Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ראשית אציין שיש לי טיסה לארה"ב בקרוב, אבל בגלל שהדרישות שלי מועטות אני לא בטוח שיש טעם ברכישה מחו"ל ואולי כדאי לקנות בארץ עם אחריות. אז אם בא לכם לחוות דעה אשמח. אם יש משהו זול יותר וטוב בחו"ל, אשמח לשמוע.

לגבי הדרישות:

תקציב: בתכל'ס אין לי מושג לגבי תקציבים ובאופן כללי אם הדרישות לא ריאליות אז אגדיל. אבל, אני מקווה שאפשר להסתדר עד 2500 ש"ח. אני יודע שזה קשה אבל מעדיף להתאים מחשב לתקציב.

דרישות טכניות: המחשב לא ישמש לגיימינג, הרצת תכנות כבדות [לא לומד הנדסה] או משהו בסגנון. אין צורך במסך מגע או מסך מסתובב או לא יודע מה. אין צורך בווינדוס. אין צורך בצורב.

המחשב כן ישמש אותי בתור סטודנט ולעבודה: יוטיוב, אופיס, מקסימום 10 טאבים של אינטרנט, חיבורים לכל מיני מכשירים ניידים [כונן חיצוני, מסך, מקלדת, עכבר, טלוויזיה בשביל סטרימינג], וזהו פחות או יותר.

בגלל שהדרישות יחסית נמוכות, אני כן רוצה לקבל קצת איכות חיים בדמות כונן SSD גדול [לפחות אזור ה-256GB, לא? או שעדיף 512?] ומחשב שיהיה מהיר תחת עומס פשוט של אינטרנט וקבצים פתוחים. אני רוצה שיהיה מהיר גם בהעברות קבצים ממנו אל מכשירים אחרים וכדומה.

[אגב, ישנה אפשרות לשני כוננים? אחד SSD ואחד רגיל של טרה? כדי לחסוך עלויות?].

זיכרון לחפש לפחות 8GB נכון? נראה לי שעדיף 16 אבל בניידים זה בעיה.

דרישות פרקטיות: תהיינה הרבה עבודה בשמש או בתאורה בוהקת. איזה מסך צריך? מט? אני לא רוצה השתקפויות.

גודל המסך פחות משנה. אין לי משהו נגד מסכים קטנים אבל אם אתם חושבים שזה לא נוח לקריאה מרובה, אז אין בעיה לקחת 14 נגיד.

כמו כן, המחשב יהיה הרבה על הגב שלי. אני בחור בריא ובכל זאת, לא רוצה להיסחב עם משקולת.

אורך חיי סוללה, כן חשוב לי. השאיפה שיחזיק כמעט יום שלם. נגיד מ08:00 עד 18:00.

אמינות ואחריות טובה חשובה גם כן. אם יחזיק 3 שנים, אשמח. אם ישרוד 6 זה יהיה מדהים.

עד הדרך אשמח להמלצה על כונן חיצוני לגיבויים.

זהו,

אם כל זה ייכנס ב2500 שקלים. מה טוב.

אם הדרישה לא ריאלית, או שיש שדרוג טוב [בשביל SSD נגיד] לאזור ה3000/3500 ש"ח, אין בעיה.

אם כדאי מחשב שבתקציב כזה לרכוש בארה"ב, אעשה זאת בשמחה.

תודה מראש לעוזרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בול בשבילך:

http://ksp.co.il/?uin=33436

עם ssd 128 שמספיק בהחלט למערכת הפעלה ותוכנות נלוות, השימושים שלי כמו שלך ואני עם כונן 64 ג'יגה שריק למחצה.

מה שכן, לפי מיטב הבנתי אין שם כונן נוסף, תצטרך לקנות בנפרד ולהרכיב לו, ולבדוק עם KSP אם למחשב יש מקום להתקנת כונן נוסף.

שים לב שזה עודפים ומגיע ללא מערכת הפעלה. אותו מחשב במחיר הרגיל עולה בסביבות ה2700 וגם הוא יהיה ללא מערכת הפעלה.

בנוסף למסך והשמש ספציפית למחשב שהבאתי לך פה - אין לי מושג.

וסתם כמה הערות:

לא מכיר נייד שמסוגל להחזיק מ8 בבוקר עד 6 בערב.. ובטח בטח שלא בעבודה רצופה. נייד גדול מסוגל לעבוד רצוף 2-4 שעות תלוי בדגם מחשב.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

גם ל3-3.5K הדרישות לא ריאליות.

ברגע שאתה נכנס לקטגוריה של אולטרה בוק אתה מתחיל מ4K ועל זה תוסיף שזמן הסוללה שאתה מבקש הוא קיצוני.

מכאן מה שנשאר לך זה MAC AIR / DELL XPS 13 ועוד כמה בודדים שיעלו הרבה יותר.

הכי קרוב יהיה ASUS UX305CA בארץ, אבל במחיר שלו היתי מוסיף טיפה וכבר קונה מק בארה"ב שעדיף ממנו בכול פרמטר.

אודי A4

דימה.

פורסם (נערך)

הבקשה לשילוב של מחשב קל, אחריות ארוכה, סוללה טובה וזכרון 256ssd מקפיץ את המחיר לאיזור 4,500 ₪

Dell latitude e5470 עונה על כל הדרישות.

אם אין כוונה להקפיץ את התקציב, תחליט על מה כן אתה מוכן להתפשר ( משקל או גודל זכרון ssd).

אולי בחול תראה משהו מתאים במחיר מפתה .

אפשר גם לפנות לחבר הפורום ארז theWolf דרכו רכשתי כמה מחשבים וקיבלתי שירות ומחיר מעולים ( וגם כמה חברים שלי ).

https://www.google.co.il/search?q=פיסיהוליק&oq=פיסי+הוליק&aqs=chrome.1.69i57j0.6875j0j4&client=ms-android-sonymobile&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=lie

אולי הוא יצליח להתאים לך מחשב לדרישות ולתקציב - בדרך כלל הוא כן מצליח.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצטרף בחום להמלצה על ארז.

מבחינת גודל מומלץ "13.3-14, ובבית להתחבר למסך שולחני של "21-25.

הערה קטנה: SSD אינו פריט יקר במיוחד, ובכל מקרה, אפשר להוסיף בשלב יותר מאוחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם על ההמלצות.

אפנה היום לארז.

כמו כן, מוכן להתפשר הרבה על זמן סוללה ומוכן להתפשר גם על משקל, אך לא על SSD. זה הכרח לדעתי.

אעבור היום על ההמלצות ששלחתם.

הכוונה מבחינת חומרה הייתה למשהו פשוט, עם נגיד i5, 8GB זיכרון ו-SSD256 וזהו. על כל זה רק רציתי שתהיה אפשרות להוסיף כונן נוסף, במקום אופטי למשל איזה כונן 1TB או משהו.

יש חיה כזו?

מסך נגד השתקפות עדיין חשוב.

חיי סוללה ומשקל פחות.

האם זה מקל על ההמלצה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

א. לצרכים דלך I3 זה די והותר.

ב. אני רכשתי השבוע אסוס זנבוק 13.3 מסך מט FHD מעבד I5 זיכרות 8G RAM ודיסק קשיח 256SSD

כולל מערכת הפעלה WIN10

מחשב קל מאוד

סוללה מחזיקה 6 - 8 שעות תחת עומס קל - בינוני

לא יודע אם זה משנה לך אבל אחד המחשבים היפים בקטגוריה

המחיר שלו הוא 4000 ש"ח, אבל אני מצאתי מוחדש [לא תיקון אלא לקוח שהתחרט אחרי שעתיים - היה לי דרך לוודא זאת] ב3000 ש"ח

המינוס היחיד שאני מצאתי זה שהמחשב מאוד רגיש למכות, אפילו קלות מאוד

חוץ מזה - מרגיש מחשב על במחיר של משהו פשוט.

התנעה מהירה להפליא, טעינת תוכנות והרצתן בקלות רבה [visual studio & matlab], מסך איכותי מאוד [מט ללט השתקפויות רזולוציה 1080X1920]

אני ממליץ, אם כי לא הייתי פוסל את הדל המקביל שלו, בהנחה והייתי מוצא אותו במחיר סביר

לרעת הדל יש לציין בעיה מפורסמת בקליטה האלחוטית

בהצלחה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

תודה שוב על כל ההמלצות.

ראיתי המלצות טובות על הזנבוק באמאזון.

מצאתי מחשב עם מפרט דומה אבל פשוט יותר,

https://www.amazon.com/Acer-Aspire-NVIDIA-Windows-E5-575G-53VG/dp/B01DT4A2R4/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1468398880&sr=1-3&keywords=laptop&refinements=p_n_feature_twelve_browse-bin%3A9521908011%2Cp_n_feature_nineteen_browse-bin%3A9521919011%2Cp_n_feature_three_browse-bin%3A9647486011%2Cp_n_feature_five_browse-bin%3A7817224011%2Cp_85%3A2470955011%2Cp_76%3A1249137011%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A2289793011%7C2289792011

האם ניתן למצוא משהו כזה בארץ בתקציב של עד 3K?

הכוונהi3/ i5+8GB+256SSD?

הנה I3 מה דעתכם?

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=913764

איפה הקאץ' פה?

אלו I5, כשהראשון נראה תפור, מה החסרונות שבו?

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=918604

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

אני קניתי לפני כמה חודשים דגם מסויים של IDEALPAD 100 באייבורי בקצת יותר מ1400, היום הוא ירד בכ150 ש"ח בדומה לסמארטפונים וכל מוצר עם דגמים מתחדשים. הדגם נקרא 80QQ או 15IBD.

שלי ללא SSD, עובד בתנאים דומים למה שאתה דורש ללא תלונות.

המחשב 15.6 מאוד גדול, יש קורא דיסקים (כונן אופטי) מיותר. דיברת על משקל, וקל זה לא יהיה.

אני חושב שדגמי 14" ללא כונן, יקרים יותר. אני לא מצאתי, בכל אופן.

נקודה מאוד מבאסת שלא ידעתי לפני שקניתי: הסאונד מחורבן! חייבים להשתמש ברמקולים נוספים לזה שבמחשב.

לא ניתן להאזין לשום סרטון/יוטיוב אלא בווליום מלא בחדר שקט וגם אז בקושי שומעים משהו.

חוץ מזה: באמת תמורה מלאה למחיר.

פורסם

כשהייתי לפני כמה חודשים באילת, קניתי לאשתי את הלפטופ הזה:

http://ksp.co.il/?uin=33749

[h=2]Lenovo Ideapad 510S-14 80TK001PIV[/h]

מסך 14.0 אינטש ברזולוצית FHD

מעבד Intel® Core™ i3-6100U 2.3GHz

זיכרון פנימי בנפח 8GB

כונן SSD בנפח 256GB

ללא צורב

לדעתי יש כאן שילוב מנצח של רכיבים לצרכים כמו שלך (ושל אשתי).

המחשב גם דק וקל, והסוללה מחזיקה מעמד הרבה זמן.

בקניה באילת המחיר גם יהיה בוודאי בתקציב שלך, למרות שחריגה של 90 ש"ח היא לא גבוהה במיוחד.

רק חשוב טוב טוב לבדוק את מצב המחשב בזמן קבלתו.

אני קיבלתי אותו עם כמה פיקסלים שרופים והחליפו לי במקום למחשב אחר עם מסך תקין.

פורסם (נערך)

ליאב, איזה מלך אתה.

בדיוק באתי לשאול על המחשב הזה

http://ksp.co.il/?uin=33748

[אני רואה שזה אותו דגם רק בצבע שונה].

ניכר שהוא יענה על כל הצרכים שלי לא?

בטוח שה-i3 יספיק?

איל הוא בינתיים מהרשמים שלה? האם הוא נייד אצלכם?

אגב, איך בודקים במקום? כשאין מערכת הפעלה כל מה שיעלה זה מסך דוס לא.

אגב, מצאתי את הזנבוק של אסוס [קצת הרבה יותר טוב] באותו מחיר בארה"ב, אבל לא יודע אם שווה לי לרכוש בלי אחריות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

עד כמה אתה רוצה להתפשר זה השאלה, מחשבים של 15.6 לרוב יתנו לך בין שעתיים ל4 שעות סוללה ומשקלם עולה על 2ק"ג.

אומנם אם תקנה לנובו אז תוכל גם לקנות משהו יחסית חזק בתקציב שלך, לדוגמה לי יש I7 בעל 12GB זכרון כרטיס של ATI וכו אחרי תוספת SSD יצא 3100 שקל.

אגב משהו שאף אחד לא מציין זה שגם שנאי של מחשב כמו שלי בעצמו שוקל עוד איזה 400 גרם (שנאי של 110W) לאומת איזה 80 גרם באולטרה בוקים למיניהם.

העניין שהוא שוקל 2.3ק"ג וגם זמן סוללה אצלו כשעתיים, ככה שאני אישית מתקשה לקרוא לו נייד בכלל.

ככה שבפועל התוצאה שאני סוחב איתי 2.7ק"ג נוספים שזה כבר כבד יחסית.

ועוד לא ציינו שהמסכים בניידים הזולים של לנובו פשוט זוועה, גם רזולוציה נמוכה וגם TN בעל זויות ממש צרות ועוד על זה הם גם שמים פנלים שמציגים יותר השתקפות מאשר תמונה.

אודי A4

דימה.

פורסם

נדמה לי שאני מוכן להתפשר על המסך של הלנובו בכדי ליהנות ממשקל נמוך + חומרה טובה.

מה גם שלאחותי יש לנובו FLEX 15.6 מעל שנתיים והיא מאוד מרוצה ממנו [אמנם עם i5 אך ללא SSD]. היא מסתדרת אתו בתיק, אז אני מאמין שאני גם אסתדר מבחינת משקל. רציתי משהו כמו שלה אבל עם SSD ובלי לשלם יותר. [היא שילמה בזמנו 3000 כולל אחריות]. יצא לי בערך אותו מחיר רק במקום עונן של 1TB יהיה לי SSD 256.

ממה שראיתי היום מחשבים הרבה יותר יקרים, וקשה למצוא משהו שעונה על הדרישות שלי.

נדמה שהלנובו שליאב צירף קרוב, אבל מה עקב אכילס שלו? מה הקאץ'? [חוץ מזה שהמסכים של לנובו לא להיט].

פורסם

התקציב שלך לא ריאלי כמו שהבנת, לפי הבנתי ממה שכתבת בגיזרת הוינדוס תוכל לבחור בux305 מומלץ לבחור בדגם עם מסך הqhd ולא fhd, אני ממליץ להוסיף עוד מעט עבור lenovo yoga 900 כן זה טאצ ומסתובב, אבל אני בטוח שתהיה מרוצה ממנו אחרי השימוש(כולם מגיעים עם דעות דומות לשלך, מחוסר ניסיון).

במיוחד בשימושים שוטפים כמו שלך, גלישה, יוטיוב, סטודנט, הנגישות והנוחות שהמחשב מציע גבוהה.

• תוכן חדש...