Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת תפקיד לצבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים לחברי הפורום!

אני בן 18 בכיתה י"ב לקראת גיוס, אשמח לעזרה בייעוץ מכם לגבי תפקיד.

חשבתי על להיות נהג בצבא אבל לצערי אני לא מתמצא מספיק בתפקידים השונים, וכאן אני צריך אתכם.

אני לא מעוניין להיות נהג משאית או נהג של קצין בכיר - אני לא רוצה להיות כל היום לבד במשאית או לחכות הרבה שעות ברכב כשהקצין בפגישות.

ובדיוק כאן הבעיה, אני אשמח לדעת האם יש לכם רעיון לתפקיד שיכול להתאים לי, אני כן רוצה להיות עם לוחמים אבל מצד שני לא להיות קרבי ולעשות טירונות. אני לא בן אדם עצלן אבל אני ממש לא רוצה לסבול בצבא או כמה שפחות.

תודה רבה

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

פורסם

תתחיל מסלול כלוחם, תיהיה מצטיין ומשם יהיו לך 2 אופציות: ב.קוד (חפק) של מ"פ או מג"ד (ב.קודוקוד= נהג לוחם, אתה בכל הפעילויות בחוד החנית).

אני הייתי קשר של המג"ד והמג"ד הוציא אותי לקורס נהיגה (על כל הרכבים) וככה נהנתי מ2 העולמות. כלוחם וכנהג.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם (נערך)

אני חושב שאתה רואה את הדברים כשחור - לבן. יש אלפי תפקידים בצבא. לוחמים, תומכי לחימה, מטה ועוד תפקידי ביניים. לא הייתי ממליץ לך ללכת להיות נהג. השירות בדרך כלל מאוד שוחק, שגרה שחוזרת על עצמה הרבה, מפקדים שבדרך כלל לא חוד החנית ועוד שלל סיבות אחרות.

להיות נהג זה לא למצות את התחביב שלך כחובב רכב, זה עלול אפילו לעשות את ההיפך. אין שום קסם בהאמר צבאי, או אמבולנס מבוסס "אביר" ואפילו לא בפאג'רו.

פרט לכך, זוהי לא החלטה שלך בסופו של דבר איפה תשרת. ברוב הפעמים יציבו אותך איפה שצריך - וזה לא דבר רע. אתה עשוי להיפתח לדברים חדשים שלא ידעת, חווית חדשות, אנשים חדשים ולגלות על עצמך דברים שלא ידעת.

עוד נקודה - אתה תסבול בצבא אם תכניס לעצמך לראש שרע לך. תנסה ליהנות ממה שתעשה, ולהשיג את המקסימום מאיפה שאתה. חיילים בצבא הרבה פעמים חושבים "מה אם..." ומתעסקים באשליות שתפקידים אחרים נוצצים ואטרקטיביים יותר, כשבפועל זה לא כך.

בסופו של דבר הדבר הכי חשוב בשירות הוא לא התפקיד - אלא האנשים. ברגע שתהנה עם האנשים ותנסה להתחבר אליהם - השירות יעבור לך כל כך מהר שאתה תופתע שזה קרה בכלל.

דבר אחרון לגבי ההסתכלות על הדברים. בסופו של דבר לא סתם קוראים לזה "שירות צבאי". המטרה היא לתת מעצמך למדינה שבה אתה חי. ואם הצבא צריך אותך במקום מסויים, תנסה להבין אותו ולתת לזה צ'אנס . מקסימום - תמיד אפשר לבקש לעבור.

בקיצור - תפסיק לחשוב יותר מדי, ותנסה לזרום עם הדברים ולהיות חיובי. ככה גם לא תתאכזב, וגם תצליח להשיג את המירב מאיפה שאתה כי לא תתעסק ב"מה אם.."

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

זהו שממש אין לי את הרצון להיות לוחם ולעבוד קשה.

שמעתי שיש אפשרות להיות נהג לוחמים בתור תומך לחימה ביחידות מובחרות ואז אתה לא לוחם, רק שאין לי מושג האם זה נכון ואיך נקרא התפקיד.

פורסם

נהג לוחמים תומך לחימה= נהג בט"ש.

מדובר בתפקיד נהיגה על רכבים ממוגנים.

קופצים לכול האירועים שקורים בגיזרה עם הלוחמים.

תפקיד שבוע- שבוע.

שעות נהיגה- 8-8 8-16.

גם מקבל כול מיני הטבות עם תעודת נהג מבצעי.

הקבלה לתפקיד הזה דרך "קדץ נהיגה".

תתקשר ללשכת גיוס ותבקש להיות בתפקיד "נהג בט"ש".

יזמנו אותך ללשכת גיוס, אתה תחתום שם על מסמכים להתחייב לעבור הכשרה כנהג + דחיית גיוס עד למעבר טסט.

זהו, אתה עושה תאוריה באזרחות.

לומד נהיגה על משאית אזרחית C1 + טסט.

במידה ועברת, מחכה קצת זמן לצו גיוס.

מתגייס, עושה טירונות, וממשיך ומשלים את הכשרתך כנהג.

פורסם
אני חושב שאתה רואה את הדברים כשחור - לבן. יש אלפי תפקידים בצבא. לוחמים, תומכי לחימה, מטה ועוד תפקידי ביניים. לא הייתי ממליץ לך ללכת להיות נהג. השירות בדרך כלל מאוד שוחק, שגרה שחוזרת על עצמה הרבה, מפקדים שבדרך כלל לא חוד החנית ועוד שלל סיבות אחרות.

להיות נהג זה לא למצות את התחביב שלך כחובב רכב, זה עלול אפילו לעשות את ההיפך. אין שום קסם בהאמר צבאי, או אמבולנס מבוסס "אביר" ואפילו לא בפאג'רו.

פרט לכך, זוהי לא החלטה שלך בסופו של דבר איפה תשרת. ברוב הפעמים יציבו אותך איפה שצריך - וזה לא דבר רע. אתה עשוי להיפתח לדברים חדשים שלא ידעת, חווית חדשות, אנשים חדשים ולגלות על עצמך דברים שלא ידעת.

עוד נקודה - אתה תסבול בצבא אם תכניס לעצמך לראש שרע לך. תנסה ליהנות ממה שתעשה, ולהשיג את המקסימום מאיפה שאתה. חיילים בצבא הרבה פעמים חושבים "מה אם..." ומתעסקים באשליות שתפקידים אחרים נוצצים ואטרקטיביים יותר, כשבפועל זה לא כך.

בסופו של דבר הדבר הכי חשוב בשירות הוא לא התפקיד - אלא האנשים. ברגע שתהנה עם האנשים ותנסה להתחבר אליהם - השירות יעבור לך כל כך מהר שאתה תופתע שזה קרה בכלל.

דבר אחרון לגבי ההסתכלות על הדברים. בסופו של דבר לא סתם קוראים לזה "שירות צבאי". המטרה היא לתת מעצמך למדינה שבה אתה חי. ואם הצבא צריך אותך במקום מסויים, תנסה להבין אותו ולתת לזה צ'אנס . מקסימום - תמיד אפשר לבקש לעבור.

בקיצור - תפסיק לחשוב יותר מדי, ותנסה לזרום עם הדברים ולהיות חיובי. ככה גם לא תתאכזב, וגם תצליח להשיג את המירב מאיפה שאתה כי לא תתעסק ב"מה אם.."

בהצלחה!

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות ועל התגובה.

אני באמת מגיע לצבא בראש הכי פתוח ולא אבכה אם ישימו אותי במקום אחר שפחות רציתי רק שמצד אחד אני לא רוצה להיות בקרבי ומצד שני לא רוצה לשבת במשרד כל היום, אם יש לך רעיון לתפקיד בין לבין אשמח לשמוע.

פורסם
נהג לוחמים תומך לחימה= נהג בט"ש.

מדובר בתפקיד נהיגה על רכבים ממוגנים.

קופצים לכול האירועים שקורים בגיזרה עם הלוחמים.

תפקיד שבוע- שבוע.

שעות נהיגה- 8-8 8-16.

גם מקבל כול מיני הטבות עם תעודת נהג מבצעי.

הקבלה לתפקיד הזה דרך "קדץ נהיגה".

תתקשר ללשכת גיוס ותבקש להיות בתפקיד "נהג בט"ש".

יזמנו אותך ללשכת גיוס, אתה תחתום שם על מסמכים להתחייב לעבור הכשרה כנהג + דחיית גיוס עד למעבר טסט.

זהו, אתה עושה תאוריה באזרחות.

לומד נהיגה על משאית אזרחית C1 + טסט.

במידה ועברת, מחכה קצת זמן לצו גיוס.

מתגייס, עושה טירונות, וממשיך ומשלים את הכשרתך כנהג.

נשמע מעניין, מה אופי השירות חוץ מנהיגה?

זה צוות קבוע ברכב או כל הזמן מתחלף?

ולא הבנתי למה צריך לדחות לי את התאריך גיוס? רשיון כבר יש לי.

פורסם

בתור אחד שפגש נהגי קו-עבודה מאד משעממת, אתה נוסע במקס' על קו גדר של כמה קילומטרים.

מקדרים אותך לעשות נסיעות על זאבים-הקפצות. חומר אנושי לא מהאיכותי בצה"ל.

במאמר מוסגר לא אוהב את הגישה של "לא רוצה להיות לוחם ולא לעבוד קשה" תורך לתרום את השלוש שנים ועדיף במקום ממצה

לוחם זה תפקיד מאד מבגר, ומאד משנה את ההסתכלות שלך על החיים

בהצלחה בבחירות שלך

בוקי

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם

גם אני הייתי מורעל על הצבא. התגייסתי כלוחם, והתפנית הגיעה בסביבות קורס מכי"ם, במקום הזה גליתי שגם הזרגים, סליחה, הדרגים הגבוהים הם אנשים נבובים. למזלי המח"ט הציל מעט מן הכבוד האבוד שרחשתי כלפי הגוף הזה. לא אלאה אותך בפרטים, הנק' התחתונה שלי היא שהרצונות שלך הם בסדר גמור ואתה לא צריך להתנצל. כן חשוב לשרת שלוש שנים ולתרום כמו כולם, לדעתי, תעשה את זה על הצד הטוב ביותר ואל תחפש תפקיד כמו נהג, זה תפקיד משעמם. תשאף לשירות מעניין ומועיל, יש סיכוי שזה יתן לך פוש ראשוני באזרחות, ידוע לך מה הקבא שלך?

פורסם

קבא 52. יש לך רעיון למשהו אחר יותר ספציפי?

פורסם
בתור אחד שפגש נהגי קו-עבודה מאד משעממת, אתה נוסע במקס' על קו גדר של כמה קילומטרים.

מקדרים אותך לעשות נסיעות על זאבים-הקפצות. חומר אנושי לא מהאיכותי בצה"ל.

במאמר מוסגר לא אוהב את הגישה של "לא רוצה להיות לוחם ולא לעבוד קשה" תורך לתרום את השלוש שנים ועדיף במקום ממצה

לוחם זה תפקיד מאד מבגר, ומאד משנה את ההסתכלות שלך על החיים

בהצלחה בבחירות שלך

בוקי

בגלל שנהג קו זה עבודה משעממת אני רוצה משהו יותר מעניין.

לגבי הגישה של לא רוצה להיות לוחם ולעבוד קשה - כן, יש מספיק לוחמים וכל אחד יתרום בדרך שלו, לא שיש לי בעיה עם התפקיד לוחם אבל אני חושב שהוא פחות מתאים בשבילי ואני אתרום בדרך שאני יכול 3 שנים בדיוק כמו חייל אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

1. אתה לא ממש יכול להחליט באיזה תפקיד תשובץ.

2. אם אתה מרגיש תחושת שליחות למדינה ורוצה לתרום מעצמך את המקסימום האפשרי, לך להכי קרבי שיש.

3. אם אתה שם את עצמך לפני טובת המדינה, תחשוב מעבר לתקופת השירות הצבאי. לוחמים עושים יותר מילואים בשנה מתומכי לחימה וג'ובניקים. מילואים תמיד נופלים בתקופות הכי לא נוחות בחיים ואם אפשר להימנע מזה, עדיף.

תנסה להגיע לתפקיד בו תרכוש מקצוע או לפחות ידע מקצועי שיפיק לך תועלת אחרי השירות. רישיון משאית זו דוגמא די טובה למרות שנהגים עושים הרבה מילואים.

בכל אופן, ציית לחוק ואל תנסה להשתמט.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צה"ל לא ישאל אותך יותר מדי. תקבל את ה"מנילה" עם רשימת תפקידים או יחידות מתאימות ויהיה עליך לבחור את סדר העדיפות שלך, ובסופו של דבר צרכי צה"ל הם הקובעים.

בשלב הבא יקרו שני דברים:

1. בטירונות יתחילו להחדיר בך גאוות יחידה. אפילו ברמה של גדוד 402 מל גדוד 404. זה יתן לך הנעה להמשיך במסלול אליו שובצת.

2. אתה תרגיש את הקבוצה שאליה שובצת ואיך אתה מסתדר אתה. בהמשך ההכשרה - גם עם התפקיד.

ההמשך הוא הבחירה שלך. בכל מקרה - לפני 40 שנה למדתי ש"אם החיל משתין על צה"ל - צה"ל נרטב. אם צה"ל משתין על החייל - החייל טובע". אל תעשה צרות מיותרות. אל תוותר על מה שחייבים לך - למשל בנושא הרפואה - אבל גם אל תלחם בצבא. זה עלול לעלות לך ביוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. אתה לא ממש יכול להחליט באיזה תפקיד תשובץ.

2. אם אתה מרגיש תחושת שליחות למדינה ורוצה לתרום מעצמך את המקסימום האפשרי, לך להכי קרבי שיש.

3. אם אתה שם את עצמך לפני טובת המדינה, תחשוב מעבר לתקופת השירות הצבאי. לוחמים עושים יותר מילואים בשנה מתומכי לחימה וג'ובניקים. מילואים תמיד נופלים בתקופות הכי לא נוחות בחיים ואם אפשר להימנע מזה, עדיף.

תנסה להגיע לתפקיד בו תרכוש מקצוע או לפחות ידע מקצועי שיפיק לך תועלת אחרי השירות. רישיון משאית זו דוגמא די טובה למרות שנהגים עושים הרבה מילואים.

בכל אופן, ציית לחוק ואל תנסה להשתמט.

זה לא עניין של לשים את טובתי לפני טובת המדינה, אני רוצה לתרום ולהתגייס ואני אתגייס לכל מקום שישימו אותי, אבל - אני מעדיף לתרום וליהנות כמה שיותר. חייל שאוהב את מה שהוא עושה מתפקד יותר טוב מחייל אחר.

לגבי ידע מקצועי - לא חושב שהשאיפה שלי בחיים היא להיות נהג משאית אבל מצד שני גם לא בתיכנות במודיעין, אז אני לא אתגייס במקום שיתרום לי להמשך החיים למרות שזה יכול לעזור לאנשים מסוימים.

צה"ל לא ישאל אותך יותר מדי. תקבל את ה"מנילה" עם רשימת תפקידים או יחידות מתאימות ויהיה עליך לבחור את סדר העדיפות שלך, ובסופו של דבר צרכי צה"ל הם הקובעים.

בשלב הבא יקרו שני דברים:

1. בטירונות יתחילו להחדיר בך גאוות יחידה. אפילו ברמה של גדוד 402 מל גדוד 404. זה יתן לך הנעה להמשיך במסלול אליו שובצת.

2. אתה תרגיש את הקבוצה שאליה שובצת ואיך אתה מסתדר אתה. בהמשך ההכשרה - גם עם התפקיד.

ההמשך הוא הבחירה שלך. בכל מקרה - לפני 40 שנה למדתי ש"אם החיל משתין על צה"ל - צה"ל נרטב. אם צה"ל משתין על החייל - החייל טובע". אל תעשה צרות מיותרות. אל תוותר על מה שחייבים לך - למשל בנושא הרפואה - אבל גם אל תלחם בצבא. זה עלול לעלות לך ביוקר.

ממה שהבנתי כרגע הצבא במחסור של נהגים לכן הם נתנו את האופציה להיות נהג משאית כעבודה מועדפת,

לכן סיכוי גבוה שאם אבקש להיות נהג יתנו לי.

אני ממש לא בקטע של להשתין על צה"ל אבל אני אשמח לשרת במקום שיהיה לי בו טוב ולא במקום שכל בוקר אני לא אבין מה אני עושה בו.

פורסם

תראה, אני משוחרר ממילואים כבר 10 שנים, אבל שירתתי בצה"ל 30 שנה בחובה, קבע ומילואים.

ראיתי את עבודת הנהגים - עבודה קשה ושוחקת, כאשר בדרך כלל החומר האנושי במחלקת הרכב אינו מהמשובחים. החריגים היחידים היו נהגי אמבולנס ונהגי מובילים כבדים, אבל אלה נהגים מקצועיים שעושים עבודה קשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...