Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל החברים...

אני עתיד לקבל בתקופה הקרובה רכב מהעבודה, הרכב אמור לשמש אותי בעבודה, כמובן (עבודה כטכנאי שטח במתקני החברה הפזורים ברחבי הארץ) שקבלת הרכב הינה הכרחית לצורך ביצוע העבודה.

לאילו עלויות עליי לצפות כאשר אני מקבל רכב מהחברה, באגף כ"א בחברה אמרו שהרכב רק מגולם במס ולא עלות של ליסינג, למה הכוונה?

אשמח אם יש כאן מישהו שיוכל לעשות לי קצת סדר בדברים.

רוב תודות

עריכה אחרונה על ידי Superdror
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שווי המס אומר שכל חודש מוסיפים לברוטו 2.48% מעלות הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נניח שכר ברוטו שלך כיום לפני קבלת הרכב הוא 8000 ש"ח. מהסכום הזה אתה משלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות. נשאר עם נניח 6000 ש"ח בכיס נטו.

נניח תקבל רנו קנגו, היא עולה חדשה אצל יבואן 136.000 ש"ח.

2.48% מהסכום הזה - 3370 ש"ח.

לאחר קבלת הרכב 3370 ש"ח יתווספו לברוטו שלך בכל חודש, שכר ברוטו יהיה 11370 ש"ח.

מהסכום הזה יחשב מס הכנסה, מס בריאות, ביטוח לאומי וכו, שכר הנטו עקבכך ירד בכ (סתם זורק במספר) 700 - 900 ש"ח, זה מה שעולה לך הרכב. כלומר תקבל נטו 5200 ורכב לשימוש אחרי שעות העבודה ובסופי שבוע + דלק ותחזוקה. ככל שאתה עולה למדרגת מס יותר גבוהה, כך גם ירידה בנטו תהיה יותר גבוהה.

עדיין בתנאים האלו זה הרבה יותר זול מאשר להחזיק רכב פרטי.

אם תקבל רכב יותר זול (נגיד פיאט פיורינו שעולה 85.000 ש"ח), תוספת שווי שימוש תהיה קטנה יותר וכך גם ירידה קטנה יותר בשכר נטו.

אם תקבל רכב משומש, עדיין שווי שימוש שלו מחושב לפי מחיר שלו כשהיה חדש אצל יבואן.

פורסם

אני הבנתי את זה קצת שונה שבנוסף לברוטו שהוא גדול יותר, בעיקרון אתה משלם יותר מיסים מהמשכורת כי זה נקרא "הטבה"(כן כן, גם אם זה חלק מהתפקיד שלך מבחינת המדינה מדובר בהטבה).

ולכן אתה משלם בפועל "מס על שווי שימוש" המס הנ"ל הינו 50% לרוב משווי השימוש של הרכב(יש איזה מחשבון של רשות המיסים שאומר מה בדיוק המס על כל רכב ספציפי) הוא משתנה בין סוגי הרכבים(לדוגמא משלמים פחות מיסים על רכב היברידי).

בכל מקרה - אתה צריך לכוון לרכב זול ככל האפשר אם ברצונך לחסוך מצד אחד מצד שני רכב שאתה יכול לחיות איתו.

אם יש אתר של החברה ליד הבית שלך ולחברה לא אכפת אפשר להגיד שהרכב יחנה באתר הזה בלילה שתיקח אותו משמה בבוקר וככה לא תשלם על הרכב כלל(לא יהיה צמוד).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אני הבנתי את זה קצת שונה שבנוסף לברוטו שהוא גדול יותר, בעיקרון אתה משלם יותר מיסים מהמשכורת כי זה נקרא "הטבה"(כן כן, גם אם זה חלק מהתפקיד שלך מבחינת המדינה מדובר בהטבה).

ולכן אתה משלם בפועל "מס על שווי שימוש" המס הנ"ל הינו 50% לרוב משווי השימוש של הרכב

המס הוא לא על שימוש ברכב בתפקיד אלא על שימוש ברכב בשעות מחוץ לשעות עבודה.

זו הטבה כיוון שאתה לא צריך להחזיק רכב פרטי. אתה משתמש ברכב של העבודה גם לנסיעות פרטיות.

אם הברוטו עלה, כל הניכויים (מס בריאות, ביטוח לאומי, מס הכנסה) יעלו גם.

ירידה בנטו לא מגיעה ל 50% משווי שימוש אלא אם אתה במדרגת מס שולי הכי גבוהה. אצל טכנאי שטח זה לא המצב.

פורסם

לאחר קבלת הרכב 3370 ש"ח יתווספו לברוטו שלך בכל חודש, שכר ברוטו יהיה 11370 ש"ח.

בגדול מה שכתבת נכון, אבל עלול ליצור אי הבנה.

במידה ופותח השרשור כבר עובד במקום העבודה הזה באותו בתפקיד אחר הניוד הפנימי לא לווה בשיפור בשכר, אבל שווי השימוש יורד מאותו ברוטו של 8000 ש"ח ולא מתווסף לברוטו הקודם. במידה והיו מגדילים לא את הברוטו אז הנטו לא בהכרח היה יורד. אם אין שינוי בברוטו אז הנטו אכן יורד בשיעור שרשמת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כספר, לא הבנתי. תוכל לפרט?

במידה והשכר נשאר 8000 ש"ח ומוסיפים לעובד רכב עליו הוא משלם שווי שימוש, אז בנוסף לכל ההפחתות הרגילות שהיו לו עד כה (ביטוח לאומי, בריאות, מס הכנסה) גובים מהברוטו שלו גם שווי שימוש ואז הנטו קטן בהשוואה למצב הקודם.

אתה כתבת שלברוטו הנתון (8000 ש"ח) מוסיפים את שווי השימוש כך שלמעשה הברוטו גדל ומשם מתחילים את כל ההפחתות, לא כך זה קורה. במצב כזה הנטו גדל.

בשורה התחתונה כתבת נכון שהנטו קטן (כל זאת בהנחה שאין שינוי בשכר הברוטו)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא הסברתי טוב.

לברוטו שהיה 8000 לא מוסיםים כסף, אלא מוסיפים סעיף "שווי שימוש רכב צמוד, ערך הסעיף 3370 ומשהו ש"ח בדוגמא שלי.

ברוטו לחישוב מס יהיה 11370, שכולל שכר ברוטו "כספי" 8000 ש"ח + רכב צמוד, שזה גם הטבה כספית וצריך לשלום עליה מס. לכן הנטו ירד לעומת המצב לפני קבלת הרכב.

פורסם

הברוטו גדל אבל הנטו קטן! אל תזלזל במושג טכנאי השטח היום - יש תחומים שבהם טכנאי השטח מביאים משכורת לא רעה בכלל(יותר מפי 2 מ8000 ברוטו בחודש),

כיום יש כאלו שמוגדרים טכנאי שטח ולא צריכים קנגו או ברלינגו כדי להיות טכנאי שטח והם יכולים לבצע את התפקיד גם על קיה פיקנטו.

שאני חקרתי את זה בעבודה שלי הבנתי שהרכב מוסף לבורטו אבל לא בתור שכלול שכר אלא בתור הטבה(ז"א תשלום המס הוא גבוהה יותר מאשר מס על שכר רגיל).

והתשלום מס על הטבה הוא בסביבות ה50% - לכן זה התשלום שיוצא שוב! על רכב היברידי\חשמלי התשלום משמועתית נמוך יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רק לי זה נראה הזוי שהרכב משמש לעבודה ברובו הגדול, אבל עדיין העובד צריך לשלם כאילו זה הטבה?

הרי הרכב משמש את העובד גם לעבודה, וגם לשימוש אישי אחרי העבודה, אז למה צריך לשלם את מלוא עלות ההטבה?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הוא לא משלם את מלוא עלות ההטבה, מה עם דלק, ביטוח, טיפולים, ירידת ערך? אם לעובד זה לא משתלם הוא יכול להחזיר לך את הרכב בסוף כל יום עבודה ולא לשלם כלום

פורסם
רק לי זה נראה הזוי שהרכב משמש לעבודה ברובו הגדול, אבל עדיין העובד צריך לשלם כאילו זה הטבה?

הרי הרכב משמש את העובד גם לעבודה, וגם לשימוש אישי אחרי העבודה, אז למה צריך לשלם את מלוא עלות ההטבה?

זה לא הזוי, זה הגיוני מאוד. האוטו אצלך כל הזמן. אתה נוסע לאיילת ולצפן בסופי שבוע כמה שאתה רוצה. נוסע בערב כמה שאתה רוצה. דלק על חשבון המעסיק. כל התחזוקה, הבלאי הפחת על חשבון המעסיק. טסט וביטוח על חשבון המעסיק. האוטו בדרך כלל די חדש.

משלם על זה במשכורת של טכנאים ממוצעות כ 800 - 1000 ש"ח בחודש נטו . זה מואד משתלם, הרבה יותר זול מלהחזיק אוטו פרטי. לא מכיר מישהו שהעדיף לוותר על רכב צמוד שעולה לעובד שווי שימוש בלבד.

• תוכן חדש...