Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אינך רוצה לשלם שווי שימוש יש פתרון אחד - בסוף יום העבודה להחנות את הרכב במגרש הניה של המעסיק, ולבוא בבוקר לקחת אותו למטלות היום. במצב זה הרכב הוא כמו הפטיש והמברג שהמעסיק נותן לך בארגז הכלים שעליו אתה חותם. השאלה היא האם המעסיק מוכן להסדר כזה - שבו אתה יוצא לעבודה ממגרש החניה שלו - או שהוא רוצה שתצא ישירות מביתך, מה שיעלה לך בעלויות המס על הרכב מינוס החסכון בנסיעות לעבודה וחזרה הביתה, וכמובן עלות החזקת רכב פרטי, אם אתה מחזיק בכזה.

רכיבים כגון דלק (שלא בהכרח חופשי - אצל מעסיקים רבים מדובר בכמות מוגדרתמ ראש) נחשבת ל"זקיפת הטבה" - אם, למשל, מוקצים לך 200 ליטר בחודש תשלם מס על כ-1200 ש"ח. כמה מס? בתלוש מחשבים את סך רכיבי השכר החייבים במס, מוסיפים עליהאם את אותן "זקיפות הטבה" (למשל - שווי הדלק שאתה זכאי לקבל), ועל כל זה אתה משלם מיסים בהתאם למדרגת המס שלך (ולכן נכתב כאן "מס שולי". למעשה המס השולי עשוי לגדול ככל שזקיפת ההטבה מעבירה אותך לדרגת המס הבאה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא חושב שיש דרך חוקית להשאיר רכב אצל העובד אחרי שעות העבודה בלי שהעובד ישלם שווי שימוש.

בעבר היו סוגי רכבים מסויימים שניתן היה להגדיק אותם כרכב שירות 24 שעות ביממה, זה רלבנטי לסוג רכבים וסוגי מעסיקים בלבד.

במצב כזה הרכב צמוד לעובד ללא שווי שימוש כלל, גם לא למעסיק.

Sent from my D5803 using Tapatalk

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

^^^^

לא מוכרת לי אופציה כזו, אבל ייתכן וקיימת.

ננסה קצת לעשות סדר

במערכת היחסים בין המעביד לעובד ומס הכנסה- יש שווי שימוש שבו יש לחייב את העובד, אם הרכב עומד לרשותו אחרי שעות העבודה, ולמס הכנסה לא איכפת אם העובד נוסע כל ערב לאילת וחזרה או העובד כל כך סחוט, שהוא בקושי משתמש בו לצרכיו הפרטיים. בשני המקרים שווי השימוש זהה.

ויש מערכת היחסים בין העובד למעביד, המעמיד רכב לרשות העובד, וכאן יש ווראיציות רבות שונות ומגוונות

הטובה ביותר לעובד היא הברוטו שלו לא נפגע , להיפך המעביד מגלם את שווי השימוש כך שהנטו של העובד נשאר כשהיה.

הנבזית ביותר - מורידים לעובד מהברוטו X ש"ח עבור השתתפות בהוצאות המעביד ( על הדרך כל ההפרשות הסוציאליות מתבצעות על הסכום הנמוך, נדפקת פעם נוספת), בנוסף,לצורך חישובי המס מוסיפים לברוטו את שווי השימוש, כך גדל תשלום העובד למיסים , והנטו שלו קטן בהתאם..

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אכן יש וריאציות רבות אבל מהכרותי את תחום טכנאי השרות (הרי זו השאלה) זה בדרך כלל עובד ככה בתחום הזה:

מעסיק לוקח את הרכב בליסינג ומשלם את כל עלות הליסינג, או רוכש את הרכב בעצמו ורושם על שם החברה.

מעמיד את הרכב לרשות העובד 100% מהזמן.

העובד מחוייב במשכורת בשווי שימוש ומשלם מס בהתאם. אלא אם השכר ממש ממש נמוך, באיזור שכר מינימום. במקרים אלו יכול להיות גילום שווי שימוש.

בדרך כלל השכר יותר גבוה ואין גילום.

כמו שכתבתי מקודם, לא מכיר טכנאי שבחר באופציה לנעול את הרכב אחרי שעות העבודה בחניון של החברה ולא לשלם מס על שווי שימוש.

זה לא נוח לכל הצדדים (לפעמים מסיימים לעבוד מאוחר וכו') ולא משתלם לעובד אלא אם הוא בוחר לא להחזיק בכלל רכב פרטי נוסף.

פורסם

יש אפשרות לתת לעובד רכב שמוגדר "רכב צמוד" הוא יכול לנסוע עם הרכב לביתו ובלבד שלא ישתמש ברכב לצרכיו הפרטיים וינהל יומן נסיעות מפורט.

במקרה כזה העובד לא יחוייב בשווי שימוש, אבל למעסיק זה בד"כ לא משתלם כי במקרה שהעוטבד מחוייב בשווי שימוש (גם אם גולם) שווי השימוש מוכר למעסיק כהוצאה על הרכב ובמקרה שהעובד מרוויח שכר נמוך משתלם יותר למעסיק לגלם לו את ההטבה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לצערי מעסיקים מנצלים את החוק.

אם הליסינג הוא הטבה, אז אני מציע לעובד את העסקה הבאה. תאמרו למעסיק אני לא רוצה את הרכב, תן את שווי הכסף. אני אגיע לחניון כל יום ואקח את רכב העבודה.

אם הוא לא מסכים, אז זה אומר שזה רכב עבודה ולכן שיגלם את המס עליו, לפחות בחלקו היחסי.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

אגב, כשיוצאים לחופש ומשאירום את הרכב בעבודה - יש אפשרות חוקית לגמרי לא לשלם מס על שווי שימוש בתקופה זו. זה לא מתבצע אוטומטית, אלא רואה חשבון או חשב של החברה צריך לבטל את "ההצמדה" של הרכב עבור תקופת החופש בעת חישוב שכר חודשי.

אם הליסינג הוא הטבה, אז אני מציע לעובד את העסקה הבאה. תאמרו למעסיק אני לא רוצה את הרכב, תן את שווי הכסף. אני אגיע לחניון כל יום ואקח את רכב העבודה.

אם הוא לא מסכים, אז זה אומר שזה רכב עבודה ולכן שיגלם את המס עליו, לפחות בחלקו היחסי.

אם תחליט לוותר על רכב צמוד, המעסיק לא אמור לתת ל"את שווי הרכב בכסך". הוא רק יוריד לך מתלוש שכר את הסעיף "שווי שימוש", תשלם פחות מסים. ותהיה זכאי לקבל החזר הוצאות נסיעה לעבודה.

אני חוזר בפעם השלישית - רכב שמשלמים עליו רק מס על שווי שיומוש בלי שום גילום של שום דבר - משתלם לעובד כשמשווים מול אחזקה של רכב פרטי. למה? מכיוון שמדובר בשיתוף של אותו רכב לשתי משימות: לביצוע תפקיד בעבודה ולשימוש פרטי של העובד.

מבחינת המעסיק - יותר הוצאות על דלק וטיפולים יותר תכובפים בערך ב 20%-25% (אחוז ממוצע של נסיעות פרטיות לעומת נסיעות בעבודה). ההוצאות הקבועות של המעסיק על רכב נשארות בכל מקרה ללא שינוי, בין אם זה רכב צמוד ובין אם זה רכב תפעולי.

מבחינת העובד - אין צורך לרכוש ולתחחזק רכב פרטוי.

פורסם

נדמה לי שיש רכבים שלא משלמים עליהם שווי מס מהעבודה.

כגון,מרצדס ספרינטר,פיאט דוקאטו הגדול יותר ארוך לא הקצר רכבים מהסיגמנט הזה עד 4 טון כולל.

ככה שמעתי אבל אולי אני טועה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

היחסים בין המעסיק למועסק אינם סימטריים. לחברות יש כללים ונהלים, והרבה מהן אינן גמישות לכל מיני רעיונות יצירתיים - אפילו אם הם חוקיים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
נדמה לי שיש רכבים שלא משלמים עליהם שווי מס מהעבודה.

כגון,מרצדס ספרינטר,פיאט דוקאטו הגדול יותר ארוך לא הקצר רכבים מהסיגמנט הזה עד 4 טון כולל.

ככה שמעתי אבל אולי אני טועה.

על רכב מעל 3.5 טון לא משלמים מס שווי שימוש. מחוקק יוצא מנקודת הנחה שרכב כזה לא יהיה בשימוש פרטי אלא רק לעבודה. מה שלא תמיד נכון אבל זה המצב החוקי.

פורסם
יש אפשרות לתת לעובד רכב שמוגדר "רכב צמוד" הוא יכול לנסוע עם הרכב לביתו ובלבד שלא ישתמש ברכב לצרכיו הפרטיים וינהל יומן נסיעות מפורט.

במקרה כזה העובד לא יחוייב בשווי שימוש, אבל למעסיק זה בד"כ לא משתלם כי במקרה שהעוטבד מחוייב בשווי שימוש (גם אם גולם) שווי השימוש מוכר למעסיק כהוצאה על הרכב ובמקרה שהעובד מרוויח שכר נמוך משתלם יותר למעסיק לגלם לו את ההטבה.

אין אפשרות כזו. אם הרכב חונה צמוד לבית, אזי מדובר ברכב צמוד ויומן נסיעות לא יועיל.

או שרכב חונה במקום העבודה ואז הוא תפעולי, או שהוא חונה מתחת לבית ואז הוא צמוד. אין אמצע.

פורסם
אין אפשרות כזו. אם הרכב חונה צמוד לבית, אזי מדובר ברכב צמוד ויומן נסיעות לא יועיל.

או שרכב חונה במקום העבודה ואז הוא תפעולי, או שהוא חונה מתחת לבית ואז הוא צמוד. אין אמצע.

העובדות מספרות אחרת - אני מכיר יותר מעובד אחד או שניים שעובדים במקום עם נהלים מסודרים, ויש להם רכב מהעבודה המוגדר כרכב תפעולי ולא מורידים להם שווי שימוש בגינו. אופי העבודה הוא כזה המחייב אותם לצאת מהבית בבוקר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
העובדות מספרות אחרת - אני מכיר יותר מעובד אחד או שניים שעובדים במקום עם נהלים מסודרים, ויש להם רכב מהעבודה המוגדר כרכב תפעולי ולא מורידים להם שווי שימוש בגינו. אופי העבודה הוא כזה המחייב אותם לצאת מהבית בבוקר.

הגדרת רכב תפעולי:

"הרכב לא הועמד לרשות עובד כלשהו של המעביד, הוא משמש רק לצורכי המעביד...מקום עיסוקו של המעביד אינו בבית מגוריו ובתום שעות העבודה הרכב אינו יוצא מחוץ למקום העיסוק".

כאמור, את הרכב שאתה מתאר לא ניתן להגדיר כרכב תפעולי.

זה שעושים את זה בפועל, לא אומר שזה נכון גם אם מדובר במקום עם נהלים מסויימים. מעבידים לוקחים כל מיני פוזיציות בנושא זה (לרבות מערכות איתור וניהול רכב כגון SAVETAXׂ) אך נכון להיום אף אחת מהן לא גוברת על התקנות.

פורסם

בוקי, אם זאת הטבת שכר, אמיתית,

המעסיק צריך להיות אדיש בין לתת לך רכב לבין לתת לך את הכסף.

אותו כסף יוצא לו מהכיס.

אם הרכב הוא לצורך עבודה, אזי העובד לא צריך לשאת בעלות.

לדוגמא העובד גר בסמוך למקום העבודה ואינו זקוק לרכב צמוד. למה שיספוג את המס?!

אם זה גם וגם, אז חלק העובד וחלק המעסיק. רק משום שהעובד לא רשאי באמת לוותר על הרכב.

שוגי, אתה צודק.

אבל זה לא אומר שעובדים לא צריכים לעמוד על שלהם במידת האפשר. עלות האחזקה של רכב פרטי אינה עיניינו של המעסיק. אולי העבודה של אשתי משלמת לי את כל עלויות האחזקה והרכב.

העובד לא צריך לסחוב על הגב שלו עלויות תפעוליות של המעסיק בגלל פרצה בחוק.

רק שתדעו שלהנהלה בכירה כל העלויות מגולמות קומפלט. זה הכל עיניין של סחר מכר, בדיוק כל כל מרכיב אחר במשכורת, ימי חופשה וכו'.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

• תוכן חדש...