפש דירה בעיר אחרת?

בעיר מגורי, לצורך העניין, אני מכיר כל רחוב וכל שכונה. אני יודע טוב מאוד איזה דירות אפשר לראות ובאיזה דירות אני לא אגור גם בחינם.

איך להתחיל לחפש דירה בעיר שלא מכירים?

פורסם

גם, וגם ללמוד על מקומות אחרים. ללכת לראות דירה בשכונה מסוימת, לשים לב לדברים בשכונה ולהגיד "מה זה, יש פה ערסים בכל פינה".

משכנתא זה קל

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

אחרי חודש וחצי וכמה הצעות עבודה שנפלו בדיוק על עניין המגורים, הצלחתי להתקבל למקום עבודה באיזור נתניה.

עדיין לא נתתי תשובה סופית משתי סיבות - א. השכר נמוך. אבסולוטית וביחס למשכורת שקיבלתי בצה"ל. ב. בשבוע הבא אני מתראיין למקום עבודה מעניין יותר, עם שכר גבוה בהרבה (אם כי בתחום שונה לחלוטין).

כרגע אני ממתין עד לקבלת תשובה ממקום העבודה השני. בהנחה ואקבל תשובה שלילית אלך על המקום הראשון.

בכל מקרה, הגיע הזמן להתחיל לחפש מקום מגורים. שוקל להתמקד באיזור צפון השרון מכיון שהוא נמצא בדיוק בין שני מקומות העבודה (35 דקות נסיעה משניהם ע"פ גוגל, מניח שפחות באופנוע) וכי חלק גדול מהמעגל החברתי שלי מתגורר באיזור.

השאלה אם ריאלי מבחינתי לכוון לאיזור מבחינת עלויות, היצע דירות מתאימות לרווק בודד, אוכלוסיה וכו'.

דעתכם?

Mewtwo -

פורסם

צפון השרון ? למה ? אם אתה אומר שהעבודות הטובות נמצאות בתל אביב תנסה להתקרב לשם כמה שיותר.

תוכל למצוא דירות שותפים באיזור רמת גן ב- 1500-1700 לשותף. זה גם יצא יותר זול מאשר לגור לבד בצפון השרון וגם לא תעמוד בפקקים 3 שעות ביום.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה במקור מישוב נידח בצפון, למה להתרחק עד למרכז בשביל עבודה? בחיפה אין כלום בתחום שאתה מחפש? שכירות באזור תהיה זולה יותר ולא תצטרך "להתכלב" עם שותפים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...