Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אנחנו מחפשים מחשב חדש לשימושים ביתיים (גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים) שישמש לפעמים (עד פעמיים-שלוש בשבוע) גם לצרכי עבודה - אופיס, פוטושופ ותכניות כמו Axure, ולעתים רחוקות אולי גם מטלב וסוליד.

בנוסף, המחשב צריך להיות קל יחסית (עד 2 ק"ג) ונוח לעבודה ב"שטח" (לימודים, רכבת וכדומה).

התקציב הרצוי הוא כ-2500 למחשב + מסך, אך יש אפשרות להגדיל במידה וזה אכן יידרש.

מבחינת מפרט בסיסי נדרש (אחרי שעברתי על כמה מדריכים + שרשורים כאן בפורום):

*מעבד i3 (אפשר i5, לא חובה).

*זכרון פנימי 8 GB.

*דיסק קשיח SSD 128 GB.

*סוללת ליתיום 6 תאים.

*מסך 14" (או 15).

*כרטיס גרפי - לא הכרחי לאור העובדה שאני לא מתכוון להריץ משחקים, וכן לפי ביקורות אחרונות המאיצים המובנים של אינטל הם ברמה טובה יחסית.

כרגע יש לנו נייד עם מסך 15.6, וזה מספיק/נוח לשימוש בבית, אך הוא פחות נוח כשצריך להוציא אותו מהבית (כבד, גדול יחסית), ולכן האופציה העדיפה היא מחשב נייד עם מסך 14 + מסך ביתי (נייח) של 21-23 אינץ', אם כי נשקול גם נייד עם מסך 15 שהוא יחסית קל.

האם יש המלצות לנייד שיעשה את העבודה + מסך ביתי טוב ולא יקר?

כרגע ראיתי את המחשב הנייד הבא שעונה על כל הדרישות, וכן עולה כאלפיים ש"ח:

https://www.groupon.co.il/deals/gg-merchant-0-1459775242829-17

מישהו יכול להמליץ או לא להמליץ?

תודה.

פורסם

אם אתה רוצה לפטופ ממש קל, יש את סדרת הUX305 של ASUS, משקל כ1.2 ק"ג. אפשרות לSSD בנפח חצי טרה. זה מעל לתקציב, אבל אם אתה מחפש את המשקל הקל - לדעתי זה שווה את ההפרש. על הדרך אתה מקבל מכשיר יפה ומעוצב עשוי אלומיניום.

מסכים שולחניים טובים מאוד הם מבית DELL.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה שצירפת בלינק נראה טוב מאוד למחיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי המפרט של דל הוא שוקל 2קג, אין זכר במפרט לאחריות ולתנאי האחריות ומדובר בדגם שהושק לפני 4 שנים.

בתקציב הזה, האופציה היחידה למפרט עדכני,משקל נמוך אחריות רגילה ומחיר סביר היא Dell Outlet עם קופון הנחה.

פורסם

יחסית למחיר, הדל בקישור המקורי נראה טוב מאוד. המסך, אגב, ממש זעיר - שילוב של 14 אינץ' ויחס של 16:9 קצת מעיק. המשקל - נוצה.

לעולם, אני חוזר, לעולם אל תקנה asus, השבוע התבשרתי על עוד asus מקולקל, מספר מיליון, של קרוב משפחה שלא שעה בעצתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אם אתה רוצה לפטופ ממש קל, יש את סדרת הUX305 של ASUS, משקל כ1.2 ק"ג. אפשרות לSSD בנפח חצי טרה. זה מעל לתקציב, אבל אם אתה מחפש את המשקל הקל - לדעתי זה שווה את ההפרש. על הדרך אתה מקבל מכשיר יפה ומעוצב עשוי אלומיניום.

מסכים שולחניים טובים מאוד הם מבית DELL.

תודה, זאת באמת הצעה מעניינת, אבל אני חושב שהוא לא יהיה חזק מספיק בשביל הצרכים שלנו, מה גם שאין לי באמת צורך במחשב כל כך קל כשזה בא על חשבון הביצועים והמחיר (בסופו של דבר זה יהיה לפטופ ביתי שיעשה מדי פעם גיחות אל מחוץ לבית).

לפי המפרט של דל הוא שוקל 2קג, אין זכר במפרט לאחריות ולתנאי האחריות ומדובר בדגם שהושק לפני 4 שנים.

בתקציב הזה, האופציה היחידה למפרט עדכני,משקל נמוך אחריות רגילה ומחיר סביר היא Dell Outlet עם קופון הנחה.

עד כ-2 קילו זה בסדר מבחינתי. באשר לדגם - האם פרט לעובדה שלא מדובר בדגם הכי חדש זה באמת משנה משהו?

על הנייר לפחות המחשב נראה חזק, ומתאים לצרכים שלי, מה גם שהתוכנות שאני עתיד לעבוד איתן לא אמורות להשתנות בצורה משמעותית מבחינת דרישות המערכת בשנים הקרובות (אולי פרט לסרטים שהאיכות שלהם כל הזמן עולה).

לעולם, אני חוזר, לעולם אל תקנה asus, השבוע התבשרתי על עוד asus מקולקל, מספר מיליון, של קרוב משפחה שלא שעה בעצתי.

שמעתי לא מעט על הנושא הזה, אבל החוויה שלי היא דווקא שונה - יש לי מחשב אסוס כבר כ-5 שנים, ועד לאחרונה הוא עבד ללא שום בעיות (גם עכשיו הוא עובד בסדר גמור רוב הזמן, אבל לפעמים מקרטע/קורס).

הבעיה היחידה הייתה עם המטען שהתקלקל, והוחלף תוך כשבוע (נגרם כנראה מחיבורים וניתוקים תדירים לשקע).

גם לחבר שלי אגב יש אסוס (או 2 אפילו) כמה שנים, ולא שמעתי אותו מתלונן.

מה שכן, אחרי סקר שוק קצר (חברים, עבודה) השאיפה היא לקנות מחשב של דל (ביצועים, שירות וכדומה).

פורסם
תודה, זאת באמת הצעה מעניינת, אבל אני חושב שהוא לא יהיה חזק מספיק בשביל הצרכים שלנו, מה גם שאין לי באמת צורך במחשב כל כך קל כשזה בא על חשבון הביצועים והמחיר (בסופו של דבר זה יהיה לפטופ ביתי שיעשה מדי פעם גיחות אל מחוץ לבית).

לי יש מחשב כזה עם מעבד CORE M. הוא מספק את כל הצרכים של אופיס, צפיה בסרטים FHD, יוטיוב, גלישה, עריכת תמונות ממצלמה (עם GIMP וDPP) וכד'. המחשב מגיב מעולה. באמת שלא רואה שום בעיה עם ביצועים. אם אתה לא מרנדר גראפיקה, לא מקמפל פרוייקטים גדולים, לא מחשק משחקי מחשב, אין כל כך משמעות לקחת מעבד חזק - זה לא נותן כלום. היתרון של הגירסאות עם מעבד CORE M זה שקט מוחלט - אין לו מאווררים בכלל, שום דבר לא מזמזם. יחד עם זאת יש לASUS סדרה עם מעבדי I5 לצורך העינין וכרטיס מסך NVIDIA אם אתה צריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השווי האמיתי של המחשב הזה עומד על ~220$ (קוד קופון RMN50LAP)

אחרי סיום חוזה ליסינג החזירו אותם לדל, חידשו אותם קלות ומוכרים אותם בכמויות. כנראה שהיבואן הוא גם נותן האחריות, אז כל מה ששמעת על השירות של דל לא רלוונטי למקרה הזה.

ד.א בדגם הזה יש מאוורר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לי יש מחשב כזה עם מעבד CORE M. הוא מספק את כל הצרכים של אופיס, צפיה בסרטים FHD, יוטיוב, גלישה, עריכת תמונות ממצלמה (עם GIMP וDPP) וכד'. המחשב מגיב מעולה. באמת שלא רואה שום בעיה עם ביצועים. אם אתה לא מרנדר גראפיקה, לא מקמפל פרוייקטים גדולים, לא מחשק משחקי מחשב, אין כל כך משמעות לקחת מעבד חזק - זה לא נותן כלום. היתרון של הגירסאות עם מעבד CORE M זה שקט מוחלט - אין לו מאווררים בכלל, שום דבר לא מזמזם. יחד עם זאת יש לASUS סדרה עם מעבדי I5 לצורך העינין וכרטיס מסך NVIDIA אם אתה צריך.

תודה. קראתי סקירות של המחשב הזה בחו"ל, והדעות עליו חלוקות - חלק אומרים שהוא יריץ תוכנות כמו מטלב ופוטושופ בלי בעיה יחסית, וחלק טוענים שהוא בקושי יסחב אותן. עוד חסרון שציינו זה שהוא מאוד מתחמם (גם המקלדת) בשימוש ארוך יחסית.

פורסם (נערך)

לא ניסיתי מטלב ופוטושופ, אלא רק GIMP, אופיס 2016, DPP, גלישה עם פיירפוקס (הרבה טאבים פתוחים) - המחשב מגיב מעולה על וינדוס 10 (אצלי מבוטל גם SWAP FILE, כך שיש רק 8GB RAM וזהו). באמת שאצלי המחשב עובד מאוד יפה, הייתי אומר אפילו להפליא יחסית למפרט צנוע מאוד (מצד השני, הדבר הכי חשוב לתגובה מהירה של המחשב זה SSD).

אני אף פעם לא מכבה אותו, עושה לו רק SLEEP (גם HIBERNATE מבוטל אצלי) - הסוללה מחזיקה הרבה מאוד זמן, קרוב ל8 שעות אמיתיות.

מבחינת התחממות, כאשר הייתי מנגן סרטים ביוטיוב FHD דרך HTML5 המחשב היה מתחמם מאוד. התקנתי פלאש ואין מאז בעיה, המחשב רק קצת חם (בסביבה ללא מזגן 30 מעלות), אין בעיית חום גם בVLC.

המחשב ללא מאוורר, לכן צריך לדאוג שיהיה למטה מרווח מספיק וזרימת אויר טובה. אם אתה הולך לאמץ את המחשב, תקנה פלטה לקירור עם מאווררים.

הקטע ללא מאוורר זה מקל עם שני קצוות, מצד אחד הכל טוב ויפה, ללא עומס המעבד עובד על 800MHZ, אבל אם יש עומס ממושך והמעבד עובד על טורבו (כ2GHZ) הוא כמובן מתחמם וגם כל המחשב מתחמם (כי אין לו מאוורר והוא צריך לפזר את החום לאן שהוא). זה לא מחשב לעומס ממושך על המעבד. לי אישית אין בעיה עם זה, אני פשוט נהנה משקט מוחלט, עיצוב נאה, מסך מדהים (והמסך באמת מדהים, הוא מט, ברזולוציה QHD, הצבעים מעולים והתמונה חדה מאוד, משנה בהירות אוטומטית לפי תאורה - תענוג!).

בגדול, רוב הניידים מתחממים תחת עומס. רק תחנות עבודה ניידות או לפטופים שבנויים לגיימינג מיועדים לעבודה ממושכת בעומס גבוה. אם תפרק DELL M4800 תבין למה הוא עובד ללא בעיה בעומס גבוה - יש לו גוף קירור נפרד לכרטיס מסך ולמעבד - גופי קירור מאסיביים ומאווררים חזקים - הוא פולט הרבה מאוד חום בזמן העבודה שלו, בעומס הוא יכול להפוך לדי רועש.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

כרגע ראיתי את המחשב הנייד הבא שעונה על כל הדרישות, וכן עולה כאלפיים ש"ח:

https://www.groupon.co.il/deals/gg-merchant-0-1459775242829-17

אתייחס רק להצעה הספציפית הזאת.

אני מאד בעד מחשבים מחודשים/מוחדשים/refurb וכו' - יש שם אחלה עסקאות, אבל צריך לבחור אותם בשכל. אחד הדברים החשובים בקניה כזאת הוא אחריות, ופה אני לא רואה שכתוב על זה משהו. ממליץ לברר את העניין - מי נותן שירות בעת הצורך ולאיזו תקופה, היכן נמצאת המעבדה וכו' - משום שבמחשבים כאלה יש סבירות גבוהה שתזדקק לזה.

* ההודעה נכתבה מלנובו X200 מחודש שנרכש באנגליה, פיתח תקלה לאחר 10 חודשים והוחלף ללא שאלות. ככה זה אמור לעבוד.

פורסם (נערך)

באוטלוט הרגיל של דל (מחשבים חדשים/שהוחזרו וחודשו/עם שריטות קלות) האחריות זהה לדגמים חדשים ובחלק מהמקרים ניתן להפעיל אותה בארץ. כאן לא מדובר בייבואן רשמי של דל, המחשבים במקור נמכרים עם 100 יום אחריות וכנראה השנת אחריות היא ע"י היבואן.

הדגם הזה כולל מאוורור ויש תרשים בnotebookcheck עם טמפ' בחלקים השונים.

Captur3e.jpg

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם (נערך)

אחרי חקירה מקיפה בזאפ הצלחתי לצמצם את הבחירה ל-5 דגמים (2 דל, 2 לנובו ו-1 HP). כולם 14 אינץ', עם ווינדוס 10 ובתקציב של 3000-3500 ש"ח:

1. דל Vostro i5, זכרון 8GB, דיסק קשיח 128GB, כרטיס מסך GEFORCE 2GB, יש 3 שנות אחריות - 3420 ש"ח.

החיסרון הוא סוללה של 3 תאים בלבד ומסך מגע שאני לא צריך (לא חסרון, סתם מיותר).

2. דל Latitude i5, זכרון 8GB, ד"ק 128GB, כרטיס מסך מובנה INTEL 520, סוללה 6 תאים!, 3 שנות אחריות - 3230 ש"ח.

החיסרון היחידי מבחינתי הוא שאין לו כרטיס מסך חיצוני (אבל לא יודע עד כמה זה קריטי).

3. לנובו Ideapad i5, זכרון 8GB, ד"ק 256, כרטיס מסך INTEL 520, המחיר- 3055 ש"ח.

החסרון הוא סוללה של 3 תאים בלבד, רק שנה אחריות ומשקל של 2 ק"ג בהשוואה ל-1.8 ב-דלים.

4. לנובו Ideapad i7, זכרון 8GB, ד"ק 256, GEFORCE 2GB, המחיר - 3560 ש"ח.

על פניו נראה המחשב הכי חזק, אבל I7 כנראה יאכל את הסוללה (רק 3 תאים), וכמובן רק שנה אחריות ומשקל של 2 ק"ג.

5. HP Probook i5, זכרון 8GB, ד"ק 256, כרטיס מסך INTEL 520, משקל כ-1.7, סוללה 4 תאים - 3290 ש"ח.

החסרון - רק שנה אחריות וכרטיס מסך מובנה.

מבין כל המחשבים, מה נראה לכם האופציה הטובה ביותר?

כרגע הנטייה היא לכיוון הדלים, בעיקר לכיוון מספר 2, שאומנם לא מגיע עם כרטיס גרפי נפרד, אך לפי ביקורות של אנשים, המאיץ המובנה של אינטל לא רע בכלל, ובשאר הפרמטרים המחשב הזה מציג איזון טוב בין הדרישות השונות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

LATITUDE זה הסדרה העיסקית הטובה. ממליץ בחום. תוודא שהאחריות היא 3 שנים PRO SUPPORT.

• תוכן חדש...