Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה MK1 יד1, שווה את המחיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום אספנות!

אני מחפש רכב אספנות לסופי שבוע (גם מהשיקול של החוויה שהרכב נותן וגם מבחינת מחיר הביטוח מכיוון שאני עדיין נהג צעיר)

ונתקלתי בפיאסטה דור ראשון שנת 78, יד ראשונה עם בערך 200 אלף קילומטר.

הרכב באמת במצב טוב, אך המוכר דורש עליה 10 אלף שקלים.

אני לא מבין הרבה ברכבי אספנות, וזה למה אני פונה אלייכם.

זה מחיר הוגן? יותר מדיי? מציאה?

מבקש מכם להסתקל על העניין מנקודת מבט שלי. אני חייל וה 10 אלף האלה זה כמעט כל הכסף שחסכתי לפני הגיוס. לא חבל לי "לבזבז" אותו על רכב כזה, במיוחד שאין עליי שום לחץ פיננסי או משהו אחר שדורש את הכסף הזה.

יש לי גם 850 שקל בחודש לתחזק את הרכב.

אשמח לכל תגובה או חוות דעת :)

פורסם

חבל לבזבז סכום כזה על רכב, כל רכב.

צריך לקחת בחשבון שרכב דורש הוצאות נוספות של תחזוקה, ביטוח, טסט, דלק וכו'.

בגובה מינימאלי של כמה מאות ש"ח בחודש, לרכב שלא נוסע.

חסוך את הכסף לשחרור, ואחרי השחרור ומציאת עבודה תוכל לחשוב ברצינות על רכישת רכב, מבלי להשתעבד אליו

פורסם

מה עם ביטוח חובה + צד ג'. מדובר לפחות בעוד 1000 ש"ח אם מדובר בנהג חדש לדעתי.

וקח בחשבון שרכב ישן יכולה לצוץ תקלה שתעלה איזה אלף או אלפיים ש"ח. כך שלגמור את כל התקציב רק על הקניה זה לא רעיון חכם.

ומה עם טסט שנתי + טיפול שנתי (או לפחות אישור מוסך לטסט )

אם המחיר שווה ? לא יודע. תנסה להוריד או תמשיך לחפש.

קח בחשבון שרכב אספנות כזה לרוב מגיע גם בלי מזגן ונסיעה בקיץ זה לא להיט גדול. לכל מקום תגיע מזיע.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי כדאי לך לחפש רכב שעוד לא הגיע לגיל אספנות, שיש לו טסט ובמצב נסיעה ונמכר בערך בשליש עד חצי מהסכום שמבקשים על הפיאסטה הזאת. קיימת נטייה להעלות אוטומטית מחירים לרכבים שהגיעו לסטטוס אספנות, שמקודם עלו גרושים.

יש כל מיני רכבים עד תחילת שנות ה90 בסגנון הפיאסטה עם מכאניקה פשוטה ועיצוב מגניב אבל בגלל שאין להם סטטוס אספנות המחירים שלהם נמוכים מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכב הזה לא שווה את הסכום,

בכלל אני לא ממליץ לך לקנות רכב מתחת לשנת 2006, תחפש רכב שנתון כמה שיותר גבוה, עם כמה שפחות ק"מ, עם הסטוריית טיפולים, וחסכוני,

במצבך לא מומלץ להכנס להרפתקאות של רכבים מיושנים

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבחור רוצה רכב עם אופי לתחביב ואתה מציע לו נפלים של חברות השכרה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בתור מי שרכש רכב כזה בדיוק לפני מספר חודשים, אל תחשוב שזו הולכת להיות הרפתקאה זולה. נכון, טסט וביטוח עולים רבע, אבל כאמור מזגן אין (אני עובד על פתרון תוצרת בית לעניין ;)), וכן מהר מאוד תמצא את עצמך עושה הרבה דברים ברכב והעלויות יצטברו.

לדעתי גם אם מדובר ברכב במצב מושלם או כמעט מושלם, בסוף תמצא את עצמך עם עלויות דומות לרכב משומש רגיל ממודל 2007, במיוחד אם אתה נוסע ברכב יותר מחצי שעה בשבוע. זה כמובן אם אתה מתקן כל דבר ולא מזניח.

כמה נקודות לבדיקה - מצב בולמי הזעזועים, מה קורה מבחינת מכות בגוף וחלודה, מצב הצבע, וקוסמטיקה פנימית. תבדוק שכל הכפתורים עובדים, איתותים וכו, ותעשה נסיעה ב-100 קמ״ש, תבדוק חופשים בהגה, רעשים מוזרים, רעידות.

לגבי מחיר - לגמרי פונקציה של מצב הרכב. רכב במצב תצוגה לגמרי שווה 10 אלף לטעמי, השאלה מה המצב של הרכב הזה ומה רשימת הסטיות ממצב תצוגה כאמור.

בקיצור, אם זה מאהבה תעשה את זה, אבל אם זה כדי ״לחסוך״ עדיף להימנע.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאם הרכב עם נתונים טובים, כמו שנראה במקרה הזה- המחיר בסדר גמור.

זה לא שפותחים יד 2 ומיד רואים עשרות פיאסטות דור ראשון ויד ראשונה למכירה ונשאר רק לבחור.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אם מאהבה רוץ על זה החיים קצרים תהנה אם מגחמה קח אוויר ותמשיך הלאה, רכב אספנות בהגדרה זה דבר שחיבים לאהוב , אחרת הגחמה נעלמת שבוע חודש ואתה תקוע עם משהו שפתאום לא נראה לך. בהצלחה.

פורסם (נערך)

מחיר יקר (אלא אם כן מדובר ברכב מצב ממש חדש שנשמר במחסן אז שווה) אבל ככה יש מספיק פיאסטות כאלה במצב טוב שנמכרים בכמה אלפים בבודים (עד 5000 שקל) לא מזמן ראיתי אחת MK2 84' נראת שמורה מאוד במחיר שציינתי.

ושאלה אתה אוהב אוהב רכבים ישנים? או שאתה רוצה לחסוך?

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...