Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאתה טועה וכל נהג שפוי יעדיף לנסוע מהר בקו ישר מאשר לזגזג בין נתיבים כשלא תהיה הפרעה של מתנחלים בשמאלי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בדיוק ההבדל שבין חינוך לענישה, תחנך את הפיז'ו, ואז תוכל לאתר את אלו שצריך באמת להעניש אותם.

כרגע מבחינת החוק כולם עבריינים.

יוצאים פה מנקודת הנחה שגויה שיש בישראל הרבה יותר פסיכופתים מבגרמניה. זה לא נכון.

פורסם (נערך)

אני רוצה לשאול אותך יוסי בקשר לשני נקודות האלו, בגלל שצורם לי שאתה חושב שאת נהג הפיג'ו אפשר לחנך ואת נהג המיאטה לא:

על פי מה שאני למדתי בחיים, את נהג הפיג'ו אפשר לחנך אם רק יעשו אכיפת נתיבים.

מצד שני את נהג המיאטה אי אפשר לחנך.

מצד שני את נהג המיאטה אי אפשר לחנך.

אני חושב שבאופן שווה אפשר לחנך את שניהם. למה אתה לא חושב כך?

הרי נהג הפיג'ו יודע שהוא נוהג לא בסדר, בהנחה שיש לו רישיון נהיגה, הוא למד מתישהו את החוקים ויודע שצריך לשמור על הימין על פי חוק.

יש אנשים שמתיחסים שונה למכשולים כביש. יש כאלה שעוצרים וממתינים ויש כאלה שמנסים להתגבר על המכשולים. נהג המיאטה ניסה להתגבר על המכשול. הוא עשה זאת במודע, בדיוק כפי שנהג פיג'ו במודע יצר את המכשול הזה.

לכן אני רואה באותה חומרה את כל המשתתפים בכביש ומאמין שאת כול החבר'ה האלה אפשר וצריך לחנך באופן שווה.

אנשים באופן סלקטיבי בוחרים לאילו חוקים כן לציית ולאילו לא (לפי שיקולי הנוחות). לא צריכה להיות סלקצייה בין החוקים. כולם צריכים לציית לכל החוקים. כל עוד כל אחד בוחר על הכביש לאילו חוקים הוא כן מציית ואילו חוקים הוא לא מתיית, זה לא צודק יהיה להתיחס רק למישהו אחד מבין כל אלה שהם לא בסדר. כי הסיטואציה על הכביש זה מכלול של כל הדברים האלו. אחרת איפה השיויון?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יותר גרוע, סביר להניח שנהג הפיז'ו לא יודע שהוא מכשול בכלל, אחרת הוא מלכתחילה לא היה תקוע בשמאל.

הנהג במיאטה אמנם עושה שטויות במודע על הכביש, אבל מאיפה הקביעה שהוא עשה את זה בשביל הריגוש ולא כדי להתחמק ממכשול שמפריע לו?

שלושתם עברו על החוק והפריעו אחד לשני, כל אחד בדרכו.

אם כולם היו מחונכים להתחשב בסביבה שלהם בכביש, כלומר לציית לכל החוקים ולא להקפיד רק על מהירות כמו רובוט מפגר, שניהם היו בנתיב הימני והמיאטה היה עוקף אותם כחוק. אולי לא במהירות המותרת אבל התמרון המסוכן היה נמנע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה בדיוק העניין.

נהג הפיג'ו, כמו כל נהג ממוצע, יודע "ברמה העקרונית" את החוקים אבל בגלל שהוא לא מתעניין בכלל בנהיגה, הוא לא מקפיד בשום רמה.

בגלל שלא אומרים לו שזה בעייתי ושיש לזה השלכות חוקיות, הוא ממשיך.

הוא לא מקשר בין הבריונות שהוא סופג ובין הפעולות שלו.

הוא לא מודע לנזק שהוא עושה.

בגלל זה אם שוטר יעצור אותו ויגיד לו שמעכשיו אוכפים את זה (ביחד עם קמפיין תקשורתי), הוא יתחיל להפנים את זה.

תשאל למשל את רוב הנהגים האם צריך לשמור על הימין.

חלקם לא יודעים שיש חוקים לגבי זה, ואחרים חושבים שזה רק בשביל לעבור טסט.

מעטים (אם בכלל) אלו שעושים את זה בידיעה שהם עושים משהו פסול.

נהג המיאטה כאמור, מודע לחלוטין למה שהוא עושה.

פורסם
יותר גרוע, סביר להניח שנהג הפיז'ו לא יודע שהוא מכשול בכלל, אחרת הוא מלכתחילה לא היה תקוע בשמאל.

הנהג במיאטה אמנם עושה שטויות במודע על הכביש, אבל מאיפה הקביעה שהוא עשה את זה בשביל הריגוש ולא כדי להתחמק ממכשול שמפריע לו?

לא אמרתי שכרגע הוא עשה את זה בשביל הריגוש.

פשוט כולנו מכירים את הנהגים האלו שמסכנים את עצמם ואת כולם בשביל הריגוש.

בואו לא נהיה תמימים ונגיד שאנשים לא נוסעים ככה בשביל הריגוש.

זה פורום רכב...

פורסם (נערך)

היה לא מזמן מחקר, אפילו חתול מבין את הקשר בין מעשה לתוצאה. לבן אדם יש יותר מוח והוא יכול למצוא קשרים הרבה יותר מסובכים. לא הייתי מזלזל באינטליגנציה של נהג הפיג'ו. הוא מבין טוב מאוד איפה הוא צריך להיות על הכביש, פשוט שם פס.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בסדר שנהג המיאטה מודע, גם אני כבר התחלתי במודע לעקוף את הקונוסים האלו על ארבע גלגלים במקום לנסות להזיז אותם לנתיב הימני אליו הם שייכים. אבל לעולם לא הייתי עוקף בצורה מסוכנת, רק בשביל הריגוש, אם אני יכול ליסוע במו בנאדם נורמלי בנתיב שמתאים למהירות שלי.

פורסם (נערך)
אם באמת היו רוצים לאכוף מהירות, היו מחייבים כל רכב בקופסא שחורה.

או פשוט להטיל הגבלות אלקטרוניות לרכבים שמתבססות על GPS. בתור העיר - הרכב יוגבל ל 70~, בדרכים מהירות הרכב יוגבל ל 130~ וכן הלאה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

יש משהו שנקרא דיסוננד קוגניטיבי, ויש את זה להרבה נהגים.

הוא יודע אבל לא אכפת לו והוא לא רואה את החשיבות של זה.

ההבדל הוא שנהגים שמתפרעים נהנים מההתפרעות הזאת ומההתעללות בסביבה.

עקפתי את המכשול? "הראיתי לו! שילמד!"

נהג הפיג'ו פשוט לא מתעניין במה שקורה אבל אני מבטיח לך שאם היו עושים קמפיין ברדיו שמזכיר לאנשים כל כמה דקות שזה מפריע לאחרים שהם בשמאלי, אנשים היו מתחילים להקפיד על הימין.

אותו דבר אם היו מתחילים לעשות אכיפה.

אם נהג כזה שלא מתעניין מקבל עיכוב של כמה דקות שבו מסבירים לו את החשיבות של זה ואומרים לו שבפעם הבאה זה יהיה קנס של 250 ש"ח ואחרי זה של 750 ואז של 1000, הוא יתחיל להקפיד על הימין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה בדיוק העניין.

נהג הפיג'ו, כמו כל נהג ממוצע, יודע "ברמה העקרונית" את החוקים אבל בגלל שהוא לא מתעניין בכלל בנהיגה, הוא לא מקפיד בשום רמה.

בגלל זה אם שוטר יעצור אותו ויגיד לו שמעכשיו אוכפים את זה (ביחד עם קמפיין תקשורתי), הוא יתחיל להפנים את זה.

תשאל למשל את רוב הנהגים האם צריך לשמור על הימין.

חלקם לא יודעים שיש חוקים לגבי זה, ואחרים חושבים שזה רק בשביל לעבור טסט.

מעטים (אם בכלל) אלו שעושים את זה בידיעה שהם עושים משהו פסול.

סבבה.

עכשיו איך הלשנה תביא למצב שבו אנשים כמו נהג הפיז'ו מבינים שהם הבעיה?

אכיפה כן, קמפיין תקשורתי אחלה, אבל מה הטעם במלשינון?

ככה הנהג לומד שלא צריך לנהוג בבטיחות ולפי החוק אלא לנהוג בזהירות ובחשש מכל דבר. לחץ עולה, אנשים לא מרגישים ביטחון על הכביש, לא טוב.

פורסם
בסדר שנהג המיאטה מודע' date=' גם אני כבר התחלתי במודע לעקוף את הקונוסים האלו על ארבע גלגלים במקום לנסות להזיז אותם לנתיב הימני אליו הם שייכים. אבל לעולם לא הייתי עוקף בצורה מסוכנת, רק בשביל הריגוש, אם אני יכול ליסוע במו בנאדם נורמלי בנתיב שמתאים למהירות שלי.[/quote']

בדיוק.

אתה עובר לימין ועוקף אותם כי אין מה לעשות.

אבל אתה שומר מרחק, מסתכל במראות ומאותת כמו בן אדם נורמלי (רובנו).

זה ההבדל.

פורסם (נערך)

יוסי, ההודעה האחרונה (55) שלך עוברת לי בראש כל פעם שיש איזה קמפיין מטומטם של "תורידו את הרגל מהגז".

פה אני חותם על כל מילה.

ולגבי הודעה 57 - מי מבטיח לי שלא יצלמו אותי כמו שצילמו את המיאטה? הרי אני במודע עושה עבירה, ואחרי שיש סרטון איך אני יכול להסביר במה אני שונה מהמיאטה? מבחינת החוק אני לא.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
סבבה.

עכשיו איך הלשנה תביא למצב שבו אנשים כמו נהג הפיז'ו מבינים שהם הבעיה?

אכיפה כן, קמפיין תקשורתי אחלה, אבל מה הטעם במלשינון?

ככה הנהג לומד שלא צריך לנהוג בבטיחות ולפי החוק אלא לנהוג בזהירות ובחשש מכל דבר. לחץ עולה, אנשים לא מרגישים ביטחון על הכביש, לא טוב.

הקמפיין והאזהרות זה בשביל נהג הפיג'ו, שהוא מפריע לתנועה אבל לא מודע לזה כי הוא לא בקארספורום ולא קורא על החשיבות של שמירה על הימין בחצי מהשרשורים.

אם שוטר יגיד לו, או שהוא ירגיש שיש אווירה שדורשת את זה ממנו, הוא יפנים.

המלשינון זה בשביל נהג המיאטה, שהוא מסוכן ויש לו סיכוי הרבה יותר גבוה לפגוע במישהו.

הוא לא יפנים מה שאומרים לו כי:

- "לא אכפת לי"

- "שילמדו להתמודד עם הנהיגה שלי"

- "שילמדו להיצמד לימין"

- "אותי לא יתפסו"

- "לי זה לא יקרה כי אני נהג מעולה"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המלשינון יקצין את ההתנהגות של נהג המאזדה ויוריד לנהג הפיז'ו את הביטחון לעלות על הכביש.

אכיפה צריכה להיעשות ע"י גורמים מוסמכים בלבד. כבר היה על זה דיון ארוך.

• תוכן חדש...