Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ראשית, אם הנושא לא שייך לפה אשמח אם המנהלים יוכלו להעביר אותה למקום המתאים.

הסיפור הוא כזה:

בחודש מאי האחרון הזמנתי רכב סקודה פאביה מסוכנות סקודה צ׳ק-פוסט חיפה במבצע ״חבר״, שאמורה להגיע ב-27.7. לפניי שבועיים התקשרתי לסוכנות ונאמר לי שאספקת הרכב מוקדמת ל-18.7 ולאחר שיחה נוספת נאמר לי שהרכב יוקדם ל-13.7. בשבוע שעבר קיבלתי כמה טלפונים מהסוכנות שאני יכול להסדיר את יתר התשלום (המקדמה שולמה במעמד העסקה בחודש מאי) כי הרכב בארץ. אקדים ואומר שלטענת הסוכנות נאמר לי שהרכב צפוי להגיע ב-13 בחודש ושלא אמרו לי שהוא כבר בארץ. בכל מקרה את זה שהרכב לא זמין הודיעו לי רק ב-14, לאחר שבאתי לשלם והתקשרתי אליהם. מפה התחיל סרט, מה שהתברר לאחר כמה שעות זה שהרכב איך שהוא נמכר למישהו אחר וכרגע אין רכב דומה בנתונים שלו למה שאני הזמנתי. כלומר, הטענה שהרכב רק היה ״צפוי״ להגיע והסוכנות לא מתחייבת שיגיע, הפך ל-״הרכב נמכר בטעות ללקוח אחר״. התקדמנו ונאמר לי שהתאריך הקרוב ביותר לרכב כמו שלי הוא 29.9, חודשיים איחור מהתאריך אספקה לפי החוזה שלי איתם.

פיצוי? התנצלות? נסיון לפתור? - פשוט לא. קודם כל טענו שלא אמרו שהרכב בארץ אלא ״צפוי״ להגיע לארץ. לאחר שהטענה הזו נזנחה מהר מאוד, הם הודו בטעות והציעו לי רכב שלא תואם את ההזמנה שלי, לא הסכמתי. היום חזרו אליי עם 2 פתרונות: 1.לקבל את הרכב ב-29.9 ולקבל רכב חלופי רק מה-28.8 (חודש אחרי תאריך האדפקה בחוזה) כי מותר להם לאחר בחודש את האספקה. 2. או לקבל את הרכב ב-1.1.17 במחיר של מועדון ״חבר״. כביכול להרוויח את ההנחה של ״חבר״ 2016 ב-2017. כלומר להיות 4 חודשים בלי רכב, לאחר שהדגשתי כי הרכב נחוץ לי בזמן הקרוב ובניתי על זה.

לא הסכמתי, בעיקר בגלל שאין פה כל פיצוי אלא מקסימום ניסיון לצמצם את הפאדיחה שלהם וגם כי הפתרון זה או רכב חלופי לחודש או לקבל את הרכב עוד 4 חודשים, לא גם וגם. רק אציין שלקבל רכב בסוף ספטמבר זה לא משהו הגיוני שעוד חודשיים עוברת שנה והערך יורד דרמתי (אין באמת חשיבות לתוספת של חצי אחוז עלייה לכביש, פשוט לא שווה להוציא רכב מחברה בחודש -10).

זה הסיפור בגדול, יש אי עמידה בחוזה מצד צמפיון. אשמח לשמוע מאנשים שקרה להם משהו דומה או אנשים שיודעים מה האפשרויות שעומדות בפניי ומה ההמלצה. בבקשה בואו נמנע מתגובות שלא לעניין.

תודה רבה.

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אישית? אני מבין מאד כמה אתה בטח רוצה את הרכב

אבל - זו גישה סופר חרא כלפי הלקוח לדעתי (וכבר נתקלתי בגישה כזו מצד צמ'פיון) לכן הייתי מבטל. יראו שאתה מבטל ויציעו לך פיצוי הולם ותרצה להמשיך? דחילאק. לא יתנו פיצוי ולא יסכימו לבטל - לדעתי החוק לצידך במקרה הזה - רק תקליט את שיחות הטלפון.

יש חלופות ראויות מאד לרכב הזה ואולי המחיר של חבר מאד שווה, אבל העוגמת נפש שאתה חווה ועוד תחווה מצ'מפיון - לא תהיה שווה את זה.

פורסם

לא הבנתי את השתלשלות העניינים. שילמת את כל הסכום ורק אז הודיעו לך שהרכב נמכר?

לדעתי אם אתה ממש רוצה את הרכב - תחכה. אני הייתי חושב על אופציות אחרות שגם עדיפות משמעותית ( פיגו 208 למשל ). גם ככה המוניטין של תיבות ההילוכים של הקונצרן לא בשמיים ואם במהלך רכישה נתקלת בקיר אטום - תחשוב מה יהיה כשתצטרך לממש אחריות.

פורסם
אישית? אני מבין מאד כמה אתה בטח רוצה את הרכב

אבל - זו גישה סופר חרא כלפי הלקוח לדעתי (וכבר נתקלתי בגישה כזו מצד צמ'פיון) לכן הייתי מבטל. יראו שאתה מבטל ויציעו לך פיצוי הולם ותרצה להמשיך? דחילאק. לא יתנו פיצוי ולא יסכימו לבטל - לדעתי החוק לצידך במקרה הזה - רק תקליט את שיחות הטלפון.

יש חלופות ראויות מאד לרכב הזה ואולי המחיר של חבר מאד שווה, אבל העוגמת נפש שאתה חווה ועוד תחווה מצ'מפיון - לא תהיה שווה את זה.

תודה על התגובה. החוק לצידי באמת, העניין שאני באמת רוצה את האוטו אם יתנו לי פיצוי הולם.

פורסם

מה הנתונים הכל כך מיוחדים של הרכב? אולי יש להם משהו דומה במלאי ויוכלו לפצות אותך בתוספת אבזור למשל?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא הבנתי את השתלשלות העניינים. שילמת את כל הסכום ורק אז הודיעו לך שהרכב נמכר?

לדעתי אם אתה ממש רוצה את הרכב - תחכה. אני הייתי חושב על אופציות אחרות שגם עדיפות משמעותית ( פיגו 208 למשל ). גם ככה המוניטין של תיבות ההילוכים של הקונצרן לא בשמיים ואם במהלך רכישה נתקלת בקיר אטום - תחשוב מה יהיה כשתצטרך לממש אחריות.

במעמד ההזמנה שילמתי 2000 שח מקדמה. לפניי שבוע התקשרו אליי שהאוטו בארץ ואני יכול לבוא להסדיר את התשלום. הלכתי לשלם את היתרה ואז אמרו לי שהרכב לא זמין.

בכל מקרה זה לא עניין של התשלום, יש פאדיחה והם ממש לא באים לקראת הלקוח.

פורסם
מה הנתונים הכל כך מיוחדים של הרכב? אולי יש להם משהו דומה במלאי ויוכלו לפצות אותך בתוספת אבזור למשל?

אוטו לבן- גג שחור, ריפודים בז׳.

הם הציעו לי רכב דומה (ריפודים שחורים) אבל לא עם אבזור נוסף. לא הסכמתי כי חלק מהסיבה שלקחתי את דגם הסטייל זה בגלל האפשרות לקחת ריפודים בצבע בז'.

פורסם
במעמד ההזמנה שילמתי 2000 שח מקדמה. לפניי שבוע התקשרו אליי שהאוטו בארץ ואני יכול לבוא להסדיר את התשלום. הלכתי לשלם את היתרה ואז אמרו לי שהרכב לא זמין.

בכל מקרה זה לא עניין של התשלום, יש פאדיחה והם ממש לא באים לקראת הלקוח.

אם זה המצב, אני ממש לא מבין למה אתה מתעקש להמשיך ולהתקשר עם החברה הזו. הרי הסוף מאוד ברור - אתה תתפשר ותחכה עד סוף ספטמבר ( שכנראה ימשך עד אמצע אוקטובר ) ולא תקבל שום פיצוי. זה היבואן, תתרגל.

פורסם
אם זה המצב, אני ממש לא מבין למה אתה מתעקש להמשיך ולהתקשר עם החברה הזו. הרי הסוף מאוד ברור - אתה תתפשר ותחכה עד סוף ספטמבר ( שכנראה ימשך עד אמצע אוקטובר ) ולא תקבל שום פיצוי. זה היבואן, תתרגל.

אני מבין מה אתה אומר אבל אין מצב שאני אקח את האוטו בספטמבר מבלי לקבל פיצוי הגיוני.

לגבי הטענה ש״זה היבואן״- למה אתה מתכוון, היו מקרים דומים שאתה מכיר?

פורסם

סה"כ בחברה עובדים בני אדם שגם הם טועים ולא על כול טעות חייבים לתת לך פיצויים ביד רחבה. לי אישית פיצוי של עץ ריח היה מספיק.

מה הפיצוי שהיה גורם לך להרגיש טוב ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מבין מה אתה אומר אבל אין מצב שאני אקח את האוטו בספטמבר מבלי לקבל פיצוי הגיוני.

לגבי הטענה ש״זה היבואן״- למה אתה מתכוון, היו מקרים דומים שאתה מכיר?

ואם לא יתנו לך פיצוי הגיוני ? מה תעשה ? האם זה תנאי בל יעבור ?

(ע"ס הכרותנו את המקרים הנ"ל - כנראה שלא תקבל משהו)

ניסית בכלל לבדוק איתם ?

alfa 156 2.5.

פורסם

באמת לא מבין מה הבעיה פה , לא סיפקו תבטל , ואז תראה מה קורה , לא יציעו משהוא שיגרום לך בכל זאת לחכות תוותר.

מנסיון אישי זה לא היבואן שאיתו הדברים זזים מהר אם בכלל.

וכשיש בעיות אז בכלל..

2017 Type R

פורסם
אני כל פעם המום מחדש מההתנהלות של היבואן הזה....פשוט צריך לקום וללכת.

יש הרבה הרבה יותר גרועים ממנו, נסה לדבר עם מישהו בקרסו למשל :(

חבל שאין לנו הצרכנים "נשיכה" מולם

קובי

:-)

פורסם
אוטו לבן- גג שחור, ריפודים בז׳.

הם הציעו לי רכב דומה (ריפודים שחורים) אבל לא עם אבזור נוסף. לא הסכמתי כי חלק מהסיבה שלקחתי את דגם הסטייל זה בגלל האפשרות לקחת ריפודים בצבע בז'.

בא נסכם:

1) קנית רכב - ומישהו עשה טעות וכרגע אין במלאי צבע הריפוד שרצית.

2) הציעו לך כמה אלטרנטיבות סבירות - וסרבת.

לפיכך:

1) אתה יכול לבטל את ההזמנה.

2) אתה יכול לקבל אחת מאלטרנטיבות שהציעו לך, ואלי גם לנסות ולקבל עוד משהו בקטנה.

3) אתה יכול לנסות להציע להם הצעה הגיונית משלך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...