Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

פתחתי לא מזמן את השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600291-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%91%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-(%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%A1-01)

בהמשך לאותו שרשור, אני רוצה רק לעשות סדר ב"בלאגן" ולהציג את התקלה בצורה הברורה ביותר שיש.

מאזדה לאנטיס 01, 180,000 ק"מ, לאחר שהרכב עומד עמידה ממושכת בשמש(כשעתיים,שלוש) ואז אני נוסע נסיעה בשעות הצהריים, השעות החמות ביום(12:00 - 18:00), הרכב נכבה במהלך נסיעה, לאחר נסיעה של כ-20 ק"מ.(בשעות הערב/הבוקר, אני נוסע 80 ק"מ ללא בעיה, זה לא קרה מעולם בבוקר ובערב).

*חום מנוע לא עולה, נשאר תקין.

*אין סימנים לפני כיבוי הרכב.

*אין קשר למהירות הרכב (קרה לי בכל מהירות), אין קשר אם הרכב בסיבוב או בנסיעה ישרה, בהאצה/האטה.

*שזה קורה, הטורים "משתוללים" במשך כ-2 שניות ואז הרכב נכבה(בטווח של ה800 סל"ד עד 3000).

*לא נדלקת נורה אזהרה - ניתקו את הנורה בעבר.

*לא יודע אם יש ניצוץ הצתה שאני מנסה להניע.

פתרון התקלה באופן זמני והמשך נסיעה - 2 אפשרויות:

* לנתק את ה+ במצבר, להחזירו והרכב נוסע(קרה פעם אחת שזה לא עזר).

*לחכות כ-20 דקות שהרכב יתקרר, התנעה ללא ניתוק מצבר.

אם אני ממשיך בנסיעה, זה יקרה שוב לאחר כ10-20 ק"מ.

לאחר שאני מנתק את המצבר ומחזיר - ההנעה לוקחת כ3 שניות.

הרכב נבדק ע"י מספר מוסכניקים הכולל חשמלאי רכב.

התקלה לא מופיע במחשב.

אין סימנים היכולים לספק מידע כלשהו אודות התקלה.

אחד מהמוסכניקים אמר לי לגרור את הרכב שזה קורה, היום נוכחתי לדעת שלאחר כ20 דקות עמידה, הרכב מניע רגיל, ככה שבמצב כזה הגרר לא יעזור.

מדגיש שזה קורה רק בשעות הצהריים החמות לאחר שהרכב עמד בשמש, חום מנוע לא עולה, ככל הנראה יש רכיב שמתחמם.

הוחלף ברכב:

*משאבת דלק.

*חיישן קראנק.

*סלילי הצתה.

שאלות:

א.שחיברתי את המחשב לרכב, זה קרה לאחר ניתוק ה+ במצבר, המוסכניק טען שכנראה איפסתי את התקלה, היום זה קרה לי והמשכתי נסיעה ללא ניתוק המצבר - האם התקלה תופיע במחשב הרכב?

ב.מחר אני מחליף כנראה חיישן גל זיזים/קאמשפט (זה אותו חיישן כן ?), באם זה לא זה, מה יכולה להיות עוד הבעיה?

כפי שאתם יכולים לראות, די מאויש מהתקלה, פרט לתקלה הזו הרכב במצב מעולה, מטופל היטב בטיפולים תקופתיים, כל הצעה לפתרון התקלה/מידע יכול לעזור מאוד, החשד העיקרי שלי כרגע הוא בחיישן הקאמשפט , שכן הוא נמצא בחלק העליון של אזור המנוע(כלומר קרוב לנקודה במכסה מנוע שמקבלת את השמש), שניתקתי את החיישן הזה במצב שהרכב מונע, הרכב נכבה, ההנעה לאחר חיבור החיישן בדיוק אותה הנעה לאחר שזה קורה לי.

עריכה אחרונה על ידי Avi Asolin
פורסם

חיישן קאמפשט וחיישן קראנק, אין עוד הרבה אפשרויות וזה דבר שהולך פעם ב...

אם יש נזילת שמן על אחד החיישנים זה גם משגע אותו.

אין מה להתייאש זה לא רכב כל כך נוראי...

Sent from my U7 using Tapatalk

פורסם

חיישן קראנק הוחלף, מחר אני אחליף ככל הנראה את חיישן קאמפשט.

לא התייאשתי מהרכב, להפך - רכב מעולה ואמין.

רק אותו רכיב הזה שנהרס והקושי בפתרון התקלה מביאה אותי לייאוש, אבל כמו שאתה רואה אני על סף ייאוש :)

פורסם

כל החלקים שהוחלפו, הוחלפו בחדשים.

את הסלילי הצתה החזרתי לאחר שהתברר שהתקלה לא משם, לא היה לי את האופציות לעשות את זה עם משאבת הדלק והחיישן קראנק.

פורסם

ידידי החלף חישן גל זיזים ב2לנטיסים שהחלפתי חישן גל זיזים היתה לי אותה בעיה מנוע נכבה בפתאומיותלדעתי יפתור לך את הבעיה.

• תוכן חדש...