Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

כבר כמה שנים טובות יש לי חשד שהמזגן מקרר (ומקפיא יחסית) במהירות בינעירונית שהמנוע לא יורד מתחת ל2000-2500 סל"ד אך מתחת לזה לוקח לו המון זמן לעשות משהו.

לדוגמה, כשאני מדליק מזגן בשיא החום, מרחק של 10 דקות בערך חזרה מהעבודה לעיר, רבע שעה, המזגן לא מקרר, מוציא אוויר שמנסה להיות קר.

בדקתי עכשיו בסרק, שמתי את המנוע על ניוטרול ופארקינג והעליתי סל"ד, לא מורגש הבדל מי יודע מה.

מצד שני, יש רכבים שהמזגנים שלהם מקפיאים במצב של חום כזה אחרי זמן מה עקב החום המטורף אז לא בטוח שזה בעיה.

נגיד במזגן של I20 הדור הקודם הוא מרגיש יותר גרוע.

מה דעתכם?

פורסם

اشریخان,

רק שאני (והשאר) אבין: המזגן פועל כמו שצריך בנסיעה בינעירונית, אבל לא מקרר בנסיעה אטית וקצרה?

אתה כמובן יודע שלמזגן לוקח קצת זמן (אפילו רבע שעה) לייצר קור משמעותי, כן? יכול להיות שזה מקור הבעיה?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

من نمیدانم,

ולדעתי גם כל מישהו אחר שלא יישב איתך ברכב - גם כן לא יוכל לדעת בוודאות.

זכור לי שטענת בשעתו שהמזגן שלך בסך הכל טוב. אם אין בעיה אמתית של קירור וזה רק מוזר לך שהוא לא מקרר בדיוק באותה מידה בנסיעה אטית (וקצרה), אז כנראה שלא מדובר על משהו שהוא בגדר תקלה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בנסיעה מחוץ לעיר גם המאוורר של המזגן וגם אוויר בנסיעה מהירה מקררים את הגז שנמצא במעבה ( רדיאטור של המזגן הממוקם מיד אחרי הגריל, עוד לפני הרדיאטור של המנוע) . בעיר זה רק המאוורר. בנוסף, המדחס פועל בצורה יותר אפקטיבית בסל"ד גבוה מאשר בסרק. יכול להיות שהמדחס ברכב שלך קצת עייף, ולכן בעמידה בסרק הוא דוחס פחות טוב.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במידה והמזגן שמיש אצלך למה אתה מחפש צרות במידה ולא גש למזגניסט שיבדוק לך את הנושא.

מתי בפעם האחרונה עשית ריקון וואקם למזגן?

פורסם

לפני כמה שנים טובות בדקתי את מצב הגז והכל היה בסדר.

דרך אגב, יש לקורולות הישנות "מחלה" שהמזגן שורק ב200K ומעלה, יכול להיות שיש קשר? אולי לפתוח את המעבה ולדפוק שם ניקוי ?

דרך אגב, לא מצאתי מישהו שמתלונן על המזגן אצלי ברכב. אני גם לא מרגיש קור מטורף ברכבים אחרים, אולי בלילה בפג'ו של חבר ובאבאו של חבר המזגן עושה רושם שהוא "מקרר" על גלגלים.

לפני איזה חודשיים, בחול המועד, נסעתי נסיעה של 20 דקות לכל צד, במהלך הנסיעה ביערונית יצאו לי דמעות מהעיניים מרוב שהמזגן הקפיא אותי והפתיע אותי אז בגלל זה אני לא יודע אם יש בעיה או אין.

לחבר יש קורולה 98 כמו שלי, יש תחושה שהמזגן גם מקפיא אבל אף פעם לא נסעתי איתו ביום חמסין ומזגן דלוק על ההתחלה.

פורסם

מה זה "מזגן שורק"?

כאשר אתה מדליק מזגן, משהו בתא המנוע שורק? אם כן, צריך לבדוק רצועת אביזרים שמניעה את המדחס והמותחן שלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא, יש שריקות כמו של מטוס ממריא.

זה ככה בכל הקורולות האלו, דבר שלא אמור להשפיע על הקירור (כנראה לכלוך או משהו שצריך לנקות), אבל סתם העליתי את זה במידה ויש קשר...

חבר לעבודה פתח מעברים בלנסר והמזגן קירר יותר טוב. אבל הוא לא היה מקרר בלי קשר לנסיעה.

פורסם

ישנם תקדימים לכך שניקוי יסודי של מעבה המזגן עם מסיר שומנים יעודי משפר משמעותית את תפוקת המזגן במהירויות נמוכות בגרוטאות ישנות..

לדעתי שווה נסיון.

יום טוב גם לך

פורסם

אל תיעלב, אבל איתך אי אפשר לדעת אם אתה צוחק או לא. העיקר שזה לא קשור לדמוי סאנרוף, אה?:wink:

בקיצור, תודה רבה לכל המגיבים אך עדיין לא קיבלתי מספיק תשובות האם זה טבעי.

מצד אחד, חם מאוד בחוץ וברכב(למרות החלונות הכהים שמשפרים מעט את ההרגשה) וזה מזגן ישן, מכאני ומקורי שעבד הרבה ק"מ.

מצד שני, אנשים טוענים שברוב הרכבים מרגישים קירור מעולה אחרי כמה דקות בודדות, השאלה אם זה בבקרת אקלים או לא.

כשנסעתי ברכב של הבוס שלי עם 17 מעלות של המזגן ו40 מעלות בחוץ, לא קירר מי יודע מה אך בימים נעימים יותר קירר מעולה.

אצלי, אני לא מדבר על ימים מטורפים, היום זה יום קיצי לכל דבר ולא שרב כבד.

מקווה שמצליח להעביר לכם את המסר.

פורסם

בטכני אני אף פעם לא צוחק. למרות שעליך קשה להתאפק.

ישנם מוסכים שמחזיקים את חומר השטיפה המדובר ומבצעים שטיפות שכאלה על בסיס יומי.

אני יודע שאורן שירותי רכב עושה זאת, ודאי יש גם אחרים.

יום טוב גם לך

פורסם

טוב, אז גם היום יצא לי לנסוע בשיא החום בעיר וכמובן שכמה דקות טובות מאוד המזגן פשוט מוציא אוויר פושר...כיאלו אין גז.

מצד שני, בבקרים או בלילות אני קופא ומורגש קירור יעיל תוך זמן קצר יחסית.

מה דעתכם?

פורסם

אם הרכב חנה לאור השמש אז בהחלט יעברו כמה דקות עד שהאוויר יתקרר בתא הנוסעים. בכול מקרה רוצוי בהחלט לנקות את המעבה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...