Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגדרת רכב תפעולי:

"הרכב לא הועמד לרשות עובד כלשהו של המעביד, הוא משמש רק לצורכי המעביד...מקום עיסוקו של המעביד אינו בבית מגוריו ובתום שעות העבודה הרכב אינו יוצא מחוץ למקום העיסוק".

כאמור, את הרכב שאתה מתאר לא ניתן להגדיר כרכב תפעולי.

זה שעושים את זה בפועל, לא אומר שזה נכון גם אם מדובר במקום עם נהלים מסויימים. מעבידים לוקחים כל מיני פוזיציות בנושא זה (לרבות מערכות איתור וניהול רכב כגון SAVETAXׂ) אך נכון להיום אף אחת מהן לא גוברת על התקנות.

מה אומר החוק היבש יודע לי. מה שקורה לא תמיד עולה בקנה אחד עם החוק היבש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 5 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בבלאגן...

עד היום הייתה לי אוקטביה,שילמתי עליה שווי מס לפי 3270 ש"ח + המעסיק גבה ממני תוספת של 250ש"ח בברוטו עבור המחיר הגבוה של הליסינג (לטענתו)

כעת אני שוקל להחליף רכב לאיביזה אשר שווי המס שלה הוא 2135 ש"ח

חשב השכר אמר לי כי במידה ואחליף לאיביזה אקבל תוספת של 645 ש"ח נטו בכל חודש (לעומת האוקטביה היקרה יותר)

האם אמת בדבר?

במידה וחסרים נתונים אשמח להשלים בפרטי...

תומר(שקצת מבולבל)

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

איזה רמת גימור/ מנוע האיביזה והאוקטביה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
איזה רמת גימור/ מנוע האיביזה והאוקטביה?

איביזה Style אוקטביה Ambition

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בבלאגן...

עד היום הייתה לי אוקטביה,שילמתי עליה שווי מס לפי 3270 ש"ח + המעסיק גבה ממני תוספת של 250ש"ח בברוטו עבור המחיר הגבוה של הליסינג (לטענתו)

כעת אני שוקל להחליף רכב לאיביזה אשר שווי המס שלה הוא 2135 ש"ח

חשב השכר אמר לי כי במידה ואחליף לאיביזה אקבל תוספת של 645 ש"ח נטו בכל חודש (לעומת האוקטביה היקרה יותר)

האם אמת בדבר?

במידה וחסרים נתונים אשמח להשלים בפרטי...

תומר(שקצת מבולבל)

צריכים לחול שני שינווים

האחד התוספת של 250 ש"ח צריכה להיפסק

השני שווי יהיה יותר נמוך

לכן הנטו צריך לגדול

ואם אכן אתה בשיעור מס של 35% הנטו יגדל בסכום של 645 ש"ח לערך.

לא יחול שום שינוי בהפרשות הסוציאליות אלא אם על התוספת שילמו תוספות סוציאליות ( לא סביר ) כי אם כן , אז כעת יפרישו לך פחות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
צריכים לחול שני שינווים

האחד התוספת של 250 ש"ח צריכה להיפסק

השני שווי יהיה יותר נמוך

לכן הנטו צריך לגדול

ואם אכן אתה בשיעור מס של 35% הנטו יגדל בסכום של 645 ש"ח לערך.

לא יחול שום שינוי בהפרשות הסוציאליות אלא אם על התוספת שילמו תוספות סוציאליות ( לא סביר ) כי אם כן , אז כעת יפרישו לך פחות.

להיפך, ה-250 ש"ח זה לא תוספת, זה תשלום שירד מהברוטו לסוציאליות, ולכן כשיפסיקו להוריד אותם יגדלו גם ההפרשות בהתאם כי הברוטו יגדל. ככה זה היה אצלי לפחות בזמנו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לאאאאאא

בניכויים הורידו לו 250 ש"ח בברוטו הוסיפו לו 250 ש"ח שעליהם לא שילמו סוציאליות אבל מיסים שילם הבחור.

עכשיו אין יותר הסכום שמופיע בברוטו וגם סכום ההפחתה בניכויים ולכן הנטו גדל בשיעור המס השולי של הבחור, על ה 250 ש"ח.

בנוסף על שווי רכב נמוך יותר משולם מס נמוך יותר ולכן בסה"כ הנטו גדל כפי שכתב ב 645 ש"ח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מאיפה הגעת למסקנה הזאת? הוא כתב :

ד היום הייתה לי אוקטביה,שילמתי עליה שווי מס לפי 3270 ש"ח + המעסיק גבה ממני תוספת של 250ש"ח בברוטו עבור המחיר הגבוה של הליסינג (לטענתו)

שזה המצב שאני מכיר מאצלי - יכולתי לקבל מהעבודה רכב ליסינג סטנדרטי 'חינם', כלומר ללא ניכוי מהברוטו, אלא רק תשלום שווי מס. אני בחרתי רכב יותר יקר מהסטנדרט (גם אוקטביה), ועליה נאלצתי לשלם את הדלתא לחברת הליסינג, גם סדר גודל של 250 ש"ח. כלומר אם הברוטו שלי עם ליסינג סטנדרטי היה 10K, עם האוקטביה הוא היה 9750, ועל זה מוסיפים את שווי השימוש לחישוב מס הכנסה.

מאיפה הגעת למסקנה שניכו לו 250 ש"ח בנטו והוסיפו 250 ש"ח בברוטו? ולמה שיעשו דבר כזה?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כיוון שבחור כתב שנתנו לו תוספת לברוטו ולא ניכו לו מהברוטו כפי שהדגמת אז הנחתי כי הוסיפו 250 והפחיתו בניכויים אבל במחשבה שניה אם רצו שישלם 250 ש"ח אז גם בדוגמה שלך הוא לא שילם 250 ש"ח אלא פחות בגלל שהמס הוקטן..

לכן לא זה ולא זה מסתדר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מסתדר מצויין, תקרא טוב מה שציטטתי, ״המעסיק גבה ממני 250 שח בברוטו״. גבה, דהיינו הוריד, לא הוסיף. וזה בדיוק כמו שהיה אצלי, אין סתירה. בדיוק כמו במצב שמנכים לעובד את כל עלות הליסינג (נגיד 3000 שח), זה יורד מהברוטו, בלי קשר לעובדה שנטו זה פחות, הליסינג מקבלים את ה3000 שלהם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני קורא "המעביד גבה ממני תוספת של 250 ש"ח בברוטו"

כאמור מן הכתוב יכול להיות שמה שאתה כותב נכון.

בעברית לא ברורה כוונת פות"ש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...