Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לא ממש מבין במולטימדיה לרכב אז אשמח אם תיתנו לי כיוון :-)

יש ברשותי סיאט איביזה שנת 2012 אם המערכת המקורית של האוטו...

אני מחפש רדיו דיסק + רמקולים איכותיים עד תקציב של 500₪ אפשרי חריגה בקטנה.

אשמח אם תעזרו לי לבחור את האופציה הטובה ביותר.

תודה רבה לכם!

פורסם

התקציב שלך לא ריאלי בעליל.

החלפת הפאנל תדרוש מסגרת רדיו תחליפית, אם אתה רוצה לשמר שליטה מההגה (אם קיים) אז צריך מתאם נוסף לענין זה, צריך/לא יזיק מתאמי חיווט נוספים. רק אלו לבדם יכלו את התקציב שלך או את חלקו הגדול או אפילו יעברו אותו.

אני לא בטוח/זוכר איך זה מסודר אצלך מראש ברכב, יכול להיות שיש גם ענין של העברת כפתורים.

ר"ד נורמלי יעלה החל מכ-300 ש"ח למשהו בסיסי, או כ-500 ש"ח למשהו בסיסי שכולל גם דיבורית BT.

בנוסף, אם אני זוכר נכון באיביזה הזו, זה גם ענין מורכב יחסית להחליף רמקולים ולא כל המתקינים רוצים להתעסק עם זה, ואלו שכן, המחיר בהתאם. רמקולים נורמלים גם יתחילו סביב 400 ש"ח ומעלה.

מה שבטוח שחיפוש תחת "איביזה" בפורום אודיו, ימצא שרשורים רלוונטים עם תשובות.

פורסם

התקציב שלך לא ריאלי בעליל.

החלפת הפאנל תדרוש מסגרת רדיו תחליפית, אם אתה רוצה לשמר שליטה מההגה (אם קיים) אז צריך מתאם נוסף לענין זה, צריך/לא יזיק מתאמי חיווט נוספים. רק אלו לבדם יכלו את התקציב שלך או את חלקו הגדול או אפילו יעברו אותו.

אני לא בטוח/זוכר איך זה מסודר אצלך מראש ברכב, יכול להיות שיש גם ענין של העברת כפתורים.

ר"ד נורמלי יעלה החל מכ-300 ש"ח למשהו בסיסי, או כ-500 ש"ח למשהו בסיסי שכולל גם דיבורית BT.

בנוסף, אם אני זוכר נכון באיביזה הזו, זה גם ענין מורכב יחסית להחליף רמקולים ולא כל המתקינים רוצים להתעסק עם זה, ואלו שכן, המחיר בהתאם. רמקולים נורמלים גם יתחילו סביב 400 ש"ח ומעלה.

מה שבטוח שחיפוש תחת "איביזה" בפורום אודיו, ימצא שרשורים רלוונטים עם תשובות.

תודה על התגובה,

אני לבד לא יצליח להוציא את הפאנל ואת הרדיו דיסק המקורי?

(אין לי שליטה מההגה כך שזה לא רלוונטי) :-)

איזה רדיו דיסק אתה ממליץ לי בתור התחלה לרכוש? שמעתי ש- Pioneer די טובים...

- אני רוצה בעקרון להוסיף רמקולים רק מאחורה, מקדימה אני מבסוט ממה שיש לי.

פורסם

עם קצת רצון וידיים ימניות בוודאי שניתן לבצע את העבודה לבד.

לא חושב שתהיה בעיה למצוא מדריכים ברשת (באנגלית), כתובים או סרטונים, שיתארו איך לבצע זאת.

אתה עדין נשאר עם עלויות שהן מעבר לתקציב שלך.

פאנל תחליפי בארץ יעלה כ-300 ש"ח (בחיפוש שטחי) ואולי יהיה ניתן להוזיל מעט ברכישה מחו"ל.

וזה אם מדובר במקור בפאנל שאינו דורש להעביר כפתורים לקונסולה המרכזית למטה (תעלה תמונה של הסידור אצלך).

מתאמי חיווט הם עדין ענין מומלץ גם אם אינם כוללים מתאם שליטה מההגה.

האם ביצעת את החיפוש שהצעתי?

פיוניר מייצרים תוצרת VFM טובה.

המבחר כאן: http://alexsander.co.il/cat.aspx?cat_id=715

די מייצג את המבחר הקיים שלהם בשוק כרגע כולל מחיר (אין בכך לראות המלצה לרכוש דווקא מחנות זו).

כל מכשיר מציע פונקציות שונות במעט. עיין במפרטים שלהם שתמצא ברשת ותחליט מה אתה מחפש, רוצה ועומד בתקציבך.

לגבי רמקולים אחוריים, מתוך הנחה שאתה לא מתכוון בעתיד הקרוב לעבור למערכת מוגברת עם סאבוופר, הייתי ממליץ על רמקולים 6X9 על המגש (וכן, זה אומר לחתוך בו חורים או לחילופין לבנות מגש תחליפי מ-MDF). יהיה גם צורך סביר להעביר חוטים עבורם.

הדגם הכי זול שמופיע כרגע בזאפ שבכלל הייתי מתענין בו נמכר תמורת 170 ש"ח - פיוניר TS-A6965S. וגם אז לא הייתי מצפה לגדולות.

* אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

פורסם
עם קצת רצון וידיים ימניות בוודאי שניתן לבצע את העבודה לבד.

לא חושב שתהיה בעיה למצוא מדריכים ברשת (באנגלית), כתובים או סרטונים, שיתארו איך לבצע זאת.

אתה עדין נשאר עם עלויות שהן מעבר לתקציב שלך.

פאנל תחליפי בארץ יעלה כ-300 ש"ח (בחיפוש שטחי) ואולי יהיה ניתן להוזיל מעט ברכישה מחו"ל.

וזה אם מדובר במקור בפאנל שאינו דורש להעביר כפתורים לקונסולה המרכזית למטה (תעלה תמונה של הסידור אצלך).

מתאמי חיווט הם עדין ענין מומלץ גם אם אינם כוללים מתאם שליטה מההגה.

האם ביצעת את החיפוש שהצעתי?

פיוניר מייצרים תוצרת VFM טובה.

המבחר כאן: http://alexsander.co.il/cat.aspx?cat_id=715

די מייצג את המבחר הקיים שלהם בשוק כרגע כולל מחיר (אין בכך לראות המלצה לרכוש דווקא מחנות זו).

כל מכשיר מציע פונקציות שונות במעט. עיין במפרטים שלהם שתמצא ברשת ותחליט מה אתה מחפש, רוצה ועומד בתקציבך.

לגבי רמקולים אחוריים, מתוך הנחה שאתה לא מתכוון בעתיד הקרוב לעבור למערכת מוגברת עם סאבוופר, הייתי ממליץ על רמקולים 6X9 על המגש (וכן, זה אומר לחתוך בו חורים או לחילופין לבנות מגש תחליפי מ-MDF). יהיה גם צורך סביר להעביר חוטים עבורם.

הדגם הכי זול שמופיע כרגע בזאפ שבכלל הייתי מתענין בו נמכר תמורת 170 ש"ח - פיוניר TS-A6965S. וגם אז לא הייתי מצפה לגדולות.

* אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

תודה רבה על תגובתך עשית לי טיפה סדר.

- בעקרון הרדיו דיסק המובנה המקורי שיש לי ברכב הוא לא רע... חוץ מזה שאין לו חיבור ל- AUX וזאת הבעיה היחידה שמפריע לי.

- אני יכול להתפשר על רמקולים עד ל- 500₪

לגבי הרדיו דיסק אני חושב שבינתיים אני לא אחליף.

האם לא תיהיה בעיה לשים רמקולים ולהתקין אותם למערכת המקורית שיש לי כרגע ברכב?

תודה רבה

פורסם

מה אמרנו על ציטוט הודעה אחת מעל?!

אתה מתכוון לגבי הוספת רמקולים 6X9 מאחור?

בעקרון לא צריכה להיות בעיה. רק צריך לבדוק אם ואיפה עובר חיווט לשם או איזה הארכות שלו צריך לבצע על חשבון רמקולים בדלתות אחוריות לצורך הענין.

בדוק עלות התקנה משוערת במספר בתי עסק.

פורסם

מה הכוונה של 6X9? זה הגודל שלהם?

האם יש הבדל בין הגדלים ואם כן אשמח לדעת מה ההבדל.

אין להתייחס למספר ה- W ברמקולים?

כמו כן אשמח אם תמליץ לי על רמקולים איכותיים שיתנו את המקסימום תמורת המחיר...

עד כ- 500₪

פורסם

6X9 זו אכן מידת הרמקולים באינצ'ים.

תצורה כזו נוח להתקין בדר"כ על מגש אחורי והיתרון העיקרי שלה היא שטח פנים גדול יותר ולכן תפוקת באס עדיפה באופן עקרוני על פני רמקול עגול רגיל במידה 6.5 נניח. זהו הפתרון הנפוץ כתחליף לשימוש בסאבוופר שדורש גם הגברה מתאימה.

ענין הוואטים אינו רלוונטי במיוחד עבורך, בטח כל עוד אתה משתמש במגבר הפנימי של הר"ד המקורי.

נתון שכן אתה יכול להתמקד בו יותר הוא הנצילות/רגישות (נמדד ב-dB/m ב-1W או 2.83V שהינו שווה ערך ל-2W).

ככל שהנתון גבוה יותר, כך העוצמה התאורטית של הרמקול לנתון הספק ספציפי תהיה גבוהה יותר.

בגלל שאתה "צפוף" עם התקציב וצריך אולי להשאיר גם בצד עבור התקנה, לך על משהו פשוט כמו הדגם שרשמתי קודם או TS-A6975S למשל. ככה אתה לא מסתבך יותר מדי, ולא משקיע יותר מדי כדי להתאכזב חלילה מהתוצאה (כי סאונד זה משהו אינדיבידואלי לכל אחד והכי טוב לשמוע אפשרויות לפני רכישה).

פורסם (נערך)

מבחינת ״צפיפות״ בתקציב אין לי בעיה לחרוג :-)

חשבתי שסאונד ברכב הוא עסק די זול, לכן שיארתי לי שאסתדר מעל ומעבר אם תקציב כזה :-)

-TS-A6975S זהו הדגם של הרמקולים נכון?

עם כן ראיתי באתר שהמחיר שלו מתחיל מ- 240₪

אין לי בעיה להשקיע ברמקולים עד 500₪,

(לא כולל התקנה)

אם יש משהו יותר טוב ואיכותי אשמח לקבל הצעה!

עריכה אחרונה על ידי BoomWuk
פורסם

מתוך היכרות עם המותגים בלבד ולא מתוך נסיון עם הרמקולים הספציפיים בתצורה זו, בדוק לגבי אלפיין SPG-69C3 ומוראל Tempo Coax.

עם קצת מאמץ ניתן למצוא את שניהם במסגרת התקציב. שניהם יתאימו גם להגברה ביום מן הימים.

• תוכן חדש...