Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,.

אני די חדש כאן בפורום, כשנה וחצי.

מאוד אהבתי את הדיירים כאן.

רוצה להתייעץ איתכם לגבי כיוון חדש בחיים.

כיום אני מנהל בית דפוס קטן, וחש לאחרונה שחיקה בעבודה, לאחר 5 שנות עבודה באותו מקום מעוניין לעשות הסבת מקצוע.

רפוצה ללכת לכיוון ההי טק, מאחר שאני חושב כשיש לי כישרון קטן, ואני יוכל להשתלב שם מבחינת יכולות ומוסר עבודה גבוה.

לכן רציתי לדעת אם יש כזה דבר קורס קצר יחסית עד שנה שאני יוכל להשתלב שם ולהתחיל להתקדם בענף.

מה התחום שנחשב תחום טוב שאפשר להתקדם בו.

קצת על עצמי, אני בן 25 נשוי עם 2, מוכן לעבוד קשה ולהוכיח כמה אני שווה. נמשך מאוד למחשבים ולאלקטרוניקה, למרות שאף פעם לא למדתי את זה באופן מקצועי.

אשמח קצת לשמוע מהנסיון שלכם.

למנהלים, אם זה לא המקום נא להעביר, פשוט עדיין לא קיבלתי הרשאות לאוף טופיק.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיכוי אפסי למצא עבודה אחרי קורס ארוך ככל שיהיה.

השוק מוצף היום בבוגרי אוניברסיטאות ומכללות עם תארים וחלקם מחפשים עבודה חודשים ארוכים ולא מוצאים. אני אהיה קצת בוטה ואגיד שלאנשי קורסים יש תדמית מאד נמוכה בחברות ההיטק, תדמית של אנשים שלא מצאו את עצמם לא רצו להשקיע בתואר, וקיוו שקורס של כמה חודשים יכניס אותם לתחום "לוהט" בחברה "צעירה ודינאמית"

רוב מסיימי הקורסים לא מגיעים בכלל לשלב של ראיונות.

אם אתה באמת אוהב את התחום, תעשה את המסלול המלא של תואר.

פורסם (נערך)

"הייטק" זה עולם ומלואו, רק מישהו שלא מכיר את המקצוע יכול להגיד את המילה הזאת.

באופן כללי מאוד יש לך חומרה ותוכנה, בקורס של שנה אתה יכול להיכנס לתחום של החומרה רק מהכיוון של היצור עצמו (הלחמות SMD, תפעול מכונות PAP ודברים דומים), העבודה במשמרות ומונוטונית, והשכר הוא מינימום, כיאה לעובד שמוכן ללכלך את הידיים שלו בשביל להביא לחם הביתה, אין קורס של שנה שמאפשר לך לקבל תואר של מהנדס, שנדרש ע"מ לעבור מקטגורית היצור.

תוכנה, יש המון מכללות קיקיוניות (קצת יותר, וקצת פחות) שנותנות לך תעודה של "האקר" (או משהו בסגנון) או קורסים של מיקרוסופט וסיסקו בנושא שרתים ורשתות, הקורסים בכלל לא זולים, והעניין הוא שבתחום הזה יש הצפה של עובדים ולכן הסיכויים שלך להשתלב בלי קשרים הם קטנים מאוד, והשכר הוא מינימום וטיפה.

בינתיים יהיה עליך לצבור ניסיון בתחום (ושורה בקו"ח) ולכן יהיה עליך להתפטר מבית הדפוס ולמצוא עבודה כנציג הלפדסק בחברה גדולה, קשה אבל אפשרי, השכר כמובן הוא מינימום והעבודה שוחקת, אבל זה עד שתסיים את הקורס.

אם אתה לא רוצה לבזבז זמן, ההשתלבות בשוק ה"הייטק" (שונא את המילה הזאת) היא מסוכנת משום שיהיה עליך לוותר על עבודה בטוחה (בבית הדפוס) לפני שתהיה לך עבודה אחרת.

יש לך 2 ילדים, תחשוב טוב לגבי העניין הזה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
סיכוי אפסי למצא עבודה אחרי קורס ארוך ככל שיהיה.

השוק מוצף היום בבוגרי אוניברסיטאות ומכללות עם תארים וחלקם מחפשים עבודה חודשים ארוכים ולא מוצאים. אני אהיה קצת בוטה ואגיד שלאנשי קורסים יש תדמית מאד נמוכה בחברות ההיטק, תדמית של אנשים שלא מצאו את עצמם לא רצו להשקיע בתואר, וקיוו שקורס של כמה חודשים יכניס אותם לתחום "לוהט" בחברה "צעירה ודינאמית"

רוב מסיימי הקורסים לא מגיעים בכלל לשלב של ראיונות.

אם אתה באמת אוהב את התחום, תעשה את המסלול המלא של תואר.

אז למה לפני כשנה ראיתי שיש מחסור של 10 אלף מהנדסי תוכנה? (שלפי הכתבה יושלם רק תוך 4 שנים)

מכללות ניחא, יותר קשה למצוא, ואוניברסיטאות? תלוי איפה. ברור שאם תלמד באוניברסיטת אריאל יעדיפו מישהו שסיים בטכניון או בבן גוריון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אין מחסור במהנדסי תוכנה, יש מחסור במהנדסי תוכנה שמוכנים לעבוד 18 שעות ביום, לחיות על קפה וקורסונים, לא לראות את האישה והילדים בכלל, וכל זה תמורת משכורת נמוכה מאוד ביחס להשקעה העצומה הנדרשת מהם.

לכן רוצים לייבא כאלו ממדינות העולם השלישי.

בזמנו, לפני הרבה שנים יצא לי תקופה מסויימת לעבוד בבניין, כשראיתי שמצפים ממני לעלות 10 קומות ללא חבל אבטחה בסיסי ובלי קסדה, אמרתי לעזאזל עם זה, אני רוצה לחיות, אז הביאו עובדים פלסטינים ותאילנדים, זה המחסור שכולם מדברים עליו.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

את האמת שדי צפיתי את התגובות האלה,

השיקולים שלי זה לעזוב כאגע עבודה בטוחה וללכת לתואר/קורס מה שיביא אותי קדימה.

אני יותר חושב בתחום של התוכנה מאשר החומרה מתאים לי יותר.

אבל קו המחשבה שלי שמאחר שהשוק יחסית מוצף לכן אני רוצה להכנס דרך צבירת ניסיון לאחר קורס מזורז, שאני יוכל להכנס לעבודה מעשית.

לכן השאלה איזה כיוונים באמת יכולים להיות מעשיים.

אני מבין שבשביל להכנס למשרה טובהץ צריך להוכיח את עצמך ואם זה גם בהתחלה בתור מתנקה שירותים לצורך העניין.

פורסם

כמו שכתבתי, קורס כלשהו + עבודה בהלפדסק של חברה גדולה במשך כשנה-שנה וחצי במקביל, יתנו לך את השורות המינימאליות ע"מ (אולי!) להתברג במשהו, איפשהו.

פורסם

האמת, קיבלתי הצעה לגיוס לצהל, במסלול של הנדסאי תוכנה לפחות חלקי, במסלול שירות מלא תוך כדי לימודים במכללת אורט בראודה.

לאחר 3 שנים יוצאים תעודה ונסיון. אבל לך תדע מה מכשירים אותך שם.

זה אומנם חוסך עלויות לימודים וצבירת ניסיון יותר קלה. אבל השאלה אם בכלל כדאי..

פורסם
אין מחסור במהנדסי תוכנה, יש מחסור במהנדסי תוכנה שמוכנים לעבוד 18 שעות ביום, לחיות על קפה וקורסונים, לא לראות את האישה והילדים בכלל, וכל זה תמורת משכורת נמוכה מאוד ביחס להשקעה העצומה הנדרשת מהם.

האמת לא נכון ממה שנתקלתי , חיפשתי וראיינתי, לרוב הגופים אין בעיה לשלם כמו שצריך ושיעבדו שעות סבירות.

מה שחסר באמת זה מפתחים נורמאלים עדיף עם ניסיון - ולא עדר שהלכו ועשו קורסים / הסבות / תואר ״כי יש בזה כסף ותכלס לא באמת מתאימים למקצוע.

יש ה מ ו ן ״מהנדס תוכנה״ שבאים לחמם את הכיסא ולפעמים גם עם ניסיון של שנים בעבודה שלא טרחו ללמוד או להתאמץ מ״מ מעבר למה שצריך ויש מעט מאוד חברה מוכשרים שעושים עבודה ברמה גבוהה.

ועל זה תוסיף גם הרבה אנשים שבעיקר מעקבים את הצוותים מסביבם ותגיע לזה שאנשים מסוימים לא נכנסים / נפלטים מהר מאוד מהתחום ולא מוצאים עבודה אל מול מחסור הולך וגדל במהנדסי תוכנה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש לי חבר שעשה קורס php, מצא עבודה די מהר, ומקבל לא רע בכלל יחסית לבעל קורס ללא ניסיון(סביבות 7.5 ברוטו)

אבל יש לזכור שתכנות(אפילו כזה) זה ממש לא לכולם. אני למשל ממש מתעב את זה.

פורסם

אל תעזוב פרנסה בטוחה!

יש בתחום שלך מספיק מקום להי טק, למשל תחום ההדפסה התלת מימדית תופס תאוצה בקצב מהיר ויש עוד המון מקום למיחשוב העסק והצעת שירותים חדשים.

מציע בחום שתתמחה בכל מה שעתיר ידע בתחום ההתמחות שלך כדי לצבור יתרון יחסי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אל תעשה את הטעות הזו.

בשביל להשתלב בהייטק במשכורת טובה, צריך לעשות תואר ראשון במקום נחשב (ולא בכל מכללת "שקר כלשהו" שהרגע נפתחה). אין קיצורי דרך.

קורסים רק ישאבו ממך את הכסף (והם יקרים) ומכיוון שאתה ללא ניסיון מעשי תצטרך לעבוד בעבודות בשכר מינימום כגון helpdesk.

לאחר מכן, כפי שרשמו-לא בטוח שתתקבל לעבודה בתחום שאתה מחפש.

לגבי המחסור במתכנתים-מסכים. לא הרבה מתכנתים יסכימו לוותר על חייהם ולחיות על ג'אנק פוד. חסרים בהחלט מתכנתים טובים אבל המחסור בתעשייה

נובע גם מהרצון של המעסיקים לשלם כמה שפחות ולקבל כמה שיותר-שנתקל (ברוב המקרים, כשהעובד עוד לא בן 40) בחומת המציאות. אחרי גיל 40 המצב מתהפך.

בקיצור-אם יש לך עבודה טובה, החזק בה ואל תפזול לצדדים. ההייטק של היום הוא לא מה שהיה פעם, ואנשים בני 40 פלוס נפלטים החוצה.

יש תחלופה מאוד גדולה של מקומות עבודה, ובכלל-חלפו הימים שבהם אדם מגיע למקום עבודה, וחותם שם עד הפנסיה.

אם אתה עוסק בהדפסה-תחום מדפסות ה3D ומדפסות החומרים זה הדבר הבא.

נסה לבדוק אפשרות של שיווק המדפסות האלה באיזשהו הסכם עם אחת החברות (stratasys וכו').

מתן (שחושב לעשות הסבת מקצוע ממהנדס בעוד כמה שנים כשגיל 40 יגיע).

פורסם

מסכים עם הכותבים לפניי.

בלי תואר בממוצע טוב מאחד מהמוסדות האקדמיים הנחשבים יהיה לך קשה מאד להשתלב בתפקיד טוב בחברה טובה.

יש מחסור מטורף באנשים מנוסים בתעשייה אבל למרות זאת משום מה החברות בד"כ לא מוכנות להתפשר ולקבל אנשים עם טיפה פחות ניסיון או עם השכלה פחות יוקרתית.

לדעתי האישית זו טעות גדולה אבל ממה שראיתי אצלי בעבודה וממה ששמעתי בחברות אחרות זה פחות או יותר המצב.

למרות זאת, אני מכיר אישית כמה מקרים של אנשים טובים שעברו קורסים במכללות או קורסים של הסבת אקדמאיים והתקבלו איכשהו למקומות בהם עבדתי והצליחו מאד.

אבל... מדובר באנשים צעירים (בערך בגילך) ללא משפחה שהיו מוכנים להשקיע הרבה מעבר לממוצע שגם ככה הוא גבוה. בתור אבא לילדים לא בטוח שזה הדבר שמתאים לך.

פורסם

25 זה גיל מצוין לבצע הסבה, אפילו עם ילדים. קל זה לא יהיה, אבל שום דבר טוב איננו מושג בקלות. עקבתי מקרוב אחרי חבר שביצע הסבה בגיל 40 לרפואה עם יותר ילדים, או בקיצור - מי שמספיק נחוש ומוכשר יצליח.

מה שכן, בהנחה והכיוון הוא הנדסת תוכנה, חייבים לברר קודם אם זה משהו שכיף לך לעשות, אי אפשר לעבוד לאורך זמן בתחום בלי לאהוב אותו. אני ממליץ להסתכל מעבר ל-$$$ ולבדוק איך נראית העבודה במציאות. השחז אנגלית וחפש מדריכים, זה חלק מהמקצוע.

בנוגע לשקר הפופולרי הנפוץ של גיל 40 - שטויות. מי שטוב נשאר, מי שלא, לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
25

בנוגע לשקר הפופולרי הנפוץ של גיל 40 - שטויות. מי שטוב נשאר, מי שלא, לא.

הלוואי וזה היה כל כך פשוט. המציאות הרבה יותר מורכבת, ובמיוחד בתחום הזה מתחילה להווצר בעייה בסביבות גיל 40.

וזה מגיע מכל מיני כיוונים למשל - חברות שרוצות להצטייר כצעירות ודינמיות שמשליך על החשש של מנהלי HR להכניס מבוגרים שישנו את ה"אוירה הצעירה בצוות", ראשי צוותים צעירים בגילאי ה 25-30 ונרתעים לנהל מהנדסים מנוסים ומבוגרים מהם כי זה נותן הרבה יותר ביטחון לנהל מישהו צעיר ממך ועם פחות ניסיון, הרצון של החברות לחסוך בכסף על חשבון ניסיון וותק, ויש עוד לא מעט סיבות.

יש מהנדסים מבוגרים שעובדים בהיטק אבל הם לא רבים, וכשהם מאבדים את העבודה קשה להם מאד למצא מקום חדש.

• תוכן חדש...