Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב חברים,

לאחר נסיעה של 15 דקות, החניתי את הרכב וזיהיתי שמחוג החום מנוע עובר את החצי ומטפס (מאוד לאט) והמאווררים החלו לעבוד. כיביתי את המנוע, נתתי לו 5 דקות להירגע.

יש לציין שמחוג לא הגיע בשום שלב בנסיעה לחום המקסימלי וגם לא בנסיעה בינעירונית שהתבצעה אתמול.

כשפתחתי את מכסה המנוע, שמעתי מן יציאה אוויר/מים מתוך צינור מסויים (יש שם 2) שמוקף בעיגול בתמונה המצורפת.

בדקתי שמן - תקין.

בדקתי מים - כל המים מהמיכל עיבוי נעלמו, פתחתי את מכסה הרדיאטור וגם שם נראה שנעלמו מים, הוספתי כליטר של נוזל קירור למיכל העיבוי וגם לרדיאטור שיגיע לגובה תקין.

מתחת לרכב שמתי לב לנזילה קטנה שלא באה מכיוון הרדיאטור אלא מעל המנוע, כנראה מעל הצינור הזה. האם המים יכולים להיעלם לגמרי כתוצאה מבריחה מהצינור הנ"ל?

אשמח לעצות לפני שאסע למוסך מחר בבוקר, תודה חבר'ה!

1.jpg

עריכה אחרונה על ידי L_B
פורסם

הצינורות בתמונה לא קשורים כלל למערכת הקירור

אלו צינורות כניסה ויציאה של דלק אל החליל

גש למוסך שיבצע בדיקה ע"י לחץ

או לחילופין מלא מים עד למקסימום ,הנע את הרכב כשהמכסה פתוח ותביט לבד ונסה לאתר את התפרצות המים

בהצלחה

רמי

פורסם

תודה על התגובה, אנסה לבדוק זאת הבוקר.

אחדד לגבי מה שכתבתי אתמול, שהרעש אתמול מהמנוע, מן רעש כזה של: טססססס.... דיברתי עם מאור מהכנופייה הוא אמר שזה כנראה שחרור לחץ של המערכת.

פורסם

אחדד שזה יותר בכיוון של שיחרור לחץ מהחום ממקום הנזילה או שייתכן גם נוזל קירור שמטפטף על איזורים לוהטים ומשמיע רעש שכזה. בכל מיקרה ישנה נזילה בוודאות ויש לאתרה!

פורסם

עדכון - יש נזילה מצינור גומי שיוצא מאחורי המנוע, מתחת לאותם 2 צינורות דלק שצירפתי בתמונה. עצרתי בצד אחרי שהחום מנוע עלה וראיתי ממש שפריץ יוצא ומרטיב חלקים בתא המנוע.

השלמתי את המים ברדיאטור והנעתי, יש בועה או שתיים כל חמש שניות שיוצאות מהרדיאטור ואין ממש נזילה מתחת לרכב וגם הצינור לא משפריץ.

כרגע אני מחכה בצד ובקרוב אסע למוסך (2 דקות נסיעה) להמשך הטיפול.

פורסם

לבסוף הוחלף הצינור שנקרע, בנדים חדשים ונוזל קירור ENEOS ירוק חדש במערכת.

סה"כ 420 ש"ח, 150 ש"ח על עבודה.

פורסם

רגע. ידידי, להחליף צינור זה טוב ויפה, אבל האם בדקו רדיאטור? מאוד ייתכן שהרדיאטור סתום, וכתוצאה מכך עולה הלחץ במערכת ומביא לפריצת צינורות.

דבר נוסף - האם בדקו מה מצבם של שאר הצינורות?

בדיקת רדיאטור נעשית באמצעות מדחום לייזר.

נוזל קירור - כזה? http://www.eneos.ae/eneos-llc-green

פורסם (נערך)

מצאתי אצל אבי חלקי חילוף את הנוזל המדובר:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7-eneos-5l

לפי מה שידוע לי לא נעשתה בדיקה לרדיאטור עם לייזר ולא נבדקו שאר הצינורות, אולי רק ויזואלית.

נעשתה בדיקת לחץ עם מכשיר ייעודי דרך הפקק של הרדיאטור, היה תקין וללא נזילות. לפני פחות מחצי שנה הוחלף צינור מים עליון בין הרדיאטור למנוע.

עריכה אחרונה על ידי L_B
פורסם

אז כבר החליפו צינור, שהתפוצץ. עכשיו התפוצץ עוד אחד.

נכון שזה נראה קצת כמו מקריות, אבל כנראה שזה לא.

חבר, גש בחזרה למוסך ודרוש בדיקת רדיאטור. תגיד שאתה חושש שהוא סתום.

איזה נוזל קירור היה ברכב קודם?

פורסם

הצינור הקודם לא התפוצץ אלא היה מנופח קצת והיו לו בלוטות. כבר הייתי אצלו לטיפול אז על הדרך החלפנו.

החליפו לי פקק לרדיאטור לפני 3 שנים ומאז המפלס של הנוזל לא זז סנטימטר, עד הקרע הזה.

כרגע אני כבר אחרי כמה נסיעות והנוזל נשאר כמו שהיה, רדיאטור מלא וגם העיבוי במפלס המדוייק.

לפני זה היה נוזל קירור ירוק זול, מהפשוטים מאוד שיש באוטו דיפו. הרכב יותר מ-6 שנים נסע על הנוזל הזה. אני אעקוב מקרוב בשבועות הקרובים לראות שהנוזל החדש לא פותח תיבות פנדורה.

בהזדמנות הראשונה אני אבצע את הבדיקה הנ"ל.

פורסם

לפני זה היה נוזל קירור ירוק זול, מהפשוטים מאוד שיש באוטו דיפו. הרכב יותר מ-6 שנים נסע על הנוזל הזה. אני אעקוב מקרוב בשבועות הקרובים לראות שהנוזל החדש לא פותח תיבות פנדורה.

בדיוק מזה חששתי. אני מהמר על רדיאטור סתום.

אם אתה נוסע בעליה ארוכה, והרכב מתחיל להתחמם - הגיע הזמן להחליף רדיאטור (או לנקות, אבל מניסיוני, אין כמו חדש. מערכת קירור תקינה במדינת החום שלנו זה שקט נפשי ששווה הרבה מאוד כסף.).

עשה את הבדיקה, ונהיה יותר חכמים. דרך צלחה.

פורסם

אני גר בשכונה על גבעה, יום יום אני עולה בערך 2-3 דקות.

כמה בערך יעלה רדיאטור חדש+עבודה? אני מניח שלא יהיה מנוס מלהחליף שוב פעם נוזל קירור?

תודה על העצות חבר, אעשה את הבדיקה הזו לכשיתאפשר.

פורסם

מחיר אפשר תמיד לשאול במכון רדיאטורים.

אפשר גם להרים טלפון לאביפארטס, כדי לקבל אינדיקציה, ואומרים שהוא על הכיפאק (אני אישית לא מכיר אותו). הערכה שלי, כ-600-700 ש"ח לחלק חליפי באיכות סבירה, לפני עבודה (ייתכן והמחירים עלו/ירדו בכמה שנים האחרונות, לא ביררתי).

אין מנוס מלהחליף את הנוזל, וגם לא כדאי לדעתי כי הוא מנקה כרגע את כל המערכת ואוסף את שאריות הטינופת.

מהיכן אתה? תמיד אפשר לקנות את החלק ולהרכיב עצמאית.

פורסם

כרגע כלכלית זה לא יתאפשר בטווח הקרוב. אני אעקוב אחר המצב יומיומית בשבועות הבאים.

אני מעפולה.

פורסם

מבין אותך, תבדוק ותחזור לספר לנו מה עם הרדיאטור.

אגב, תמיד אפשר לעשות ניקוי אם המכסים לא סדוקים והמצב הכלכלי דחוק (אבל אחרי ניקוי במכון רדיאטורים יש לעשות שטיפה טובה של המערכת במים, כמה פעמים, בדומה למה שאיתמר עשה בטנדר שלו - ורק אז להכניס נוזל קירור, כדי להוריד את כל שאריות החומצה או הבסיס שמשתמשים בהם בניקוי.

• תוכן חדש...