Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג׳ו 107 עם גיר הרובוטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי שבוע שעבר לסוכנות רכבים לחפש לי רכב ראשון (קטן חמוד) עד תקציב 35k. הנציג הציע את ה107,התחיל להסביר לי על כל שיתוף הפעולה בין שלושת החברות וכו וכו..

סך הכל,הצליח קצת לשכנע אותי. מדובר ברכב שנתון 13 עם קילומטר באיזור ה80 אלף. המחיר 33..

סך הכל נראה בסדר(קצת לא אהבתי את הפנים אבל נתרגל).

השאלה שלי היא בעיקר לגבי הגיר. לא נסעתי בחיים על גיר רובוטי כמו בפג׳ו,הניסיון היחיד שלי הוא עם DSG ושם זה היה תענוג. איך הגיר בפג׳ו? מרגישים את העברת ההילוכים? היא סוחבת? אני לא מחפש רכב מירוצים אני רק מחפש רכב שכאשר אסע איתו בכביש 6 לא יתפרק לי. בינתיים הרכב קסם לי מאוד אבל עדיין קצת חושש (יש בנוסף את כל הסטיגמה על רכבים צרפתיים)

האפשרויות האחרות הן פיאסטה בשנתון של בערך 10-11 או לקבל אומץ ולקנות איביזה (שבשל תקרת התקציב תהיה חייבת להיות ידנית).

מה אומרים על הפג׳ו?

פורסם

המכלולים אכן של טויוטה והצרפתים למיניהם.

יותר מהאמינות אתה צריך לדאוג באמת מהנוחות של הגיר, ואם תוכל להשיג כזה לכמה ימים זה יהיה נפלא בשבילך.

גם לגבי הפנים תוכל לבדוק אם אתה מתחבר לעיצוב ולגודל הפנימי..

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

פורסם
תשכור ב99 שקל ליום ותוודא שזה אכן טוב לך, יש לשלמה סיקסט ב99 שקל ליום פיג'ו 107/אייגו/פיאט 500

רק הבעיה שאין התחייבות על דגם, אם יקבל 500 זה לא קשור, וייתכן שעכשיו בתקופת הקיץ יקבל שדרוג לi10/פיקנטו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת שזה התכנון,לשכור 107 (ולוודא שזו אכן 107 ולא "אשודרג" לרכב אחר) לנסוע איתו יום שלם ולתזמן את זה כך שזה יצא ביום שאני מתכנן את הנסיעה הבינעירונית השבועית (60 קמ לכל כיוון,הלוך וחזור) וכמובן את הנסיעה היומיומית שלי. ובעז"ה נראה איך הרכב,בדגש על הגיר והעברות ההילוכים. אם יש חוות דעת או שעדיף אולי לשקול את הפיאסטה או האיביזה אשמח לשמוע

פורסם

איפה DSG ואיפה הגיר הרובוטי הזה,הבדל של שמיים וארץ,הDSG מהיר וחלק גיר מאוד נעים,הגיר בפיגו לא כך.

אתה מרגיש את העברת ההילוכים במיוחד במעבר מ1 ל2 ולפעמים לשלישי,התיבה לא חכמה כמו הDSG יכולה להעביר להילוך 1 אם אתה בירידה ויש באמפר או איזה מכשול ולאחריו לא תמיד מעבירה ל2 כך שיש משחק של הרגל על הדוושה על מנת שיעביר.

אישית אני שונא אותה.

מה שכן הרכב מאוד חיסכוני,בין עירוני 1/18 בשיוט מעל 1/20.

המזגן דווקא טוב,אך בפנים הכול פשוט,תא מטען קטן מאוד גם ביחס לקטגוריה,המנוע רועש במאמץ.

מנגד אחזקה זולה ואמינות טובה,הדבר היחידי שיכול להיות זה המצמדים,כך ששים לב שבזמן ההאצה אין צפצוף אזהרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היו לי שתי חוויות עם פג'ו 107 \ טויוטה AYGO מהדור הראשון - גיר ידני.

האחת היתה סיפור אהבה ומהשני יצאתי עם ברך שמאל כואבת, גב תפוס והמון תסכול.

בחופשה בכרתים שכרתי טויוטה AYGO למשך ארבעה ימים - פשוט התאהבתי במכונית הקטנה הזו, המזגן לא משהו אבל סה"כ מקרר את הרכב - אין מה להתלונן כאן וזה היה בחודשים חמים מאוד.

הרכב רועש אבל את רעש המנוע אהבתי מאוד והתחושה שהרכב נתן לי היתה GOCART קטנה ומאוד משעשעת אם כי מאוד לא בטיחוטית.

אבל רוב הכבישים היו פתוחים והצריכה של הדלק היתה 1/18 והרכב הזה יכול להכנות בכל חור אפשרי.

פשוט התאהבתי.

החוויה השניה היתה פה בארץ לפני הרכב הנוכחי שלי נאלצתי לשכור רכב לחודש - התחלתי עם פיאט 500 רובוטית שנגמרה עם גיר במצב חירום לאחר שבועיים (רכב השכרע אז אני לא מאשים את הפיאט - דווקא לא שומעים הרבה על תקלות גיר שלהן)

ואז הביאו לי פג'ו 107 ידנית - ואתה יודע מה, בפקקים של הארץ שלנו ועם איך שנהגים ישראלים מתנהגים - בכדי שהרכב יסחוב על הכביש הגעתי איתו לצריכת דלק של 1.13 - בחיי! וכל יום בדרך הביתה קיללתי בגלל עוד איזה אידיוט שזילזל בי או פקק שגמר לי את הברך.

אז כן - לארץ תקנה את הגיר הרובוטי אם אתה נוהג הרבה בפקקים.

הגיר בפג'ו מאוד מטלטל, בפיאט הוא קצת יותר נסבל אבל רק קצת.

אם אתה ממש רוצה עשיתי סיקור על שני הרכבים.

כרכב ראשון - תיקח את הפג'ו לדעתי - זה יותר רכב שיהיה לך קל יותר נפשית להשתפשף עליו ולתחזק.

אבל תיקח בחשבון שזה רכב שצריך לנהוג בו רגוע, הוא לא יציב במיוחד על הכביש.

אם אתה כן רוצה בכל זאת משהו שמרגיש יותר כמו רכב אז הפיאט 500 היא פרימיום לעומתו וקאיה פיקנטו או I10 ירגישו לך כמו רכב איכותי בהרבה ושקט בהרבה וגם האחיות שלו מבית VAG הרבה יותר מוצלחות בפן האיכות והנוחות.

נהיגה שעשיתי על סקודה סיטיגו היתה חוויה שונה לחלוטין והרבה יותר טובה מה107.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בזמנו עשיתי מבחן באתר CARTUBE ל-107:

http://www.cartube.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2011-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-107-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%A2-%D7%9E%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%99

מוזמן לקרוא את החוויות שלי. בקצרה - מכל הקטנות, זאת המכונית האחרונה שהייתי קונה. קטנה, נטולת בגאז', קופצנית, גיר מרגיז, פנים הרכב ספרטני ולא איכותי, רועשת בטירוף, מושבי נהג מעייפים. וזה בלשון המעטה. המיני הכי פחות מוצלחת שאי פעם נהגתי עליה. בוא נגיד שהמבחן שכתבתי הוא הכי חיובי שאפשר להוציא מהרכב הנ"ל.

בהצלחה!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

בתור אחד שהחזיק אחת כמעט חצי שנה, מיהרתי להיפטר ממנה. למעט צריכת דלק חלומית לא נותנת כלום. והמטראז' שציינת כבר מתחיל להיות גבולי, הרכבים האלה מתחילים לזייף מאיזור ה100 צפונה.

אם בא לך משהו חסכוני אבל שיהיה גם אוטו, תחפש לך פיאסטה, i10 וכאלה. בשום פנים ואופן לא פיג׳ו 107

פורסם

הזוי, בתור אחד שקנה אותה פעמיים, זה בגלל שקראתי עליה בכל חור את ההפך ממה שאתם אומרים (ביחס למתחרות ב-2011), גם אם לא היו לה מראות חשמליות.

ט.ל.ח

פורסם

בזמנו העלתי מבחן השוואתי ביו ה 107 לפנדה 2011 שהייתה לי,הפנדה נוחה יותר,שקטה יותר,לא רועדת,תא מטען גדול יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקציב דומה, עדיף סיאט מיי או סקודה סיטיגו. הן יותר מרווחות, יותר בטוחות (בשביל כביש 6) והמנוע יותר חזק.

לדעתי לנסוע בכביש 6 ברכב כל כך קטן וחלש כמו ה-107 לא יהיה תענוג , גם מבחינת הבטיחות.

פורסם
בתקציב דומה, עדיף סיאט מיי או סקודה סיטיגו. הן יותר מרווחות, יותר בטוחות (בשביל כביש 6) והמנוע יותר חזק.

לדעתי לנסוע בכביש 6 ברכב כל כך קטן וחלש כמו ה-107 לא יהיה תענוג , גם מבחינת הבטיחות.

ספר לי על זה. כל עקיפה של משאית היו רועדות לי הביצים. כל משב רוח קל אחרי מחלף בן שמן לכיוון צפון כנ"ל.

פורסם

הנסיעה בינעירונית דיי קריטית לי ככה שמה שאתם אומרים פה על כביש 6 קצת מוריד לי ממנה. האמת שמנוע 1000 מרגיש לי קצת חלש,אני דיי מכוון לכיוון הפיאסטה מיד פרטית (אגב פיאסטה,הבנתי שגם בחלק מהפורד החדשות יש גיר רובוטי? מאיזו שנה זה מתחיל?)

אגב,אני צפוי לבערך 1200 קמ בחודש

(15 קילומטר הלוך חזור למשך חמישה ימים בשבוע=600 קילומטר בחודש, ועוד 60 קילומטר בינעירוני הלוך חזור פעמיים בשבוע=480 קילומטר בחודש) והוספתי עוד 200 קילומטר על נסיעות שטות וכאלה.. גג שבגג 1200 קילומטר זה מה שבעז"ה האוטו יעשה בחודש..

כרגע בגלל שה107 יורדת מהפרק לאור האמור לעיל,

האפשרויות הן

פיאסטה (שנת 2011 בערך? מתי הגיר שם נהיה רובוטי?)

איביזה *ידנית* (אוטומט יקר לי מאוד)

אולי ספארק? השנתון של בערך 2010-12 נראה לי נכנס בתקציב.

ולגבי הסקודה סיטיגו,איזה שנתון בערך אני יכול למצוא? הייתי מאוד שמח לסקודה.

• תוכן חדש...